Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

en azından bir haftada filan azaltarak alıştırsan .. bebiş için çok zor olur diğer türlü cnm .. çok geçmiş olsun ..

Zeynepcim 15 ay emzirmissin canim,bu cok yeterlidir,bundan sonra anne sutu tatli niyetindedir,artik normal yemekler bebeklerimiz iicin daha onemlidir.sagligini dusun ilk once hasta olursan bebegine nasil bakacasin?Bebislerimiz icin saglikli anneler olmaliyiz.Cogu dr 15 aydan sonra bebegin memeden kesmesini oneriyorlar zaten.Her yerde 2 yasa kadar diyor ama herkez 2 yasa kadar emzirmeli demek degil bu adece emzirme doemin son siniri.Bebegi sutten kesmek 15 aylik en guzel donemiyimis bundan sonra bebek kendini farkinda variyor ve daha sonraki aylarda kesmek daha zor oluyor.Bebegini kimse almiyor senden siz yidened eskisi kadar birbirine bagli olacaksiniz,bebegin icin sen en onemli insansin ve boyle olacak.Uzulecek birsey yok canim.

sanberk bugun
SABAH 1 yumurta,1 dilim ekmek,1 cay kasigi bal,120 ml aptamil.
OGLEN ceyrek elma,5 corba kasigi sebzeli mercimek corbasi,1 danino.
IKINDI ceyrek armut
AKSAM 2 sarma,1/2 kofte,1/2 kucuk muz,120 ml sut

duru bugün
sabah devam sütü
kahvaltıda cevizli krep,pekmez,devam sütü
arada yarım poğaca
öğlen bisküvili süt
arada üzüm
akşam balık,ekmek,mandalina suyu
yatarken süt

gerekli Malzemeler:

4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
8-10 dal maydanoz
3-4 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
tuzz
Karabiber
Pulbiber
Bulamak için 1 su bardağı un

Hazırlanışı:

Havuçları temizledikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaba alıp; un, ceviz, tuzz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp, şekil verin. Köfteleri una bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda iyice kızartın.

Afiyet Olsun.
bebeginiz icin hazirlanirken baharatlara dikkat edin.

tarif için teşekkürler fikriyecim.bende buna benzer atmasyon köfteler yapıyorum.

duru sabah süt
kahvaltıda kaşar,labne,pekmez,danino,ekmek
ara üzüm
birazdan yatırcam o zamanda bisküvili süt içer
kalkınca allah kerim :)

cnm üzülme 15 ay yeterli zaten benim bebişte 15 aylık oldu bende kesmeyi düşünüyorumm yeteri kdr aldılar alcaklarını bundan sonra zaten bi faydası yokk hiç sıkma canını bu arada çok gecmiş olsun cnmm

sabah cicibebe süt yumurta peynir
2 saat sonra 2 yoğurt uyuyor uyanınca çorba akşama balık yatarkende muhallebi

BEN DE KAHVALTIMIZI YAZAYIM
1 yumurta,2 tane zeytin,2 dilim salam,1 danino icine 1 corba kasigi 8 tahilli mama,100 ml aptamil.
oglen icin tebiyeli etli sehriyeli corba yaptim birazdan yidircem umarim yer,tavuklu ofte de var,insallah yer.

arkadaşlar beslenme şeklimiz hepten değişti.herşeyi blendırlamaya başladık. kahvaltıyı bile.yesin diyede devam ediyoruz bir haftadır. sevdiği dolma içini bile bu akşam rondodan geçirdim(
ekmeği üzümü mısırı taneli yiyor kendisi. ama benim elimden hiçbişi yemiyor. yumurta beyazını bile istemiyor.
bakıcıda yedirememiş hatta bu hafta yoktum annemde de yememiş.bugün aç bıraktım uzun süre genede yemedi katı bişi(( kafayı yicem ((bide ağzını asla açmıyor çay kaşığının yarısı kadar gidiyor her seferinde karışımlardan ağzına.
sabah sütünü içirmedim.omlet yaptım yemedi krep yaptım yemedi kahvaltı karışımını yemedi sonra kahvaltı karışımını bledirladım yedi.
öğlen pilav köfte vardı. yemeyince gene blendirladım.
akşamda mamma mamma diye ortalığı yıktı katı ne verdiysem tükürdü.dolma içini blendirladım.
aralarda bişi vermedim. 6 şar saat arayla yedirdim.
çocuk dru arkadaşımı aradım yemiyorsa öyle ver tam hastalık zamanı direnci düşmesin dedi.
gelen dişde yok neşesi yerinde.

mayalıhamur canım bizimkilerdede ara ara öyle tutuyor bi süre sonra geçiyo ama biraz sabırlı ol.şimdilik öyle ver,arasıra denersin elbet tekrar başlicaktır yemeye.hiç bişey yememesinden iyidir.

muzlu sut aslinda pinarin devam sutudur.onu sevdi.genciza saul canim sanberk pipetten icmeye basladi iyiki soyledin de ben de denedim .!.:
çok sevindim fikriyecim :1hug: pipetli bardakta süper fikir bak bu benim aklıma gelmemişti a.s

cnm inan aynı durumu ben de yaşıyorum buraya da yazmıştım hatta .. elimden tek lokma almıyodu .. 1- 1,5 aydır devam ediyo.. ben de bulamaç şeklinde besledim hep tv karşısında zorla .. sonra kendimi çok yıprattığımı fark ettim dediim bu işte bi yanlışlık var.. kitap filan okumaya başladım .. 1 yaşından sonra kendileri yemeleri gerekirken olacak şey mi dedim kendi kendime .. 3 gün aç gezdi resmen bugün 4. gün kahvaltıda açlıktan az az yedi hatta pipetli kutuda çilekli süt bile içti .. bu benim için bir devrim yani.. ama dün naptım ettim yemedi hiç bişey ben de aldım tepsiyi hepsini kendim yedim o da baktı .. tepsiyi götürmeye kalktım her defasında ağladı götürme diye .. ama ağzını da açmıyor.. 10dakka sonra geldi yemek istedi bisküvi peynir sütle ısladım yedi.. ağzını kocaman açtı inan ilk defa çünkü bulamaç verirken aynı çay kaşıklık açıyodu yanii .. bi saat sürüyodu..neyse akşam balığı tabağından eliyle kendi yedi açlıktan.. tüm gün çok az yedi ama adam gibi yedi diyorum .. sinir krizi filan da geçirmiyorum artık .. relax ve hiç ısrar etmeden .. yavaş yavaş anlaşmayı ve uyuşmayı öğreniyorum kızımla ve şimdiye kadarki tutumlarım için çok pişmanlık hissediyorum .. zorlamalar ağlamalar vs.. :çok üzgünüm:

merhabalar arkadaslar.daha onceden yazmistim oglum da donem donem yemek yemegi istemiyor,her seferinden sinirinden hastalaniyordum resmen.Cok yerde de zorlamamk lazim diye okumustum ama elimde degildi ac nasil brakicam icim vermiyordu.sorlamaya calistim ama olumlu bir sonuc alalamamistim hatta tersi durum daha da otuye gitmisti.En sonunda pes ettim ve kendi haline braktim,bir hafta ac gezdi biraz yogur ve meyve purelerle gunlerimiz geciyordu.Ama en sonunda yedi hemde kendisi acik agziyla bekliyordu.Bu yememe donemlerimiz hala devam ediyor ama eskisi gibi ne ben ne de o sinirleniyoruz.Corba istemiyor mu istemiyor baska bisey deniyorum,icim rahat degil ama zorlamaman en dogurusu.cunku o sinirli gunlerde bebegim de cok sinirli oldu hersey atmaya basladi,bagrmaya basladi.Yememe donemleri cozemedim ama en azindan pisiholojigi kotu etkilemesin diye zorla yidirmeye calismiyorum artik.
dun ve bugun yinecorbalarini yemek istemiyor,sehriye ve tavuklu corbalar en sevdigi corbalardit ama bir kasiktan sonra yemegi brakiyor ikincisini uzatigimda direk aglamaya basliyor,bir bildigi var zorlamiyacam.

arkadaslar sanberkin 10 gun once azimlardan 2 disi cikmisti ve o gunlerdede corbalar yemek yemegi istemiyordu tek yogurt ve meyve pureleri yerdi.dun ve bugun yineden boyle yapmaya basliyor.istahsiz degil kasigi gorunce ilk kasikta agzina aciyor ama tadini alinca yemegi brakiyor.Sorum acaba yukardaki azimlar bukadar kisa zamanda cikarmi?Onceki dislerde de tek tek cikmamislarda hep 4 er cikmisti.

maşallah sanberke bizimkilerden küçük ama dişleri sıralamış kaç tane dişi var ? ewet bence de diştendir .. benim kızımınki de dişten .. çok yavaş ilerliyo dişlerini patlatalı bayağı oldu hala uzamadılar pek ..

sabah 9 az emdi.. 10 birlikte kahvaltı yaptık .. az yiyo tabii.. 12 de yemediği yumurta sarısını bir kaç bisküvi ve az peynirle ezdim yedirdim .. zorlamadım ama yumurcak tv açıktı :sinifsinif: 1 den 2 ye kadar beraber uzandık benim yatağımda daha tekmelenmedik yerim çekilmedik saçım başım kalmadı .. en son kafa atmaya başladı o kadar yani..kaydirigubbakcemile3 hiç kızmadım hadi uyuyalım filan biraz ağladı neyse sonunda uyudu .. erken başladım ama galiba saat 2 yi beklesem daha çabuk uyurdu belki yarın da öyle deneriz..:bbo:

feii kendi kendine uyuma alıştırmalarınamı başladın benmimki ya memede yadaa ayakta uyuyorr sadece uykusu varsa arabada ise uyuya kalıyorr yadaa memeye gelipp uyumak istiyorr ben direksiyonda o memedee beraber araba kullanıyoruzzzkaydirigubbakcemile2amman kimselere sölemeyinnnakannehir:roflol:

:roflol: aman teknom dikkat allah korusun kuu :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…