Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

melisin dişleri hayırlı olsun çok sevindim.ekmekleri kocaman kacaman parçalayıp yutsun şimdi.
benim kızım da tam tersi bende bi şey yemiyor.bakıcıda gıkı çıkmadan yiyormuş.çok şükür.inşallah hep böyle gider.

kızlar teşekkürler ilginiz için. cerenin yediklerini yazayım;
kahvaltıda: 2 elma dilimi patates(haşlama),3-4 zeytin, peynir,tereyağ, yarım domates, 1-2 dilim ekmek,sırf ceviz yemiyor ne zamandır diye mısır unu+tam bugday unu+süt+şeker karısımıyla muhallebi yaptım çok az,içine ceviz ezdim onu da yedi.
arada 1 muz, yarım mandalina,1 elma
öğlen:mercimek+havuç+soğan+patates+bulgur+pirinç karısımıyla çorba
akşam da balkabaklı pirinç unu muhallebisi yedi uyudu.
şu inek sütüne nasıl alıştıracağım bilmiyorum,biberon almadı hiç, pipet deneyeceğim ben de inşallah olur. şöyle uyku öncesi lıkır lıkır biberondan süt içen çocuklara hayranım,inşallah cereni de görürüm öyle...
genciza, duruya yaptıgın sütteki bisküvi bebe bisküvisimi?

evet canım bebe bisküvisi uykudan önce veriyorum tok tutsun diye.
bu arada maaşallah cerene çok güzel yemiş afiyet olsun

İnek sütü ile Devam Mamalarını karşılaştırdığımızda şu farkları görürüz:
• Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır.
• İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.
• Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.
• İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak %22'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.
• Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.
• D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.
• İnek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Formüllerdeki C vitamini seviyelerinin yükseltilmesinde C vitamininin demir absorbsiyonu üzerindeki kuvvetli etkileri vardır.

Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bebeğinize en az 1 yıl sonuna kadar kesinlikle, 2 yıl sonuna kadar da mümkünse inek sütü vermemelisiniz. İnek sütü kullanmanız gereken her yerde (muhallebi, yoğurt yapımı gibi) devam mamalarını kullanabilirsiniz. İnek sütü ile hazırlamanız gereken hazır ek besinleri mutlaka devam maması ile hazırlamalı ve hazır besin olarak inek sütü tozu yerine devam maması içerenleri tercih etmelisiniz. Bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve mental gelişimini sağlamak için ek besin döneminde günde en az 300 ml. ortalama 500 ml. anne sütü veya devam maması vermelisiniz.

ayşegülüm her kafadan bir ses çıkıyo bu konuda .. ben dönüşümlü olarak toz mama ( mama diyorum çünkü toz devam sütü mamanın aynısı ismi süt ) veya pınar ın içeriği zenginleştirilmiş çocuklar için olan sıvı sütünü veriyorum .. 2 sini de veriyorum yani.. bazı doktorlar da pastörize süt olsun yeterli diyo .. yani bu konu biraz karışık :bbo:

kızım yemek yemiyor.. hem de hiç .. az filan değil yani hiç yemiyor resmen .. napıcam elini kolunu tutup zorla mı yedirim .. aç mı kalsın .. napim şimdi ben :çok üzgünüm:

evet feridecim benimde bu konuda kafam çok karışık.doktorumuz artık inek sütü verebilirsiniz ortalama iki büyük su bardağı kadar demişti mama kullanmanıza gerek yok demişti.ama benim içim rahat etmediğinden bende sabah ve akşam yatarken devam sütü öğlen inek sütü veriyorum şimdilik.

bu arada durunun bugün köpek dişi patladı :) ben alt azıları beklerken tesadüfen farkettim.

feridecim reklamla yumurcak tv.le oyunla v.s. artık ne kadar yedirebilirsen.boşver acıkınca yer diyemiyorum bu saatten sonra çünkü senide anlıyorum anne olarak.içimiz rahat etmiyor onlar bişeyler yemeden.

hayırlı olsun melisin dişleri bizimde 7 ve 8 çıktı sanırım şimdi azılar geliorr çünkü uyumuo geceleri doru dürüstt yemek yemeside oyunla yiyoruz yesinde razıyımmm o şekildedee

ege de o kadar iştahsızdı ki azıları patlatmaya çalışıyormuş
kanayarak çıkıyor azıları
kocaman kocam bir görseniz nasıl yarmış..

kızlar ben kesinlikle devam sütünden yanayım ve oğluma da veriyorum
ama sütlaç muhallebi ve sabah kahvaltılarını ya pınar çocuk sütü ile yada inek(pastorize) sütü ile hazırlıyorum

bence de artik buyuduler ve muhalebileri,yemekleri ve yogurdu inek sutuyle hazirlamak lazim,ben de hem pinarin devam sutu hemde aptamil sivi kullaniyorum 2 yasa kadar boyle devam etmeyi dusunuyorum,ama tabi cocuk kendisi karar v ercek.

yazık eloşa diş dönemi zor çabucak atlatır inşallah.
teşekkür ederim canım, uzamaya başlıyorlar :)))

teşekkürler canım.
bizimkilerde çok iyi anlaşıyorlar işte gıcıklık bizde aslında, ben de az yemiş şunu yememiş bunu yemiş diye homur homur söyleniyorum sürekli benim de yediremediğim zaman çok oluyor aslında. Benim annem de 1 hafta bizde olsa şimdiye kalmazdı bakıcımız :)))

teşekkürler canım inşallah.
kesinlikle bize daha çok naz yapıyorlar benimleyken çok yaramaz ben yokken çok usluymuş annem öyle diyor.
inşallah öyle gider günü onunla geçiyor çünkü, onunla yemesi daha önemli biz bir tek akşamını yediriyoruz.

canım ben biraz bu işin sektör olduğunu düşünüyorum bilemiyorum tabi herkes kendi ürününü övüyor. Melis hiç süt içmediği için tabi çok da araştırmadım ama hepimiz inek sütüyle büyümüşüz ne olmuş bize.
mervenin diş sıkıntısı vardır annesi çok acıkmasını bekle, 6-7 saat bekle çok acıkıpkendisi istesin ama arada hiç bir şey verme karnında ziller çalsın, hem sen hem o yıpranmazsın. Ben 6 saatte bir veriyorum, aralarda sırf meyve tok tutacak hiç bir şey vermiyorum.

durucuk tamamladı dişleri, hayırlı olsun ayşegülcüm.

hayırlı olsun melisin dişleri bizimde 7 ve 8 çıktı sanırım şimdi azılar geliorr çünkü uyumuo geceleri doru dürüstt yemek yemeside oyunla yiyoruz yesinde razıyımmm o şekildedee

teşekkürler canım. Bu dönmleri çok kötü hepsi diş çıkarıyor, Allah yardımcıları olsun.

yazık yavrucuk. Çıksa da kurtulsa bir an önce.

bence de artik buyuduler ve muhalebileri,yemekleri ve yogurdu inek sutuyle hazirlamak lazim,ben de hem pinarin devam sutu hemde aptamil sivi kullaniyorum 2 yasa kadar boyle devam etmeyi dusunuyorum,ama tabi cocuk kendisi karar v ercek.

iyi düşünüyorsun canım.

Son düzenleme:
bizde aptamil sişe devam sütünü kullanıyoruz.inek sütünü içmiyor.300-500 cc arası. gece 1200 de ve sabaha karşı.kahvaltı bulamacınıda eğer gece boyunca 500 cc içmişse ıhlamurla içmemişse normal inek sütüyle yapıyoruz.
sabah kahvaltı bulamacını yemiş.meyve öğününde bir domates yemiş. öğlen pirinçli kabak yemeği yemiş.(hepsi belendirlanıyor:))bakıcı gidince annem gene meyve ve yoğurdunu yedirememiş. bende çorba yapmadım. 6 saat açlıktan sonra akşam iki ince dilim kıymalı pide içi yedi.mammaaa diye bağırdı aptamil süt şişesini bulmuş gelmiş.200 cc içti 800 de uyudu.
bu arada bugün babaannesine anneee deyip duruyordu. büyükanneye(bakıcıya) de anne diyor. üç anneli bir durum söz konusu. çok gıcık oluyorummmmm.

afiyet olsun aç bırakınca iyi olyor tabi.
bizimkide çok güzel anneanne baba diyordu şimdi herkes anne. Ben, annem, bakıcısı ve babası bizde 4 anne var :) ama hepimize farklı tonda söylüyor anne nerede diye sorunca beni gösteriyor bu da en büyük avuntum :)))

mayacım afiyet olsun urasa
sen ne iş yapıyosun canım profilde çalışmıyor diyo ama çalışıyosun sanırım.

bizimki süt içmior malesef emdiği içinn ama mamalarını pınar sütle yapıyorumm devam sütü pişirilmediği içinn ordan alıodur sütten alıcağını herhalde ama memeden kesince alışmasını cok ama cok istiyorum ins içer sütt

biizmkide baba dede diyor anne arada diyorr adaa dior bide kızım olursa adını ada koyucm şimdiden belli oğlum öle istio çünkü:)))mama ama gibi bişiler dioo konusuo kendi kendinee ama herseyi anlıoo masallahh ne dersek yapıo artıkkk

duru sabah devam sütü
kahvaltıda omlet,pekmez,mandalina suyu,danino,bi dilim ekmek
öğlen bisküvili süt
arada kinder pingui (ilk defa verdim bayıldı)
akşam tavuklu sebze çorbası
arada kinder süt dilimi ( bunuda babası almış vermek istemedim ama görünce aç aç diye tutturdu)
birazdan ona ayırdığım az balığı teklif edicem yerse artık
yatarkende ne kadar süt içerse

bugün işten erken geldim ve sonunda 50 cc kadar yoğurt yedirebildim ikindi öğününde.bir dilim domates bir yemek kaşığıda pilav.pilavı elimle yedirdim her ağzını açışında alkış yaptık babasıda yapsın diye ağzına pilavı alıp onuda çağırdı. bir kaşığı yiyene kadar bi on kez alkış faslı sürdü sonra sıkıldı tavuklu pilavdı sanırım ağzına tavuk parçası geldi sinir oldu devam etmedi.
akşamda kıymalı çorbasını içti yarım kase uyudu.
izinli dönemde çalışmıyorum diye yazmıştım şimdi değiştirdim.keşke öyle kalsaydı ((

sanberk dun
SABAH uyaninca birkac tane uzum birkac tane nar,demir ilacindan sonra bunlari verdim
KAHVALTI 1 yumurta,1 danino icine 1 cay kasigi tereyagi,1 cay kasigi yahin,1 corba kasigi tahill mama,100 mml aptamil.3 tane zeytin,2 kucuk dilim salam,salamlari babasinin tabagindan caldi.
OGLEN 1 buyuk kase mercimek corbasi,1 dilim armut.
IKINDI 1 armut,1/2 muz,1 babymix,4 tane susamli cubuk.
AKSAM tavuk sisi vardi 1 tanesi yedi,2 kasik patates yemegi,2 dilim domates,1 danino,bir iki kez biraz ekmek isirdi.

bu sabah
demir ilacindan sonra 50 ml uzum suyu
KAHVALTI 1 yumurta,1 dilim kasar peynir,1/4 dilim ekmek,3 tane zeytin,3 cay kasigi bal,2 dilim domates,100 ml aptamil.1 tane susamli cubuk.

masallah duruya bu sabah da moralimi dyuzeltti.genciza ben de bu sut dilimlerden vermistim ama bizimki sevmedi.O zaman Duru aklima gelmisti ah keske Duru olsa bari ona verirdim O kesin yer,tatli ya Duru da tatlilari seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…