Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

fikriyecim normal kek gibi farklı bişey yok sadece cevizleri rendenin küçük tarafıyla rendeledim havuçlarıda rendeledim birazda tarçın kattım bayağı ceviz koyduğum için yağını az kattım çok güzel oldu.ben dayanamayıp yerim diye duruya küçük tepside yaptım :) sende kuru üzüm dut falanda var onlardanda minik minik doğrayıp katabilirsin.ben karışık keklere bayılırım :))

Gencizacim cok tesekkur ederim canim,Bi deneyim ama ben de kucuk bir tepside yapayim,Sanberke az brakicam kalani da komsulara dagtiyim,hem sevaba girerim hem de rejimimi bozman hihi

canimbiraz sabir lazim bu disler ciksa rahatlariz.sANBERKIN DE YUKARDAKI AZIMLAR PATLAMAK YUZERE HER AN ISTAHIN AZILMASINI BEKLIYORUM BEN DE.:çok üzgünüm:[/QUOTE]

Teşekkürler tatlım. köpek dişlerinden biri gelmiş gibi ama bu seferde ben fena grip oldum umarı geçmez oğluma((

sanberkin menusu

SABAH 1/2 yumurta,1 danino,2 kasik tahilli mama,1 cay kasigi tereyai,1 cay kasigi tahin,2 dilim salam,50 ml aptamil,1 hurma
OGLEN ceyrek kase mercimek corbasi,1/2 kavanoz meyve presi,1 tatli kasigi kizilcik ezmesi,1 cay kasigi dut pekmezi,1 hurma,5 tane beyaz dut.
IKINDI yarim babymix,100 gr pudink,1 kofte,1 hurma
AKSAM 1200 mlik kase tavuklu bulgur corbasi,yarim babymix,yarim tavuk pirzola.
uyumadan once 50 ml aptamil.

Kahvaltida istahinda biraz azilma oldu ama bu disler hala cikmadi,ciksa cok rhatlarim,
buara bizimki dis fircasi kullaniyor ama sadece suyla yikariyoruz acaba dis macunu ne zamn kullanmaya baslariz?bulgaristanda bebekler icin ayri dis macunlar var yani cocuk macundAN FARKLI BURDA VARMI VE NERDE BULABILIRIM,

şu ara kendi beslenmeme yoğunlaştığım için malum domuz gribi olasılığı??? oğlumla pek haşır neşir değiliz.babası beslemeye çalışıyor ama genelde ikinci kaşıktan sonra oynamaya kalkıyorlar:)))
bugün öğlen babası erken gelip bakıcıyı yollamış. abla meyvesini yedirmiş çıkmış 100 de öğle yemeğini verin demiş. babsıda köftesini yedirememiş pide söylemişler bir dilim yemiş istememiş. parka çıkıp beni parkta beklemişler eve dönünce 300 olmuştu. ben hiç denemedim gripten helak durumdayım sütünü içirip bi uyumuşuz. 4 saat ilk kez aralıksız öğlen 4 saat uyuduk. uyanınca kendime yaptığım tarhanasına patates ve köftelerini ekledim. bir kase içti.bende içtim.az oynadık uyudu demin.
afiyet olsun sizin bebişlerinizede...

vardır mutlaka ama bizim buralarda yoktur ( bende bi araştırayım. bizde dişlerimizi fırçalarken çok eğleniyoruz fırçalamadan çok eğlenme aracı gibi oldu :)))

Canım sen sabah ara verıyormusun?ben gordugun kadarıyla kahvaltıdan dırek oglen yemege gecıyorum cunku ara verınce oglende ıstahsız oluyor oglum,arasız olmasın dıyorsa arada vazla bısey verme bırkac uzum veya yarım meyve,veya bır kuru yemıs,bunlar hemen enercı veren gıdalar oglen kadar neselı tutar bebısını ve oglende belkı daha ıstahlı olur.

haftaiçi bakıcı olunca sabah arası oluyor biz erken gittiiğimzden(730) engeç 800 de kahvaltı yapıyorlar 600 da uyanmış oluyor.900 1000 uyku sonrasında 1100 gibi meyve 130 da öğle yemeği şeklinde besliyor bakıcı.ama genelde 400 deki yoğurt ve meyve faslı pas geçiyor uzun zamandır. biz sadece akşam yemeğini 700 gibi veriyoruz.
öyle elinde bişi yemez oldu. meyveleri eline almıyor sadece salatalık mısır ekmek kraker.birde son bir haftadır geçen hafta annem başında kaldığından beri obsesif oldu eline bişi dökülse ıhhh ıhhhh deyip sildiriyor.yoğurt çorba vs ellerdi onlara dokunmuyor sanıırm kayınvalidemin obsesyonlarından etkilendi diye düşünüyorum. hatta bugün parkta toprak elleyip ıhhh ıhhh sil demiş babasına sonra babası kendi de oturmuş toprak elleyip çamur yapmışlar.umarım unutur (

FAHRIYE DIYE KK KULANICI YAZMIS.

çocuğunuzun zekasını kuvvetlendiren besinler Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

ÇOCUĞUNUZUN ZEKASINI KUVVETLENDİREN BESİNLER

Çocuğunuz sınava girecek ve siz onun hem dengeli beslenmesini hem de zekasını çalıştıracak besinlerle beslenmesini istiyorsunuz. Beslenme uzmanları yaptıkları bilimsel araştırmalar sonucunda belleği güçlendiren besinleri bulmuşlar. bu besinler ayrıca sadece çocuklar için değil her yaştaki insanlar içinde gereklidir.Bu besinler algılama yeteneğimizi arttırır, daha verimli yapar, daha hızlı düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlıyorlar.

*Havuç:
Hatırlama yeteneğimizi arttırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.

Ananas:
Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir. Örneğin uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ayrıca önemli bir eser halinde element olan mangan içerir.

*Avokado:
Kısa süreli bellek içindir. (Örneğin alışveriş listesini yaparken) Fazla miktarda yağ asidi içerir. Yarım avokado yeterlidir.

*Çilek:
İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.

*Isırgan otu:
Hafızayı kuvvetlendiren besinlerdendir. Özellikle sınavlara hazırlanan çocukların çayına ilave edilmesi veya doğrudan ısırgan çayı içirilmesi yerinde olur.

*Patates:
Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor.

*Somon:
Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.

* Kabak:
Hafıza için eşsiz bir besindir. Yemeklerle sık sık tüketilmesi son derece faydalıdır.

*Yoğurt:
İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor.

*Üzüm suyu:
Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.

*Fasulye:
Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor.

*Bitter çikolata:
Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor.

Öğrenme kabiliyetini arttırmak için tavsiye edilenler besinler

Eğer çocuğunuz öğrenmede zorluk çekiyorsa bu besinlerin büyük faydası olacaktır.

*Lahana:
Sinirliliği giderir (tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için). Daha stressiz öğrenilir (örneğin sınav öncesi).

*Limon:
C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır. Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak limon suyu için.

*Yaban Mersini:
Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar.

Dikkati Sağlamak İçin tavsiye Edilenler Besinler:
Eğer çocuğunuz dikkatini toplamakta zorluk çekiyorsa veya dikkati çok çabuk dağılıyorsa uzmanlar bu besinleri kullanmanızı tavsiye ediyorlar.

*Soğan:
Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı. Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır.

*Ceviz, fındık ve fıstık:
Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

Beynin Daha Üretici Olması İçin Tavsiye Edilen Besinler

Günümüzdeki eğitim yöntemine göre hazırbulunuşluk değil çocukların üretmesine yönelik olduğunu artık bilmeyen aile kalmadı.İşte uzmanların açıklamalarına göre bu besinlerde çocuğunuzun üretmesini kolaylaştıran besinler.

*Zencefil:
İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir.

*Kimyon:İnsanın aklına birden bir fikir getirtir. İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak üretici düşünce şartıyla. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).

Mutluluğu Sağlayan Besinler

Bu besinlerde mutluluk hormonun salgılamasını artıran besinler olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

*Kırmızı biber:
Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. En iyisi çiğ yenmektir.

*Çilek:
Stresi giderir. Lifli maddesi mutluluk verir. Dozu en az 150 gram.

*Muz:
Sırrı serotonin. Bu maddeye beynimizin mutlu olması için ihtiyacı vardır.

pazar günü kayınvalidemlerde ilginç bişi oldu onuda paylaşayım.
annemlerin bahçede koruk var. onlar siyahlaşmış ama hala çok ekşiler. gezerken gördü üzümleri mamma dedi kopardık verdik yemedi çıkardı. sonra kapıda komşu oğlunu gördük. oğlan annemin elindeki üzümü alıp emeye başladı.hemde nasıl güzel yiyo hem çekirdekli hem sapıyla falan bizimkinden 2 ay büyük bide. biz annemle içimiz geçmiş çocuğa bakakaldık. aferim felan dedik. o sırada bizimki gitti onun elinden üzüm salkımını aldı bana getirdi mammma dedi ben çekirdeklerini çıkarıp verdim. löp löp yemeye başladı.öbür çocuk ağlıyo ben ne yapacağımı bilemedim annem koştu bir tane daha kopardı geldi :))) ama bi komiklerdi benimki kıskançlıktan bir salkım üzümü yedi velhasıl :)))

demekki ikindi ogununuz proble,ilai yogurt vermeyebilirsin onun yerine meyveli sut olabilir yada yarim kase pudink icine bir dili meyve ezilebilirsin,Sanberk muzlu sut sever mesela onu denedin mi?

onun icin kac kez okudum istahsiz cocuklari istahli cocuklarla biaraya getirmesi gerekiyor,birbirinden gorup yemeye baslarmis,Bir gun benim arkadasim oglusuyla gelmisti,Resul arkadasimin oglu daha cok memeye duskun ve hele corbalari hic yemez,birkac kasiktan sonra brakir,Oglende Sanberkin en sevdigi sehriye tevuklu corbasini yapmistim Resul dokunmadi bile ama Sanberk bi yemeye basladi bide begendigi icin mnnnmnmnn yapiyor diyer cocuk hemen yanina kostu mama ma diye bagrdim.ikisinin bir tabaktan yidirdim mecbur yidirmeye yitistirememistim ikisi agzilar acik,

demekki ikindi ogununuz proble,ilai yogurt vermeyebilirsin onun yerine meyveli sut olabilir yada yarim kase pudink icine bir dili meyve ezilebilirsin,Sanberk muzlu sut sever mesela onu denedin mi?

tatlım kesinlike tatlı şeyler sevmiyo süt de. sadece devam sütü aptamil bazen ondan veriyorum akşam geç yiyecek olursa.puding sütlaç biskuvi vs hiç yemiyor. artık babymix ve daninoda.tüm hazır yoğurtları deniyorum şimdilerde.kendi mayaladığımı nadir sevip yiyor yoğurda bişi karıştırınca da yemiyo.ya valla çözemedim gibi. kafasına göre davranıyor çok seviyor dediğim tek şey var oda kuru ekmek.oda iştahını kesiyor.

aslinda ikindide yarim dilim ekmek verebilirsin canim ve biraz aptamil icerse ikindi tamam azala vermeni gerek yoktur.Ya da tuzlu keke verebilirsin.

fikriyecim bilgiler için teşekkür ederim canım a.s.

diş macununuda büyük marketlerde bulabilirsin colgate'in vardı diye hatırlıyorum çocuklar için olanı yuttuğundada bişey olmuyordu sanırım.bende almadım henüz fırçamız var ama macun yok henüz almayı düşünüyordum bende.pirinç tanesi kadar koyup fırçalatabilriz hemde alışkanlık kazanmış olurlar sabah akşam.

genciza cok tesekkur ederim canim,internete baktim varmis boyle bir macun ama ancak internet siparisle alinir marketlerde yokmus.ondan belki alirim,ilk once dis dr ile danismak istiyorum.Daha dis dr goturmedik,hastaneler cok yogun oluyor hele bu grip olai insani cok korkutuyor,Iyi bir ozel dis dr da tanimiyorum,Canim senin anneler bahceli evlerdeymiydi nerde oturuyorlar acaba onlarin govendigi bir disci varmi?Ben bulamasam ona gotureyim.

internette buldum NENEDEN=BABY bulgaristanda kullanilan dis macunu bu,FIRST TEETH DIYE BIR MARKA DA VAR ODA BEBEKLER ICIN,AKLINIZDA BULUNSUN.

diş konusunu şimdi internetten araştırdım
-3 yaşına kadar dişmacunu önerilmiyormuş.
-temiz bir tülbent yada gazlı bez ıslatılarak sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden sonra dişler temizlenmeliymiş.
-gece beslemesi yapılmamalıymış.
-süte şeker v.s. gibi tatlandırıcılar katılmamalıymış.
-çocuğu oyalamak için eline karbonhidratlı ve şekerli gıdalar yerine elma havuç gibi besleyici değeri yüksek ve diş temizliğine yardımcı gıdalar verilmeliymiş.

tesekkuerle canim,deneten baby 3 yas alti bebekler icinmis.ama yineden ne kadar saglikli bilmiyorum.Benim sorunum kan ilacindan dislerde leke oldu ve temizlenmiyor acaba dis macunla gecer mi?Sen hangi demir ilaci kulaniyorsun Durunun dislerinde leke oldu mu?Biz hala kan ilaci devam edecez onun yerine surub almak istiyorum acaba daha iyi olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…