Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

fikriyeceim canımm sayfalar zorda olsa açılınca seninn mesajı gördümm..canım değişik bir doktora götür veee kan ilacı kullandığınız halde kand eğerleridne değişiklik olmadğını belirtt mutkaka varsa tahlilerini götürr..7 aydır değişiklik olmayışının altınd ayatan nedenin bulunması gerek..mutlaka bir değşiklik olması gerekirr.kan ilacı ne kullanıyorsunuzz..onuda bi ayzabilirmisinn..kilosuna göre damla vaeriyorsan oda yetmezz artık direkt ölçeğe geçmelisin ama ölçekle kullanıyorsan doktorunuzu dışında birr hemyoloji bölümünde şikayetlerini anlat vee onlarda fikir al şekerr..seni takip ettiğim kadarıyla meyve suyu etini meyvesini yiyorr birr içinde bir soru işareti kalmaması için götür şeker geçmiş olsunn..

bizimde kanımız düşüktü 10 7 bizz bir şişe bitirmedik bazı ilaçlar sevemdi hiç içmedi..en son ferrum şurup itiraz etmeden bitiriyorr.şimdi 3 de 1 i bitmiş durumdaa şişe bitince tahlil yaptıracağımm..doktorlar gerçi 11 i geçince yemeklerden alır diyorlar ama ben bir şişe daha hergün olmasa bile et yemediği günler vermeyi planlıyorumm kan depoları dolsun bakalımm....

fikriyecim teknoloğun söylediklerine ilave olarak kırmızı et veriyormusun, kırmızı et çok önemli.
melise 8-9 aydan beri kan damlası kullanmadığımız halde hergün kırmızı et yer mutlaka köfte yada kıymalı yemek şeklinde belki onun etkisi olmuştur bir önceki tahlilinde 11e yakındı şimdi 12.12 olmuş.
Canım bir de çok fazla süt içiyor olabilir, sütün fazlası da kansızlık yapar.

Yaş Hemoglobin Hemotokrit
(gr/dl) (%)
-----------------------------------------------
kordon kanı 16.8 55
1.gün 18.4 58
1.hafta 17 53
2.hafta 16.8 50
2.ay 13.3 38.9
3.ay 12.5 37
4.ay 12.4 36.5
6.ay 12.3 36.2
8.ay 12.1 35.8
10.ay 11.9 35.5
1 yaş 11.6 35.2
2 yaş 11.7 35.5
4 yaş 12.6 37.1
6 yaş 12.7 37.9
8 yaş 12.9 38.9
10-12 yaş 13 39

Son düzenleme:
ya kızlar biz hiç kan ölçtürmedik
doktorda ölçtürün demedi
kan şurubuda kulanmyoruz. doktor vitamin kullanmaya gerek yok dedi ama kan şurubuyla igili bişey demedi bende sormadım hiç.

hilalacim aslında 6 ayda 12 ayda ve her yaş dönemlerind eölçtürmek gerekiyorrr...
ama abzı doktorların umursmazlığı dielimm pek öenmsemiyorlarr...

artık kan ölçtürmekte kolay parmaktan bir damla kanla öğrenebiliyorsun sıkıntıda olmuyorr damar bulamadık bir daha bir daha..

her yaşına gelmiş fıstıkın yakışıklının kanını ölçtürmek gerekli..

bizim doktorda gerekli görmemeişti gelişmi iyi die ben ondna ayrı bir yerde her defasında istememe rağmen yapmadığı için dışarda yaptırmıştım..10 7 çıktı düşük yani..

ama kan değerlerindne çok birde demir bağlanmasını ölçtürmek gerekiyorr..oyüzden kan aldırırken özelliklee demir bağlamasına da baktırmak istiyorum diye belirtinn..

demir bağlaması yüksekse genelde zıt olarak kan düşük olıuyorr odaa aldıüı demiri tutabilmesi içinn demiri vücutta emilimini sağlayan c vtamini alması gerektiğii kadar almasını sağlamak gerekiyorr..

demir bağlama yükseksee demektirki c vitamini miktarı az ona göre sebze meyve tüketiminie dikakt etmek gerekiyorr..

ölçtür şeker bilgide varrr ..bakalımm nasıl çıakcak ama üzümüm güzel yiyorr bence düşük çıkmaz ama sen yined ebaktırr..heryaşta bakılması gerekiyorr gelişen çocuktaa..biizm yiğenlerde benim çocuklardaa hep kansızlık çıktı şuan hepsi kan ilacı kullanıyorr hele bir kuzeni eşimin yerlerde sürünüyor kanı iyiki biryerde düşüp kalmamaış demiş doktorr..

evetçok önemli bende de kansızlık oldu bir dönem 6 ay yurtdışında hiç kırmızı et yemedim düzenli beslenmedim sonunda bu oldu. ışe gidip gelene kadar bayılacak gibi oluyordum sürekli yorgunluk vs. peşine bir de hamile kaldım doktorum başa çıkana kadar ne ilaçlar verdi bana. Son 2 ay çift ilaç kullandım ve ancak toparlandı. Yememe dikkat ediyorum artık. Kuzucuklarınki çok normal 6 ay anne sütü aldıkları için oluyor genelde 24 aya kadar normal ama sonra normale dönmeli tabi. Dikkat etmek lazım.

melis sabah 1 domatesli tereyağlı omlet yedi ekmek ve biraz kayısı marmeladı
öğlen mantı yedi
sonra 2 iri kestane ve kavun yedi
akşama bakalım

iyi gunler anneler,bana verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler.Mutlaka baska dr a da goturecem.yumurta,et,yesil yaprakli sebzeler surekli veriyorum,zaten yaptigim corbalar genelde kirmizi etli oluyor.kofte ya da pirzola ya da balik veriyorum etsiz gunumuz yok.
ben ferrum damla veriyorum suan her gun 12 damla,hep ac karnina veriyorum ve mutlaka bir dilim meyve iydiriyorum veya eyve suyu icirtiyorum.Bence de baska bir dr ila danismaliyim.
Sut vazla icmiyor,danino cok seviyor benimki ama artik sinir koydum gunde tek 1 tane veriyorum,diyer sut urunler yogurtmpeynir veya kasar,pudink ve sadece sabah 100 ml kadar aptamil,bana gore bu miktar fazla degil hatta bu karadar gereklidir,ama tabiki belki de azaltmaliyim artik.

sanberk
KAHVALTIDAN ONCE 30 ml meyve suyu icinde 1 cay kasgi pekmez
KAHVALTI kasarli omlet,1 dilim ekmek,100 ml aptamil,5 tane beyaz dut,2 zeytin,1 dilim salam
ARA 1 hurma,1 cay kasigi bal
OGLEN 1 kavanoz meyve puresi,1 cay kasigi pekmez,1 kofte
IKINDI 1 danini,1 danette,1 cicibebe biskuvisi
aksam icin isgara balik yapacam,yaninda sebzeli pilav

fikriyeceim kansızlık varsa damla mümkün deil yetmez şekerr..doktorun hata yapmışş..mutlaka başka doktora götür götürmeden önce 2 gün önce damlayı kes ölçüm yaptır ona göre tekrar ilaç ayzılacaktırr sevgiler..

cok tesekkur ederim teknolog,biz capada oturuyoruz burdaki buyuk hastaneye goturmek istiyorum,ordaki doktorlar boyle durumlarla daha sik karsiliyorlar umarim bilgisi dah cok olur.Ama hastane buyuk ilk omce esimi godercem arastirsin prosedur nasil ona gore bu grip doneminde butun gun hastanede bebegimi tutmak istemiyorum,tekrar TESEKKURLER.

bizdede bir dönem başlamıştı kansızlık damladan şuruba geçerek yükseltmiştik. sonrasında beslenmeyle tolere eder deyip kesmiştik. epeydir de ölçtürmedim kanını.bende bir baktırayım bakalım. gerçi ben dönem dönem şurubundan veriyorum.
bugün nispeten daha iyi birgün.kahvaltıda fikriyenin tavsiyesiyle (sık kabız olduğundan muz vermiyordum ama şimdilerde dişten ishal gibi) muzlu süt içine peynir ve ekmek ekleyip sabah yarsını yedik.
öğlen kıymalı sebze çorbası yarım kase içtik üstüne yarım ekmek yedik.
ikindi yoğurdunu bitirdi bir su bardağı mayalamıştım çok mutlu oldum.üstüne balık ve çubuk kraker yedi
akşamda tavuklu pilav yedi az.
afiyet olsun bebişlerinize...

aklıma geldi paylaşmak istedim.bizde hemoglobin değeri 10 dan 11 e yükseltirken bir şişe şurup bitirmiştik. ben dra aaa sadece bir değermi artmış diye burun kıvırmıştım. dr da bana dediki o bir değer için bir torba kan takmak gerekli.ne kadar önemliymiş aslında.

Son düzenleme:
melisle dün ve bugün teyzesindeydik o da :)) ben de ( çok yedik. Sevdiği şeyleri yapmış özellikle keki. Bugünü yazayım sadece

sabah: peynir, helva, ekmek, kek, yumurta, reçel çok da neler yedi ve ne kadar yedi bilmiyorum çünkü babası ben ablam ve eniştemiz arasında mekik dokudu herkes ağzına birşeyler tıktı.
öğlen: 1 kaseye yakın bademli tavuk çorbası, biraz bulgur pilavı ve kıymalı bezelyeli yemek
akşam: 1 levrek, domates, makarna
yatmadan 1 dilim kek, 9 antep fıstığı (annemler tatile gitmişlerdi de turla onlar getirmiş bayıldı bizimkisi ilk yiyişi)

bugün ara yapamadık ek gıdaya geçtiğimizden beri meyve vermediğim ilk gün oldu. Sanırım kabızık ilacının keyfini sürüyoruz :)))

bende dün evdeydim gayet güzeldi herşey.
yediklerimiz.
sabah 4 biskuvi yumurta peynir 100ml devam sütü
öğlen tavuklu sebzeli çorba.bir dilim ekmek
ikindi 150 ml yoğurt.5-10 kraker
akşamda bir patates bir tavuk butuyla karıştırp tavuk suyunda püre şeklinde bir kase yedi.

melis sabah 1 puğaça kayısı marmeladı tereyağı ve peynir yedi
arada 1 erik 2 kuru kayısı yemiş
öğlen ıspanak ve makarna yemiş
akşam 1 küçük sütlü kabaklı çorbası (aslında karışıktı biraz havuç, şehriye ve domates de vardı), biraz da makarna ve ıspanak yedi yine.
birazdan biraz meyve kek vs teklif edeceğim hayır demez sanırım.

kestanenin faydalari
• Besleyici olmasından başka faydası saymakla bitecek gibi değil
• Kabuklarının suda kaynatılmasıyla hazırlanan ilaç ateş düşürüp sinirleri yatıştırıyor.
• Meyvesi kasları kuvvetlendiriyor, kan dolaşımını düzenliyor.Bedenin ve zihnin yorgunluğunu gideriyor,kansızlığa çare oluyor.
• Şeker,protein,yağ,sodyum ve potasyum içeriyor!..Kestane birçok hastalıktan da koruyor insanoğlunu..
• Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı, hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor.
• Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor. Fosfor,magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor.
• Taze kestane limonun 100 gramı kadar C vitamini içerir. Kestane’nin 100 gramında 200 kalori bulunuyor.
• Kış mevsiminin olumsuz şartlarına fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiridir.
• Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor.
• Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor

Son düzenleme:
paylaşımın için çok teşekkürler fikriyecim.çocuklara bol bol yedirmek lazım o zaman.

duru bugün sabah süt
kahvaltıda omlet,bi parça kaşar,1 küçük domates,bi tatlı kaşığı pekmez biraz ekmek içi
öğlen uykudan önce bisküvili süt
şimdi biraz meyve vericem
akşamda balık var
yatarkende sütünü içer

sağol arzucum a.s.
aslında son zamanlarda dişten dolayı eski iştahı kalmadı,köpek dişleri ve 4.azıda patladı ama bunada şükür yine yiyor çok zorlamıyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…