Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

anneler bu bilgileri netten sizde bulabilirsiniz,burda yazmam sebebi size hatirlatmaktir,bunu gorup sizin dikkatinize cekmek istiyorum siz de kendiniz icin ayri aristirirsiniz.

fikriyecim teşekkürler evde kestane vardı eşime okudum hemen koyduk pişiyor melise veririz :))
duruya da afiyet olsun.
melis bugün sabah domatesli tereyaplı omlet kayısı marmeladı
arada yarım muz 1 kayısı kurusu yemiş (çocuğum ne zamandır ilk defa muz yemiş :)))
öğlen: kabaklı havuçlu dünki çorbadan, ıspanak, makarna
akşam: yine öğlenki çorbadan, tavuklu mantarlı yemek ve makarna
biraz önce bir küçük kase bisküvili keşkül, 1 iri kestane, 8 antep fıstığı yedi

kızlar ben ö.sonraki ara öğünü kaldırdım ara öğün yapınca akşam 8de yiyordu bizden geç yani, bizimle birlikte yesin diye ara öğünü kaldırdık akşam yemeğimizi ailcek 6.30da yiyoruz sonra yatmadan ara öğün yapıyoruz.

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------

bugunku corbamiz
balkabagi
havuc
patates
kestane
brokoli
zeytin yagi hepsini hasliyorum hazir olduktan sonra biraz defne yapragi, roka ve maydanoz da ekleyip 5 dk daha hasliyorum.tuz istege bagli.
KAN ilacindan sonra 30 ml meyve suyu
KAHVALTIDA Melis gibi bizim omletimiz de domates tereyagli,peynirli omlet,1/4 dilim ekmek,1 zeytin,1 cay kasigi bal
OGLEN 1 kavanoz meyve puresi,1 tatli kasigi pekmez,1 erik,1/2 ceviz
IKINDI yaptigim corbadan 1/2 kase,1/2 kase etli pilav,30 ml nar suyu
AKSAM yaptigimcorbadan 3 yemek kasigi,1/2 kase etli mantar guveci,100 ml irmik muhallebisi
YATINCA 60 ml nar pekmezli narsuyu

bir hafta olacak bizim duzenimiz cok kotu gidiyor,sabah kahvaltimiz gec daha sonra tam oglen yemegi olacagi zamn bizimki uyuyor ve ancak ikindi vakitinde kalkiyor,beslemesi nerdeyse tum gun bisey yememis oluyor ve ikindiden sonra cok sey iyidirmek zorundayim.Yarindan tekrar eski duzenine girmek icin calisacaz.

afiyet bal şeker olsun melis'le sanberk'e

fikriyecim dikkatimi çekti sen süt vermiyomusun önceden yazardın aptamil içti diye.gecemi veriyosun yoksa.

genciza yazmayi unutmusum canim,aptamil sabah kahvaltisinda veriyorum genelde 100-120 ml icer.Bazen gunduz 1 kez o da disirda olursak bu kucuk kutularda olanlar sutlerden veriyorum ama her gun degil,onun disinda sut vermiyorum o da cunku Sanberk icmiyor.Sut eksikligini sutlu corbalar,yogurt,peynir,kasar,muhallabilermsut dilimi,danino gibi iyeceklerle kapatmaya calisiyorum.bizim dr soyle demisti eger gunde 1 k.k peynir yerse diyeri 350 ml gibi sut vermelisin,
eger peynir,100-120 ml yogurt yedigise o zamn sutunden o kadar miktarda aziltacaksin,Ben de danino da veriyorum,pudik de ve onun icin kahvaltida en az 100 ml sut bitirdigise gunduz icmek istemiyorsa ben de zorlamiyorum.Gece yemek icin uyanmiyor tek 1-2 kez su icin uyanir.

Son düzenleme:

pyalaşım için teşekkürler canım..
erende çok sevıyor kestaneyı 2 akşamda bır verıyorum kuvvetlı gelıp alerji yapabılır dıyee 7-8 tane yıyorr çünkii:)

kızlar biz hala süte başlamadık yasağımız bitsin alıştırayım diyorum artık memeye tercih eder belki :))
melise birkaç defa devam sütü aldım sevmedi kokusunu duyunca içmedi bile ama ben normal pastorize süt içince ondan aldı onu sevdi. Devam sütü olarak kokusuz daha inek sütü formatında bir süt var mı? Ben aptamil ve pınarınkileri almıştım.

Sabahını yazayım melisin kahvaltıda 1 kk beyaz peynir (kaşar çok seviyor ama vermiyorum artık kalsiyumu yüksek çıktı melisin), 2 çeri domates, tereyağı, kayısı marmeladı, 1 dilim ekmek içi, 1 zeytin
arada 1 kuru kayısı, 1/3 muz, 1/2 armut
öğlen 1 kase domates çorbası (içine biraz brokoli ve şehriye de katmıştım), biraz ıspanak ve makarna yedi.
arada yine ufak tefek birşeyler veririm.

akşam anneannedeyiz kabak dolması yapmış melis için bakalım neler yiyecek.

Son düzenleme:
ferdacım ben Bebelac kullanıyorum Aptamil biraz kokuyo gibi evet.ama Pınarın devam sütünü sevdiyse ondanda verebilirsin.
afiyet olsun boncuğa

sanberkin dun yedikleri
KAHVALTIDA peynirli tereyegli omlet,50 ml aptamil,yarim muz,2 zetin,1 corba kasigi tahil mama icine 1 tetli kasigi tahin ve 1 danino.
ARA 1 cay kasigi bal,yarim ceviz
OGLEN kucuk kase brokolili taze fasulye,1/2 dilim ekmek,1 avuc nar taneleri
IKINDI 150 ml sut,1/2 armut.1/2 kavanoz meyve puresi icine 1 tatli kasigi pekmez
AKSAM kabakli mercimek corbasi,pilav,1/2 ceviz,1 avuc karasik kuru uzum ve beyaz dut.
YAtmadan once 100 gr yogurt,ilk defa evde yaptigim yogurdundan bu kadar cok yedi,denemekten fayda varmis demekki.
Sanberk de hala inek sut icmek istemiyor tek bu meyveli olanlarda iciyor.

Ferdacim ben de bebelac dene diyecektim,bir cok annelerden diyer sutleri icmezken bebekleri bebeleci severek ictigini okumustum.

bizimkide süt içmior malseff çok istiyorum içmesini ama emdiği için istemior ins memeden kesince içerr
ege dün sabah cicibebe süt yumurta bal ve peynir
ara 2 yoğurt
öğle ıspanak yoğurt
bizimle az makarna yedi
yatarkende muhallebii

bugunde sabah kahvaltıı aynen
2 yoğurt
uyuyor kalkınca pırasa ve yoğurt
muhallebi yatarkendee

sağol arzucum a.s.
aslında son zamanlarda dişten dolayı eski iştahı kalmadı,köpek dişleri ve 4.azıda patladı ama bunada şükür yine yiyor çok zorlamıyor beni.

yarasın fıstıgıma
bizdede gene diş telaşı başladı 3 ve 4.cü köpek dişleri kabardı geliyor sonrada bitiyor ohhhh:lepi::lepi:

bütün bebişlere maşallah hepsine yarasın cokacimcoook
elayı yazmıyorum iştahı yok hastalıgından akşama kadar memedeyiz bişey yemiyor çok az yiyor:teselli:
süte bende başlamadım sabah mamayı sütle yapıyorum daa akşam suyla gaz yapıyor diye yavaş yavaş başlıcam iyileşsinde bi

duru bugün
sabah kalktığında süt
kahvaltıda kaşar,domates,incir reçeli,üzüm pekmezi-kestane balı birer kaşık( şifa niyetine :)),ekmek,karışık meyve suyu
arada bikaç çubuk ve kraker
öğlen bisküvili süt
akşam kıymalı sebze çorbası ekmekiçiyle ve nar suyu
arada üzüm veririm ve kalan nar suyunu içer belki danino yer
yatarkende süt

sanberkin bug
KAHVALTI 1 haslamis yumurta,100 ml orman meyveler komposto icine 1 tatli kasigi uzum pekmezi,2 zeytin.12 tane makarna,1/2 ceviz.
ARA 60 ml atamil
OGLEN aksamdan kalan kabakli mercimek corbasi,7 tane makarna,1 avuc nar
IKINDI 100 gr yogurt,1 kavanoz tahilli meyve puresi,1 corba kasigi uzum pekmezi,5 tane beyaz dut.
AKSAM bezelye corbasi,1 kofte,1/2 dilim kek,50 ml aptamil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…