Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

hadi gözün aydın arzucum bitridniz idşleri ne guzel bide bizikiler bitse hayırlısıylaa

maaşallah eloşa darısı bizlere

duru hanım trabzonda bol bol organik kara lahanalardan yesin bakalım .. kaydirigubbakcemile3 10 gün kadar yoklar malum trabzonda olacaklar o gelecek bu sefer de kısmetse ben gidicem .. inş. yollarda hasta olmaz kızçeler ..

merve öksürüyo bugün balgam sökücü aldırdım .. akşam başlıcaz .. çok kolay hasta oluyo mervem .. yemezse olacağı bu .. 1-2 aydır iştahla yediği olmadı diyebilirim .. ben de pek yazmıyorum :gitme:

sabah geç kalktık yumurta peynir bisküvi ıhlamurda ezdim ilacını verdim .. muz içine kestane bal ve az fındık ekledim .. tavuk pilav yer kalkınca yoğurt .. akşam da hurma - cennet meyvesi de deniyo onu yedircem .. muhallebi yemez sanırım geç kalkınca bir öğün az oluyo gece de süt içerse içer .. bu yazdıklarımı zorla bir kaç kaşık yedirebiliyorum sütü bile içmiyo ki önceden bayağı içerdi diş de yok .. boğazı acıyo belki ama bugünlük değil uzun zamandır iştahsız.. evdeki tartımda 11,2 çıkıyo kilosu kıyafetle boyu da 77 cm ölçtüm hiç bir değişiklik yok .. 1-2 aydır aynıyız..:umursamaz: hasta olmasında gerisi olur ..:Saruboceq:

geçmiş olsun merveciğe.
canım melis de çıplak 9.2 kilo :))) ama kış kayefetleri ile 10 yakın çıkar herhalde giyisili. merve daha ne olsun tatlım yediği yetiyorki kilosu normal canını soıkma hiç.

febici sengeciyordun aklimdan,jacgundur hic goremiyormu seni,Merveyi sorcaktim ben,yazmadigina gore istahsiz gunleri yasiyorsunuz diye dusundum.Canim masallah ama kilosu cok iyiyimis,Sanberk de bu kadar o kadar cok yedigne ragmen.Demekki Merve yediklerinden tam faydalaniyordur.Canim sen vitamin veriyormusun ,ben vermiyordum ama 2 aydir devamli veriyorum eskisine gore istahimiz daha iyi,masallah deyim.boyuda birden uzadi.

melis sabah 1 ekmekle tost ve kayısı marmeladı
arada yarım armut ve 1/3 muz
öğlen büyük bir kase domates brokoli şehriye çorbası ve 1 köfte
ö.sonra milföy pastası
akşam pilav ve türlü
biraz öncede yarım dilim kek ve yarım kase muhallebi yedi.

Son düzenleme:
SAMBERK
KAN ILACINDAN SONRA 40 ML MEYVE SUYU
KAHVALTIDA yumurta,tahill mama,danino,tereyagi,aptamil.zeytin
ARA 3 corba kasigi haslamis balli balkabagi
OGLEN sebbzeli sehriye corbasi,1 kofte,1 avuc nar
IKINDI 130 ml sut,1 erik,1 ceviz
AKSAM haslamis patates,ciyer,oglenki corba

cnm ben vitamin ilacından hoşlanmıyorum .. daha doğrusu hiç bir ilaçtan hoşlanmıyorum ..merve de sebze yemese de meyve yiyor .. ben de yaşına kadar bir kaç ay supravit kullanmıştım balık yağıyla dönüşümlü ama ikisini de bıraktım ..

bu aralar arı sütü arı poleni propolis gibi bitkisel ürünleri araştırıyorum .. çünkü kızıma aşı vurdurmuyacam .. bağışıklığı için destek olur diye düşünüyorum ..

bugün tv de d. gribinin tek ilacı olduğu söylendi.. tabi ki anne sütü .. emzirmeyi bırakmayı düşünen arkadaşlar bir kere daha düşünsün lütfen... ayrıca aralık ayına kadar aşıya gerek kalmıcak deniyo .. çok büyük kesime virüs zaten ulaşmış olucak .. ayrıca bağışıklık sisteminde sorun yoksa kolaylıkla atlatılabiliyo normal gripten pek farkı yok deniyor .. Allah ım yavrularımızı korusun :Saruboceq:

geçmiş olsun merveciğe.
canım melis de çıplak 9.2 kilo :))) ama kış kayefetleri ile 10 yakın çıkar herhalde giyisili. merve daha ne olsun tatlım yediği yetiyorki kilosu normal canını soıkma hiç.

ferdacım ben melisi çıplak gözle gördüm ve bir kaç saat bana melis in ne kadar sağlıklı olduğunu farketmeme yetti cnm .. belki de en zayıf ama en sağlıklısı oydu aramızda .. maaşallah diyeyim kilonun sağlıkla ilgisi yok .. çok kolay hasta oluyo benim kızım maalesef.. bağışıklığı gelişiyo diye teselli ediyorum kendimi

bizde bugün evde beraberiz oğlumla.her haftasonu olduğu gibi gene kahvaltımızın yarısını (yumurta peynir ekmek süt bulamacı)yiyebildik. bir haftadır kardeşim bendeydi. abla diyor bakıcı hepsini yediriyor üstüne doymadı diye bir tabakda tahıllı süt yapıp yediriyor. bu sana yapıyor. bende ısrar etmedim üstüne ekmek verdim.

yanlış tuşa basdım gitti sanırım.
devam edeyim.
uyudu uyandı meyvesini pas geçti 1230 gibi bir kase tavuklu tarhana çorbası içti.uyuyor şimdi. akşama bilemiyorum artık.
febicim kzının kilosu boyu posu bizimkiyle hemen hemen aynı. bence gayet normal ben 11 kilo oldu diye göbek atıyorum 7. aydan beri 10 kiloydu.3 aydır düzenli kilo alıyoruz bu arada vimin c veriyorum.
arada ferrosanol.
ben aşıyı yaptırmayı düşünüyorum tez doz şeklinde olanlardan yaparlarsa. henüz daha salgının ilk dalgası diyorlar. daha şiddetli dalgalar bekleniyor.
arı sütü polen karışımını bir arkadaşım bir yaşından beri kullanıyordu çok memnun kamıştı.aktara hazırlatırıyormuş. izmire gidersek bende almayı düşünüyorum ama bizimki tatlı sevmiyor sanırım balla karıştırıp veriyordu (

melis de sabah 1 yumurtayla yağda yumurta, peynir, 2 çeri domates, biraz kayısı marmeladı, 1 dilim ekmek içi
ara yapamadık,
öğlen dışarıdaydık: önce gelen minik kaşarlı pide ve fındık lahmacunu yedi ben sadece kenarlarını yiyebildim
sonra 3 dilim beyti ekmekleriyle (3 küçük köfteye denk gelir) biraz domates, biraz yoğurt ve ayran, 1/4 dilim kadayıf ve biraz dondurma yedi.
birazdan meyve teklif ederim. yarımdan az erik ve yarım dilimden az kek yedi
akşama da brokoli çorbamız var, yerse biraz türlü pilav yer akşama editlerim yedikten sonra. yarım kase brokoli çorbası ve biraz türlü pilav yedi.
öğlen sıkı yemişti acıkmadı galiba.

Son düzenleme:

canım bizde de tam tesrsi oluyor ben daha iyi yedirdiğimi düşünüyorum oyunla falan. Acaba bakıcı tv karşısında yada değişik oyunlarlamı yediriyor bir gün izleme olanağın olsa.

süt - yumurta peynir bisküvi - 1 tane yaprak sarma 2 büyümix - kek yaptım kalkınca yedircem yanında meyve suyu ( yerse çünkü merve de tatlı hiç sevmiyo )

dünden az tavuk var ondan da yer belki yatmadan da meyve yediririm sebze yemeyince bol meyve yedirmeye çalışıyorum ..

uyanınca denedim ama kek yemedi.. az tavuk pilav yedi.. şimdi de babasıyla babannesine gittiler.. yani evdeki hesap çarşıya uymadı.. alıştık artık ......

Son düzenleme:
canım bizde de tam tesrsi oluyor ben daha iyi yedirdiğimi düşünüyorum oyunla falan. Acaba bakıcı tv karşısında yada değişik oyunlarlamı yediriyor bir gün izleme olanağın olsa.

zaten tv karşısında yiyoruz çizgi filmlerle.bakıcıda öyle yapıyor. küçük koltuğumuz var önüne sehpa kyoyuyoruz.dün mesela öyle yemiş kardeşim anlatıyor.meyvesinide oynarken yediriyormuş bana asla oynarken ağzını açmıyor.
sanırım bana bozuluyor.yemeyince surat asıyorum.bide yemezsen yeme tavrım gelişti gibi.sıkıldım çünkü her haftasonu aynı durumdan.bakıcı tüm gün onunla ilgilenip oynuyor yemeklerini bile o uyuyunca yiyor.ben de eskiden öyle yapıyordum ama o zaman yemek iş vs çok sarkıyor haftasonu çok yoruluyorum.
uyanınca mamma diye bağırdı geldi külah ve çubuk kraker dolabını açmaya çalıştı.vermedim dışarı çıktık. eve gelince meyvesini ve yoğurdunu yemedi.biraz katmer (yağlı yufka)yedi.sütünü içti uyudu.tek öğünle geçiştirmiş olduk günü.
afiyet olsun hepinize.

egede bu ara cok iştahsızz azı dişleri gelio 2 tane birden kabarmıs yavrum nasılll
ama gene peşinden koşa koşa oyunla maymunlukla guzle yedi sabah kahvaltısını verdimm az bıraktı
2 yoğurt yedirdim peşinden koşa koşa
uyudu kalktı çorbasını yemiyceği için komşuma gittim kızıyla guzel oynuolarr orda 1 kase tarhana çorbası yanında yoğurt yedi masallahhyemeğede orda kaldımm eşim nöbetci die ciğerli pilavdan 2 3 çatal yedi
muhallebisinide yedi orda oyunlaa masallahh iidi yani bugun ama hep oyunla tabii yesinde bunada razıyımmm

Sanberk neler yedi
KAHVALTI yumurta,sut,meyve suyu,tahil mamadan sikildi herhalde birkac kasik yedi ancak,az yedigi icin ara ogun verdim
ARA 1 kavanoz meyve puresi icine 1 corba kasigi pekmez
OGLEN sebzeli corbasi,bulgur pilavi,60 ml meyve suyu,1 kayisi,ciyer vardi ama yemedi,3 tane kestane
IKINDI 1 babymix,nar,beyaz dut.2 tane kestane
AKSAM corba,pilav oglenki gibi,balik,meyve suyu, kuru kayisi

arkadaslar Sanberkin kansizligi var demistim,surda birkac gun kahvalti disindan demire zengin olan besinler sut urunlerle birden vermemeye calistim.ogluma kan alindi birkac gun icin hemoglobin 10.2 den 10.4 cikmis,vazla gozukmese de sadece bir kac gun icin bence iyi bir sunuc,sizce nasil?Lutfen bana dogurusunu soyleyin,kendimi kandirmayim bosu bosuna.

gayet güzel tatlım baba göre. yükselme başlamış birkaç günde.sen damardanmı aldırıyorsun parmak ucundanmı kanı?dr değiştirdiğin içinmi bu kadar sık aralıklı ölçtürdün? bizimki çok ağlıyor alınırken hala ölçtüremedik bizde.
çocuk dr arkadaşım son kongrede hemoglobin ölçümü için yeni bir test geldiğini kan almaya gerek kalmadığını bu testel deridende ölçüm yapılacağını söyledi. hatta kendi oğlununkine baktırmış yüksek çıkmış pek güvenmemiş ama. belki yurt dışında o test uygulanıyordur. böylece sık aralıklarla baktırabiliriz buralarda uygulama başlarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…