Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kimse bisey yazmamis ben yazayim bari.
SABAH 2 corba kasigi sehriyeicinde peynir,tereyagi ve peynir.yaninda meyve suyu,sut istemedi birkac yudum icti ancak
ARA 1 medine hurmasi
OGLEN aksamdan kiymali bulgur corbasi yarim kase,3 corba kasigi karnabahar,birkac lokma balik,pekmezli meyve puresi
IKINDI 3 cr ks yogurt,100 gr meyve puresi,2 cay kasigi pekmez.
AKSAM yarm kase patatesli bezeliye yemegi,2 corba kasigi yogurt,3 corba kasigi pudink,1/2 dilim ekmek.

afiyet olsun sanberke ben de yazayım.
sabah: 1 yumurtayla domatesli peynirli omlet, 1 dilim ekmek içi, biraz peynir, 2 kaşık danino (muzluydu sevmedi), yarım muz
arada üzüm ve 1 dilim kek
öğlen hiç bir şey yemedi diyebilirim yarım kaseden az sebzeli şehriye çorbası yemekleri ağzına sürmedi
ö.sonra öğünü vermedim iyice acıksın diye, açlıktan ağlamaya başladı ben de en sevdiği şeyleri yaptım bu arada.
akşam: makarna, 2 köfte, brokoli karnıbahar ve kabak haşlama
sonra 1 salkım üzüm 1 sütdilimi
yatmadan önce yarım kase muhallebi, 1 cicibebe

öğlen kötüydü ama sonra telafi ettik. Dişi çok kaşınıyor yemekten 15 dk önce jel sürdüm öyle yedi akşam yemeğini.

Son düzenleme:
afiyet olsun sanberk ve melise

duruda bugün sabah kalktığında 200 cc devam sütü
kahvaltıda peynir,tereyağ,incir reçeli,bal,mandalina suyu,bi dilim ekmek
öğlen bisküvili süt
arada danino
akşam tavuklu şehriye çorbası ve kereviz yemeği
arada bi danino ve yarım dilim kek
yatarkende süt

Canim benim,hic canini sikma,dis doneminde tum bebisler boyle.Yemiyorlar en sevdigi seyleri bile yiyemiyorlar,ama bu durum birkacgunde duzeliyor.Maallah Melise genelde cok iyi duzenli ve dengeli besleniyor.

canım bilmiyorum dişmi yemeğimi beğenmedi anlamadım akşam yedi oysaki CADIARZU

Canim dis celi surmssun herhalde ondan rahatladi ve yedi yavru.
Sanberk dis donemine yemeginden yemeye basliyor ama bir kac kasiktan sonra brakiyor,kasigi isirmaya baslaiyor sanki yemegi begnmiyormus gibi yapiyor.Sen hangi jeli kullaniyorsun?Benim vardi bir tane ama hic hoslanmadi beyefendi ben de attim.

selamlarr bayadır yazamadım giremedim forumaa
sabah kahvaltısını yedi
öğle yoğurt
kalkınca pırasa pirinçli havuclu patatesli
bizimle makarna yersee yer
yatmadanda muhallebiii
aman değişik bişiler yapayım diyorum yemio sıpa gecen kahvaltıısnın için ekivi rendeledim yemedi kustuu ki gecen sene kiviye bayılırdı bu sen eyemiooo ne yapabilirim değişik yaa cicibebe yerinee cicibebde gdolu diolarrr offf ne yediricez biz bu cocuklaraaa...

denizcim sen hala bulamaçmı veriyosun sabahları,artık büyüdüler lokmalara geçmen gerek canım o zaman cicibebe vermek zorunda kalmazsın normal ekmek yer.
ben unonun büyümek ekmeğinden veriyorum sabahları bi dilim yiyor.
bu sabah
kalktığında yine 225 cc devam sütü
kahvaltıda bi yumurta,bi kk. peynir,labne,reçel,bal,mandalina suyu,bi dilim uno
arada küçük bi kase üzüm
öğlen uykusunu biraz erken uyudu o yüzden süt vermedim
kalktığında bi kase mercimek çorbası yedi
akşamada köfte,kereviz,tavuklu şehriye var ne kadar yerse artık
arada danino meyve teklif ederim
yatarkende süt

Genelde Sanberk ayri yer kahvaltisini ama bu son gunlerde dis cikiyor herhalde yemekle ek ara iyi degil.sirf yesin diye sabh en sevdigi sehriye yepiyorum ama yineden cok az yiyor.
SABAH sehriye,eynir,yumurta ceyrek kase yedi,biraz ekmezli meyve suyu,biraz sut,2 zeytin.
OGLEN 1 kase aksamdan bezeliye yemegi,1/2 kavanoz pekmezli meyve puresi,1 cay kasigi hindistan ceviz ici,1/2 dilim ekmek.Sanirim ara vermedigim icin oglen yemegi daha iyi yed'
IKINDI bir babymiz kadar yogurt,1 kinder pingui
AKSAM 1 kase corba(kereviz,balkabagi,bulgur,pirinc,sari mercimek,sut)
YATMADAN ONCE 1 dilim armut,60 ml aptamil

ayşegül kahvaltısını nasıl yediriyosun yani yumurtasını kendi kendinemi yiyo? reçeli balı kaşık kaşık mı veriyosun? bende öle lokma şeklinde yedirmeye çalışyorum ama 2 saat de zor yediriyorum öle çok zorlanıyoruz.. bazen sinirleniyorum yumurta peynir pekmez kendi yaptığım kek ve devam sütü koyup bulamaç yapıp yediriyorum kaşık kaşık yoksa aç aç dolaşıcak(

sibelcim yumurtayı haşlayıp minik minik parçalıyorum tabağın yanına birazda peynir koyuyorum kaşıkla ben yediriyorum henüz kendi kaşıkla alıp tam beceremiyor.beyaz peynir vermediğim zaman eline kaşar veriyorum.ekmeğin üstüne labne ve reçel sürüyorum onuda ısırttırıyorum en sonda bikaşık bal veriyorum.ben kestane balı verdiğim için tadı biraz acımsı tek kaşıkta veriyorum.bazen reçel yerine pekmez veriyorum.aralardada meyve suyunu içiyor pipetle.
canım başlarda bizde zorlandık yemeyince aynen bende senin gibi sinirlenip hepsini karıştırıp yediriyodum ama zamanla alıştı şimdi bulamaç yapsam hayatta yemez.
sevdiği şeylerle başla,duru tatlıcı o yüzden tahin-pekmez le başlamıştım ben ilk.bi günleri bi günlerini tutmuyo zaten biz bazen mutfakta masada bazen tv. karşısında yiyoruz ama yerken mutlaka oyalandığı bişeyler oluyor.

aysegyulcum mecburen bulamaç veriyorum cnm öle tek tek ekmek versem sıkılıo hemen 2 3 lokma yiyip kalkmak istio yada ağzından atıo en azından bulamaç yapınca ne kdr yediğini biliyorumm öle reçel fln yemio ege hepsini içine katıp yediriyorumm ancak öle yiyoo duru masallah iştahlı egede istahlı olsaa yerdi sanırım ama 1 kaseyi zorla yediriyorumm

fikriyecim su sehriyeyi anlatırmısın egeye denemek istiyorum içine ne koyuyosun nasıl veriosun cnmm

ayyy kızlar bugün ilk defa yumurta kırdım güzelce yedikaydirigubbakcemile2
azda peynir yedi yarım bardaga yakında süt içti zorla amaakannehir
öglen uykusuna yatmadan mercimek çorbası içirdim ama ne içirmek savaş verdik beraber çok zor yedilmaz:
kalkınca kayısı püresi vercem hazır bizimle yerse erişte mantısı
yatarkende mama

şekerim herkezi duruşmu sandınlülülülülülü
bende bulamaç veriyorum bugün ilk defa yumurta kırdım kaan 2 yaşına kadar bulamaç yedi düşün:1no2::roflol:

ben hala ayrı yemek yapıyorum ireme akşam yemeğinde bizim yemeğimizden yiyo ama çok değil... genel olarak ireme özel yemek pişiyo yani.. siz özel çorba yapmayı bitirdinizmi tamamen?
bide ben kavonoz meyvelerinden vermiyorum iremin vucudunda kızarıklık oluyo verdiğim zaman bir iki kerede kustu.. demekki içinde katkı maddesi var normal mevveyi bazen elinde yiyo bazende cam rendeden geçirip mamasının içine koyuyorum.. bugün kuru üzüm hoşafı gibi birşey yapmayı denicem inşallah sever...

sibelcim bende bazen duruya özel çorba yapıyorum karışık sebzeli vs. aynen duruda bizim yemeklerden az yiyor.
kavanozlardanda uzun süredir vermiyorum.bende meyveyi ya eline veriyorum yada sıkıp içiriyorum.

arzucum afiyet bal şeker olsun eloşa yumurtalar :)

duru bugün sabah geç kalktığı için süt vermedim direk kahvaltı yaptı
kaşar,labne,reçel,bal,bi dilim uno ve narsuyu
sütünü öğlen yatmadan önce verdim bisküvili
şimdi üzüm vericem
akşama tavuklu şehriyesi var belki azda yoğurt veririm
yatarkende süt

ben çok uzun zamandır melise ayrı yemek yapmıyorum biz ne yiyorsak onu yiyor doktorumuz 1 yaşından sonra ona özel yemek yapmayın demişti gastroentolog da öyle dedi.
melisin iştahı biraz az bugünlerde aşırı huyusuz ve uykusuz da. iştahszılığını biraz annem de körükledi yaptıklarına inanamayacaksınız.
sabah bem omlet yapana kadar annem eline puğaça tutuşturmuş onu yedi doydu lokma omlet yemedi
öğlen yemeğini yemeden önce çikolata yedirmiş (şimdi söyledi tel. de bir de muz yedirmiş) çok zor yemek yedirdim öğlen yemeği 4e kaydı 2 köfte patates mısır ekmek vs ramiz köfteden salata tarzı şeyler yedirdim.
şimdi de 2 danino biraz yemek yedi babası yerken tavuk zeytinyağlı fasülye ve makarna az az

Son düzenleme:
sehriyeyi az suda kaynatiyorum cok az su kalana kadar kaynatiyorum.Sonra icine bir yumurta kiriyorum ve 2 dk karistirarak daha pisiriyorum.Pisince icine tereygi ve peynir(beyaz veye kasar olabilir) katiyorum.
Bazen ise eger haslamis yumurtasini yemek istemiyorsa o zamn hemen biraz sehriye asliyorum,istikten sonra yumurtayi eziyorum icine,yineden peynir ve tereyagini da katiyorum.
Genelde sanberk ayri yiyor zaten oyle bulamac hic yemedi O ama ilk baslarinda peynir ve yumurtanin sarisini kucuk kucuk lokma yapardim oyle verirdim,daha sonra bu lokmalara ekmek ici de ekledim.Uzun sure oyle yedi.Genciza saolsun bana fikir verdi pipetle sutu iciriyorum artik.Artik hic biberon kullanmiyoruz.tek bu emzikten kurtulsak super olacak.

Ben hala ozel corbalar yapiyorum,ama yagisini,tuzunu katiyorum.Bizim yemeklerin yetersiz besleyici buldugum icin hala ona ayri yekleri yapmaktan ihtiyac duyorum.ama her zamn bizim yeklerden tatiriyorum.Eger ev yemegim ona uygun bulursam ev yemeginden veriyorum,Mesela bugun mercimek corbasi var ondan vercem,fakat et ve sebzeden eksik oldugu icin ayri bir sebzeli corba ve kofte yaptim.
Ne guzel kavanoz meyvve pureli vermiyorsunuz,biz ise onlarsiz yapamayiz simdilik,genelde bunlar bizim ogun kurtaricidir.Kendisi meyve de yiyor kuru meyvelerden de hoslaniyor ama kendisi gidip aliyor ve acmami istiyor.Cok sevdigi icin ben de veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…