Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

yok canim oyun degil,normal inek ciftligi,gunluk sut almak istiyorum da Aysegul de bunlarla ulasmaya calismisti bi ona sorayim dedim.

duruya, efeye, sanberke, urasa, egeye afiyet olsun.

melis de üstünü açıyor hep ama ben terkediği için açtığını düşünüyorum daha ince birşey örtiyorum açmıyor. yorgan hiç kullanmadı hep ince battaniyeyle yatıyor ayakları fırın gibi hep :)

uyuku konusuna gelince bence artık tek uyukuya geçme zamanı gelmiş mayacım. Biz de yaklaşık 1 aydır tek uyuku uyuyoruz. Sabah 7.30 gibi kalkıyor (off ne güzel 8.30a lışmıştı annemlerde kaldık ya bir kaç gün yine erkene alıştı). 12.30 gibi uyuyor 1.5-2 saat gibi. akşam da 10da uyuyor bana uyukusu az geliyor ama demekki yetiyor.

melis de bugün sabah peynirli domatesli omlet biraz helva 1çk pekmez 1 dilim ekmek içi
arada balık kraker üzüm yemiş
öğlen sebze çorbası tavaklu sebzeli yemek makarna yemiş
ö.sonra 1 dilime yakın kek yemiş
akşam makarna ve tavuklu sebzeli yemek yedi
yatmadan 1 kase muhallebi içine 1tk çekilmiş ceviz kattım.

aaa ben de cevizi ve uzumu unuttum,aralarda onlari da yedi aa bide kuru dut.:kedi::tomato:
afiyet olsun MELISE,:icecream:

duru bugün sabah 9,30 gibi 250 cc devam sütü
11,30 da kahvaltıda bir yumurta,bi parça peynir,pekmez,reçel,bi dilim ekmek,nar ve port.suyu,1 danino
arada bi dilim armut,çeyrek muz
ikindide bi kase mercimek çorbası ekmek içiyle,yarım kase yoğurt
akşamda bolca domates yedi,(bizimle sofraya oturdu ama çok aç olmadığı için yemek yemedi domatesleri çatallayıp yedi)
arada danino ve meyve yer bizimle
yatarkende süt içer

afiyet olsun böcüklere...
uras eve geldiğimde bir iki dilim domates yedi. bir iki nar tanesi yedi:))) bir iki ısırık ekmek içi:))
oynadık oynadık bir kase çorbasını içip tv eşliğinde demin uyudu...
yaşasın yarın oğlumlayımmmm

selam kızlar .. tüm bebişlere feride teyzelerinden eferiiiimmmmmmmmmmm:))) hep böyle olsunlar.. afiyet bal şeker olsun sositososito

merve sabah 11 de mısır unlu yumurta yedi.. sonra nar yedi .. uyanınca çorba yine biraz nar mandalina akşam az tavuk babası sofrada bir kaç çatal kapuska verdi.. biraz sulu kakası 2 gündür.. muza tahıl kattım yatmadan yedirdim bitirmedi.. çok fazla yemedi yemeklerini bitirmedi ama hiç değilse zorla çenesini tutarak yedirmeye uğraşmadım .. az olsun temiz olsun :1no2:

tatilde ilk 3 gün hiç bişey yemedi 3. gün akşam balkıkla orucunu bozdu sonraki günler de ben umursamadım sıkıldım şimdi yemezse ısrar etmeyeceğimi hissetmiş gibi ama benim cadıya belli olmaz bir günü bir gününü tutmuyo

afiyet olsun merveye feridecim. bence artık zorla yedirilme dönemini geçtiler büyüdüler kişilikleri oturmaya başladı ısrar etmek anlamsız oluyor doktorumuz ısrarla ancak 1-2 kaşık fazladan yedirebilirsiniz ama bu 2 kaşık ikinizi de mutlu etmez dedi. Fena yememiş hem de.

melis de dün sabah 2 dilim peynir, 2 dilim domates, 1 dilim helva, 1 dilim tereyağlı ekmek, 1 çk tahin pekmez
arada 2 minik puğaça, 1 kavanoza yakın meyve püresi
öğlen acıkmamıştı pek yarın kase sebze çorbası ekmekle biraz yoğurt
ö.sonra biraz kek ve balık kraker
akşam 1 köfte yarım kaseden az çorba makarna ve sebzeli tavuklu yemek.
yatmadan muhallebi yerdi ama vermedim yine kabızlığı baş gösterdi sanırım suçlusu muhallebi offf çocuk ne zaman iyi beslenecek kilo yapacak bir şeyi güzel yesin kabız oluyor vermedik tabi yarım dilim kek yedi tabi aç yatınca 3 kere uyandı memeye yapıştı süt yeterli değil tabi uyumak bilmedi sabahın 6.30da kalktı 7.30de kahvaltı yaptı. O kadar çaresiz kalıyorum ki canım sıkılıyor.ılacın dozunu arttırdım bakalım.

ayy bu ne kabızlık böyle yaa fedacım ..Allah sabır versin cnm .. muhallebi ben de vermiyorum çok uzun zamandır onun yerine uyurken biberonda süt versen içine de bisküvi ya da bal atsan tatlandırsan hem doyurucu da olur uyurken alır bence cnm kabızlık da yapmaz.. merve de acıktığı için uyanır ben biberonda bisküvili süt içiriyorum .. gündüz hayatta içmez sütü merve gece uyku sersemi açlıktan içiyo..

sabah emzirdim sonra tel şehriyeli yumurtanın yarısını yedi no ısrar benimle kahvaltıda zeytin yedi sadece sonra nar verdim çorbaiçirip yatırcam..

offf offf sorma en ufak birşeyden geri geliyor muz biraz katılaştırdı eski fobileri geldi aklına tutmaya başladı sonra sanırım muhallebi de yaptı. O kadar elim kolum bağlanıorki ne vereceğimi şaşırıyorum. Biberon kullanamıyor ya canım ben ona uyukulu ya da gece biberon vermeye çalışlsam sinirden parçalar beni herhalde. Muhallebi de çok uzun zamandır vermiyordum kabızlığı düzelince başlayayım dedim yeniden biraz toparlansın çocuk meyve sebze yemekten bit kadar kaldı, herobabyninkini çok sevdi hepsini de sevmez öyle 1 kase yiyordu seviniyordum ben de offf yani. Bu gece çok uyandı deneseydim keşke bu gece deneyeyim önceden denemiştim çok sinirlenmişti belki bu sefer olur hazırlar veririrm bakalım ne tepki verecek :)

ben de sabahın köründe tereyağlı peynirli domatesli omlet yaptım yedi, 1 dilim ekmekle.
arada üzüm (1 salkım kaçırmış dolaptan :) az birşey kaldı) yarım kuru incir, yarım dilim kek yedi
ben de çorba yapıyorum pişti sayılır 1 gibi yediririm. bugünkü çorbamızda karnıbahar soğan sarımsak havuç biber domates bezelye bulgur ve et var.

Son düzenleme:

Canim zorlamakla ne kadar daha fazla yerki ben saydim en fazla 4 kasik yer benimki.En iyisini yapiyorsun.Kesin rahat degilsin ama biraz sabir yavas yavas daha cok yemeye baslayacaktir.

Ferdacim aksamlari muhalebi yerine bol tam tahilli corba verirsen olmaz mi?Yer mi acaba,Mesela ben aksamlari mercimek yaparsam icine bulgur ve misir unu katarim,gece tok tutsun diye.Karnabahar seviyor Melis,biraz ondan,balkabagi,havuc,ve misir unu ya da baska tam tahilli un ve bulgur aksam sanberk bunu yedi.Sanberk de iki gundur biraz kabiz oldu bu corba iyi geliyor.
Canim Masallah ,elise cok akili ve saglikli bir bebeis sen kilolarini cok kafana takma bence.Daha onemlisi yemek konusunda cok iyi aliskanligi kazandirmissin.Hayat boyunca cok saglikli bir insan olacaktir.

afiyet olsun bütün tontişlere
duru bugün yine sabah süt
kahvaltıda kaşar,labne,pekmez,domates,bi dilim ekmek,bi danino
uzun uyuduğu için ara yapamadık ikindi gibi makarna yoğurt ve bi danino
arada iki mandalina,bi dilim elma
akşam balık yer
sonra meyve yerse yer yatarkende süt.

ferdacım bence melis çok güzel besleniyor önemli olanda bu zaten,muhallebi yada muz yememesi bunu değiştirmez.
herobayb derken gogly muhallebisindenmi veriyosun eğer oysa kabız yapabilir evet ama şu pişirilmeden hazırlanan kaşık mamalarından veriyorsan onlar kabız yapmaz canım.

çorbaların hiç birini çok severek yemiyor bugünkü çorba çok lezzetliydi ama yarım kase ancak yedi. muhallebiye bayılmıştı diyorumki içine kayısı suyu falanmı katsam? senin tarif ettiğin çorbaları da denerim dönüşte.
evet sebze sevimesi benim de çok hoşuma gidiyor hep böyle gider inşallah. Ben çok takmıyorum kiloları ama etraf takıyor çok zayıf küçük vs laflar deli ediyor beni. Sağol canım güzel moral oluyorsun kaydirigubbakcemile3

sanberk de iki gundur gec kalkiyor dun gunduz uyutmadim ben de ancak bugun rejimimiz duzeldi.
KAHVALTI 1/2 yumurta,1/2 k.k peynir,1/2 dilim ekmek,100 ml pekmezli meyve suyu.
ARA 50 ml aptamil
OGLEN yemegi 1 kase corba(balkabagi,karnabahar,pirinc,bulgur,misir unu),1/2 kavanoz pekmezli meyve puresi
IKINDI 1 babimix,1/2 kavanoz meve puresi icine 1 cay kasigi hindistan ceviz ici
AKSAM ICIN brokoli corbasi,daha da tavuk yapacam,
ay kacayim burdan

yok canım hazır olanlardan suya karıştıtrılanlardan. yapmaz mı kabız pirinç unu varya ondan öyle düşündüm.

bu arada durucuk yine güzel yemiş afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…