Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

tskler fikriye tarif için ii sanberk içioo ege sudan baska bişi i çmezz biberonlaa ama kaşıkla zorla deneyebilirimm sinir etti bugun benii öğlen corbasını yedi sonra 2 köfte yedi ben yerkenn sonra yatmadan muhallebisini vereyim dedim bi kustu köftelerde cıktı muhallebilerde delirdim resmen yaa hayırlıyla buyuse yarabbimm yoksa kafayı yemek üzereyimmm

teşekkürler canım tarif için bunu denicem... sonuçları burdan bildiririm inşallah sever kızım..

pat diye düştüm mesaja ve konuya ama...
selam diyeyim önce.
arkadaşım aynı sorunu yaşıyorum ben de yutamama!!!! delirtecek beni. eviriyor çeviriyor çiğniyor veee tükürüyor. koskoca çocuk ne yapacağız bunları ya??
ben de korkup eline hiçbir şey vermeyenlerdenim. dr. aç bırakacaksın ama kesinlikle yutmasını öğreteceksin dedi, ben de sizin çocuğunuz var mı dedim güldü yok dedi. ama söylediğimde ısrarcıyım yeterince kilosu var çiğnediğini yutmasını öğreteceksin dedi.
öğrenmiyo işte aç da kalsa tükürüyo napim ben off offf

canım benim bir şekilde öğrenecekler ama bende endişeleniyorum. 9 aylıkken pilavı dolma içini löpür löpür yerdi şimdilerde kolayına geliyor ki şimdi azılarıda var.bizim dr 1 yaş kontrolümüzde söylemişti.mutlaka başla sonra çıkarmaya başlarlar diye... aynen dediği gibi oldu. neyse dün bir komşunun oğluda aynı bu şekildeymiş 2 yaşında kendiliğinden başlamış pütürlüye...umarım öyle olur. şu grip davasından dolayı besinsiz kalmasın diye gene parçalamaya devam edeceğim ama baharda aç bırakmayı düşünüyorum yiyene kadar...

bu arada bayram kabusa döndü dün... alışveriş arabaından düşürdük urası (sevmiyo işte ne bindidirisinki) sabahladık . şükür şimdilik bişi yok ama ömrümde bu kadar çok korkmamıştım.yesin yemesin umurumda değil artık ((

canımm yaa çok geçmiş olsun.. Allah korumuş yavrunu.. bende dün ilk defa alışveriş arabasına koydum iremi bişey olmadı allahtan ama tehlikeli olabileceğini düşünmediğim için koymuştum.. bende inanılmaz bi fobi gelişti çünki irem bi kere benim yatağımdan bi kerede kendi karyolasından düştü( çok hareketli bi bebek daha doğrusu jimnastikçi gibi diyebilirim.. olmadık yerlerden tırmanıyo filan... tekrar geçmiş olsun canım...

çok geçmiş olsun mayacım ama nasıl düştü hiç anlamadım daracık yer zorla konuluyo içine çıkmayı nasıl başardı ki ..tekrar geçmiş olsun cnm öptüm uras ı ..

Cok gecmis olsun.
Dun aksam Sanberk bizim yatagimzda uyudu,neyse dedim daha sonra kendi yatagina brakcam dedim.Biz oturma odasindayken ara sira ona bakmaya gidiyorduk.Babasi gitti ve ne gorsun Sanberk yerde misil misil uyuyor.....ne agladi ne bir ses duyduk..nasil olduysa?ama bundan sonra bi daha bu sekilde bramam.aglamadigna ragmen cok uzuldum kimsesiz cocuk gibi yataginda degil yerlerde uyuyor....cok uzuldum cooooook.

fikriyecim sizede geçmiş olsun bişey olmamış allahtan.belki uyku arasında uyanıp yere inmiştir ordada uyuyakalmıştır.

çok teşekkürler arkadaşlar...
ya migrostayken zaten binmiyo arabaya alışverişimizi kucakta koşarak vs yaptık. hava süperdi sonra çıktık eşyaları arbaya yüklerken uras kaçtı koşmaya başladı. migrosun otoparkı boştu arka taraf . orda yarım saat kadar koşmaca oynadık. sonra bi tane boş bırakışmış araba vardı yorulmuştuk. içine oturttuk. eşya koyduğumuz yere yanlardan tuttu babası sürüyor beni yakalıyorlardı.bende yanıbaşlarındaydım kalkar felan diye. arka taraf zaten yüksek üçgen şeklinde gibiya. arabaya yaklaşırken ben bir adım attım öne doğru o sırada o kalkmış öne gelmiş bana eğilirken babasının bağırmasıyla benim takla attığını görmem bir oldu.snlikti.ön taraf daha alçak oluyorya kafası ağır gelmiş. takla attığı sırada bir taraftan elleriyle arabanın tekekelerini tutmaya çalıştığı için poposunun üstüne düştü sonra kafayı tekerleklere vurdu... o snyeyi dünden beri milyon kere yaşıyorum. gözümü kapatığımda aklıma geliyor. takla atmasa kafa üstü düşecek..babası birden kucaklamaya kalktı ne yapıyorusn dedim hoplatayım sussun dedi. çok heyacnlı biriyimdir ama çok sakindim bırak çocuğu dedim yerden kaldırmadan burnuna kulağına kan gelmişmi diye baktım. uras o sırada kendi kalkmaya çalışıyordu. kucağıma yerdeki pozisyonda aldım.eşim o sırada emziğini bulamadı ben buldum verdim .soyduk baktık kızarık morluk varmı yoktu. hareketleri iyiydi. o ana kadar 5 dk kadar sakindim arabaya bindik tabi bu sefer ben boşaldım hıçkırmaktan eve gelmişiz ben urası soymuşum yürütmüşüm vs hiç hatırlamıyorum... hemen oynamaya başladı zaten eve gelince sadece çok korkmuş... dünden beride gözlemliyoruz şükür bişi yok..
kimsenin başına gelmesin...dünden beri ceset gibiyiz. ben sabahladım eşim gündüz ilgilendi...bu arada patttt düştü demeyi öğrendi...umarım sonrasında bişi olmaz...bi dahada bindirmem arabaya...

bu arada öğrendiklerim..
bebeklerin birbuçuk metreye kadar olan düşmelerinde sert beton zemine kafa üstü düşmediği takdirde bebek vücudu esnek olduğundan kendini koruyormuş.tabi düşme şeklide önemli.ters şekilde yolda yürürken bile düşse kırıklar oluşabiliyormuş.
hastaneye gitmedik. birşey yoksa gereksiz yere tomogafi çekilmiş olacaktı.zaten onlarda gözlemleyin diyeceklerdi.eşim dr olduğu için de biraz rahattım sanırım gerçi o benden telaşlıydı ama olsun...

fikriyecim sizede geçmiş olsun...hiç boş bırakmamak gerek. şimdi yatağının altına bile minder döşedim olurda aynı şekilde düşer parmaklıkların üstünden diye. boyu yetişmiyor henüz ama belli olmaz.
oyyyy oyyy oyyyy çok zor bu işler ya..hiç bir bebeğe kötü bişi olmasın...

tekrar çok geçmiş olsun mayacım allah bi daha yaşatmasın.herşey anlık oluyo zaten ne kadar dikkat etsekte saniyede olup bitiveriyor.
bu arada alakası yok ama merak ettim yaş kaç ? :)

sanberke de urasa da çok geçmiş olsun .. düşe kalka büyüyecekler ama ömrümüzden de ömür gidecek gibi ..

dun sanberk fazla sorun cikartamadan yedi ve cooooooooooooook mutlu oldum,Insallah tum bebisler boyle yemeye baslarlar,
ayrica bayramin ilk gununden beri normal inek sutu icmeye basladi cok cok mutlu oldum,tum sutleri denemistim en sonunda icim plastik siselerde olani sevdi,oleeee yasasin icim.

KAHVALTIDA yumurta,peynir,ekemk yedi,pekmezli meyve suyu ve sut icti
ARA 1 kayisi
OGLEN enginar-bezeliyeli corba,4 tane ceviz buyuklugunde kofte,biraz ekmek,meyve puresi
IKINDI 1 babymix
AKSAM brokoli corbasi,4 tane ceviz buyuklugunde kofte,ekmek,patates,meyve puresi
YATARKEN icim sut,oleeeeeeeeeeee

fikriyecim çok sevindim canım,alışınca artık her akşam ister.dünde çok güzel yemiş nazar değmesin yarasın tosuna.
bizimde bi kutu devam sütü kaldı onuda bitirip artık tamamen inek sütüne geçmeyi düşünüyorum.helede şu gdo olayı çıkınca iyice soğudum mamadan.öğle sütünü kaldırdım şimdi sadece sabah ve akşam 500 cc olacak şekilde veriyorum iki kez.
bende bugün kereviz yaptım birazdan ilk kez denicem bakalım yiyecekmi ?

tesekkurler canim,aslinda be de en az 2 yasa kadar aptamilden vermeyi dusunuyordum ama ben de senin gibi bunlari ogrendikten sonra tek inek sutu vermek istiyorum.Tabiki bna da 100 de guvenim yok ama zararli bisey veriyorsam en azindan daha az zararli olani vermek istiyorum.Simdilik hala aptamili devam ediyorum,rezervimiz olsun eger normal sutu icmek istemezse apptamilden de bulunsun diyorum.Biliyorsun cocuklar bi gun bi sey cok sever sonraki gunde ise hic sevmez.....cocukluk iste...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…