Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Ferdacim insani sinir edecek,morali bozacak hep biri bulunur.Tabiki kizarsin ama en iyisi bir kulaktan girsin diyer kulaktan ciksin.kaydirigubbakcemile3 doguru mu yazdim bilmiyorum.
Hepimiz cocuklarimiz icin en iyisini istiyoruz hepimiz,kim istemezki?Aman bosver deyip gec bu laflari.

sanberke,pirinc,muz,nar kabiz yapar.
Canim hindistan ceviz ici icin birara okumustumki kilo aldiriyor fakat kabiz falan yapaz tam tersi barsaklarin duzenli calismasina yardimci oluyor.Emin degilim ama arastir istersen.Ben de bu yemegi bi turlu koyamadim ya bi firinda brakayim ben de tekrar bakcam.kaydirigubbakcemile3

melis sabah köründe tereyağlı peynirli domatesli omlet ve 1 dilim ekmek.
arada üzüm yarım kuru incir, yarım dilim kek
öğlen yarım kase çorba 1 blık kroket ve karnıbahar haşlama
arada yarım kavanozdan fazla meyve püresi arım dilim kek
akşam köfte makarna ve karnıbahar yiyecek
eğer kaka yaparsa muhallebi verirrim yapmazsa lavman yapacağım zaten, 8e kadar vakit verdim yapması için.

dün kek yapmıştım çok güzel olmuş ceviz tarçın kuru üzüm kuru kayısı biraz çikolata koydum.

bakarım fikriyecim sağol. yaa aslında melis biliyorsunuz çok da kabız değil kaka yapma fobisi var 1-2 acıdı diye acır diye korkup tutuyor. muz katılaştırdı demek yapınca acıdı o gün biraz katıydı sonra yine tutmaya başladı

evet biliyorum canim,iste fobisi enmesi icin uzun sure kolay kaksini yapmalidirki unutsun.:kedi: biraz sabret birkac ay kilo almasa da olur,zaten bu aylarda fazla almiyorlar.unutunca bol bol muz ve muhalebi yidirrisin.Kilo almak kolay vermesi cooooooooooooooook zormafoldumben.Suan onemli olan yemeklerden gerekli vitamin ve minerallieri almasi.Melise masallah az da olsa nerdeyse herseyden yiyen bir cocuk.

ferda o mamaların 8 tahıllıları falan var onların kabız yapmaması gerekir.bende duruya çok kullanmıştım.
muz duruyuda kabız yapıyor hemen bende nadir veriyorum.

off karışık keklere bayılırım ferda gönder bi dilim :)) tabi duruya canım yanlış anlama:1rolleyes:

evet canım unutması en az 6 ay alıyormuş.

8 tahıllı ben de kullanmıştım bir ara sanırım kilupanın var milupanın herşeyi melise gaz yapıyor nedense bilmiyorum uyuyamıyor çocuk. Diğerlerini de sevmedi zaten bir süre dikkat ederim ne yapalım.
yok canım yanlış anlamadım klava:
laf ramızda oraya yazmıyim burada kalsın ben 2 dilim yedim bugün yarın tartılmayacağız ya :tomato:

Meyve ve Sebzelerin Faydaları
Hindistan Cevizi Ve Sayısız Faydaları
Kategori: Tropikal Meyveler

Bilindiği gibi Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hemde kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir.

Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar. Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin). Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

Hindistan cevizi' nin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları'nın tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.Kısacası neredeyse her derde deva..!

Bünyesinde C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır. Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.

sizi gidisizi,ne guzel burda kacamaklarimiz yazabiliriz.
Ferdacim hindistan cevizi Melise olurmu bilmiyorum cunku,ishale iyi geliyor yaziyor da,daha kotu kabiz olmasin.

laf ramızda oraya yazmıyim burada kalsın ben 2 dilim yedim bugün yarın tartılmayacağız ya :tomato:[/QUOTE .!.:
:roflol: ben sırf bu yüzden duruya kek falan yapmaz oldum.

canım bebelac ve herobayb'ninde 8 tahıllıları var.

bide biberonu bi daha dene canım sonuçta seni emiyor belki uyku arasında farketmeden emer.

canim Melis keke seviyorsa incirli yapabilirsin.Herobabynin 8 tahilli armutlusu var Sanberkin tek yedigi o.Sabah bir incir biraz yarim bardak suda aksama kadar beklet,hem inciri hem suyunu muhalebisine katabilirsin,belki bu sekilde kabiz olmaz.
Annemin tembel barsaklari var,turkcesi boylemi bilmiyorum direk bulgarcadan cevirdim,O da cok ilac kulaniyordu en sonunda sifasi kuru incir oldu.

hindistancevizini ben de bilmiyorum canım araştırmak lazım.
evet kaçamakları burada yazabiliriz :)
biberonu deneyeceğim ama bakalım ne yapacak.
söylediğiniz mamaları da deneyeceğim çok seçici bu çocuk mesela irmikli iyi gecelerini sevmedi bakalım armutlusunu sevecekmi.
incir yedi bugün 1 tane, lavmanla yaptı ama çok cıvıktı yapmamak için direniyordu. evet bağırsak tembelliği tam tercüme canım kaydirigubbakcemile5

eloş sultan bugün
mamasını yedi bulamaç yogurt yedi yattı
kalkınca yarma çorbası arkasından bizimle tavuk
en son mamasını yedi yattı

iyi bayramlar hepinize...
tatil süperde yeme içme sorunlu gene bizde...yazdıklarınızı okuyunca imrenmiyor değilim...
dün evdeydim pütürlü ne verdiysem çıkarıp kahvaltı dşında doğru dürüst bişi yemedi sabah uykusunu pas geçip öğlen 3,5 saat uyudu ve akşamada süt içip yattı.çok üstelemedim ama bugün zıvanadan çıktım.
sabah kahvaltıyı tam yapalım sonra nasıl olsa bizi sinir eder dedik bu sefer kahvaltısını yapmadı. apar topar çıktık bayrama...sadece bir kase yoğurt yedi öğlende.artık ekmekde yemiyor.akşam eve gelincede sütünü içti yattı.ne versem tükürüyo...hiçbir şeyin tadına bile bakmıyor sürekli hayır pozisyonunda.babasıda durmadan hata yapıyorz nerde hata yapıyoruz deyip duruyoo...hatayı başta yaptık eline ne verdiysek aldı babası boğazında kalcak diye çocukdada fobi gelişti işte.genetik belkide...çok komikti bugün kayınvalidem eşimde azıcık et yiyince bana diyorki sen neye kızıyorsunki bak babasıda yemiyo kime çekcek bu herkes oğlu yesin derdinde çırpındık durduk tüm gün annemle:))))
afiyet şeker olsun bayramlar...

Zeynep te agzinda cigneyip herseyi cikariyor yutmuyor bgn sadece bir kase yoogurtlu pirinc pilavi yedi 3-4 de bayram cikolatasi arada emiyor tabe ...baska ogunlerde bise yemedi simdide uyuyor.

iyi bayramlarr...

merak etmeyin kızlar herkeste durum aynı gibi .. kahvaltı hariç sadece çorba içti merve de .. günü bitirdi.. böyle misafirliğe gidince yada misafir filan gelince çocuğumun tüm düzeni şaşıyo hiç ilgilenemiyorum .. misafir durumları güzel ama bu yanı hiç hoşuma gitmiyo ama napalım ..

egede dün kahvaltısını yemedi dün cok huysuzduu
sonra parka çıkardık orda yoğurt yedirdim kasıkla koştum peşindenn
uyudu öğlen kalkınca corbasını yedirdim önüne küpelrimi koyarakk.)
akşam gezmeye gittik orda muhallebisini yedirdim zorlana gene

bugunde sabah kahvalısınıı yedi şükür 2 tanede yoğurt yedii
kalkınca çorbasını yapıcmm sonrada muhallebii klasikk.)

1 Adet Ayva

1 Çorba Kaşığı Ihlamur

1 Adet Karanfil

2 Adet Su Bardağı Su

Tarifin Hazırlanışı
Ayvanın çekirdek yuvasını çıkarın. Ihlamuru ve karanfili yıkayın. Bir cezveye ayvayı, ıhlamuru, karanfili ve ssuyu koyup bir taşım kaynayın. Ihlamurun ılınmasını bekleyin ve süzüp bebeğinize içirin. Bebebeğinize vereceğiniz bu çay iyi bir gaz gidericidir

bebek biskuvisi
100 gr oda sıcaklığında tereyağı

- 1 çay bardağı pekmez

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- 14-15 tepeleme yemek kaşığı un

- Birkaç damla limon suyu

Tarifin Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılır.kıvama göre un eklenebilir.El ile yuvarlaarak yada merdane ile şekil verilir.Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor.

170 derecedeki frında 15 dakika çok kızartmadan pişirilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…