Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

merhabalr biz döndük tatilden melisin iştahı gitmedi tatilde orktuğum olmadı. Babaannesisinin yemeklerini daha da güzel yedi bol bo lhaşlanmış et vardı suyuna akemekle yedi :) ama bugün deli etti beni babasıyla birlikte.
sabah 1 yumurtalı peynirli omlekt, 2 dilim domates 1 dilim ekmek 1 dilim helva yedi
arada 1 danino (içine 1 çk ceviz 1 çk badem katılmış), üzüm
öğlen sulu köfte kuskus makarna
arada mersin üzümü (kuru üzüm) yemişl 1 küçük çikolata 1 danino
akşam (işte beni deli ettikleri an) önce babası yaptığım yemekleri beğenmedi kuskus pilavını ve sulu köfteyi sevmezmiş, kendine ızgara köfte ve makarna yaptı. melise de çorba yapmıştım doğru dürüst yemedi biraz kuskus biraz brokoli haşlama yedi ama az beni tatmin etmedi, babası yemek yerken onun kucağına atlayıp kıtlıktan çıkmış gibi yedi. Baba kız beni deli edecekler güzel de yemek yaparım ama bunların ağız tadı bir gıcıklar.
bakalım muhallebi yermi akşam.

kızlar yazdıklarınızı okuynca eşimin ne demek istediğini çok net anlıyorum melis çok küçükken babası pütürlü şeyler yediriyordu yiyemez daha çok küçük diyordum öğürüyordu ama babası yine tepiyordu ileride anlarsın ne kadar haklı olduğumu ne kadar erken alışsa o kadar iyi derdi. Bir sürü çocuk var 2-3 yaşında pütürlü yiyemiyorlar diye. ben ona kıza kıza o yedirdi ama haklı çıktı melisin hiç yutma problemi olmadı biz 8 ayda bulamaçı bıraktık o şekilde yemek istemişti çünkü.
bence şimdi sizlerde ne kadar erken işi ele alırsanız o kadar iyi bir an önce alıştırmaya bakın aç kalma pahasına ileride daha da zor olabilir.

hoşgeidniz...bizdeki durum aynen öle eşinin dediği gibi :)))
eşim verdirmedi babaannesi sürekli pütürlü veriyordu her seferinde kusardı uras mutlaka eşimle kavga ederlerdi.çokda kızamıyorum eşime 112de kötü vakaları olmuş bir iki.zaten kendiside yeme özürlü olduğu için uras kusdukça zorladığımızı düşündü(halada düşünür ısrar ettirmez)bi de 3 yılda üstüste iki bebeğimizi kaybedince biraz obsesif büyüdü uras.
9. ayda iyiydi ama herşey. gayet net hatırlıyorum kahvaltısını bir kaseye ayrı ayrı bölüp bir kenarına domates rendeleyip onun suyuyla tek tek ve pütürlü veriyordum. 10. ayda bakıcı başlayınca oda yemeklerden parça parça veriyordu.sanırım diş çıkarma problemi benim işe başlamam kansızlığımız vs vs üstüste geldiği 1 yaş civarında yesinde nasıl yerse yesine döndük. o gün bugün yemiyor işte.
açıkcası urasın tembel olduğunuda düşünüyorum. işine geleni yiyor geçen fındık fıstık yedi kıtır kıtır.ama bugünde narı yiyip çekirdeklerini tükürdü:)))

bakıcı ne yedirdi bilmiyorum görüşemedik ben geç geldiğimden
eve gelince yoğurt yedi bir kase
akşama bizimle erişte yedi bir iki kaşık.bir iki kaşıkda salata.
sonrada etsulu sebzeli tarhana çorbası içti uyudu..

hoşgeldin ferdacım a.s.
afiyet bal şeker olsun boncuğada çok güzel yemiş maaşallah.

hoşbuldum ayşegülüm,
teşekkürler teyzoşu, yatmadan da biraz muhallebi tepiştirdim ama az yedi.

hoşbuldum canım. Senin eşin de doktor anladığım kadarıyla branşı ne merak ettim. Benimki çok uzun yıllar pratisyen olarak çalıştıktan sonra tusa girmeye karar verdi şimdi nükller tıp uzmanlığı yapıyor. Çok vaka ile karşılaşıyorlar tabi eşim de biraz paronoyaktır ama çok aldırış etmemeye çalışıyorum, onlar da haklılar tabi neler görüyorlar.
Fındık fıstık yediğine göre pütür problemi yok demekki urasın, problemi biraz nazlı olması :) eninde sonunda yiyecek sıkma canını.

kızlar yeni bir program yapmalıyım melise uyukusu teke düştü ya öğlen yemeden yatıyor kalkıp yemeğe oturması 3ü buluyor öğlen yemeği için geç bir saat akşam da kayıyor çok. sabahki ara öğünü kaldırıp öğlen yemeğini 12.30a çekmeye çalışacağım yarın evdeyim bakalım ne olacak eğer olursa uygularız.

günaydınlar kahvaltımızı ve aramızı yaptık.
kahvaltıda 1 dilim ekmek, yarım domates (1 tk yağ döktüm üzerine kemeğini batırıp yedi), 1 kk peynir, 1 danino, 1 çk pekmez
arada 6-7 iri üzüm başka bir şey vermedim yemeğini erkene çekeceğim uyumadan önce bakayım becerebilirsem. öğlene de kıymalı mercimek yaptım kuskus ile onu yer bir de ayran yaparım.

off bu kız içecek düşmanı bana çekmiş ne meyve suyu içiyor ne süt, suyu da azalttı iyice.

ilginç bir şey söyleyeceğim melis 2 gündür gece çiş yapmıyor bezi kupkuru uyanıyor acaba tutuyor mu sabah kalkıp yapıyor. Eşim de hemen bezini aç tuvalete tut diyor yarın yine aynı olursa denerim. Acaba tutuyormu yada az su içtiği için mi yapmıyor ama yemesi aynı.

Ferdacim ilk once hosgeldiniz demek istiyorum,
Sanberke ara verirsem oglen yemegi Melis gibi saat 3 gibi yer onun icin ben de ara ogunu kaldirdim,fark ettigisen ara olarak cok az bisey veririm ben,Bebekler cok hareketli onun icin oyle azi ama besleyici atistirmaliklardan ihtiyaclari var,yani sabah ve oglen arasi ancak bir dilim meyve,veya bir kuru incir,kayisi verebilirsin,keske meyve suyu icseyd o cok iyi bir atistirma\ik.Ben genelde ara olarak en bir kac yudum kadar pekmezli meyve suyu veririm.Melis pekmez yerse bir tatli kasigi verebilirsin.Hamur yiyeceklerdenkacmamaliyiz cunku tok tutarlar ve oglen yemegi yemezler.

Cisi gece tutmaya basladiysa cok yakinda tuvalet egtimi baslayabilirsiniz demekki,zaten Melis baydir bilincli olarak kakasini da yapiyordu,bence 18 aylik olunca eger zamnin olursa tuvalet egtimi verebilirsin.Bence lazimlik veya tuvalet adapturu ile tanistirmalisin artik.
kk da cok guzel yazilari var bi bak istersen.

sanberk oncek gun kahvaltisini cok istahli yerken bugun aynisini vereyim dedim ama bugun biraz zorla yedi.
kahvalti yineden yumurta,labne peynir,ekemk,meyve suyu,sut
oglende aksamdan kalmis brokoli corbasi,yarim haslamis patates,meyve puresi
ikindi 1 babymix,1 danino
aksam kabakli yesil mercimek,et,meyve puresi
yatmadan once aptamil

sut biraz gaz yaptigi icin sabah vermeye basladim,aslinda gazdan fazla rahatsiz olmuyor ama yineden daha rahat uyusun diye oyle yaptim.

teşekkür edeim canım.
ben de kesmiştim ara öğünü biliyorsun canım ama tatile git gel düzenimiz alt üst oldu yeniden toparlamam lazım 3 gün evdeyim düzenimizi kuralım yeniden.Uyumadan önce yediriyoruz artık öğlen. Maalesef içmiyor meyve suyu süt de içmiyor. Bugün nequik süt aldım pipetle yarısını içti 100 ml falan içmiştir.
bu sabah bezine baktım 1 kere yapmıştı ama yatmadan yine süt içmiştik babası ve ben elimize aldık fincanları önümüzde de süt dolu bir demlik içtik yenisini doldurduk içtik yenisini dolduruk o da içti 100 cc kadar. Ama sabah içmedi bugün de nesquikli hergün bir taktik :) Neyse işte hemen bezini açtım oturttum çıplak oturunca ilginç geldi ama biraz korktu kalkmak isteyince hemen kaldırdım fobi olmasın diye. Bakalım nasıl olacak denemelerimiz. Lazımlığımız uzun süredir var doğumgünümüzde hediye gelmişti :) ama biz onu banyo yaparken oturak olarak kullanıorduk :) arada da üstüyle oturup kaka yapıyormuş gibi yapıyor ıkınıyor ama tabi yapmıyor.

sanberke de afiyet olsun.

urasda sapıttı iyice. üç dört gündür evden çıkarken uyuyor oluyor görüşemiyoruz. 900 a kadar uyuduğuda oluyormuş kesin haftasonu erkenden dikilir (( haliyle sabah uykusunu kaldırmış bakıcı 300 gibi öğle yemeğinden sonra uyutuyor 2 saat civarı uyuyor bugün 3.5 saat uyuyunca ikindi öğünü pas geçip (yoğurt) kalkınca çorbasını içti yatarkende süt verdim.
dün pirinçli kabak yemeği yedi yarım kase kadar pütürlü olaraktan sanırım öğlen ablada kalanını yedirmiş oda sevindi sanırım :)))

sabah kasarli krep,bir danino,sut ve pekmezli meyve suyu icti.
ara olarak tek bir kuru kayisi verdim
oglen enginar corbasi,biraz pilav ve et,yanina da meyve puresi
ikindi yogurt,birer ceviz,findik ve badem,biraz da meyve puresi ve 2 dilim portakal
aksam toplam bir kase kereviz corbasi,pilav ve et,yanina pekmezli meyve puresi
yatarken aptamil ve pudig

Ferdacim Sanberk benimle tuvalete geliyor mesela orda ruvalet kayidiyla oynamasina izin veriyorum,uzun sure hep boyle yaptim.Chis nerde yapiyoruz dedigimde yeri gosteriyor,kendisi cis yapinca soruyoruz ve cevap veriyor bize.Bir kac kez oturtum ama cis yapmadi henuz.Daha erken onun icin diye dusunuyorum ve simdilik wc sadece bir eglence yeri olarak bilir o.
Bu iste sabir lazim bence,aceleci davranmamaliyiz.Melise tuvalet egtimi vermek istiyorsan daha cok bos zamanin oldugunda olmalidir bence.Bir gunde ogrenemez en az birkac gun hep ayne davranislar olmalidir.Bence bir tatilde denerseniz basarili olursunuz.

ferdacım gezdiniz geldiniz hoşgeldiniz cnm ..

benim kızım mı çok az yiyo sizinkiler mi maaşallah çok yiyo anlamıyom walla.. akşam çorba içirsem yanında başka bişey yemiyo doyuyo yani bir kaç çeşit maaşallah diyorum tekrar nasıl yediriyosun .. benim kız da aynı uras gibi sapıttı.. önceden yaşına gelmeden kahvaltı yapardık birlikte koca kız oldu zeytin hariç hiç bir kahvaltılığa ağzını sürmüyo katiyen .. meyve suyu süt filan da içmez.. pipetle bir kaç yudum belki.. genelde az suda pişirdiğim mısır ununa tereyağı kaşar ekleyip yumurta kırıyorum kahvaltısı bu .. öğlende de ya çorba içer ya da muz ezerim işte ballı cevizli filan daha sonra ikindide yoğurt yediririm .. akşam da yemekte ne varsa onlardan yer .. genelde tavuk balık pilav makarna gibi ama bir yada en fazla ikisini .. kırmızı eti yemez merve sadece köfte biraz yer kıyma şeklinde çorbasına katarım .. yatmadan önceki muhallebiyi bayağıdır kaldırdım .. uyuduktan sonra süt içiriyorum .. bu durumda adam gibi 3 öğün yiyo tek çeşit yemek .. az mı yaa.. sütü de 200 - 250 arası içer en fazla .. iyice zayıfladı küçüldü zaten eskiden tombikti.. bayramda herkes yüzü küçülmüş dedi

febicim,sanberk de oyle fazla ayri ayri yemez,yani hem corba,piav falan.Genelde ilk bastan biraz ayri veririm baktim ki sikildi corbasini ve pivini karistirip veririm.Bir cok kez de corbasini karisik yapiyorum hem sebze hem tahilli yaparim.sanberk bir yemekten sikiliyor ac olsada bir yemekten yeterince yemez her zamn meyve icin yer brakir beyefendim.Her bebek mi cocuk mu desem farkli.Merve bena benziyor herhalde ben de oyle cesit cesit yemegi sevmem bir yemek ve salata yerimCok nadiren iki cesit yerim.Bencebunu kafana takma.Cogu bebekler kahvaltidan fazla hoslanamazlar.Sanberk de bazi gunlarde ayri verdigim de cok guzel yer hatta kendisi yer ama bu son gunlar de mesela birkac lokmadan sonra kalkmak istiyor,tv izletmesine karsiyim ama baska bir seceneyim olmadi maalesef.

afiyet olsun bütün tosbaalara

duruda bugün sabah süt
kahvaltıda kaşar,yumurta,beyaz peynir,pekmez,domates,portakal suyu
arada danino
ikindi uykudan sonra bi kase et suyuna sebzeli şehriye
arada havuç suyu
akşam bi kase bisküvili cevizli yoğurt
yatarkende süt

yazdıkların hiç öyle durmuyo .. sanberk bayağı çeşitli yiyo gibi maaşallah..

hoşbulduk canım.
sana uzun cevap yazmıştım feridecim yolladım sanmıştım gelmemiş farkettim bu site öldürdü beni.
Melis de 3 çeşit yer bazen ama az az tek çorba varsa 1 kase, başka yemekler de varsa yarım kase hatta daha az yer. Tercihi çorbadan değil kuru yemeklerden biliyorsun gördün :)
sen süt veriyorsun tatlım melis süt içmediği için muhallebi vermek zorunda kalıyorum yoksa gece çok uyanıp yiyip bitiriyor beni süt de yok eskisi gibi onu doyurmuyor tabi.
hesi aynı yani sıkma canını. Sen kendinmi tarttın zayıfladı diyorsun kontrole mi gittin? belki boyuna vermiştir de ondan daha zayıf görünüyordur eskiye göre. Melisin de haftaya cuma kontrolü var 3 aydan sonra bakalım ne diyecek doktorumuz.

duruşada afiyet olsun.
melisle birlikteydik ben yedirdim yazabilirim :)
sabah: yarım minik puğaça, yarım tost yereyağlı beyaz peynirli, yarım domates zeytinyağlı, 60 cc nesquikli süt (birönceki günden kalıştı bitince ağladı :)
arada: 6-7 üzüm
öğlen: yeşil mercimekli bulgurlu yoğurt çorbası 1 kase
sonra ben dişçiye gittim annem uyutmuş kalkınca annemin yemeğine sulanmış biraz domatesli pilav yemiş, nesquikli süt (tamamını bitirdi 180 cc) , yarım kurabiye (annem melise özel yapmış çok lezzetliydi: ceviz havuç tereyağı vardı)
akşam: biraz karnıbaharlı omlet (dişçide tv açıktı tarifini aldım: içinde karnıbahar domates yumurta süt un yağ var) sonra babamla birkaç kaşık pilav et patates karışımı
yatmadan 1 danino, yarım kase gibi (daha azdı sanırım az ölçü yaptım) muhallebi, 1 kurabiye

kızlar geçen hafta kayınvalidemlere gittikya eşimin amcasının un ve ekmek fabrikası var bol bol un ve ruşeym diye br şey verdi bize inanılmaz yararları varmış. Ondan kullanıyoruz sürekli hergün 1 kaşık yiyin diyor yemekler çorbalara katıyorum yoğurda da katılabilir. Buün melisin karnıbaharına ve çorbasına koymuştum una ilaveten.

bi de melis süt içmiyor ya nequikli süte bayıldı iyi değil ben de biliyorum ama biraz alışsın sonra nesquiki toz olarak alıp yavaş yavaş azaltıp normal süte döneyim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…