kızlar yazdıklarınızı okuynca eşimin ne demek istediğini çok net anlıyorum melis çok küçükken babası pütürlü şeyler yediriyordu yiyemez daha çok küçük diyordum öğürüyordu ama babası yine tepiyordu ileride anlarsın ne kadar haklı olduğumu ne kadar erken alışsa o kadar iyi derdi. Bir sürü çocuk var 2-3 yaşında pütürlü yiyemiyorlar diye. ben ona kıza kıza o yedirdi ama haklı çıktı melisin hiç yutma problemi olmadı biz 8 ayda bulamaçı bıraktık o şekilde yemek istemişti çünkü.
bence şimdi sizlerde ne kadar erken işi ele alırsanız o kadar iyi bir an önce alıştırmaya bakın aç kalma pahasına ileride daha da zor olabilir.
hoşgeldin ferdacım a.s.
afiyet bal şeker olsun boncuğada çok güzel yemiş maaşallah.
hoşgeidniz...bizdeki durum aynen öle eşinin dediği gibi :)))
eşim verdirmedi babaannesi sürekli pütürlü veriyordu her seferinde kusardı uras mutlaka eşimle kavga ederlerdi.çokda kızamıyorum eşime 112de kötü vakaları olmuş bir iki.zaten kendiside yeme özürlü olduğu için uras kusdukça zorladığımızı düşündü(halada düşünür ısrar ettirmez)bi de 3 yılda üstüste iki bebeğimizi kaybedince biraz obsesif büyüdü uras.
9. ayda iyiydi ama herşey. gayet net hatırlıyorum kahvaltısını bir kaseye ayrı ayrı bölüp bir kenarına domates rendeleyip onun suyuyla tek tek ve pütürlü veriyordum. 10. ayda bakıcı başlayınca oda yemeklerden parça parça veriyordu.sanırım diş çıkarma problemi benim işe başlamam kansızlığımız vs vs üstüste geldiği 1 yaş civarında yesinde nasıl yerse yesine döndük. o gün bugün yemiyor işte.
açıkcası urasın tembel olduğunuda düşünüyorum. işine geleni yiyor geçen fındık fıstık yedi kıtır kıtır.ama bugünde narı yiyip çekirdeklerini tükürdü:)))
Ferdacim ilk once hosgeldiniz demek istiyorum,
Sanberke ara verirsem oglen yemegi Melis gibi saat 3 gibi yer onun icin ben de ara ogunu kaldirdim,fark ettigisen ara olarak cok az bisey veririm ben,Bebekler cok hareketli onun icin oyle azi ama besleyici atistirmaliklardan ihtiyaclari var,yani sabah ve oglen arasi ancak bir dilim meyve,veya bir kuru incir,kayisi verebilirsin,keske meyve suyu icseyd o cok iyi bir atistirma\ik.Ben genelde ara olarak en bir kac yudum kadar pekmezli meyve suyu veririm.Melis pekmez yerse bir tatli kasigi verebilirsin.Hamur yiyeceklerdenkacmamaliyiz cunku tok tutarlar ve oglen yemegi yemezler.
Cisi gece tutmaya basladiysa cok yakinda tuvalet egtimi baslayabilirsiniz demekki,zaten Melis baydir bilincli olarak kakasini da yapiyordu,bence 18 aylik olunca eger zamnin olursa tuvalet egtimi verebilirsin.Bence lazimlik veya tuvalet adapturu ile tanistirmalisin artik.
kk da cok guzel yazilari var bi bak istersen.
febicim,sanberk de oyle fazla ayri ayri yemez,yani hem corba,piav falan.Genelde ilk bastan biraz ayri veririm baktim ki sikildi corbasini ve pivini karistirip veririm.Bir cok kez de corbasini karisik yapiyorum hem sebze hem tahilli yaparim.sanberk bir yemekten sikiliyor ac olsada bir yemekten yeterince yemez her zamn meyve icin yer brakir beyefendim.Her bebek mi cocuk mu desem farkli.Merve bena benziyor herhalde ben de oyle cesit cesit yemegi sevmem bir yemek ve salata yerimCok nadiren iki cesit yerim.Bencebunu kafana takma.Cogu bebekler kahvaltidan fazla hoslanamazlar.Sanberk de bazi gunlarde ayri verdigim de cok guzel yer hatta kendisi yer ama bu son gunlar de mesela birkac lokmadan sonra kalkmak istiyor,tv izletmesine karsiyim ama baska bir seceneyim olmadi maalesef.
ferdacım gezdiniz geldiniz hoşgeldiniz cnm ..
benim kızım mı çok az yiyo sizinkiler mi maaşallah çok yiyo anlamıyom walla.. akşam çorba içirsem yanında başka bişey yemiyo doyuyo yani bir kaç çeşit maaşallah diyorum tekrar nasıl yediriyosun .. benim kız da aynı uras gibi sapıttı.. önceden yaşına gelmeden kahvaltı yapardık birlikte koca kız oldu zeytin hariç hiç bir kahvaltılığa ağzını sürmüyo katiyen .. meyve suyu süt filan da içmez.. pipetle bir kaç yudum belki.. genelde az suda pişirdiğim mısır ununa tereyağı kaşar ekleyip yumurta kırıyorum kahvaltısı bu .. öğlende de ya çorba içer ya da muz ezerim işte ballı cevizli filan daha sonra ikindide yoğurt yediririm .. akşam da yemekte ne varsa onlardan yer .. genelde tavuk balık pilav makarna gibi ama bir yada en fazla ikisini .. kırmızı eti yemez merve sadece köfte biraz yer kıyma şeklinde çorbasına katarım .. yatmadan önceki muhallebiyi bayağıdır kaldırdım .. uyuduktan sonra süt içiriyorum .. bu durumda adam gibi 3 öğün yiyo tek çeşit yemek .. az mı yaa.. sütü de 200 - 250 arası içer en fazla .. iyice zayıfladı küçüldü zaten eskiden tombikti.. bayramda herkes yüzü küçülmüş dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?