Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

melis bilgi için teşekürler çok yararlıymışş hertürlüdee tüektielbiliyor oda güzel ..türkiyede pek bilinmesede yabancı ülkelerde özel yemekleri bile varmışş..

RUŞEYM NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?NASIL TÜKETİLİR? - BİTKİLERLE HERŞEY - Blogcu

burda bilgiler varr...

birde kızlar arı sütü polenn bunlarda çok faydalı.
özellikle arı sütü nü doktor şöle dedi bir insan bir yiyecek ve suyla ömrünü geçirebilirmi geçiremez..

ama sadece su ve arı sütü ile inssan ömrünü çok sağlıklı geçirebilirmiş..
çok pahalı saklanma koşulları ağır olan bu besin maddesi çok yararlıymış sanırım 2 yaştan önc everilmiyor ama ben iki yaşı bekliyorumm..herkese sevgiler..

ferdacım bilgi için teşekkür ederim canım nerden temin edebiliriz acaba?

teknocum evet bende doktora sormuştum arı sütü ve poleni oda iki yaştan sonra dedi.
birde aktarlardan değil eczanelerden almak gerekir.

ayşegülcüm aktarlardan almak akıllıca değil zatenn..arı sütünü saklaması çok ince bir işmiş..çok narin bişeymiş..aktarların okadarr titiz olacağını sanmıyorumm..

ferdacım bilgi için teşekkür ederim canım nerden temin edebiliriz acaba?

teknocum evet bende doktora sormuştum arı sütü ve poleni oda iki yaştan sonra dedi.
birde aktarlardan değil eczanelerden almak gerekir.

rica ederim canım. ekmek de yapacağız evde ama halk ekmeğin bile ruşeymli ekmeği varmış deneyebilirsiniz. Aktarlarda yada büyük marketlerde kutularla satılıyormuş 250 gr.lık. Fiyatı 5 tl civarı. Amca bize 10 kg annemlere 10 kg vermişti o zaman anlamadım ama servet vermiş :) Buzdolabında saklıyoruz.

rica ederim teknologcum.
evet ben de araştırdım çok bilgi ve çok yemek vs tarifi var bugüne kadar haberimiz olmamaısna şaşırdım.

melise hiç yoğurt çorbası yapıyordum meğerse çok seviyormuş 1 kase hüpletti yine artık onun içine de sebze katayım.

afiyet olsun melise canım duruda yoğurt çorbasını çok sever kayınvalidem süzme yoğurt göndermişti onunla mükemmel oluyor ama üstüste bikaç kez verince kabız yaptığını farkettim bide bulgurla yapmayı deneyeceğim daha önceden pirinçle yapıyordum.sebze katmıyordum ben içine oda iyi fikirmiş.

süper bir gün sabah erken kalkmak dışında...
600 suları uyanan uras sütünü içti bizimle 800 e doğru kahvaltıda yumurta beyazını ekmeğini zeytinini yedi. sabah şekerlemesinden öncede az ıhlamurlu kuruyemişli kuru kayısılı peynirli bulamacını yedi...
kalkınca taze sıkışmış karışık meyve suyunda pekmezli bisküvü bulamacını yedi.1 saatlik park keyfinden sonra yarım kase etsulu sebzeli mercimek çorbasını içti uyudu...
yoğurt yapmayı unuttum kalkınca meyve vermeyi denerim akşamada sulu köftesi olacak...
bu arada bugün bakıcı taktiğini uyguladım. uyandığı andan beri oynuyorum onunla. ben kahvaltı hazırlarken babası oynadı. yani hiç boş bırakmadık belki bu yüzden oda bize torpil geçip yedi...
urasda öle üç dört çeşit yemez. mesela yoğurt öğününü kaldırayım akşam yemeğiyle vereyim diyorum yok yemiyor.

Febicim Evet yazdiklarima bakarsan Sanberk cesit cesit yermis gibi gozukuyor,fakat bunlari birden bitirmiyor.Kahvaltisini hazirlarken biraz meyve suyu icer,biraz zeytin veya salam masadan caliyor.Kuru yemisleri zaten bir tepside sehpanin uzerinde duruyor ve istedigi zamn gidip aliyor,eger bir ogune yakin zamnda yedigise ben o ogunde yaziyorum yoksa gunde 10 ogun yazmam gerekiyor.

ferdecim faydali bilgileri icin cok tesekkur ederim,yarin ben de alcam.
Canim yogurtlu corbaya brokoli veya karnibahar yakasir bence,ispinak da olur.Ben bazen yesil mercimek corbasina yogurt katarim,yineden yogurtlu corbasi gibi olmus oluyor.
Sut icin sanberk de aromali sutlerle basladi ondan sonra kendinden normal sut icmeye basladi.

ruseym,arkadaslar bunu her sabah yerim ben,bari oglucuma da vereyim.ama ben bugday aliyorum,plastik bir tepsinin dibinde pamuk diziyorum,suyla islatip uzerine de bugday taneleri diziyorum.hava isisinagore birkac gun icinde bugday taneler patliyor ve icinde o ruseym dedigi sey cikiyor.Onu toplayip yesil salatinin icine koyuorum veya oyle sade yerim.

fikriyecim sen aşmışsın canım valla bravo ne hamarat hatunsun kendi ruşeymini bile kendin üretiyosun korkulur senden

bu arada sanberk o fındık fıstıkları dağıtmıyomu masanın üstünden duru olsa bütün ev kuruyemişten geçilmezdi :)) anasının oğlu işte akıllı uslu.

masallah kuzuzlaraa mayacım gecmiş olsuyn cnmm allah beterinden korusunn
egede sabah cicibebe peynir süt pekmez yedi biz yerken yumurtasını yedirdimm
2 saat sonra 2 yoğurt
uyudu 1 saat kalkınca yarma corbası 1 tabak
bizile mercimek yemeği ve makarna var yemek istersee ins yerr
yatmadanda muhallebii

kuzucuklara afiyet olsun..

ruşeym ilk defa duydum ben arkadaşlar.. nerde satılır nerde bulabiliriz acaba..

ben de merveye propolis vermeye başlıcam yakında .. afye ürünleri satan bir eczaneden alıcam ..yakında bi tane var.. kendim için de gribe karşı etkili ürünleri var ama hamile olduğum için bişey kullanmak istemiyorum sadece folik asit ve elevite başladım :) sizler bir araştırın derim .. arı sütü polen propolis çok değerli doğal kaynaklar çünkü..

ben şimdiden merveyi boşladım mı ne yaaa.. geç yedirdim dışarı çıktı geldi hemen uyudu bu saate kadar başka yemedi

bi de memeden kesme işi var .. siz nasıl yaptınız yaaa.. habire elini koynuma atıyo bu zilli..

febi geçen bir doktor çıktı emzirirken hamile kalınırsa devam edilirmi diyee biizm bildiğimiizn aksinee doktorr kesmesin ama beslenmesine dikkat ederse annenin sütten kesmesine gerek yok dedi.kulaklarıma inanamadım..ben izleni çok erken kesmiştim kuzumu...hala çok üzülürümm.ok ağlamıştı..

kızlar ben çok önce bu ruşeymi duymuştum ama adının o olduğunu bilmiyordum hatta bebişlere ne yedirdinizde sormuştum veren varmı diye yabancı kitaplarda bebek öğünlerinde hep o vardı ama çeviri farklıydı. demek adı oymş. bizim yeğenlerde geçen kış bolca yediler.bizde deneyelim bari...çok teşekkürler.
febicim tekrar kutlarım bencede beslenmene çok dikkat et.bide ane sütü zehirler derler belki lohusayı korumak amaçlanmıştır o sözlede.
uras beni deli etmeyi süzdürdü akşam öğünündede. (seviçten). parkta çok yorulmuş 3 saatlik uyku üstüne bir kaç yemek kaşığı tavuklu pilav hemde ezmeden bir köfte hemde biziim bahartlı köftemizden üç beş kadarda brokeli ısırdı yedi.üstünede fındıklı çokonat(5 de bir). şimdide ekmek kemiriyor. babası soruyor hala çorbasını içircenmi diye :)))
afiyet olsun tosuncuklara...

öyle de denerim sebze koymam lazım çünkü sağol canım. Biz de bir aromalı bir normal içiyoruz bakalım yavaş yavaş olacak çok zorlamıyorum zaten karakter sergiliyor doydummm diye çığlık atıyor.

fikriyecim inanamıyorum sana ne diyim harikasın.

herhalde aktarlarda marketlerde satılır. Bir de un fabrikalarından halka satış yapan yerlerde olur herhalde.
feridecim sen hamilesin inanmıyorum şimdi öğrendim çok sevindim ve çok heyecanlandım hayırlısı ile doğur inşallah görmeye gelirim.
ben daha kesmedim memeden ama gündz hiç vermiyorum gece sadece.

ben emene değilde karnındakine zararı olur diye biliyorum hormon dengesizliği yapıyor çünkü. Feridecim kadın doğumcuna danış bence kesin bırak der.

afiyet olsun urasa da.

melis ne yedi yazayım:
sabah: peynirli domatesli omlet, 2 dilim kaşar
arada 1 danino yarım kuru incir yarım kurabiye
öğlen 1 kase dünkü yoğurt çorbasından
arada 1 kavanoz meyve püresi
akşam dışarıdaydık önce bizimle biraz tavuk pilav tırtıkladı ama az meyve püresine yakın olmuştu sonra acıkınca yarım kase balık çorbası 2.5 köfte ekmek domates
biraz önce 1 kase muhallebi ama hala uyanık dönğyor ortada bakalım ne zaman uyumaya karar verecek.

gün boyu da 150 cc falan süt içmiştir ama devam sütü ile nesquiki karıştırdım.

tekno ben de hemen kesmeyi düşünmüyorum .. 1-2 aya iyice azaltarak keserim zaten çok az emiyo ama istiyo yani..

ferda çok memnun olurum bitanem .. doktora gidince sorucam bakalım .. bi de gece emzirmesini kesmezsen deliksiz uyumaz bence .. benim kızım da uyanıyo gerçi

merve babasının hazırladığı kahvaltılık tahıl karışımını peynir katark yedi.. ( bunu ilk defa tatil için aldım paket bitince bi daha almam sanırım )

uyandıktan sonra kıymalı karnabahar dan yanındaki yoğurt sayesinde yedi biraz ikisini de tam bitirmedi elma ve mandalina yedi biraz

yatmadan da muhallebi yaptım uzun bir aradan sonra ama içine pekmez ve meyve ilave ettim biraz da .. tadı da iyiydi aslında merveden kalanı höplettim de :kedi: ama bunu da bitirmedi cadııı .. alt azıları ha çıktı ha çıkacak ama alt önde hala 2 dişi var ..

gece de malum devam sütü veriyorum ben hep pınarın sütünü verdim .. uyku semeresi içiyo şimdilik ..

Ruseymi daha liseden beri kullaniyorum,O zamanlarda biraz saglikli bir problemlerim vardi ve yoga hocam bunu tavsiye etmisti.O zamndan beri hep kullanirim.Alistiktan sonra cok tatli geliyor insana,cerez gibi yerim ben.kaydirigubbakcemile3

Sorma canim evimin her kosesinde iyecek bulursun.bilmiyorum anlatmismiydim Sanberk yemek sakliyor.Bisey hosuna gittise cok ister ama ben fazla vermeyince birkac tane alir ve bir yerde saklar onu.Daha sonra cani isteyince sakladigi yerden cikartiyor iyiyor.En son odasindaki cadirin arkasinda sakliyordu yeri buldum ve herseyi aldim.Simdi yeri degistirdi sanirim cunku orda isey bulamiyorum.

urasa,melise,merveye afiyetler olsun

duruda sabah süt
kahvaltıda kaşar,pekmez,bal,beyaz peynir,elma suyu,ekmek
ikindi gibi bi kase et suyuna sebzeli şehriye çorbası
arada havuç suyu
akşam bi kase meyveli yoğurt
yatarkende bisküvili süt

aralarda fındık,ceviz tırtıkladı,birazda ayran içti.

ay kizlar beni cok guldurdunuz,guzel sozleriniz icin tesekkurler.Ah keske harika olsaydim veya hamarat,super olurudu.ama ben oyle fazla becerekli degilim.Iyiki esim fazla kaprizli degil de idarediyoruz.opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…