Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

:roflol::roflol: niye aldın yaa bıraksaydın çocuk keyfini sürseydi şok olmuştur ganimetler yok olunca.:1shok:

afiyet lsun Duruya.
sanberk kahvaltida haslamis yumurta,ekmek,labne peynir,sut,pekmez.(kendi normal porsiyonlardan daha az yedi ama buna da sukur.)
OGLEN brokolili mercimek corbasi,yaninda pekmezli meyve puresi
IKINDI 1 babymix,1 kinder pingui(babaannesi getirdi elindeki elmayi atti onu yedi)
Aksam sutlu balkabagi corbasi icine arpa sehriyesi de kattim,meyve puresi
misafirlerim vardi onlar da cikolata getirmisti ama cok az verdim,abartmayili yani.
sutunu icmedi cok heycanliydi maymunculuk yapmakla cok mecguldu.

Ah AYsegulcum anlatinca komik de ben de guluyorum ama yerden alip da yemesine hic gulmuyorum cok kiziyorum.almaya calisinca da nasil kaciyor bi gorsen.Meslea zaytin almis ordan en cok onu saklar gelir yanima gozumun icine bakar ve benden kucucuk bir hareket bekliyor bi iiiiiii deyim kahkayla kacmaya basliyor.Piss oyun oynuyor benimle.

bu ara ruseymden aksam corbasina kattim,ay bundan sonra fazla yapmaliyim,yarin icin bana da yok.Bu gece tohumlari dizeyimde pazartesi yiyelim.

sanberkede afiyet olsun fikriyecim güzel yemiş.
yerim ben o maymunu yaa çok şeker ama :)

ya kızlar siz alacaklarınıza karar verdinizmi çekiliş için aman diyettekiler duymasın :)) ben hala karar veremedim ve çok az kaldı dışarıda çıkamıyorumki doğru düzgün bakayım.

canim ben de hep onu dusunuyorum,bi turlu secemiyorum,guzel bisey olmasini istiyorum.Keske hediye edecem kisiyi bir kez yuzyuzle gelebilseydik daha kolay olurdu,az da olsa daha kolay secerdim.Hatira kalacak bir sey olmasini istiyorum aslinda.

tesekkurler GUzel Durunun annesi cok tesekkur ederiz.opuyorumnanaktana.s.

febicim yemegine cok dikkat edersen birkac ay daha emzirebilrsin.ama Merve artik buyudu sut de iciyor rahatlikla sutten kesebilirsin artik.Ama kiyamiyorsan dedigim gibi dengeli beslenirsen,vitaminlarini duzenli alirsan birkac ay daha emzirebilirsin.

febicim yemegine cok dikkat edersen birkac ay daha emzirebilrsin.ama Merve artik buyudu sut de iciyor rahatlikla sutten kesebilirsin artik.Ama kiyamiyorsan dedigim gibi dengeli beslenirsen,vitaminlarini duzenli alirsan birkac ay daha emzirebilirsin.

canım hastalık kaynıyo malum diye hemen kesmek istemiyorum yoksa anında bırakırım ..

bu arada ruşeym çitliğin için ben de hayran kaldım .. başka ne inciler çıkacak senden bakalım .. tohumu nerden buluyosun nasıl yapılıyo anlat bakim biz de yaparız belki :)

ayşegül cüm hediyelik eşya dükkanına git orta karar bişey al canım bence .. başka türlü karar vermek zor ..

ilahi sanberk annesi gibi ilginç :) benimkine sanberk gibi yaptım kuru üzüm koydum sehbaya koydum10 dk sonra yerlerden topladım duru gibi. yok izimkiler sanberk gibi uslu olamazlar mafoldumben

ben de veremedim :kedi:

ben de çornbnasına yine kattım :)

canim ben de hep onu dusunuyorum,bi turlu secemiyorum,guzel bisey olmasini istiyorum.Keske hediye edecem kisiyi bir kez yuzyuzle gelebilseydik daha kolay olurdu,az da olsa daha kolay secerdim.Hatira kalacak bir sey olmasini istiyorum aslinda.

önemli olan anı kalması elbet beğenilir bu kadar takma off diyene bak :sinifsinif:

afiyet olsun tostişlere :)))
ben de sebzeli yoğurt çorbası yaptım bakalım sevecekmi melis. Havuç, patates, kabak, brokoli, minik köfteler, bulgur koydum içine, un, ruşeym ve yoğurt.

ferdacım sizin çorbanız baya zengin olmuş yoğurtlu sebze çorbası olmuş :) inşallah sever melis.
bizim pazar günümüz yarın olduğu için evde pek sebze yok bende havuç,patates,soğan,şehriye,bi yumurta ve bolca yoğurt koydum,şehriye koyduğum için un koymadım şimdi pişiyor nane ve tereyağı eklicem en son.inşallah duruda beğenir.akşamada köfte yapıcam duru için.

sevdi sevdi :)
biraz geç oldu ama melisin yoğurtlu çprbaları sevdiğini keşfettim aslında biliyordum ama malum kabızlık yüzünden yapmıyordum. Büyük bir kase yedi içindeki köfteler ona kafi gelmeyince ayrıca1 tane de köfte yedi etobur. Ben de nane, reyhan ve zeytinyağı ekledim. İnşallah duru da sever. Bizde de akşam balık var. Ben hiç pazara gidemiyorum burada da pazar pazartesi günleri ama ne yazıkki hep marketten alıyorum ama aldığım market çok taze sebze getiriyor.

masallah bebıslere.yemeklerini guzel yiyenlere cok teşekkur ederizöaz yemek yiyenler İnşallah yarın daha güzel yer.
Bugun sanberk pek de nazlandi,babası evdeyken baya da eziyet çektiriyor bana.Neyse fazla üstüne gitmedim olur o kadar.
sabah iyi kahvaltı etti ama sonraki öğünlerini baya karıştırdık.
KAHVALTI yumurta,labne,ekmek,domates,zeytin,sigara böregi,pekmez ve süt
ÖĞLEN gec kahvaltı ettiği için meyve ve yoğurt verdim
öğlen uykusundan sonra dünden mercimek corbası ve meyve verdim
Sonra direk aksam yemeğine geçtik ama yineden cok nazlandı,ıspınaklı kuru fasulye vardı ama birkaç kaşıktan sonra agladı ben de braktım.ekmek,domates ve yogurt yedi.Büyük ihtimalle yemek hoşuna gitmedi.

Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU > Kadın & Çocuk Sağlığı > Doğum ve Sonrası... > Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz
kızlarr bebe bisküvisi yaptım süper oldu(resimli)
arkadaşlar buraya bakabilirsiniz.
Ben link veremiyorum nedeni anlamadımöbi yardım edermisiniz.

slm kızlar bebişlerinize yedirdiklerinizi okunca valla bi offf cektim.benim oğlan yemekle arası yok cok yemek seciyor diş cıkarırken özellikle hiç yemek yemiyor dr miz zorlama diyor ama bütün gün ac sadece biberonla süt içiyor yemek verince öğ diyo ağızından cıkarıyor.oyunla filan yediriyorum ama öyle herşeydie yemiyor bu aralar şehriye corbasını yiyor bende onun içine brokoli filan katıp yediriyorum.kilosu iyi ama gece 2 veye 3 biberon süt içiyor ondan heralde.mandalina filanda yemiyor bende uyuyunca sıkıp biberonla veriyorum içiyor yoksa onuda içmiyor.napıyım kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhaba canım,bebegin kaç aylık?Belkide gece süt içtigi için gunduz iştahsız oluyor.Bence gece beslenmesini azaltmalısın ve yavaş yavaş kaldırmalısın.Bazı bebekler geceyı ve gunduzu karıstırıyorlar,bazı bebeklerde uyku düzenini etkiliyor bazıların ise yek düzeni.

seldacım bende fikriyeye katılıyorum burda çoğumuz gece beslemiyoruz artık.zaten tok uyanıyodur çocuk haliyle bişey yemek istemeyecektir.
birde yiyecekleri kendisinin yemesine izin ver belki buda hoşuna gider ve iştahı açılır.ayakta oynarken eline bişeyler ver meyve olabilir,poğaça,kek yada köfte tavuk kemirsin istediği kadar.
birde acıkmasını bekle sürekli zorla bişeyler yedirmeye çalışma acıkınca kendisi yemek isteyecektir büyük ihtimalle.

eğer iştahsızlığı dönemsel bişeyse bu hepimizin çocuğunda oluyor diş yada hastalık zamanlarında iştahsız oluyolar ama bi süre sonra normale dönüyolar.

aslında gece beslenmesini tamamen kesmek gerekliymiş hem diş sağlığı açısından hemde uyku kalitesi açısından.biz gece süt verip bebeğin sindirim sistemini uyardıkça gece uyanmaları sıklaşırmış. uykusu bölünürmüş.
uras erken yattığında süt vermiyorum gece ben yatmadan evvel içiriyorum birde sabah içiyor. şimdilerde sütünü içipde yatıyor bende rahat ediyorum.
bugün süt peynir yumurta ekmek kuru kayısı ceviz biber kahvaltıda yarısını yedi
dışarda olduğumuzdan arada bişi vermedim yemedi zati koşturmaktan hep sokaktaydı
öğlen sebzeli kıymalı erişteli vs çorba yarım kasekadar birkaç baş borkoli
öğle uykusundan önce 200 cc süt saat 400 olmuştu.
kalkınca yoğurdun çeyreği pilav ekmek çikolata külah kraker kurabiye
akşamda yarım kase mercimek çorbası.
yatarkende 200 cc süt..
afiyet olsun...

kızlar merhaba uyndım çalışıyorum. Seldacım bebeğin kaç aylık bilemiyorum ama diş sıkıntısı var diyorsun geçince kendine gelecektir çok huzursuz oluyorlar. Ayrıca elle beslenmesine izin versen iyi olur. Bir de eğer 10 aaydan büyükse ona ayrı yemek yapma bırak sizinkilerden yesin beğenmiyor olabilir bebek yemeklerini bizimki öyle mesela.
Tek gece besleyen benmiyim??? aslında beslenmede denemez ya hadi neyse meme bağımlılığı melis 1-2 kere uaynır açlıktan olmadığını biliyorum bağımlılıktan zaten öyle doyuracak süt de yok biraz önce kalktı 5 dk bile emmedi uyudu.Bu sebepten dolayıda bugüne kadar sadece 3 gece deliksiz uyudu memeyi kemeye csaretim yok o mücadeleye hazır deilim henüz (

afiyet olsun yavrulara. Fikriyecim melis de babası evdeyen sapıtıyor düeni değişiyor ama daha iyi yiyor babası karşısını geçip iştahlı yiyince benim bile canım istiyor.

melis sabah 1 kk peynir, 1 dl. ekmek, yarım domates (üzerine atk yap, 1 çk ceviz, 1 çk badem koymuştum sevdi ekmeğini bana bana yedi), 1 taneden az zeytin
arada bizimle kahvaltıya oturdu babası geç uyanınca ben onu bekledim 1 yumurtaya yakın yağda yumurta, 1 çay kş. pekmez, biraz kuru üzüm, biraz ruşeylmi zeytinyağlı domates ve suyu
öğlen 1 kase sabah anlattığım çorbadan, 1 köfte, 1 küçük çikolata (babası dışarı çıkmıştı ne alayım diye sorunca çiko dedi babası getirmişti)
arada üzün 6-7 tane
akşam: 1 dilim somon (hamsi de vardı 1 tane yedi ama beğenmedi, benim gibi büyük balık seviyor), domates ve salatalık, 4-5 kaşık sütlaç (dışarıda yedik de yemeğimizi, annemlerin gecikmiş evlilik yıldönümü kutlamaları)
sonra bize geldik biraz kuru meyve tırtıkladı incir kuru üzüm biraz kek ısırdı bıraktı işte şımarıklık yaptı dedeyle anneanneye.
yatmadan 1 kase muhallebi

bugün sütümüz biraz daha arttı ve beyaz süte yaklaştık iyice, nesquikle devam sütü açmıştım beyaz sütün oranını gittikçe arttırarak verdim. 200 cc içti gün içinde. Sütü az az içtiği için tüm güne yayılıyor şimdilik biraz alışsın öğünler belirlerim çünkü içtiğimiz su azalmaya başladı.

kızlar sizinkiler ne kadar su süt içiyor yani sıvı alıyor

melisi bugün hesapladım bazen daha az bazan daha çok oluyor ama yazana göre 1.3 falan olmalıymış günlük sıvı miktarı (içtiği yediği şeylerden). Bunu sağlamamız münkün değil gibi.
150 cc su, 200 cc süt, 200 c çorba, 150 cc muhallebi (başka yemeklerden ne kadar su alabilir ki üzümden alıştır çok az) 700 cc etti toplam, ne kadar emdiğini bilmiyorum tabi ama azdır yani bir memeden 100 ancak çıkar belki az yada çok bilmiyorum, 2 defa emdiğini düşünsek 200de ona desek 900 eder. 400 açık kalıyor, ama zaten bu çok bile çoğu zaman daha az oluyordur.

Son düzenleme:
tatlım ben 400 cc kadar süt vermeye çalışıyorum yoğurdu bazen yiyip bazen yemediğinden.bir gece yatarken birde sabah.
suyunu hesaplamadım hesaplamamda imkansız. biberonu gözünün önünde dursun diye koyarsam su dökmece oynuyor bide emzik gibi emmeye çalışıyor yükseğe koyuyorum. ama mutfağa gelip su diyor.bardaktan içince yarım çay bardağı içiyor bir seferde 200 cc ancadır gün içi..aslında çok görünüyor ama hesapladım çok değilmiş.süt üstüne ağzı temzilensin diye veriyorum. meyve suyu zaten içmiyor bizimde 1000 cc ancadır toplam (

urasa ve melise afiyet olsun

duruda dün sabah süt
kahvaltıda yumurta,kaşar,bal,pekmez,süzme yoğurt,ekmek,elma suyu
arada bi danino
ikindi gibi bi kase sebzeli yoğurt çorbası ( duruda sevdi çorbayı :))
arada 3 pötibör
akşam 2-3 köfte ve elma suyu
yatarkende süt

bugünde yine sabah süt
kahvaltıda kaşar,bal,pekmez,süzme yoğurt,ekmek,nar suyu

birazdan meyve yedirip yatırıcam kalkınca çorba içer akşamada suluköfte var.aralardada danino,çerez,bisküvi canı isterse atıştırır.

ferdacım bende hiç hesaplamadım ne kadar sıvı aldığını.duru genelde çok su içiyor ama gidip gelip su istiyor normal bardaktan kendi içtiği için hoşuna gidiyor sanırım gerçi duru hep çok su içmiştir.yine günde 500 cc kadar süt,100-200 cc arası meyve suyu,çorbası falan derken baya eder sanırım 1,3 olurmu ama bilmiyorum.

şimdilerde yeni oyunu dolaptan kaçırdığı tavanın içine su doldurup tahta kaşıkla karıştırmak :) aklısıra yemek pişiriyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…