Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

afiyet olsun duruyada. o da bişeymi tatlım ya urası biz kahvaltı yaparken onada pekmezli su yapıyorum yoksa çay içirtmiyor bardaklara saldırıyor. pekmezli suyu karıştırıyor bir hırslanıyor sorma şakır şukur sonra hızını alamıyorum elini sokuyor yüzüne sürüyor ordan oraya boşaltıyor kaşıkla içmeye çalışıyor bazen ağzına dikiyor pekmez sevmiyor diye bende arada içer ümidiyle veriyorum heryer yapış yapış sonra. o kadar seviyorki.

hahaha urasınki daha betermiş :) su dökülsede sorun etmiyorum ama pekmezli suyu temizlemeside zor olur.
bizde trabzona gittiğimizde duruda çaylarımıza saldırdı normalde evde çok çay içen bi aile değiliz.babaanneside kıyamadı bardağın dibine azıcık koyup çay kaşığı verdi oda içip içip tekrar koy diyodu.sinir ettiler beni babaanne-torun.ben durunun çay içmesini istemiyorum üstelik ayda yılda bi çay içtiğimdede tekrar istemesinden alışkanlık haline getirmesinden korkuyordum.bide dedesi zorla şeker veriyo ağzına ayy iyice sinir oldum neymiş çocuk dediğin şeker yermiş.duru toz şekeri falan hiç bilmez normalde.neyseki evimize geldikte eski düzenimize döndük.büyüklerle yaşayan ailelere allah sabır versin.bu kendi annem içinde geçerli durunun herşeyine karışır özelliklede yemeklerine bi rahat bırakmaz beni.bırakında kendi çocuklarımızı istediğimiz gibi yetiştirelim değilmi.yok onlar zamanında böyle görmüşya acısını bizden çıkarıyolar sanırım.

ayy heyacanla yazdım biraz karışık olmuş idare edin :)

afıyet olsun bebişlere.Ayşegül ne güzel fikir verdin bana,ben yemek yaparken sanberk de benimle beraber karıştırmak istiyor ama tabiki veremiyorum.Ben hep bardak ve kasık vermeye çalıştım ama aynı omadığı için sinirleniyordu.Bundan sonra bir tencere çıkartayım tahta kaşığı vereyım bakalım umarım mutlu olur.
Sıvı miktarı ben de hesaplamıştım, bugu için söylüyorum uyandıgında 50 ml su,demir ilacından sonra 40 ml meyve suyu,kahvaltıda 100 ml süt,öğlen yemeğinde 60 ml meyve suyu,aralarda birkaç kez su içti ölçemedim ama en fazla 80 ml dir.Çorbası çok sulu değildi zaten aksama kadar her sıvısını ölçerim bakalım bugun ne kadar tükketecektır.
şidilik 330 ml çorbayı saymadan,çorbadan en fazla 50 ml su almıştır.

slm kızlar yeni fırsat bulumda girdim nete.gece süt mutlaka istiyor yoksa sabaha kadar ağlıyor bazen bende vermemeyi deniyorum ama yokkk illa içicek yoksa cok ağlıyor.akşamları cok bişey yemiyorya ondan gece acıkıyor bence dişleri cürümesin diye sütten sonrada su veriyorum ama nekadar korur bilmem.oğluşum 17 aylık 12 kiloydu gecen ay boyda 82 herşeyi normal aslında ama zorla besleyiyorum bazen yoksa yemiyor ac geziyor.sabah kavaltısıyla akşam 5 e kadar durur yemez dişlerinden diyor dr muz.şimdi ona balık corbası yaptım bakalım yicekmi? bu arada eliyle yemesine herzaman izin veriyorum elma muz kuruyemişi seviyor kendi yer.ben biraz daha iştahlıolsun istiyorum herşeyi yesin ama beklemem gerekli heralde biraz daha

mayacım, gencizacım, fikriyecim teşekkür ederim cevaplarınız için duru hariç aşağı yukarı aynıymış içtikleri miktarlar, sütümüz azama artacak. bugün 1.5 kutu oldu yani 300 cc.
melisin de gözünün önüne koyuyorum suyunu bazen içiyor bazen döküp saçıyor genelde bardakla içmeyi daha çok seviyor. Ben de melise uras gibi hep mama sandalyesinib tepsisine kulplu bardakla içeceiğini koyarım içer karıştırıp karıştırıp, döke saça bazen kaşıkla. Saç baş batıyor.
Duru alem yemek de yapıyor :) Benim de kayınvalidem bayrama gittiğimizde kahvaltıda çay verelim dedi kırmadım 1-2 damla damlattım sonra kaç şeker dedi şeker koymuyorum dedim yazıkk çocuk diyor neden yazıksa anlamadım çocuk şekersiz içebiliyor işte ne diye şekere alıştıralım alem bu büyükler. İyiki şehir dışındalar kavga nedeni.

melis sabah doğru düzgün kahvaltı yapmadı yarım yumurta yedi biraaz domates nedense canı istemedi ben gittikten sonra yedimi bilmiyorum ama hiç niyeti yoktu.
srada üzüm yemiş
öğlen çorba istememiş nohutu görünce bayaa etli nohut yemiş
arada biraz kraker yemiş
akşam yarım kase tarhana çorbası, bir küçük tabak pilav ve etli nohut yedi. Sonra küçük bir çikolata.

yatmadan 1 kase muhallebi yer. 1.5 kutu yani 300 cc de süt içti :))

masalla kuzulara febicim ben egeye ımmuzin veriyorum tamamen bitkisel hem şu gripten korkuyorum ondanda koruyomus öle duydum doktorumuz yazdı aldımm içinde propolis ve 3 çeşit daha bitki var vitamin c fln varr ins hasta olmazda koruyr bebişimi
ege de sabah 1 yumurta 2 3 lokma ekmek yedi bulamaç vermedim bu sabah
2 yoğurt yedi 1 saat sonra fln
uyudu kalktı ıspanak yanında yoğurt
bizimle az makrna ve köfte yedi 1 tane yemiştir
yatmadanda muhallebii

canım kahvaltısı cok iyi olmuş arı vermişsin.Hadi bunan sonra bulamaç istemez artık.

merve de 600 - 700 ü geçmez günlük su miktarı..

deniz saol cnm tavsiyene..

fındık ceviz üzüm bunları nasıl yiyolar bebişler ?

bi de herkes şu aşıdan oldu mu yaaa ... ben çok karasızım hamişim de malum ??

biz aşımızı olduk :)

feridecim üzümü tane tane yiyordu zaten duru biliyosun resimde eklemiştim :) çok seviyodu üzümü ama mevsimi geçti artık.şimdi favorisi mandalina.
ceviz ve fındığıda ağzına veriyorum kütür kütür yiyor azı dişleri baya büyüdü artık sıkıntı olmuyor.çok nadir cevizi daninosuna yada yoğurduna rendeliyorum.

afiyet olsun kuzuşa ..

ben ezerek veriyorum da siz nasıl veriyonuz dediydim cnm.. kuru üzümü şettiydim bi de naniknanik

bişey daha sorcam diyorum ama kaç gündür aklıma gelmiyo yaaa.. pöfff..

dun sanberke brokolili yoğurt çorbası yaptım çok severek yedi,
sabah haşlamış yumurta,ekmek,peynir,süt,sulandırmış pekmez,zeytin
ara 2 tane medine hurması
oğlen çeyrek kase konserveden et,yoğurt çorbası.biraz ekmek ve cok az meyvesuyu
ikindi süt,kayısı,birkaç kasarlı çubuk yedi
aksam tavuk sote çeyrek kase,yineden yoğurt çorbası,
yatınca 1 dilim armut

sanberk yumuşak olan kuru yemişleri yemekten zorlamıyor ama cevizgibi sert olanları dah ayeni yemeye başladı,daha önceden ön dişlerle kırıyordu ama arkada diş olmayınca tükürüyordu.Azılardan ilk dişi çıktıktan sonra yavaş yavaş alışmaya başladı ve şimdi 4 tane olduktan sonra daha başarılı oldu.

duru bugün
9,30 sabah süt
11,30 kahvaltıda bi yumurte ve bi kk peynirle tereyağlı omlet,bal,pekmez,bi dilim ekmek,mandalina suyu
15,30 gibi 3 köfte,iki danino
17,30 yarım dilim kaşarlı yumurtalı kızarmış ekmek,bi dilim elma
19,30 bi kase sebzeli yoğurt çorbası
birazdan bi tane cennet elması yediricem
yatarkende yine süt

aralarda 1 bebe bisküvisi,1 ceviz

Son düzenleme:
bizimde
hatırladığım kdarıyla yazayımm..
sabah krep yapmıştımm..birkaç kez ancak ısırmıştırr..
öğlen salatalık domates birkaç kez ağza aldı biraz ekmeklee..
yemek yemek istemedi..
öğleden sonraa...bir nesguik kakaolu sütün 5 de 4 ünü içti..
sonrasında biizm keşkek dediğimiz buğdaylı tavukluu yemekten 4 5 kaşık yedi..
bir danino
birkaç mandalina dilimi..
şimdide bir hüptirik hüptiriyor:)))

bol bol beni emiyorr başkadaa bişey yemedi sanırım bukadarını hatırladımm..

feridecim ben şimdiye kadar hiç kuru meyve vermedim.versem iyi olacak ama.çok faydalı olduğunu biliyorum.

Ayşegül ver kıııııı Duru çok sever tatlı,kuru üzüm ve medine hurmayı sever bence.

Bugun sanberk beni yormadı çokşükür.
sabah kaşarlı omlet,ekmek,süt,cok az meyve suyu içine pekmez,zeytın.birkaç tane makarna
ara 1 kayısı,1 danino
öğlen çeyrek kase tavuk sote,uyduruk bulgurlu-balkabagı çorbası,biraz ekmek,biraz meyve suyu
ikindi 1 babymix,1 ceviz.birkaç çubuk,1 kavanoz pekmezli meyve püresi.
akşam konserveden et,bezeliye,ekmek,çok az meyve suyu.
yatarkan 100 ml aptamil.

ege sabah 1 yumurta yedi ekmek yemek istemdi cicibebe süt peynir ve pekmezden olan bulamacı verdim mecbur üzerine
2 yoğurt
tarhana çorbası
bizimle az köfte az makarna
muhallebi

tarhana corbası çoktan yapmadım oğluma,bugun öğlende yapayım.Arkadaşlar evde tarhana çorbası kahvaltı yenilir üzerine de beyaz peynir.
ama şimdi öğlen için yapcam etli olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…