Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

çok değişik yemekleriniz varr canımm...aslında mantıklı tarhana çorbasının kahvaltıda yenilmesi hem bağırsakları açar hemde vitamin yönünden çok faydalı..

seni izliyorumm okuyorum çok değişik şeyleriniz varr...trikler..

duru bugün sabah süt
kahvaltıda kaşarlı tost,pekmez,bal,portakal suyu
öğlen biz yemek yerken biraz sarımsaklı yoğurtlu makarna yedi (ilk kez yedi çok şaşırdım)
arada 1 ceviz
akşam sebzeli yoğurt çorbası
8 gibi falanda az balık yediririm
yatarkende süt

bizde bugün kahvaltı bulamaç ama kustu onun yerine yogurt çorbası verdim
yatmadanda erişte yedi yattı kalkınca yogurdunu vercem
yatarkende mama yer yatar bizdende bu kadar
teknonun dedigi dogru farklı ve güzel şeyler veriyorsunuz kızlar eloş iştahsız oldugu için bende sıradan şeyler veriyorum

biz geç kalktık kahvaltı saat 11 i buldu .. yumurta peynir tahıl karışımı yedi.. merveye ya sulu omlet yada işte ezerek veriyorum diğer türlü yemiyo maalesef.. uyumadan bişey yemedi kalkınca kuru fasulye pilav yoğurt yedirdim .. bizde de tarhana var biraz onadan içer biraz da meyve yerse bugünlük bu kadarrrr...:sinifsinif:

9 ay büyük çok kımbırtı bir yeğenim var urasla aynı kilodalar iki gündür bizdeler.maşallah çok güzel yer biraz sıkılgan arkasından koştırtur ama ağzını kocaman açar . urasda iki gündür o ne yerse yemek istiyormuş bende yığıp giidyorum yemekleri akşamdan.güzel yemiş iki gündür.camız kaymaklı pideleri meşhurdur buranın uras başlarda yerdi yemez olmuştu ondan yemiş bolca.birde beraber inatlaşıp bol bol taze sıkılmış meyve suyu içmişler çok sevindim.hem çok dövüşmüşler hemde çok ağlamışlar bugün ayrılırken.

afiyet olsun tüm kuzucuklara. Feridecim melis tüm kuru meyveleri çok seviyor, kuru üzüm, mersin üzümü (sanırım frenk üzümünün kurusu yeni leşfettik kırmızı renkli daha da tatlı), incir ve kayısı hepsini eline veriyorum kasesine koyuyorum yiyor. Sert olanları badem fındık fıstık ve cevizi eziyorum malum arka dişlerimiz yok (

melis 3 gündür doğru düzgün kahvaltı yapmadı ama bugün onu yedirmeden rahat etmeyeceğim dedim kahvaltısını yaptırım ama nasıl bir bana sorun iştahsız nedense özellikle sabahları. hazırladığım tüm şeyleri yemeyince değişik olsun diye ona şöyle bir şey yaptım. Beyaz peynir ezdim biraz kaseye üzerine kaşar rendeledim biraz zeytinyağı 1 yumurta iyice çıptım ekmeğim üzerine sürdüm (evde yoktu olsaydı maydonoz da katacaktım) fırına koydum çok güzel oldu ama 2 lokma aldı bıraktı ben de bölüp bölüp daninonun içine kattım zorla yedi 1 dilim ekmeği kahvaltısı bu. Sonra aşıya götürdük, d.gribi 2. doz. Sonra onu anneme bıraktım ben işe gittim.
ara yaptırmamış annnem
öğlen 1/2 kase yeşil mercimekli şehriyeli çorba, 2 köfte yemiş
arada 1 danino biraz kurabiye falan birşeyler daha ne yemiş bilmiyorum.
akşam burgur bilavı ve tavuk yedi sonra biraz kurabiye anneannesi yine ona özel yapmış meyveli falan yapıyor harika oluyor.
yatmadan 1 kase muhallebi bir de yarım kaseye yakın meyve püresi.

melis açken güzel yiyor ama limitini o kadar güzel biliyor ki doyduğunda doyydummmmm diye bağırdıktan sonra önlüğünü tutup çekip çıııkaaaaarrr diye bağırıyor ve sonra asla ağzını açmıyor ister 1 kaşık kalsın karakter çocuk.

annem dediki çocuk çok uslu nasıl şikayet ediyorsun anlamıyorum dedi ama ben geldikten sonra yapmadığı tüm yaramazlıkları yaptı annem de anladı sana yapıyor dedi sen yokken çok uslu dedi.
annem önlk takmadan yedirmeye kalkmış mutfağa gidip önlüğünü gösterip onu onu demiş. Annem altını değiştirmiş mendil alıp o da silmeye kalkmış. Annem adeta beni eğitti diyor. Bir kere de ablama bırakmıştım ablam diyorki çantasını açtı bezini getirdi ben de götürdüm yerine koydum yine aldı getirdi yattı yere bir de dedi altımı değiştir demek istemiş eğitim veriyor çocuk bakımı konusunda :)) Bir de şarkı söylüyorum ona uydurma "annesi melisi çok seviyor" hemen atlıyor babaa diye "babası melisi çok seviyor" hemen yine atlıyor dede diye "dedesi melisi çok seviyor" falan diye onun yönlendirdiği şekilde gidiyor şarkımız :)))) çocuk yönlendirici bizi parmağında oynatıyor adeta.

cuma doktor randevumuz var 3 aydan sonra bakalım ne diecek doktorumuz.
sağlık ocağındakiler biraz kilo almış buldular melisi sezer teyzesi parmakları etlenmiş dedi.

Canım sana değişik gelmesi normal,kültğr farkı olunca yemekler veya yemek alışkanlıkları da farklı.Bana sizin yemekleriniz değişik geliyor.Aslında artık alışıgım diyebilirim ama birçok şeylere daha alışamadım.

dünü yedikleri yazayım
sabah kaşarlı krep,süt,domates ve zetin.
ara yarım armut
öğlen 1 kofte,terbiyeli şehriye çorbası,tarhanayı begnmedi bey efendim
ikindi yoğur ve meyve püresi
akşam balık,ekmek ve brokolili pirinç çorbası

maşallah akılı Melise,canım Melis kaç dogumluydu hatırldığım kadarıla sanberkten büyük farkı yoktu ama bak Melise ne kadar akılı olmuş.Baya da iyi konuşuoyr.
Bir düzene alıştıktan sonra çok ona uymasını isterler.Sanberk de her yemeğinden sonra ilk önce beni öper bana sarılır sonra elimi tutup banyoya götürüyor beni ve diş fıçasını istiyor.Bezi değistirdikten sonra onu alır çope atar ve banyonun önünde beni bekliyor ellerini yikasın diye.Kakasını hissetiği için yaptıktan sonra elimi tutup yineden banyoya doğru.Bu rajime uyumak istemesem de ben O yaptırıyor.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile

afiyet olsun melisle sanberke

bizim yine aynı sabah süt
kahvaltıda kaşarlı tost,bal,reçel,portakal suyu
öğlen peynirli tereyağlı ev makarnası
arada cennet elması
akşam bulgurlu domates çorbası
yemekten sonra 1 milkinis çikolata.
arada meyve ve bisküvi yerse artık.
yatarkende süt

bugun sabah kızartılmış yumurtalı ekmek 1 dilim yedi,süt,danino.zetin.1 dilim domates
ara çeyrek armut
öğlen balık ve kereviz çorbası
ikindi 1 medine hurma.yoğurt ve meyve püresi
akşam için mantı ve öğlenki çorbadan vermeyi düşünüyorum.yatarken süt veririm içerse.dün içmedi

evet canım bence de alışkanlık oluyor belli bir süre sonra eğer biz beraber uyanırsak (babası bazen işe giderken melisi yanıma veriyor) beni öperek uyandırır. Evet melis bayaa kelime söylüyor artık bir konuşucak susmayı bilmeyecek gibi. 23 temmuz doğumlu.

melisi ve sanberki çok çok öpüyorum akıllı bıdıklara maaşallah

kaydirigubbakcemile3 biz de öpüyoruz.

afiyet olsun bebişlere. Melis çok iştahsız bugünlerde. Ama dişi bembeyaz patlamış gibi hatta sanırım 1-2 güne tamamdır. sabah domates labne ekmek yemiş arada üzüm öğlen sadece 1 tane kabak dolması arada 1 danino ve biraz kraker yemiş. bir şey yemedi diyince ben de akşama su böreği aldım sever çünkü akşam 1 dilim su böreği yarım kabak dolması yedi. akşama muhallabi teklif ederim bakalım.

yarım kaseden birazfazla muhallebi yedi. Dişi patlamış elime geldi. ondanmış huzursuzlğu iştahsızlığı ama diğeri de patlamadan rahat etmez birkaç günümüz var yani.

Son düzenleme:
egede dün sabah cicbebe bıldırcın yumurtası pekez ve peynir bulamaç yedi gene bugun 1 mandalina suyuda sıktım
2 yoğurt
uyudu kalkınca çorba yanında yoğurt
bizimle az pilav 1 köfte
gecede muhallebi

sanberk akşam yemeğinde yarım kase mantı edi,kereviz çorbasını çok az yedi onun yerine 1 kavanoz meyve püresi yedi.
yatınca da 120 ml süt içti.
Başka b ir marka sütü denedim,sütaş günlük patürize cam şişe sütü,sanberk çok sevdi 120 ml bardağı 3 yodumla bitirdi.Daha olsaydıiçerdi ama ısıtana kadar hefesi geçti ve bi daha içmek istemedi.

A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengin olan soğan, gribin kol gezdiği bu kış günlerinde bebeklerimiz ve bizler için tam bir koruma kalkanı...

Bugünlerde çevremizdeki herkes gibi gribe yakalanan oğlum için çok özel bir soğan çorbası hazırladım... Tarifin normal şeklinde irmik yerine 3-4 dilim bayat ekmek rendesi kullanılmıştı. Fakat ben bu tarifi bebeğime hazırladığım için daha vitaminli olsun istedim... Eğer siz bu çorbayı kendiniz için pişirecekseniz irmik yerine ekmek de kullanabilirsiniz...

Gribe yakalanan tüm miniklerimize çok çok geçmiş olsun....

MİNİKLERİMİZ İÇİN SOĞAN ÇORBASI

Malzemeler:

4-5 orta boy soğan

25 gr tereyağı

4 su bardağı et suyu

3-4 dilim ekmek ( veya 2 çorba kaşığı irmik )

Tuz ( 1 yaşından büyük bebekler için )

Karabiber

Hazırlanışı:

-Soğanları soyup ince ince doğrayın.

-Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin.

-Et suyu ve irmiği ilave edip 15 dakika kaynatın.

-Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika sonra ocaktan alın.

-İşte şifa dolu çorbamız hazır....

ÖNERİ
Sonbaharla birlikte çorbalarınıza ve yakışan yemeklere 1 diş sarımsak eklemeye özen gösterin. Vücudun direncini artırır.

çok teşekkürler fikriyecim a.s.
soğan çorbası yapmadım ama durunun bütün çorbalarına yemeklerine soğan koymaya dikkat ediyorum birde bunu deneyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…