çok teşekkürler fikriyecim a.s.
soğan çorbası yapmadım ama durunun bütün çorbalarına yemeklerine soğan koymaya dikkat ediyorum birde bunu deneyeyim.
fikriyecim bende artık sadece inek sütü veriyorum sabah ve akşam.mamayı bıraktık bizde tamamen.sanberkte bugüne kadar içti bence artık sende geçebilirsin sadece inek sütüne.
afiyet olsun melise ferdacım yine iyi yemiş.iştahsızlığı diştendir kesin çünkü diş zamanlarında belirgin derecede azalıyor iştahları sonra düzeliyor allahtan.
Pratik köftlerinde süpermiş hele çalışan anne olunca dahada ihtiyaç duyulur pratik yemeklere.
ben duruya hiç nohut fasulye vermedim çünkü korkuyorum gaz yapar diye mercimek çorbasını bile içtiği günün gecesi çok uyanır diğer günler kesintisiz uyuyan çocuk.bikaç kez test ettim hep aynı şey oldu mercimeğide vermiyorum artık bi süre erteledim.
duruda sabah süt
kahvaltıda tost,bal,pekmez,portakal suyu
arada iki danino ve biraz kuru üzüm
ikindide bi kase bulgurlu domates çorbası ekmek içiyle
arada 2 ceviz 1 milkinis çikolata bikaç çubuk
akşam tavuk haşlıyordum ama sütlü irmik tatlısı yedi tavuk pişerken bi kase kadar bende yarına sakladım.
yatarkende bisküvili süt.
teşekkür ederim canlarım.Sanberk aptamil çok severdi hatta şişeleri saklıyordum görünce istiyordu,braksaydım günümüz tek aptamille geçerdi.Fakat inek sütüne alışınca kendisi aptamilden vazgeçmeye başladı.
Ferdacım bizim orda da piriç fazla kullanılmıyor,daha doğrusu yeni yeni kullanması arttı,Eskiden kullanılmazmış çünkü bizim orda pirinç yetişmiyor.Tek arşfe günlerde bu da zenginler dağıtırmış.Yani nerde pirinç kullanırsa bizde bulgur kullanılır.
Ferdacım evet bu şekilde yapınca gazı gidiyor.ama gaz yapıyorsa diye korkuyorsanız bunları öglende verin nasıl olsa gündüz rahatsızlgını pek anlamıyorlar.
ferdacım benimde dipfrizde nohut fasulye var haşlanmış ama kendimiz için yapmıştım pratik olsun diye.duruyada bi gün deneyeyim bakalım inşallah gaz yapmaz yoksa sabaha kadar kıvranıyoruz beraber.
fikriyecim ben çok denedim canım gündüz 12 gibi versem bile gün içinde sorun olmuyoken gece uyurken başlıyor sıkıntısı anlamadım nasıl iştir.ama mercimek vermediğimde sabaha kadar uyur çoğunlukla hiç kalkmaz.
bu günlerde sanberkin de yemekte biraz azılma var ama normal karşılamaya çalışıyorum.Başa seçeneğim yok çünkü.Artık kocaman oldular zorla iydiremeyiz.
Bugün haşlamış yumurta bitirmedi tabi,birkaç lokma ekmek,süt,zetin.domates.
ara 1 dilim elma
öğlende çorba(et,mercimek.kereviz.brokoli.soğan.havuç.maydanoz.sarmsak),yanında 1 danino,1 tatlı kaşığı pekmez.
ikindi 1 domates,kendisi dlaptan çaldı.1 babymix,1 medine hurması.
akşam çorba(mantar,tavuk,pirinç,soğan,maydanoz,un)keşke havuç da kysaydım.yanına meyve püresi biraz ekmek.
yatınca süt.
Ferdacım ben de diş için baktım ama henüz başka çıkacak yok,fakat en sonr çıkan dişi hala çıkıyor tamamen çıkmadı daha sanırım ondandır.Üzülüyorum ama fazla da yüstüne gitmek istemiyorum,Zorla olmuyor 1 kaşık yidirmeye çalışınca hemen vuruyor onun için kafanı çev irdimi ağzını kapattımı az yemiş olsa da brakıyorum.Melisin de kesin dişlerden kayanklanıyor bence.Bİde artık yavaş büyüyorlar boy ve kiloda onun için istahın azılması normalmiş bu da beni biraz rahatlatıyor.
Buara benim tartım bozuldu daha doğurusu sanberki tartıcaktım o aldı oyuncak sandı attı tabi ufff yeni alcam.Melis ne kadar gr almış sanberki çok merak ediyorum eski bir tartım var normal tartı ama orda gr göstermiyor ve pek anlamadım.
evet canım büyüdüler canları istemeyşnce yemiyorlar. Dönemseldir geçer yakında.
Melis zaten ilk 6 ay hariç hızlı büyümedi ki (memeden ek gıdalara geçtik o gün bugün kabızlıkla boğuşuyoruz) mafoldumben daha da mı yavaşlayacak.
melis son 3 ayın ilkinde hiç kilo almadı, sonra kabızlık tedavisi oldu iştahı açıldı 500 gr aldı bir ay, geçen ayda benim tartıma göre 400 gr aldı. bu üç ayın toplamı 900 ediyor ama doktorda 800 göründü o gün kahvaltı yapmamıştı iştahsız günleriydi ondan olabilir.
Ayda ortalama 300 grma geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?