Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kahvaltıda peynirli omlet,süt,1 medine hurması,2 dilim domates,ekmek istemedi.
öğlen pirinçli kereviz çorbası,et de istemedi birkaç lokmadan sonra braktı,meyve püresi
ikindi,yoğurt,yarım elma,birkaç kaşarlı çubuk
akşam bulgurlu brokoli çorbası,2 tane tavuk ciğeri,meyve püresi
yatınca süt.

Bu günlerde tek inek sütü veriyorum artık aptamil o kadar içmek istemiyor pek istiyerek içmiyor.Acaba ne yapayım normal sütle karaştırıp mı versem yoksa artık tek inek süte mi geçeyim sizin fikiriniz almak istiyorum.

fikriyecim bende artık sadece inek sütü veriyorum sabah ve akşam.mamayı bıraktık bizde tamamen.sanberkte bugüne kadar içti bence artık sende geçebilirsin sadece inek sütüne.

fikriyecim tarif güzel görünüyor hiç soğan çorbası yapmadım ama ben de yemeklerimizi ve bazı çorbalarımızı hep soğanlı yaparım.

melis de sabah biraz yumurtalı omlet 2 dilim kaşar biraz zeytinyağlı domates yedi ama hepsinde az az.
ara yok iştahı iyice kesildi arayla doyurmak istemiyorum.
öğlen yarım kase balık çorbası yarım mezgit 2 elma dilim patates
ara yok
akşam 1 büyük kase yuvalama çorbası (bu çorbayı dün dışarıda yedi bayıldı ben de kendime göre yapayım dedim internetten araştırdım yaptım çok güzel oldu) yoğurt çorbası gibi yapıp içine pirinçli köfteler biraz bulgur (koyulaştrsın diye) ve nohut koydum. Aranızda antepli varsa kızabilir çorba böyle değil diye ama bu da benim çorbam olsun uyduruk yuvalama çorbası ve melis çok sevdi önemli olan da bu :)
şimdi de babası 1.5 köfte yedirdi hatta şimdi de patlamış mısır yiyor muhallebi yattı galiba bu akşam.

bayaaa patlamış mısır yedi ilk yiyişi şaşırdım, yarım kase de muhallebi yedi editledim buraya :)

ben köftelerin pirinç yerine bulgurla yapılmasının daha iyi olacağını düşündüm şöyle hazırladım buzluğa attım: önce köftelik bulguru şişirdim sıcak suyla sonra biraz kıyma, yumurta ve unla hamur kıvamına getirdim küçük toplar yaptım, kıymanın kalanını da sadece tuz ve karabiberle yoğurup minik köfteler yaptım çorbaları için. 2 tabak bulgurlu 1 tabak sadece kıymalı köftelerimiz oldu haşlanmış nohut da yapmıştım geçenlerde. Bir sürü yemek çorba malzemem oldu bunlar kurtarıcı oluyor işten gelince hemen yapabiliyorum.

Son düzenleme:
afiyet olsun melise ferdacım yine iyi yemiş.iştahsızlığı diştendir kesin çünkü diş zamanlarında belirgin derecede azalıyor iştahları sonra düzeliyor allahtan.
Pratik köftlerinde süpermiş hele çalışan anne olunca dahada ihtiyaç duyulur pratik yemeklere.
ben duruya hiç nohut fasulye vermedim çünkü korkuyorum gaz yapar diye mercimek çorbasını bile içtiği günün gecesi çok uyanır diğer günler kesintisiz uyuyan çocuk.bikaç kez test ettim hep aynı şey oldu mercimeğide vermiyorum artık bi süre erteledim.

duruda sabah süt
kahvaltıda tost,bal,pekmez,portakal suyu
arada iki danino ve biraz kuru üzüm
ikindide bi kase bulgurlu domates çorbası ekmek içiyle
arada 2 ceviz 1 milkinis çikolata bikaç çubuk
akşam tavuk haşlıyordum ama sütlü irmik tatlısı yedi tavuk pişerken bi kase kadar bende yarına sakladım.
yatarkende bisküvili süt.

fikriyecim bende artık sadece inek sütü veriyorum sabah ve akşam.mamayı bıraktık bizde tamamen.sanberkte bugüne kadar içti bence artık sende geçebilirsin sadece inek sütüne.

aa ciddimisinn... ben gündüz deniyorum inek sütünü ama sevmedi irem.. gece denemeye cesaret edemedim henüz istemesse ağlar sonrada tekrar mama hazırla filan uykusu açılır diye... denesemmiki acaba yaa şu mama defterini kapatsam artık...

afiyet olsun böcüklere.
urasda şu aralar aptamil içmek istemiyor sadece sabahları içiyor.acaba apatamillerdemi bişi var?? :)))
sabah erken 200 cc aptamil.
bizimle yumurata beyazı zeytin ekmek biber domates
sonra peyniri yumurta sarılı kuruyemiş ve kuru meyveli bulamacı yedi yattı.
meyve öğünü geçip öğlen yarım kase tarhana çorbası zorla. saat 300 dü.
600 gibi 200 cc inek sütü
800 gibi bir etli dolma

canım bilmem inşallah geçmiştir iştahsızlığı bugün iyiydi ama babasının da etkisi var ne zaman o evde olsa güzel yer.
evet köftelerim harika oldu.
melis de çok gazlı bir çocuk ama ben neler yapıyorum gazı gitsin diye vitamin kalıyormu bilmiyorum ama gaz kalmasın da. melis çok seviyor bakliyatları hele nohuta kuru fasülyeye bezelyeye de top top diyip yiyor hem de elleriyle görseniz çok fena.
nohutu akşamdan ıslatıyorum sabaha kadar 2-3 kere suyunu değişiyorum haşladıktan sonra da suyunu döküyoruz gaz falan kalmıyor. Bir seferde çok haşlıyorum kuru fasülye ve nhutu difirize atıyorum hazır yemek oluyor.
bakliyat beslenmede çok önemli bence böyle gazını alıp 1-2 dene melisde hiç gaz olmadı.

teşekkür ederim canlarım.Sanberk aptamil çok severdi hatta şişeleri saklıyordum görünce istiyordu,braksaydım günümüz tek aptamille geçerdi.Fakat inek sütüne alışınca kendisi aptamilden vazgeçmeye başladı.
Ferdacım bizim orda da piriç fazla kullanılmıyor,daha doğrusu yeni yeni kullanması arttı,Eskiden kullanılmazmış çünkü bizim orda pirinç yetişmiyor.Tek arşfe günlerde bu da zenginler dağıtırmış.Yani nerde pirinç kullanırsa bizde bulgur kullanılır.

Ferdacım evet bu şekilde yapınca gazı gidiyor.ama gaz yapıyorsa diye korkuyorsanız bunları öglende verin nasıl olsa gündüz rahatsızlgını pek anlamıyorlar.

ferdacım benimde dipfrizde nohut fasulye var haşlanmış ama kendimiz için yapmıştım pratik olsun diye.duruyada bi gün deneyeyim bakalım inşallah gaz yapmaz yoksa sabaha kadar kıvranıyoruz beraber.

fikriyecim ben çok denedim canım gündüz 12 gibi versem bile gün içinde sorun olmuyoken gece uyurken başlıyor sıkıntısı anlamadım nasıl iştir.ama mercimek vermediğimde sabaha kadar uyur çoğunlukla hiç kalkmaz.

bu günlerde sanberkin de yemekte biraz azılma var ama normal karşılamaya çalışıyorum.Başa seçeneğim yok çünkü.Artık kocaman oldular zorla iydiremeyiz.
Bugün haşlamış yumurta bitirmedi tabi,birkaç lokma ekmek,süt,zetin.domates.
ara 1 dilim elma
öğlende çorba(et,mercimek.kereviz.brokoli.soğan.havuç.maydanoz.sarmsak),yanında 1 danino,1 tatlı kaşığı pekmez.
ikindi 1 domates,kendisi dlaptan çaldı.1 babymix,1 medine hurması.
akşam çorba(mantar,tavuk,pirinç,soğan,maydanoz,un)keşke havuç da kysaydım.yanına meyve püresi biraz ekmek.
yatınca süt.

ben de melise devam sütü başlamıştım 2 haftadır biliyorsunuz nesquikli yada sade. bugün inek sütü verdim içmedi sevmedi galiba.
ben de pirinç yerine bulgurlu herşeyi daha çok seviyorum.

Ferdacım evet bu şekilde yapınca gazı gidiyor.ama gaz yapıyorsa diye korkuyorsanız bunları öglende verin nasıl olsa gündüz rahatsızlgını pek anlamıyorlar.

melis gece 2-3 kere uyandı için gazdan mı memeden mi bilmiyorum :)) ama bize de hiç gaz yapmadı ona da yaptığını sanmıyorum.2 gündür gece 12de yatıyor iyice düzeni değişti ama sabaha kadar uyanmıuyor yorgunluktan. Böyle böyle deliksiz uyusa, dün hiç meme emmemiş oldu yatarken de bayıldı talep etmedi ben de vermedim gece de uyanmadı gündüz zaten vermiyordum. Sabah 7.30 gibi uyandı saldırdı tabi emdi tekrar uyudu 10a kadar.

iyice gazını alıp deneyebilirsin canım büyüdüler belki sorun olmaz artık.
kırmızı mercimeği de şöyle yapabilirsin önce haşla üzerinde biriken köpükleri kevgirle al sonra çorbanı yaparsan onun da gazı gidiyor.

diş olabilirmi sanberkin de. fena yememiş canım dönemseldir üzülme.

Ferdacım ben de diş için baktım ama henüz başka çıkacak yok,fakat en sonr çıkan dişi hala çıkıyor tamamen çıkmadı daha sanırım ondandır.Üzülüyorum ama fazla da yüstüne gitmek istemiyorum,Zorla olmuyor 1 kaşık yidirmeye çalışınca hemen vuruyor onun için kafanı çev irdimi ağzını kapattımı az yemiş olsa da brakıyorum.Melisin de kesin dişlerden kayanklanıyor bence.Bıde artık yavaş büyüyorlar boy ve kiloda onun için istahın azılması normalmiş bu da beni biraz rahatlatıyor.
Buara benim tartım bozuldu daha doğurusu sanberki tartıcaktım o aldı oyuncak sandı attı tabi ufff yeni alcam.Melis ne kadar gr almış sanberki çok merak ediyorum eski bir tartım var normal tartı ama orda gr göstermiyor ve pek anlamadım.

evet canım büyüdüler canları istemeyşnce yemiyorlar. Dönemseldir geçer yakında.
Melis zaten ilk 6 ay hariç hızlı büyümedi ki (memeden ek gıdalara geçtik o gün bugün kabızlıkla boğuşuyoruz) mafoldumben daha da mı yavaşlayacak.
melis son 3 ayın ilkinde hiç kilo almadı, sonra kabızlık tedavisi oldu iştahı açıldı 500 gr aldı bir ay, geçen ayda benim tartıma göre 400 gr aldı. bu üç ayın toplamı 900 ediyor ama doktorda 800 göründü o gün kahvaltı yapmamıştı iştahsız günleriydi ondan olabilir.
Ayda ortalama 300 grma geliyor.

bence süper çünkü benim kızım 3 aydır aynı kiloda 11 de çakıldı .. ama alt azılarını patlattı .. alt önde 2 dişi var hala 4 lemeden azılara başladı :uhm: üstte de hala 6 dişi var .. yani dişte de yavaş ilerliyor kiloda da ..sağlıkla hasta olmadan bu kışı atlatalım da hayırlısıyla düzelir inş..

kızlar maşallah ne güzel şeyler yediriyosunuz ya,
elçin ben olmayınca ne olursa yiyormuş ama ben varken sadece emmek istiyor. bişey yediremiyorum.
yalvar yakar bi kaç kaşık ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…