Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kızlar maşallah ne güzel şeyler yediriyosunuz ya,
elçin ben olmayınca ne olursa yiyormuş ama ben varken sadece emmek istiyor. bişey yediremiyorum.
yalvar yakar bi kaç kaşık ancak.

Canım bu ayardaki emziren bebekler genelde yemeklere karşı isteksiz olur.En iyisi canını sıkma gündüz başak birisi iydirsin sen gece emzirebilirsin.

Dün ev kalabalıktı bizimki iyicecoşyu
sabah kahvaltıda tek süt içti,poğçadan birkaç keez ısırdı braktı
öğlen 1 kase terbiyeli şehriye çorbası,birkaç lokma et,birkaç lokma ekmek,1 danino,pekmezini yidirmek çok az meyve püresi
ikindi 1 dilim elma,çok az süt içti.elektrik kesildi mum yaktık ilgisi hep onda uf uf diye diye yoğurdunu tukürdü hep.1 badem yedi
akşam yarım kase öğlenki çorba,çeyrek kase kuru fasuliye içine çeyrek dilm ekmek.meyve suyu,2 köfte.

günümüzü kapattık.

sabah biraz süt ( ilk kez bardaktan ) çok az kek ve bal
mısır unlu peynirli yumurta

yayla çorbasını pirinçli bulgurlu yaptım ben de içine az brokoli (haşlanmış) attım pişmiş etle blendırdan geçirdim biraz da ondan yedi işte ..

meyve yer süt içer yatar..

yaptıklarımı bitirmedi ve toplasan adam gibi anca 3 öğün yemiş oluyo ama diş çıkarıyo buna da çok şükür ..

afiyet olsun fındıklara.
feridecim dişten kilo almamıştır mervecik zaten hızlı büyümelerin ardından duraksamalar olabilir hiç canını sıkma kilosu da gayet iyi maşallah. Biz bu kadar kilo aldık da halaa 9.7 kilodayız :)) bu ay umarım 10u geçeriz ve 1 yaş kilosunu 1.5 yaşta yakalarız :)

crescentmoon canım melis de memeye çok bağımlı bir çocuktu ama ben giderek azalttım şimdi gündüz ememmeyeceğini biliyor elini içeriye sokmakla yetiniyor tüm kıyafetlerimin yakalarını genişletti. Sen de gündüzü arık bıraksan iyi olur tabi gelişimlerini ve yemelerini çok engelliyor. Gece devam ediyoruz o da 2 kez yada en fazla 3 artık.

melis sabah klasik kahvaltı yapmış
araa biraz üzüm
öğlen yuvalama çorbası ve köfte patates yemeği
arada 1 dilime yakın kek süt
akşam yarım kase tarhana çorbası, tortallini büyüklerdi 4 tane yemiştir, 1 köfte 1 dilim patates
sonra bir sürü şey atıştırdı anneanneye gitmiştik çaya.
yarım kaseden az muhallebi yedi tabi aburcuburla doymuştu.

hayır benim anlamadığım bunca şey yiyo nereye gidiyo yaws.. bu melis tam fındık kurdu .. ne varsa eritiyo mu napıyo kaydirigubbakcemile3

merve şu saydıkları belki anca 2 günde yiyebilir inan bak..emzirmeyi de kesiyorum gibi bu arada .. artık yeter diyorum 1.5 yaşına geldi .. bence artık gece hiç uyanmadan uyumaları lazım .. gece beslenmesine gerek yok .. ben şu sütü bardaktan içmeye alışsın tamamen bırakıcam .. biberonla alışkanlık yapıyo uykusu bölünüyo .. gündüz yesinler bence ..emzirme işi de en fazla 2 yaşında kesilse en makulu deniyor.. ama ben hamişlik muallak durumu olmasa da ameliyat durumundan kesecektim şu dönemde..

dün
sabah haşlamış yumurt,süt,zeytin,domates
ara 1 danino
öğlen peynirli patates çorbası,meveyve püresi
ikindi yogurt,meyve püresi,portakal
akşam çorba(mercimek,kereviz,havuç,bulgur,yogurt,maydanoz) meyve püresi
yatmadan önce süt

feridecim gördün işte 1 sn. durmuyorki yedikleri yarasın hemen yakıyor.
melis bazı geceler kesintisiz uyumaya başladı ama ara ara geriye dönüş oluyor bakalım üst üste ne zaman olacak ben de gerçi çocuğun düzenmini bozuyorum annamlerde kalıyoruz arada. 2 yaşına kadar kış geçsin ben de tamamen keserim memeyi. Kesinlkikle alışkanlık yapıyor kulplu minik kahve fincanlarından vermeyi dene sütü melisin çok hoşuna gidiyor dibine az az kaoyuyorum bitirip koy koy diyor öylece bayaa içiyor.

Maşallah Melise beni çok güldürüyor,bak sen bana mı benzemiş ben de kakaolu süt yaparken kendi kendime koy koy diyorum :))))))))
Sanberke de bu kahve fincanlarla süt içmei kandırdık.Bız alırdık birer tane o da bizden görünce içmek istiyordu bugün 1 yudum yarın 2 öyle tadına alıştı.

maşallaha melise. güzel yiyor kilo olmasada olur. benim yeğen bir yaşında 8.5 kiloydu şimdi urasla aynı kilodalar arada 9 ay var ama oda melis gibi çok güzel yer. ama durduğu yerde durmaz. uras çok yesede kilolu olmasa üzülmem bende...
şu aralara çok iştahsızız bizde. ablada çok zor yediriyor. iki gündür akşam öğünümüz yok gecede süt içmeyi kesdi ama çok sık uyanıyor süt verincede sinir oluyor sabaha kadar ayağımda salladım geçen gece.dişmi hastalıkmı bilemedim.gündüz ablanın yedirdikleriyle idare ediyoruz.
afiyet olsun böcüklere

bizimkide hasta oldu o yuzden yazmadım bayadırr çünkü hiç bişi yemedii
bugun biraz yedii ama yazmaya gerek yok cünkü azıcık yedi yeni iileşiyor kuzummm
febicim hamilemisin cnmm geyiktede gördümmm hayırlısı olsunn ne diyelimm

canım geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyileşir yavrucun.

saol fikriyecimm tsk ederim insallahhh allah yavrularımızı hasta etmesinnn

dün yazmayı unuttum galiba,neyse dün ilk defa kırmızı lahana çorbası yaptım yemez diye düşünerek soğanlı yemeği yaptım ama sanberk lahanı yemeği çok sevdi.

bugün değişik yaptığım bir şey yok tek akşamçorbasına kırmızı trup koydum.öğlen çorbası bulgurlu ıspınak yaptım.Akşam ise balık var diye ona yakışan bir çorba yapmak istedim,uydurdum biraz pirinç,havuç,brokol,kırmızı trup

kızlarr yaa irem kabızz.. ne önerirsiniz.. ne çorbası yapimm yarına. çok üzülüyorum yaa napsam fayda etmedi.. kayısı kaynattım, zeytin yağı verdim yok olmuyoo yaa.. ıkına ıkına mahfoldu bebeğim(

canım sanberk de dün kabız olmuştu.Bugün zeytın yağlı ıspanak çorbası yaptım içine önceden yulaf haşladım pişmeye yakın ıspınağı koyudum 10 dk kaynattım.Öğlende yedi ikindide yaptı.Başka bize dr aktivia vermişti bir kez.Hemde sanberk daha küçüktü ek gıda daha yeni başlamıştık.Ama en iyi çozum bol bol su ama içer mi bilmiyorum.

denizcim geçmiş olsun egeye bi an önce iyileşsin karakuzu

fikriyecim annem falan geldi o yüzden çok giremiyorum canım

duru bugün sabah süt

kahvaltıda omlet,bal,pekmez,port.suyu

öğlen bi kase yoğurtlu brokoli çorbası

akşam balık domates

yatarken süt

aralardada danino,ceviz,milkinis çikolata,2 bebe bisküvisi

dünde ilk kez kısır yedi yarım kase :)

sibelcim bugün duruda kabız olmuştu dün muz vermiştim verirkende tahmin ettim ama uzun zamandır yememişti maalesef verdiğimin ertesi günü kabız oluyor ıkına ıkına yavrım kocaman taş gibi bişey çıkardı ama durunun kabızlığı genelde kısa süreli oluyor akşama normale dönmüştü.

ben kabızlık için armutu öneririm püre yapıp yedirebilrisin yine kuru kayısıyı iyice haşlayıp suyuyla beraber püre yapabilirsin.en bilindik zeytinyağı var işte sabah akşam bi tatlı kaşığı verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…