Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kızlar çok teşekkür ederimm... activia yoğurdu deneyim bare olmazsa.. evet bu son zamanlarda çok fazla su içmiyo bide iki gün üst üste patates yemişti ondan sonra böle oldu.. k. validemde yedirmiştim ertesi gün bende kerevizli patates yaptım salak gibi( ama ne bilim ben yaa daha önce hiç bu kadar olmamıştı.. aynen duruda olduğu gibi akşama yapardı mutlaka günlerdir böyle kuzucum yaa((

:)) beni de çok güldürüyor canım sorma.

evet haklısın canım keşke büyüyünce de böyle olsa yese yese kilo almasa :)
belki diş olabilir canım, bazen oluyor öyle sıkma canınıı.

geçmiş olsun. Melis de hastaydı 2 gün ateş biraz boğaz enfeksiyorun ama geçti şimdi pek birşey yemedi dün bugün fena değidi.

dün yazmayı unuttum galiba,neyse dün ilk defa kırmızı lahana çorbası yaptım yemez diye düşünerek soğanlı yemeği yaptım ama sanberk lahanı yemeği çok sevdi.

salataya koyduğumuz kırmızı lahana mı fikriyecim? nasıl yaptın onunla yemek hiç bilmiyorum.

uzmanlık alanım otorite konuşuyor.
çorba diyorsan sebze çorbası yap canım. içinde kabak ve birkaç lifli sebze olsun. Meyve olarak armut kuru kayısı vs verebilirsin bol su.
ama bugüne kadar geçmediyse de hiç çocuğu hırpalama içindeki taş parçasını çıkarmdan rahat etmez, gliserin fitil koy canım ama eğer içerisi çok doluysa da fitili atıyorsa dışarıya "sokol" diye bir şurup var vazelin likit hiç bir zararı yok (biz günde 2 tk kullanıyoruz melise) ondan 1 tk ver 6 saat içinde yapar hem de çok rahat.

biz de muzu 2 gün üst üste verince katılaşıyor aman çok dikkat etmemiz lazım, hele bizim fobilerini unutmamış ateş düşürücü fitil koyarken bile fobileri aklına geldi dönüş yaşamayız geriye. Sen de muz verince yarın yada yarımdan az ver canım.

patates ve muzu abartınca bir de pirinci böyle oluyor ne yazıkki. 2 gün üst üste vermemek lazım. yazıkkk sen bu işi çöz canım dediğim şekilde fobi falan olur çocuk yapmaktan korkar sonra biz çok çektik 1-2 kabızlığın peşine popoda çatlak oldu acıdı yaparken sonra korktu yapmadoı ve tutmaya başladı böyle başlamıştı bizim problemimiz. Çabucak geçer inşallah.

duru bugün sabah sütünü içti
kahvaltıda tahin-pekmez,peynir,bal
arada danino
ikindi gibi yoğurtlu brokoli çorbası
arada milkinis çikolata
akşam kaşarlı makarna,port.suyu
arada ceviz fındık
yatarken süt

bütün bebişlere afiyet olsun

kızlarrr bebeginiz izçin yaptığınız özel çorbaları paylaşırmısınızz mesela brokoli çorbası sebze çorbası vs çorbalardan sıkıldım değişik çorbalar yapmak istiyorum bebeğime besleyici olarakk

canım melis dışarıda tesadüfen yedik yuvalama çorbası çok sevdi geçenlerde burada anlatmıştım bulgurdan toplar yaptım dolap da köfte topları da var genelde yoğurt çorbasına şehriyeye biraz sebze (genelde kabak, brokoli) biraz da bunlardan katıp değişik çorbalar üretiyorum, nohut falan atıyorum içlerine bazen.

duruya afiyet olsun.

melis bugün sabah 1 küçük labne, yarım domates 1 dilim ekmek içi 1 çk pekmez tahin biraz süt (1 çb değildir dahaaz)
ara yaptırmamıştım dişçiye gidince anneme bıraktım çorbasıyla geldiğimde annem çorba yeömedi pek dedi yarım kasenden bile az yemiş şaşırdım en sevdiği çorbalardan ya, neyse birşey mi verdin dedim hemen yemekten önce kek vermiş annemin huyu yemek öncesi birşey verir mutlaka öğlen yemeği yememiş oldu yani. arada yine oradaydık 2 tutku verdi bu sefer delirecektim. sonra eve geldik.
akşam 1 küçük tabak kurufasülye pilav yedi biraz da bezelye (tene olarak) ve tavuk yadi, 1 danino.
yatmadan da 1 kase muhallebi
babası 1 tane bebek çükolatası verdi bir de.

aburcuburla geçen bir gün oldu gördüğünüz gibi meyve sebze hakgetire, yarın olayı ele almam lazım.

biraz geniz akntımız var. öğleyin balgam çıkartırken çorbasını kusmuş. ikindi yoğurdunu yememiş. eve gelincede akşam yemeğinde pirinçli ıspanaktan iki kaşık kadar yedi. az tavuklu şehriye çorbasından içti. yattı.
yoğurt yemediği çorbamızında olmadığı zamanlar braz unla az tereyağını kavuruyorum bir kaşık kadar yoğurt ekleyip bir bardak suyla pişiriyorum. pişincede kuru nane atıyorum. seviyor uras. yoğurt çorbasının pirinçlisini sevmiyor bende bu şekilde yapıyorum.

ahh ferdacım ahh bu anneanneler biraz bizi dinleselerde kendi kafalarına göre davranmasalar ne güzel olur.

benim annemde durmadan bişeyler vermek ister duruya bütün gün mücadele ediyorum.

melisede afiyet olsun aburcubur yemiş ama etini sebzesinide yemiş bitek meyve eksik kalmış.

duruda bugün değişik olarak yoğurtlu karnıbahar yedi akşam öğününde umarım gaz yapmaz gece.şu günlerde verdiğim değişik tatları kabul ediyor bi kuru kayısıyı yemek istemedi ama oda biraz ekşi gibiydi ondan sanırım.

denizcim bende duruya uyduruk çorbalar hazırlıyorum besleyici değeri yüksek olsun diye.ama çok fazla sebze karıştırmıyorum.son günlerde yoğurtlu brokoli çorbasını seviyor benimde çok hoşuma gitti tadı.
yoğurt,un,bi yumurta ve tencereye göre suyu koyup çırpıyorum içine brokoli rende,havuç rende,az pirinç,az bulgur karıştırarak kaynatıyorum ve pişmeye bırakıyorum arada karıştırarak.duru çok sevdi bu çorbayı.

Ah masallah hepsine bizim kiz yemek yemeden yasabiliyor sadece Anne sutu ve bir iki KaSIK bulgur pilavi hepsi buakannehir sanirim memeden kesmeden yemeyecek birsey corba falan da sevmiyor abur cuburu da:gitme:

Ferdacım evet lahanı çorbası bildiğimiz salatada kullanılan kırmızı lahanadan yaptım.Evde sebze kalmamıştı ne yapacağımı şaşırdım bi baktım havuç,kırmızı lakanı ve maydanoz vardı.Bunlardan ne yapabilirim diye düşündüm onları kestim içine 1 çr.k. pirinç kattım biraz zetin yağı ve tuz,çorba hazır.Yediğne inanamadım görüntü pek hoşuma gitmedi ama sanberkin bu mor rengi dikkatini çekti ve kendi kendi yemeye çalıştı meraklı bunlar işte dikkatini çektiği için yedi sanırım tadı beğndiği için değil.

dün kahvaltıda klasik haşlamış yumurta,labne peynir,ekmek,zeyin,ballı süt.
kahvaltısını geç yaptığı için ara vermedim
öğlende çorba sebzeli pataes çorbası yarım elma,zarzor 1 çay kaşığı prkmez,
ikindi tek yarım elma yedi
akşam çerek dilim ekmek.şehriye sebze çorbası,1 hurma
gece 1 küçük kase kremkaramel ve süt.

öğlen çorbası patatesleri ve havuçları haşladım pişmeye yakın ıspanak ve brokoli kattım 10 dk daha haşladım hazır olunca birkaç damla zaetşn yağı ekledim.çok sulu olursa sebzeleri katığınızda biraz souk suyla 1 çorba kaşğı un sulandırın ve çorbaya ekleyin.Bu çorba terbiyeli de yapabilirsiniz.
akşamki çorba öğlen çorbasında baya kaldı biraz da suluydu ayrı bir tencerede tel şehriyesi haşladım,pişince patatelere ekledim biraz da süt ekledim yeni bir çorba oldu:)))))))))))))))))))))

sabah erkenciyiz gene. süt içtik şükür az da bizimle atıştırdı yumurta ekmek zeytin. sonrada bulamacını istemedi...şimdi pazarda geldim lahana aldım mısırlı bulgurlu felan lahana çorbası içmiştim onu deyeceğeim bugün vakit olursa bende.

Şımdi balkabağı çorbası yaptım.balkabagğı 10 dk haşlamaya braktım sonra biraz kereviz yaprağı ve maydanoz,pirinç ve sulandırmış un ekledim ve 10 dk daha haşaldım.Pişince biraz süt ve tereyğı ekledim.

kızlar ben merveye özel çorba yapmıyorum hiç bizim yediklerimizden veriyorum .. arada brokoli filan attığım oluyo yayla çorbasına onun tabağına ezerek tabii ama genel olarak biz ne yersek onu yediriyorum ben ..?
genel olarak sadece 4 şeye : süt ürünleri , et , tahıl ve meyve sebze az da olsa hergün yesin ona dikkat ediyorum o kadar .. bi de meyve sebze az yerse o gün supravit vitamin şurubundan veririm .. vitamini eksik kalmasın diye..et yemediğinde illaki yumurta veririm .. sütü az içerse yoğurdu fazla veririm .. yediklerine göre ayarlıyorum yani.. ama öyle özel bişey yapmıyorum çok uzun zamandır..

tskler kızlar tarifler icin ok tsk ederim deniycem bakalım bizim sıpa sevecekmii

bugun de yazayım
sabah yumurta,labne,ekmek,zeytin,ballı süt
öğlen balkabağı çorbası,tavuk,ekmek,meyve suyu
ikindi 1 hurma,ince 1 dilim elma,1 babymix
akşam 2 köfte,ekmek,çorba(kereviz,ıspanak,havuç,un)
yatınca süt

ege sevmedi brokoli çorbasını az önce verdim öğürdü hep yemek istemedi tarhana yaptım gene sinir oldum resmen ama çocukta haklı brokolinin tadı zaten normaldede guzel değil çorbasıda guzel olmadı bende sevmedimm ama vitamin alması icin yeseydi çok sevincektim ama kursağımda kaldı maleseff 3 kaşık yemiştir oda yeter napalımm
sabah cicibebe süt pekmez bıldırcın yumurtası peynri yedi
2 yoğurt yedi
az uyudu bugun babasını gördü die uyumadı 1 bucuk saat uyduu tarhana yedirdim az önce
akşama bizimle balık yerse ins yer
yatmadanda muhallebi

afiyetler olsun sanberkle ege paşaya

duruda sabah süt
kahvaltı peynir,tahin-pekmez,bal,zeytin,port.suyu
arada bi milkinis çikolata
ikindide patatesli sulu köfte ve biraz irmik tatlısı
az önce ceviz yedi
akşama yoğurt çorbası vericem
yatarkende bisküvili süt

Ayşegül canım bu patatesli sulu köfte nasıl yapıyorsun canım,müsait olunca yazarmısın,çok merak ettim.
Bugün kahvaltı
peynirli omlet,ekmek,süt,zeytin
ara dışırdaydık mecbur verdim 2 susamlı çubuk,7 tane beyaz dut,çeyrek ıspınaklı pide,
öğlen akşamki çorba,ekmek,1 ceviz kadar kofte,meyve suyu
ikindi 1 babymix,1 danino,1 kuru kayısı,4 tane fındık
akşam çorba(ıspaget,havuç,patates,maydanoz,kıyma),meyve suyu
yatınca süt

Canım brokoli sevmediyese başak sevdiği bir sebzeyle karıştır,ilk baştan brokoli çok az miktarda olsun zamnla miktarı artırırsın.Mesela mercimekle de olur.kabakla da.Artıkbebeğin zevkine göre yaparsın.

Ben herzamn yeni bir şey vereceğime mutlaka sevdiği bir çorba da yaparım ne olur ne olmaz,eger yeni yemeği beğnmese sevdiğni veriyorum.Zaten yeni bir şey verince bir kaç kaşık yemesi yeterli.Daha sonra yavaş yavaş miktarı artırcak.Bıze de çin yamaği verseler birden kase kase yemeğiz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…