Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

fikriyecim güldürdün beni ama doğru diyosun çin yemeği ha :))

canım sulu köftede değişik bişey yok sende mutlaka yapıyosundur.patatesli derken köftenin harcında değil yemeğin içine patateste kattım küp küp.sulu köfte ve patates yemeği oldu yani :) kurbanlık kıyma biraz sertti yemez diye düşündüm ama yedi geveleye geveleye çok şükür.
akşam ananesiyle fındık,kuru üzüm ve nar yedi ek olarak.

ama canım doğru dimi bunca yada sütle beslenen çocuk tüm yemelere birdan nasıl alışsınki.?

Canım anladım pataes yemeği ama et yerine küçük köfteler koycam öylemi,doğrumu anladım.:uhm:

evet canım doğru anladın köftesi kuru köfte gibi ama bi avuçta ince bulgur katıyosun minik minik yuvarlıyosun patatesle birlikte pişiriyosun afiyet olsun :)

kızlar ben oğluma ne zamandır kahvaltı yaptıramıyorum
sabah 7-8 gibi uyanıp mama içmek istiyor mama derken süt büsküvi tahıl karışımı, ama gözünü açamıyor uykudan uyanmış olsa kaldırıp kahvaltı ettirebilirim mamasını içip tekrar uykuya dalıyor 10 a kadar uyuyor tabi uyanınca karnı tok oluyor ve hiç bir şey yemiyor sadece meyve suyu içirebiliyorum sonra yine uykusu geliyor ve ben uyku arasında yine ağzına biberonu dayıyorum çünkü aç yattığı için içim rahat etmiyor uyanınca corbasını içirebiliyorum ama kahvaltıyı napcaz bilmiyorum (

ay sizin bebişlere hayranım kızlar yaaa maşallah güzel yiyolar eloş iştahsız köfte möfte nerdeeee
sabah bir yumurta yedirdim haşlanmış sarısını zorla yedi süt içmiyor içiremiyorum malesef peyniride çok az yedi,yedi denecek kadar degil(
yatmadan şehriye çorbası verdim kalkınca yogurt vericem yerse bizimle tavuk denicem yatarkende mama yer yatar
bide bişey dicem eloşu zorlayınca kusuyor şöle diyim kalkınca sadece ya çorba yada yogurt yer ikisini arka arkaya yemez kusar çok gelir sizde nasıl

arzucum demekki midesi hassas prensesin fazla yüklenince çıkartıyor.duru doyunca doydum diyo bende zorlamıyorum kusma huyu olmadı hiç.

burcu bence sabah tahıllı bisküvili mama yerine sadece süt yada devam sütü ver.böylece kalktıktan bi süre sonra acıkmış olacaktır o zamanda kahvaltı yaptırırsın.tahıllı mama yeyince çocuk doğal olarak doymuş oluyor zaten.

sabah kalkar kalkmaz süt verdim eline çok acıkmış oluyo kahvaltı hazırlayana kadar süt içti kahvaltılık olarak merve sadece zeytin ve bal yiyor benimle biraz zaman geçince mısır unlu tereyağlı peynirli yumurtasını yediriyorum buraya kadarki kısım fix bayağıdır sonra da taze meyve suyu içirdim ..

geç kalktığımız için uyuyup uyandıktan sonra iyice acıkınca ikindi vaktinde yiyor bi dahaki öğün .. bugün bezelye yemeği yaptım blendırdan geçirdim yanında yoğurtla yedirim dedim zar zor açlıktan bir kaç kaşık yedi beğenmedi.. bende pilavla yoğurdu karıştırdım biraz yedi ..

meyve filan yediririm diyorum ama şöyle doyurucu bir akşam yatmadan önce yapabileceğim bir öneriniz var mı kızlar .. hazır ürünlerden pek soğudum çok uzun zamandır muhallebi yapmıyorum .. evdeki bisküvi bitince bir daha almıcam uzun zamandır onu da bitiremiyorum .. şimdiye kadar verdiğime de pişmanım ne yalan sölim..

akşam için doyurucu ama midesini rahatsız etmicek öneriler varsa memnun olurum..

yarına yoğurtlu brokoli yapacam ama yemiyecek eminim .. hiç sebze sevmiyo .. deliriyorum.. varsa yoksa pirinçli şeyleri seviyor .. süt ürünlerini meyveyi her gün güzel yiyo ama yemeğini sevmediği için sebze ve eti çok çok az yemiş oldu bugün mesela .. bi de ben çok az hatta hiç ekmek yedirmiyorum çorbasına çok az atıyorum koyu olursa içmez ama pirinç güzel yiyo .. sanırım ekmek yemediği için de kilo almıyor .. ben bu kıza ekmeği ve sebzeyi nasıl yediricem yaaa ((

Febicim Merve pirinç seviyorsa sen sebzeli pirinç çorbaları yap ilk baştan çok az sebze koy anlamıs diye zamanla alışır ve miktarı artırısın.
akşam için canım önereceyim bir şey yok maalesef Sanberk muhalebi pek sevmez tek pudiing ve remkaramel yer.Merve sütlaç severse onu muzlu da yapabilirsin,içine ceviz ,fındık vbs ekleyebilirsin.

bende sütlaç dicektim fikriye yazmış.un çorbasıda yapabilirsin unu az tereyağında kavurup su+süt karışımı ekleyip azda tuz katarsın içine cevizde rendeleyebilirsin sebze tadı olmadığı için hoşuna gidebilir.ekmek yemediği için un onun yerine geçer hemde doyurur.
bide bak kuymak aklıma geldi mıhlamada diyen var sende biliyosundur zaten karadenizli olarak.mısırunu,terayağı,peynir hem doyurucu olur hem besleyici.

Son düzenleme:
bende uzun süredir bebe bisküvisini çok az kullanıyorum.ya gece biberonuna iki üç tane katıyorum yada gün içinde eline veriyorum.artık büyüdüler herşeyi yiyebilecekleri için bisküviye öğün kalmıyor bizde.

--------------------------------------------------------------------------------

MEYVELİ MUHALLEBİ

Malzemeler:

100 ml su
5 gr. pirinç unu (1 tahıl kaşığı)
3 ölçek devam biberon maması
50 veya 100 gr. meyveli kavanoz besini

Tarif:

100 ml. suya 1 tatlı kaşığı prinç unu koyarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra 3 ölçek Devam Biberon Maması ilave edin ve iyice karıştırın. Bu hazırladığınız muhallebinin yarısını kaseye koyup, üzerine herhangi bir çeşit Meyveli Kavanoz Maması ekleyip kalan muhallebiyi üzerine dökün. Meyveli muhallebiniz hazır...

canım kkda görmüştüm belki Merve yer.

uzun zamandır yazamıyorum tüm bebişlere afiyet olsun.
feridecim merveye bisküvili pudingler sütlaçlar yapabilirsin melis tavuk göğsü çok sever mesela biraz bisküvi koyarsın dibine doyurucu da olur.

melis için birkaç gün dikkat etmemişim çok kötü döndü bana. 2-3 gün peşpeşe dışarıda yedik sebzesine dikkat edemedim bir de üst üste pilav sütlaç falan yedi pirinç yani bir kabız oldu dormayın yine aynı fobiler falan. tüm gün ağlamış kuzucum neyse babası benden önce gelmiş lavman yapmış ben gelene kadar yapmıştı rahatlamıştı ama sanırım biraz çok zorlamış sabah acıyor krem bile zor sürdüm kuzum korkmuş yiene.

Canım çok geçmiş olsun Melise.bugün hep o aklımdaydı.Sanberk ishal oldu popusu pişti o da ondan çok ağladı.Hep bu ishalden Melise gitse ya diyordum.ıkisinin durumu düzeltsin.kaydirigubbakcemile:gitme:

Son düzenleme:
kızlar tarifler için çok teşekkürler ama merve tatlı pek sevmez .. sütlaç sevmedi.. tatlıları tükürüyo maalesef.. melis cim çilen bitmedi cnm .. sanberkin ishali diştendir.. merve de çok uzun süre ishaldi altta 2 azı patlattı sonra ..

eşime normal sade pirinç unu aldırdım arı markası onu sütle pişirdim blendıra elmamuz ceviz fındık ve pekmez ekleyerek koydum .. açtı yedi.. ama tadı benim hoşuma gitmedi.. pekmez tadını bozmuştu sanki..ama çok doyurucu oldu.. normalde bunu yoğurtla yaparım ben ama hep yoğurtla pirinçle de olmuyo yani.. değişik şeyler de yemeli.. sabahları mısır unlu tarifle kurtardık resmen akşam için de değişik bişey bulsam süper olucak :) irmikli , muzlu v.s. muhallebi tarifleri buldum değişik değişik yapim bakalım hangisi güzel olucak.. geriye ekmek yedirmek kalıyo :bbo:

elmalı brokoli tarifi buldum hoşuma gitti denicem yarın bakalım ..

Malzemeler
•200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
•1/4 elma
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
•1 çorba kaşığı elma suyu
•1 tutam tarçın
•1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için
•1/2 çay bardağı su
Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet olsun

Kereviz Yemeğimizin Malzemeleri
•2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•1 ortaboy küp doğranmış patates
•1 tatlı kaşığı doğranmış kuru soğan
•1 küçük doğranmış kereviz kökü
•1 ortaboy havuç
•1 yemek kaşığı zeytinyağ
•300 ml su
Mercimekli Kereviz Yemeğinin Tarifi
Soğan, havuç ve kerevizi bir kaç dakika yağda çevirin. Mercimekleri, patatesi ve sıcak suyu tencereye ekliyerek kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın, tencerenin kayağını kapıyarak 20 dakika pişirin. Tel süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirin.

bi de evde kereviz var bunu da beğendim denicem .. güzel bir tarif gerçekten de..

kızlar ben zeytini oğluşuma yediremiyorum nedense hep çıkartıyor siz bebişlerinize zeytini nasıl veriyorsunuz ???????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…