Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

bu arada sebze çorbası yaparken irmikte atın içine çok lezzetli ve yararlı oluyor bizim her hafta bir sebze çorbamız oluyor ben brokoli ve kereviz sevdiğim için oğluşumada sevdirmeye çalışıyorum.

brokoli
kereviz
kabak
havuç
patates ( sebzeler evde hangileri varsa azar azar atıyorum tencereye 2 günlük yapıyorum )
isteğe göre soğan
irmik veya bulgur
zeytinyağı
az tuz
az suyunda haşlayın blenderdan geçirin (tabii blenderdan geçirince ne kadar kalıyor besin değerleri o tartışılır )

nalancım zeytini ikiye ayırıp veriyorum seviyo ama iki en fazla üç tane yiyo küçüklerinden.. çorbasının içine küçük parçalar şeklinde koyabilirsin..

kızlar ya şu mısır unundan kahvaltıyı nasıl yapıyosunuz.. bide şehriyeli bi kahvaltı vardı yanılmıyosam biraz baktım diğer sayfalara ama göremedim zahmet olmassa kısaca bi yazarsanız sevinirim...

cansınsen bende genelde bulgur katıyorum çorbalarına.maalesef brokoli ve karnıbahar hala gaz yapıyor benim koca kızıma.ben blendrdan geçirmiyorum rendeliyorum hepsini katı kıvamlı bi çorba oluyor yemek gibi öyle yediyorum.zeytininde kabukları kalınsa soyup veriyorum iki parçada.

sibelcim şehriyeli kahvaltıyı fikriye yapıyodu sanırım şehriyeleri haşlayıp içine tereyağı ve peynir katıyodu.

mısırunluyuda genelde feride yapıyor.bende bazen değişiklik olsun diye yapıyorum.az tereyağında mısırununu kavuruyoum sonra sıcak su ekleyip karıştırıyorum sürekli içine peynir ekliyorum bi iki tatlı kaşığıda yoğurt.ben denemedim ama yumurtada katabilirsin sanırım.çok azda tuz ekleyip altını kısıyorum kapağı kapalı şekilde 5-10 dk. pişriiyorum.muhallebi kıvamında oluyor.

bir de soymayı deneyim canım sağol
bak ben rendeyi hiç denemedim öyle bi yapayım nasıl olacak

canım bunu sabah kahvaltısın da mı veriyorsun?
denemeye değer yarın yapayım

teşekkür ederim ayşegülcüm.. beyaz peynir koyuyosun sanırım kaşar uzar çünki dimi yedirirken..
fikriyenin kurabiyesini denedim geçen gün.. irem severek yedi.. teşekkür edimm burdan kendisine...

aslında ben köy peyniri koyuyorum ama beyaz peynirde olur iyice ezip katarsın yada çökelekte katabilirsin.kaşar uzar yedirmesi zor olur.

cnm ben her sabah yapıyorum tarifim de şöyle :

çok az suya ( yarım çay bardağı gibi )bir yemek kaşığı kadar mısır ununu atıyorum kısık ateşte bir iki çeviriyorum az tereyağı atıyorum .. ne kadar istersen normal beyaz peyniri de koyar ezersin içinde çatalla .. bunları yaparken fokur fokur atmaya başlıyo zaten az da tuz eklersin hemen yumurtasını kır ve yumurtayı kırınca hemen karıştır fazla pişirme ki çok katılaşmasın .. orta kıvamlı besleyici kahvaltımız hazır.. katı olsa belki yemez sulu da yedirmek zor olur ama kıvamını bir kere yapsan ikinciye tutturursun cnm .. yerimseniben

merve her sabah bir kaç tane zeytin yer.. çekirdeğini çıkartıp eline de veriyorum .. bölüyorum da..tadını severse yer sevmezse de ne yapsan nafile cansın cım ..

merve beni deli etti öğlen komşuya gittik.. sarmasına kadar kaç çeşit vardı acıktın ye işte dimi.. yookkk .. ağzına lokma koymadan aç düştü eve .. minicik bebekkken löp löp yerdi noldu bu çocuğa offf... bir yere de gitsek biri de gelse hep böyle .. bişey yediremiyorum .. sizinkiler de böyle mi yaa.. çok kötü bişey ..(((((

mısır unuyla kahvaltıyı bende deneyyeyim bi. haftasonları kahvaltı ızdırap oluyor :)))
bu akşam iki köfte yarım patetes yedi çizgi film eşliğinde. sütünü içti uyudu.
yarına brokoli ,köftesi ve makarnası var. yoğurdu hazır bugünkünü yemedi. dahada bişi yapmam.
afiyet olsun böcüklere...

teşekkür ederim canım.. mutlaka denicem.. inşallah sever.. baya besleyici bi öğün olur kuzucuma...

teşekkür ederim ayşegülcüm.. beyaz peynir koyuyosun sanırım kaşar uzar çünki dimi yedirirken..
fikriyenin kurabiyesini denedim geçen gün.. irem severek yedi.. teşekkür edimm burdan kendisine...

ay canım çok sevindim,bebişin sevdiğini beni çok mutlu etti.İnşallah hep böyle lop lop yer.

Canım şehriyeyi az suda haşlıyorum.hazır olunca ateşten alıyorum içine beyaz peynir,tereyağı,ve haşlamış yumurta katıyorum.Eğer bebişleriniz yumurta sevmiyorsa şehriyeyi ateşten almadan önce içine 1 yumurta kırıyorsunuz 1 dk karıştırın biraz süt ekleyin(istediğiniz kıvama gelene kadar süt miktari değişir),ateşten aldınız tereyeğını ve peynirini ekleyin hazır.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım.. mutlaka denicem.. inşallah sever.. baya besleyici bi öğün olur kuzucuma...

sonucu merakla bekliyorum inş. yer iremcim .. özledim walla bir ara resmini at .. bi kere de söyletmeden koy şu kızın resmini ne kıymetli kızın varmış yaws naniknanik

gerçi bi dahaki hafta canlısını görecem gibi kısmetse bakalım .. fikriye sen de gelebilseydin cnm keşke yaa..

ha ferda yok mu .. o da gelsin .. çıkın çıkın gelinnnn delikafadulden

sabah sütü 500 gibi 100 cc kadar
900 da kahvaltı bulamacının yarısı kadar.( peynir ekmek yumurta ceviz vs)
200 de sebze çorbası 100 cc kadar.
600 da bir köfte bir dilim patates
1000 da 150 cc süt
gün bitti...
aralarda bişi yemedi meyve ve yoğurt pas geçildi.öğlen bir saat park iki saatte misafirlikte yerinde durmadı. akşam yemeğine balığa davetliydik bir gıdım yemedi hatta ağzına bile almadı bir lokma pide yedi. bol bol oynadı. misafirlikteki arkadaşmını oğluda akşam yemeğinde hiçbişi yemedi biz döndüğümüzde hala bişi yememişti benimki neyse bir köfte bir dilim patates yemiş oldu.bu arada diğer oğlan 4 yaşında.(sabahtan beri bir dilim ekmek üstü sarelleyle duruyormuş) annesi sinir krizi geçirdi. 2 yıl sonraki halimi görürü gibi olup bende sinir krizi geçirdim.:)))kasmayayım bari nasıl olsa yemicek bunlar yemedende yaşayabiliyolar.
kısa günün karı bol bol oynadık. bende bol bol geyik yaptım özlemişim insan içine çıkmayı...en komiğide şuydu. kadın belki bizimki yerde kendisininide yer diye bişiler bişiler getiriyo bizimki yemez dediysemde. birbirlerine baka baka yemiyolar :))))))))))))

afiyet olsun urasa

ferdada uğramaz oldu kaç gündür merak ettim.

duru dün sabah süt
kahvaltıda tahin-pekmez,kaşar,bal,zeytin,port.suyu
arada bi süt dilimi
ikindide etli sebze çorbası ve biraz aşure
akşamda biraz aşure yedi
yatarkende bisküvili süt

aralardada bol bol fındık .

bugünde sabah süt kahvaltı aynı bi bıldırcın yumurtası fazladan yedi.ben kahvaltıyı hazırlamak için dolaptan bişeyler çıkartırken bu bi mandalina kapmış hiç haberim yok bi baktım ağzı dolu bişeyler yiyor aaa elinde soyulmuş mandalin şok oldum bi güzelde soymuş cadı.:icecream:

merhaba kızlar bebeişler,
ben uğrayamadım ne zamandır zaten bir süredir az gelebiliyorum çok yoğundum bir de melis inanılmaz iştahsız dişi uç verdi ama hala ele gelmiyor diğer dişlerde hiç sıkıntı olmamıştı bu diş 6. (üstten 4.) çok yordu bizi 3-4 gündür ateşi var iştahı yok off yani. Tümbebişlere aifyet olsun. Normale dönünce yazarım :)

bomba gibi bir gün daha
sabahladık. sabaha karşı sızmışız.
sabah 900 gibi uyanıp babaaneye gittik.
kahvaltıda iki dilim peynirli pide.bir dilim peynir yumurta beyazı ısırdı yedi.
1130 gibi mandalina suyunda iki biskuvi ıslatması.
bir saat uyku üstüne bir iki kaşık mercimek çorbası.bir iki kaşık yoğurt . saat 400 gibi uykus öncesi 50 cc süt uyudu 700 gibi bir köfte iki kaşık çorba 30 cc süt.uyudu...
afiyet olsun sizlerede...

üzülme bu kadar cnm boşuna yıpratma kendini .. diyene bak dicen ama doğrusu bu .. bu dönemleri böyle anladık orasını ben dişlerini tamamlayıncaya kadar zayıflamasın hasta olmasın yeter diyorum artık.. inş. bu gece güzel uyur uras bey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…