cansınsen bende genelde bulgur katıyorum çorbalarına.maalesef brokoli ve karnıbahar hala gaz yapıyor benim koca kızıma.ben blendrdan geçirmiyorum rendeliyorum hepsini katı kıvamlı bi çorba oluyor yemek gibi öyle yediyorum.zeytininde kabukları kalınsa soyup veriyorum iki parçada.
sibelcim şehriyeli kahvaltıyı fikriye yapıyodu sanırım şehriyeleri haşlayıp içine tereyağı ve peynir katıyodu.
mısırunluyuda genelde feride yapıyor.bende bazen değişiklik olsun diye yapıyorum.az tereyağında mısırununu kavuruyoum sonra sıcak su ekleyip karıştırıyorum sürekli içine peynir ekliyorum bi iki tatlı kaşığıda yoğurt.ben denemedim ama yumurtada katabilirsin sanırım.çok azda tuz ekleyip altını kısıyorum kapağı kapalı şekilde 5-10 dk. pişriiyorum.muhallebi kıvamında oluyor.
nalancım zeytini ikiye ayırıp veriyorum seviyo ama iki en fazla üç tane yiyo küçüklerinden.. çorbasının içine küçük parçalar şeklinde koyabilirsin..
kızlar ya şu mısır unundan kahvaltıyı nasıl yapıyosunuz.. bide şehriyeli bi kahvaltı vardı yanılmıyosam biraz baktım diğer sayfalara ama göremedim zahmet olmassa kısaca bi yazarsanız sevinirim...
cnm ben her sabah yapıyorum tarifim de şöyle :
çok az suya ( yarım çay bardağı gibi )bir yemek kaşığı kadar mısır ununu atıyorum kısık ateşte bir iki çeviriyorum az tereyağı atıyorum .. ne kadar istersen normal beyaz peyniri de koyar ezersin içinde çatalla .. bunları yaparken fokur fokur atmaya başlıyo zaten az da tuz eklersin hemen yumurtasını kır ve yumurtayı kırınca hemen karıştır fazla pişirme ki çok katılaşmasın .. orta kıvamlı besleyici kahvaltımız hazır.. katı olsa belki yemez sulu da yedirmek zor olur ama kıvamını bir kere yapsan ikinciye tutturursun cnm .. yerimseniben
merve her sabah bir kaç tane zeytin yer.. çekirdeğini çıkartıp eline de veriyorum .. bölüyorum da..tadını severse yer sevmezse de ne yapsan nafile cansın cım ..
merve beni deli etti öğlen komşuya gittik.. sarmasına kadar kaç çeşit vardı acıktın ye işte dimi.. yookkk .. ağzına lokma koymadan aç düştü eve .. minicik bebekkken löp löp yerdi noldu bu çocuğa offf... bir yere de gitsek biri de gelse hep böyle .. bişey yediremiyorum .. sizinkiler de böyle mi yaa.. çok kötü bişey ..(((((
teşekkür ederim ayşegülcüm.. beyaz peynir koyuyosun sanırım kaşar uzar çünki dimi yedirirken..
fikriyenin kurabiyesini denedim geçen gün.. irem severek yedi.. teşekkür edimm burdan kendisine...
teşekkür ederim canım.. mutlaka denicem.. inşallah sever.. baya besleyici bi öğün olur kuzucuma...
bomba gibi bir gün daha
sabahladık. sabaha karşı sızmışız.
sabah 900 gibi uyanıp babaaneye gittik.
kahvaltıda iki dilim peynirli pide.bir dilim peynir yumurta beyazı ısırdı yedi.
1130 gibi mandalina suyunda iki biskuvi ıslatması.
bir saat uyku üstüne bir iki kaşık mercimek çorbası.bir iki kaşık yoğurt . saat 400 gibi uykus öncesi 50 cc süt uyudu 700 gibi bir köfte iki kaşık çorba 30 cc süt.uyudu...
afiyet olsun sizlerede...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?