Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ferdacım geçmiş olsun canım kıyamam boncuğa ben.ama üzülme canım bikaç güne normale döner başka bi sıkıntısı olmasında.

urasada afiyet olsun mayacım.günde iki keremi uyuyor hala o yüzden gece uyumuyo olabilirmi acaba.çünkü artık baya büyüdüler.

:))))) biz işi dalgaya vurduk artık. eşim eline ne alsa dalga geçiyo çocukla yirmisin diye :))) biz gülüyoz oyun snaıyo alıyo eline yemiyo tabikide :))))))))
dün gece uyudu şükür. uyandıysada duymadım sızmışım bende :))))
afiyet olsun merveye...

yok tatlım ya gece uyumadığı için uyudu.haftasonları sabah erken dikildiğinden iki kere uyuyor sabah bi şekerleme yapıyor yarım saat kadar. haftaiçi bir kez uyuyor. gıcıklığı bize yani :))))
afiyet olsun duruyada

geçmiş olsun tatlım. melis kısa zamanda dişleri tamamlar inş.bizde her dişde altüst olduk ateşlendik. yeni gene geliyor sanırım görünürde yok ama iştah sıfır.uyku sıfır dı haftasonu

selamlar gelemedm bayadırr kayınvalidemler geldilerr
egenin ne yediğini yazayım
sabah cicibebe süt yumurta pekmez peynir klasik kahvaltı:)gecemedik daha tek tek yemeğe
yarım çay bardağı elma havuc mandalina suyu zorla kaşıkla içirdim
2 yoğurt
öğle ezogelin corbası 1 tabak ekmek içi doğradım içine
bizimle arapsaçı vardı etli onun suyundan içirdim baya içti et suyu alsın die
yatakende muhallebi insallah masallah
kuzuların hepsine afiyet olsunn mayalıhamurcum üzülme egde çok uyuyan bi bebek deil şimdi memeden kesicez insallah kayınvalidem burdayken ama düşünüyorum nasıl die allah yardım etsin bize cünkü çok düşkün gece çok kalkıo memeye 1 hafta fln alıssın kayınvalideme kesicez nasipsee

egeye afiyet olsun denizcim
ne kadar kalacak kaynananlar?

ayy fikriyeciğimde yok özledim valla ordan girse bari.

egeye afiyet olsun denizcim
ne kadar kalacak kaynananlar?

ayy fikriyeciğimde yok özledim valla ordan girse bari.

aynen fikriyesiz tadı yok walla topiğin .. çok şeker konuşmaları filan opuyorumnanaktan

denizcim kolay gelsin mi diyeyim gözün aydın mı diyeyim kayınvalidenler gelmiş.. ben de merveyi memeden kestim artık..zaten tek tük emiyodu .. bence her meme istediğinde vermeyerek eline çubuk kraker filan vererek geçiştirerek azalta azalta kolaylıkla unutturabilirsin diye düşünüyorum .. yemeye düşen çocuk memeyi kendiliğinden bırakıyo zaten..

merve sabah kalkınca gece hiç bişey vermediğimden çok acıkmış oluyo bende hemencik süt ısıtıyorum biberonundan kendi içiyor.. kahvaltıda benle çok az bişeyler yerse yer yemek sayılmaz o kadarcık tabii illa ki ben omletini yapıyorum .. pilav yoğurt yedi .. ıspanak yemeğim var ama yemedi tabii.. muzlu tahin pekmez yaptım hepsini yemedi.. ilaç verdim yatmadan da vericem biraz sesi değişik tek tük de öksürüyo gibi :1no2: bi çorba mı yapsam bilmiyorum yemek seçmesi berbat bişey..kırmızı eti de sebzeyi de yediremiyorum sevmiyor

merhabalar:)
ceren sabah9.30; klasik kumpiratates+peynir+yumurta+zeytin rendesi+1dilim ekmek , aralarda bal,reçel...
13.30; 1cennet hurması+1kivi+yarım elma+2tatlı kaşığı harnup pekmezi
17.30;şehriyeli,köftelik bulgurlu tarhana çorbası+ekmek içi
yatmadan önce de irmikli sütlü muhallebi yapıyorum, 1 de muz eziyorum içine , çok az da tarçın atıyorum,(tarçın kan yapıcı muhallebilerine kullanırsanız iyiolur)
yedirebilirsem bunu yer uyur inşallah...

teşekkür ederim mayacım gencizam tam dişi patlatamadı bir türlü uç verdi patladı sandım yok ama şimdi de nezle oldu burnu sürekli akıyor gribe çevirmez inşallah. Offf bayaaa düşürdü diş bizi bu sefer.
zinedalia kolay gelsin canım ben de memeden kesmek istiyordum doktorumuz mart nisanı bekle kışı atlatsın dedi, yaza da kalmasın dedi bakalım artık zaten iyice azaldı bizim.

melis yine pek birşey yemiyor yazmaya değecek şeyler değil bir günü 1 öğünde yiyor gibi birşey. inşallah geçecek.

afiyet olsun tüm bebişlere.

bugün işten erken geldim yılbaşı alışverişi...sabah sütünü içerken bıraktım çıktım. öğlen döndüğümde yemeğine başlamıştı.beni görünce mızıl mızıl edince abla beni çıkardı odadan gez gel istersen diye.döndüğümde tabak bitmişti pis pisde bakıyordu bana keyfi gıcır :)))
abla çıktı uyku bana kaldı ve şımarık uyumadı elbette. bugün sıfır uykuyla kapadık günü. akşamda zorla az pilav bir yaprak sarma bir kaşık ısırgan birkaç kaşık yoğurt çorba vs ile 800 de gümledi.
eşim diyorki kadın kaç para istese vercez valla haftaiçi yedikleriyle yaşıyo velet :)))
bende gittim ablaya tefalden clipso aldım yeni yıl hediyesi.nerdeyse ayaklarına kapanıp ağlıcam o derece yani bizdeki durumlar...
afiyet olsun böcüklere...

offf melis de öyle akşam yemekte sadece 2 köfte birkaç da bezelye yedi o kadar. Uyumadan muhallebi istemiyor diye kakaolu puding yaptım bisküvi koydum içine 4 tk aldı o kadar. ıştahı gelir mi cu çocuğun yerine ( mayacım sen şanslısın hiç değilse ablayla yiyor benimkini kimse yediremiyor bu aralar onları kırmamak için sadece birkaç klaşık fazladan alıyor o kadar.

urasa ve melise afiyet olsun

ferdacım gelir iştahı elbet hemde dişleri çıkınca dahada güzel gelir merak etme canım.bu diş mahvediyor çocukları özellikle azılar zor çıkıyor ve haliyle iştahsız oluyolar.melis birde nezle olmuş onunda biraz etkisi vardır çok geçmiş olsun fıstıkkuşa :)

tefal clipso muu.. yakın olsanız uras a ben baksaydım yaniii sırnaşık şey

melis de mi dişten muzdarip .. merve de de var biraz anormallik pek keyfi yok.. inş. hasta olmaz ..

akşam meyve suyu içirdim ve muhallebi yaptım kızıma ..

zeynep cim tarhana çorbanın ve muhallebinin tarifini yazar mısın merak ettim de cnm..

klasik kahvaltısı - aşure , m.suyu- z.yağlı kerevizden çatalla ezdim bol yoğurt ekledim yedirdim - muz - akşama irmikli muhallebi denicem ..

afiyet olsun bebeişlere..
bizimki bgün sadece sabah patates kızartması
arada emdi biraz çikolatalı süt
öğlen ıspanak yemeği 4 5 kaşık zorlaa
arada hiç bişey sadece emdi..
akşam ıspanak yoğurtlu yine 4 5 kaşık
bir tane çikolotalı sütün yarısı..
akşamda muhallebi yerse yer yoksaa sıfır besin sofor yemekç..

akşam balık vardı yemedi balık çorbası yapıverdim patetes havuç soğan ekleyerek.biraz yedi.turp kemirdi kemirdi tükürdü.öğlen uykusunu pas geçtiğinden 800 de gümledi gene.
mutlu yıllar hepinize... tüm bebişlere yeni yılda iştahlı mutlu günler dileklerimle...

afiyet olsun herkese

duru sabah süt
kahvaltı klasik
ikindide sebzeli yoğurt çorbası
akşam balık domates aşure
yatarken süt
aralarda fındık ceviz kayısı incir

febicimçorbanın özel bi tarifi yok, ben çorbalarına her zaman şehriye,yulaf ya da bulgur atarım
tarhanaya da attım o kadar.
muhallebi de süt+irmik+ şeker den olusuyor. bazen içine mısır unu, pirinç unu, nişasta da ekliyorum, karısık tahıllı misali:))
tabagına 1 muzu ezip az tarcın atıp ekliyorum muhallebiyi, muzu tüm muhallebiye karıstırmıyorum, kalanını ısıtırken olmaz kararır,bozulurdiye,
iştah sorunu olanlar bi idrar tahlili yaptırsalar , cerende de asırı iştah sorunu vardı,gerçihala az yiyor da...
idrar yolu enfeksiyonu kız cocuklarda ilk akla gelen iştahsızlık sebebidir eger baska bisorun yoksa. kendim de geciriyorum bu hastalıgı gercekten iştah sıfırlanıyor.
inşallah güzel güzel yerler yemeklerini,bazen diyorum bu çocukta tat alma sorunu falan mı var, insan hiç mi bişeyi sevmez, canı bişey çekmez,şaşıyorum valla, bu devrin çocukları doğuştan tok((

mayacım tüm güzel dileklerine aynen katılıyorum bidenem .. inş. sağlıklı bol iştahlı sorunsuz bir sene geçiririz :Saruboceq:

zeynep cim ben de dün akşam irmikli yaptım muhallebiyi sıvı devam sütüne irmik attım az şeker ekledim .. sevdi hatta kalanını ben yedim :)

merve kötü öksürüyo .. devamlı değil ama arada tek tük kötü kötü öksürüyo kuşum 2 gündür ilaç veriyorum zaten pzts ye kadar geçmezse sağlık ocağına götürecem ..

bi de mervenin elleri bi kaç gündür ısınmıyo hiç.. ne zaman tutsam soğuk geliyo.. kansızlık mı var ne dersiniz yaa.. sağlık ocağında kan -idrar bakıyolar mı acaba ..

eğer iyileşemezse pazar buluşmasına gelmemiz zora düştü.. senağlama

merve klasik kahvaltısını yaptı şu an uyuyo .. uyanınca aşure yedircem yine.. akşama da tavuk var .. yatmadan zeynepin muhallebisinden yiceeezzzz yerimseniben

feridecim geçmiş olsun mervoşa ama bence geçmezse doktora götür direk ben artık hiç güvenmiyorum sağlık ocaklarına sadece aşı için gidiyoruz.sağlık ocağından sonra güvenemeyip doktora gittim bikaç kez ve bütün ilaçları değiştirdi herseferinde.bide direk antibiyotik yazıyorlar gıcık oluyorum.burda kan idrar testi yapıyolar ben hiç yaptırmadım ama yapan birini gördüm geçen aşıya gittiğimde ve sonuçları iki kez kaybolmuş şimdi 3.kez kan aldırmaya gelmişti.doktora muyaneye götürdüğünde bi kan testide istersin.

kız irmikli muhallebi dediğin bildiğimiz sütlü irmik tatlısıymış bayılıyorum ben onacokacimcoook.merve tatlıyı pek sevmiyor demiştin ama bunu sevmiş ne güzel yaparsın artık yer boncuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…