Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

çok sevindim febicim sevdiğine fıstığın, afiyet olsun
bu arada hamile oldugunu yeni öğrendim, çok sevindim , Allah kolaylık versin,
ne güzel 2. yi böyle yakın doğuranlara hayranlıkla bakıyorum , helalolsun, bi taneyle kaç yaş yaşlandım diye düşünüyorum manevi olarak, 2. yi istiyorum ama, benim stresimi gören eşim kesinlikle istemiyor, en güzeli böyle olması galiba, ara uzadıkça cesaret iyice azalacak gibigeliyor...

merve huy değiştirdi resmen .. devamlı değiştiriyo zaten .. ilk zamanlar peynir yerdi sonra zeytin yemeye başladı şimdi de bal yiyor .. hepsini birlikte yemiyor ama katiyen akannehir bir ara tatlı hiç bişey yemezdi bugünlerde de daha çok tatlı seviyo gibi.. ben de anlamadım ..

cnm neymiş o öyle yaa.. benim komşum devamlı sağlık ocağına gidiyo kendi için çocuğu için gayet memnun ben şaşırdım sen öyle yazınca .. eşim de kendi doktoruna götürelim diyor zaten .. ama medipol bana biraz uzak .. doktorun gece nöbetçi kaldığı güne getiririz eşim de git gel bi daha ortaköye işe git yollarda mahvolmaz bakalım belki de iyileşir rutin kontrolünü bekleriz :Saruboceq:

cnm ben hamileydim ama 10 gün kadar oldu düşük yaptım .. ama tekrar bebiş istiyorum kısmet olursa.. bence uzatma eşimin işyerindeki müdür tek çocuklu eşime şimdi istiyoruz ama olmuyo demiş.. herşey oluyo zamanla ama bazı şeyler zamanında ..yerimseniben

gecmiş olsun febicim, Allah gönlüne göre versin canım.
bence de herşey zamanında ama eşim kesinlikle istemiyor malesef((
kısmet bakalım hayırlısı olsun...

canım dün bugün fena değil gibi hiç bir şey yemiyordu şimdi az yiyor :) bu diş onu çok zorladı nezle iştahsızlık kabızlık vsçok zorlandı yavrucak.

canım inşallah merve iyidir ve gelebilirsiniz bugün biz de geliyoruz pazar olmasından dolayı biraz soğuk baktım eşim h.sonu birlikte olalım istiyor haklı olarak ama neyse nöbeti varmış iyi oldu.
Kansızlık olabilir bir kan tahlili yaptır canım ya da belki biraz hasta dedin ya ondan olabilir.

feridecim biz 3 kardeşiz ve çok memnunum tek çocuk iyi değil yazık paylaşacak kimsesi olmaz. Ben de çok istiyorum melisin kardeşi olmasını ama işim müsaait değil şu aralar bir kaç sene sonra belki. Ama çalışmayanlar kesin arayı açmasın bence beraber büyür giderler.

gecmiş olsun febicim, Allah gönlüne göre versin canım.
bence de herşey zamanında ama eşim kesinlikle istemiyor malesef((
kısmet bakalım hayırlısı olsun...

canım ilk 1 yılları çok zordu melis de zor bebekti ondan bizde hiç düşünmeyiz bu aralar. Eşinin de zamanla fikri değişir merak etme.

yeniyıla bomba gibi başladık. üç gün ızdırap doluydu tam anlamıyla. yeni yılın kahvaltısı süperdi gerisi gelmedi o gün pilavla bitti gün. ertesinde yarım elma muz net hatırladığım. çeşit çeşit yemekler heba oldu.çok huysuz ve aksiydi bu arada. pazar günüyse annemlerden kavga dövüş ayrıldık hiçbişi yemeyince.
ablayı dört gözle bekliyorduk sabah aradığımda kahvaltısını yaptımı diye siz çocuğa ne yaptınız diye sordu onada çok eziyet etmiş kahvaltıyı itelemiş bağırmış çağırmış. öğlene doğru düzelmiş öğlen çorbasını yemiş. eve gelir gelmez sokağa çıkardım soğuk muğuk demeden. iki saat aralıksız oynadık. onun hatrına bir parça tavuk bir kaşık erişte yarım kase etsulu tarhana bir kaç kaşık yoğurt yedi.
ya evde yatılı misafirler vardı onlardan sıkıldı yada benim misafirlerle ilgilenmemden bilemiyorum.
afiyet olsun kuzucuklara...

mayacım melis de çok huysuz bu aralar. Dişden mi yoksa kişiliği mi oturuyor (umarım değildir bu kişiliği sevmedim) bilmiyorum. Aşırı hırçın, hiç böyle değildi. Biraz iştahı yerine gelmeye başladı ama hırçınlığı devam ediyor. ılgi istiyor olabilirler bilemiyorum.
Dışarıda oynayınca güzel yemiş demekki ilgi istiyor.

aynı durum bizde de var malesef son 1 haftadır bir iştahsızlık gidiyor yanında da huysuzluk.......
ben yemek yedirmeye çalışıyorum inatla oğlumda inatla yememeye ikimiz inatlaşıyoruz derken o galip çıkıyor ben hüsran... her gün netten araştırıyorum nasıl iştahını açabilirim ve nasıl eskisi gibi yemek yedirebilrim dşye ama elle tutulur bişey bulamıyorum
:çok üzgünüm:

sanırım dişten iştahları kapalı.. sabah kahvaltısını hazırlıyorum bir iki lokma alıyo yumurtasından sonra mümkün değil ağzını açmıyo ne teklif edersem geri çeviriyo.. bende bulamaç yapıyorum içine elma rendeliyorum, peynir, yumurta birazda milupanın kahvaltısından koyup yediriyorum.. mecbur bırakıyo beni bulamaç yapmaya napim yaa yesinde.. halbuki iştahı düzelmişti.. daha küçükken çorbasını yediriken kaşığı bir saniye geciktirdimmi kıyameti koparırdı.. çok iştahlıydı.. gerçi şimdide etrafımdaki bazı bebeklere göre o kadar kötü değil ama yinede can sıkıyo tabii...

diş ve hastalık çok etkiliyor özellikle hastalıktan sonra bi süre o huy yapışıyo üzerlerine anca yavaş yavaş düzeliyolar.sibelcim iremde yakın zamanda hasta olmuştu onunda etkisi vardır.nalan çınarda hasta demiştin geyikte muhtemelen ondandır canım.durunun normalde iştahı iyi olmasına rağmen hastalık zamanı en sevdiği süt dilimini bile reddedebiliyor:1no2:

haklısın ayşegülcüm hastalığından büyük ihtimal offf ya ne yapacağımı şaşırıyorum
yemek yedirdiğimde nasıl içimin yağları eriyorsa yemediğinde de bir o kadar kahroluyorum keza kilosu bile aynı uzun zamandır ki herşeyde yiyen çocuk gitti yerine herşeyi reddeden çocuk geldi

oyunlarla yemek yediriyoruz artık yok bulaşık makinesini açıyor onunla oynarken biz ağzına hemen tıkıypruz felen eskş mama sandalyesine oturupta yemek yiyen çocuk gitti

merveye kek yapmıştım eline verdim mutfağa gittim döndüm baktım hiç yememiş biraz elimle koparıp verdim yedi sonra tükürdü.. meyve suyu yapmıştım ona batırim dedim ( biliyom iğrencim ) ıslandı ya löpür löpür yemeye başladı .. yani diyeceğim bunlar neyi nasıl yiyecekleri belli olmuyo mesela merve çok yemek seçiyo karnı da aç ama yemiyo mesela bugün karnıbahar yemeğim var yoğurtla veriyorum o zaman biraz yiyo en azından gibi.. yemek seçmesi beni deli, ediyo bi yere gidince çok zor durumda kalıyorum aç aç dönüyoruz ..bizim de bu aralar sorunumuz bu .. bazen delleniyorum ama eskisi kadar takmıyorum .. 2-3 öğünle ( tek çeşit ) günü bitiriyoruz bazen de güzel yiyo .. :bbo:

off ne olacak bunların halleri hepsi iştahsız dönemsel krizleri tuttu galiba :)
fikriye olsa sanberki yazardı arada şenlenirdik :)

umarım öle bişidir.çabuk gelir geçer.:)))
bugün de parkta dudaklarımız soğuktan morarana kadar oynadık.akşama onun hatrına yarım kase sebze çorbası içti.
bu arada lezzet dergisinin bu ayki sayısında güzel çorba tarifleri var.yapıpda beğendirebilirsem urasa paylaşırım sizlerlede...

duru bugün sabah süt
kahvaltıda yumurta,kaşar,tahin-pekmez,port.suyu
öğlen sebzeli yoğurt çorbası (kereviz,kabak,havuç)
akşam 3 tane köfte
yatarken süt

aralarda fındık,bisküvi,elma

Merhaba arkadaşlar Yeni yılınız kutlu olsun..bebişlerinize bol bol iştah getirsincokacimcoook
Canım nette giremedim ama girseydimde sizden farklı bir şey yazmayacaktım....İlk günleri nerdeyse bişey yemiyordu tek şehriye çorba yiyordu,burnu akıyordu,ishal oldu...çıldırcaktım,gittiğimize çok pişmandım.Am şükür birkaçgünde geçti.Ama yemekle büyük sorun yaşadık bişey yidiremeyince pes ettim ve braktım.O zamn babası aldı ve odadan odaya gezdirerek yidirebildi...ordayken hep böyle yidirdik.....:lepi: İhalde resmen erimişti ama şüür toparlayabildi.En sevdiğim şey imek sütü sevmesi..her sabah aşam tazeci süt içiyordu.:dance:
Canım Melis nasıl?Düzeldimi?
Durucumuz nasıl?Aşure yemiştir:icecream: Sanber de sevdi.
Merve deEge en yaın zamanda yeme seçmeye brasınlarda annelerini üzmesinler artıopuyorumnanaktan

Canım biz de de iştahsızlı dönemmleri oluyor,kesinlile yustune gitmeme lazım yosa durum ötüye gidiyor.Hiç bir çocuk zorla yidiremez.Bunu ço denedim ama başarılı olamadım te başardığım şey kendimi ve çocuğumu üzmektiralsanaalsanasmile

oyy oyy oyy kimler gelmiş :dance:

fikriyecim döndünüzmü istanbula.sanberke çok geçmiş olsun şükür şimdi iyimiş.:Saruboceq:

durucuk iyi canım aşure yedi evet anasının kızı işte tatlıcı tombak:icecream:

Maşallah maşallah...Biz de hergün aşure yedi.Ço getirdiler biz de fırsatı açırmadık:)))))))
Aşure yeren hep Duru alımdaydı..keske olsada yese diyordum:)))))))))):icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…