Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

merhaba kızlar
ege değişik tatlar yemiyor
hala parça parça ısırıp koparıp çiğneyerek yemek yemiyor ya ezicez ya da blendırlayacağız
hep aynı şeyleri istiyor
mesela eline elma dilimi veriyorum ısırıp ısırıp tükürüyor çiğneyip yutmuyor
ama gofreti peynir ekmeği keki löp löp yutuyor
farklı birşey verelim tiksiniyor
sizinkiler de de varmı böyle şeyler

selamlarr aysegulcum kayınvalidemler 2 ay kalırlar herhalde bana kalsa yollamıcm yaza kadar ama o kdr kalmazlarr ege icin çok ii oluo yavrum sıkılmıo en a zından gerçi çok sımardı kucak delis oldu memeden kesmede bugun 5. gun dün gece cok ağladı ama uyuttum eşek gibi anırıo esek sıpası ağlama o deli gibi bağırıo uyuttum zorlaa
dün ne yediğini yazayım giremedim fazla bi geyiğe bakıp çıkıyorum
sabah cicibebe süt bıldırcın yumurtası peynir pekmez yedi
öğlen 1 tane puding hazırlardan
öğle tarhana corbası yanında yoğurt
arada cips atıstırdı 5 tane fln zaralı şeyleri pek sevio sıpa
yatakende muhallebi

denizcim afiyet olsun egeye

bu arada sen bıldırcın yumurtasını hergünmü veriyosun? haftada 1-2 kez vermek gerekirmiş çünkü normal yumurtanın beş katı içeriğe sahip o yüzden ağır gelir.

evet ayşegülcüm ben de öyle okumuştum bıldırcın yumurtası ile ilgili ben de bi ara 2 günde bir veriyordum öğrenince haftada 1-2 veriyorum çok faydalı çooookkk

bu arada balık yağı vereniniz var mı bebişinize ??

nalacım zaten haftada 2-3 kere balık tükettiğimiz için balık yağına gerek kalmıyor vermiyorum ben.

kızlar bırdıncın yumurtasını nasıl veriyorsunuz haşlayıpmı çiğmi ?? araştırmadım ahzıra kanyım dedim içinizdee araştıran avrdır:>)))))))>

teknocum ben normal yumurta gibi pişiriyorum canım ya haşlıyorum yada çok az yağda pişiriyorum.bikaç yerde çiğ verilmemesi gerektiğini okudum ve banada mantıklı geldi.

maşalah bebıklere duygum erende peynır, zeytın,bal,pekmez,yanı kahvaltıda hiçbişi yemezz sadece etli bişi olursa yada patates yıyorr..yumurtada yemıyorr kahvaltı alışkanlığımız yok yanı malesef nekdar uğraştırdıyusam alıştıramadım ıkı sabahtır ekmekle bırlıkte penır verıyorum ıkı 3 yudum yemeye başladı bakalım ınşalah devamı gelırr...

nalancım bende balık yağı vermıyorum haftada en az ıkı kez balık tüketıyoruzz,hergün neredeyse evde et pişiyor babamız ve eren ıkısıde ıyıce etçil oldukları için yapacak bişi yok..

bugğn eren neler yedıı..

sabah kahvaltı pek olmuyor ama bır ıkı dılım salatalık 2 pişmiş sosıs 1 tane kaynamış patatess
arada 2 dılım elma yarım portakal,4-5 tana çubuk kraker,10 tane fındık 2 tane cevız,ve bırazda fıstık yedı.
öğlen uyumadan once 1 kase sebzelı çorba,ve tavuk etlı pılav,,
aralarda hala benı emıyorrr:))şimdi kalkıncada köfte,çorba,yoğurt ve pılav ,marul salatası(kendısı çok sever elle yıyorr:))
katı olan herşeyı yıyor nerdeyse ayva, elma,kivi, ve portakalı çok sevıyorrısısrarak yıyebılıryor hepsını

kızlar bırdıncın yumurtasını nasıl veriyorsunuz haşlayıpmı çiğmi ?? araştırmadım ahzıra kanyım dedim içinizdee araştıran avrdır:>)))))))>

araştırmadım bende ama,önceden haşlayarak yedırıyordum ama şuanda eren haşlanmış yumurta yemıyor kesınlıkle..sonra bana süte çiy kat dedıler ve sarısını gece verdığım sütte ktıyordum sonra banada çiy vermeyın falan dedıler kestımmm..şuanda vermıyorum hata dun sabah bıle kaynattım uzun zaman sonr abelkı değişik gelır dıyee yemedıı eşşekkk

ela dün;
bir haşlanmış yumurta yedi başka bişe yemedi belli olmuyor bazende peynir yiyor sadece ama ben genelde bulamaç yapıyorum
öglen uykusuna yatarken şehriye çorbası içti kalkınca makarna yedi
bizimle beraber patates yemegi yapmıştım sadece 4,5 kaşık kıymasından yedi:))3 kaşıkta zorla yogurt bagıra çagıra:))
yatarkende mamasını yedi yattı

bugün;
bulamaç kahvaltıda öglen uykusuna yatarkende meyve püresi
kalkınca yogutr çorbası ve yerse erişte
yatarkende mama vericem

benimki çok yemiyor az önce ereninkini okudum maşallah fahroş kuu
ben bunları yediriyom ama bide bana sorun nasıl yediriyomklava::roflol:

bende yeni aldım bıldırcın yumurtası bu hafta ilk kez evimize girdi abla ufaklığından dolayı doyurucu olmayacak korkusuyla sen yedir haftasonu diye pası bana attı. bakayım yarın kahvaltımız olaylı geçerse bir denerim.
hidenisko tatlım aynısı bizdede var. asla yeni tat arayışımız yok mama mama diye tutturur mesela çikolata felan yalayıp bakar ıykkkkkkkk yapar.öyleki değişik ekmek bile yemiyor. mesela ev ekmeği alıyorum ben ekmek diyorum bakıyoyiyo tükürüyo beyaz ekmeği seviyo.
uras bugün nasıldı diye sormadım. akşam kıymalı çorbamızdan yarım kase içti üstüne bir dilim elma yedi ısırıp.yatarkende 100 cc kadar süt.
afiyet olsun böcüklere...

fikriyecim özledik canım hoşgeldin. Hava değişimi olmuştur Sanberkte. Ama sonra toparlanmış, yer benim yakışlıklım annesini üzmez.

hidennisko melis de değişik tadları önyargılı alıyoe tadına bakıyor sevmediyse ağzını kilitliyor sevdiyse hemen açıyor. Benim ki gurme biraz babasına çekmiş kilosundan da belli :kedi: feridecim babsını gördün biraz ona çekseydi iyiydi.

zinedila kolay gelsin canım 5 günü bitirdiyseniz bu iş tamamdır siz olyı çözdünüz bence.

cansınsen ben ne bıldırcın yumurtası ne de balık yapı verdim. Bu konuyu bir araştırayım.

rosecum melis de öyle çorba falan yemesin hep katı beslensin.

elaya da afiyet olsun.

mayacım ben de alaayım bakalım uras yiyecekmi melisede pazar denerim.

tüm bebişlere afiyet olsun.

benim oğlum 17 ay 9 günlük,hala kahvaltılarını karışım yiyor ,tane vereyim diyorum sinir oluyorum çünki ağzına aldığı gibi tükürüyor
o sebeple bu sabah yumurtanın sarısını ayrı olarak sütle ezdim,beyazınıda ayrı olarak ceviz kuru kayısı ve peynirle sütle karıştırdım yanınada portakal suyu içti
11 gibiparka gittik çubuk kraker yedi orda şimdi uyuyor
kalkıncada balık çorbası yaptım onu yiyecek
akşama hayırlısı
ama hala gece yatmadan süte alıştıramadım
ama hala emziriyorum

sevgili mayalıhamur nasıl süte alıştırdın
çok istiyorum süt içmesini,
hala emziriyorum ben bu arada
oğlum 17 ay 9 günlük

aysesat canım Benim oğlum da çok zor süte alıştı 13 aylıkken inek süt vermeye çalıştım ama başırılı olmadım.Vazgeçmedim her 4-5 günde tektar deniyordum.Babasıyla birer kahve fincana sütle dolduruyorduk ve içiyormuş gibi yapıyorduk,Sanberk de merakla yanımıza gelirdi ve tabiki tadına bakma isitordu bir yudumdan sonra içmekten vazgeçiyordu.2.5 aydan sonra 1 yüdüm birkaç yuduma kadar oldu sonraki günlerde birden bir çay bardağı kadar süt içmeye başladı.Sanberkin en sevdiği süt markasi sütaş cam şişeden olan süt.

ewet ferda cım aynı babası melissss babasına da söledim zaten kaydirigubbakcemile3 boshayallersmile

eşine ve sana bir kez de burdan teşekkür ederim .. ferdanın eşi doktor ve bana çok yardımcı oldu sağ olsun .. sen de eşin de çok güzel insanlarsınız melis çoookk şanslı cnmmm opuyorumnanaktan

ben de bıldırcın yumurtası vermedim hiç .. normal yumurtayı her gün veriyorum zaten .. ?

haftada 2 gün balık yiyo merve de .. hatta bugün de balık yedi .. klasik kahvaltısı -activia beyaz lahana sarması- balık- muhallebi. menümüz bu kadar..

özellikle eren dikkatimi çekti aman nazar değmesin maaşallaaahhhhhh

afiyet olsun bütün bebişlere

duruda bugün sabah süt
kahvaltı kaşar,beyaz peynir,tahin-pekmez,helva,bal,port.suyu
arada fındık
ikindi gibi bi kase yoğurtlu sebze çorbası
akşam yoğurtlu biber dolma bi süt dilimi.
bugün süt ağırlıklı bi gün oldu o yüzden yatarken süt vermedim.

bende bıldırcını pişirerekl veriyorum bi ara ayrı ayrı yedi şimdi bulamaca katıyorum yemio ayrı ağzından atıo
ege bugun sabah bulamaç ben 2 gunde bir veriyorum yumurtayı bişi olmadı bayadır bıldırcın yumurtası veriyorum ben
2 yoğurtt yedi parka gttik orda yedirdim
uyudu öğlen kalkınca tarhana corbası bu ara tarhanaya sardı baska bişi yemek istemio yanında yoğurt
bizimle az balık yedi
muhallebisini yedi az cips az jelibon ve çerez yedi baya kuru üzüm fln

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…