Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

afiyet oldsun bebişlere
kahvaltımız klasik-yumurta,labne,ekmek,süt
ara 1 medine hurması,1 danino
öğlen çorba(brokoli ve bulgur) 1 kavanoz meyve püresi
ikindi yoğurt,1 muz ve 1 ceviz
akşam yemek(et,bezelye,mantar)yanında ekmek ve meyve suyu
yatınca puding içine 1 tepeleme çorba kaşığı 8 tahıl muhalebi

ege sabah bulamaç
1 2 saat sonra 2 tane danette yedi çok hosuna gitti bundan sonra alıcm hep 150 gr yedi toplam masallah
uyuyor kalkınca yarma çorbası
bizimle bamya yada kereviz yerse belki makarna yer ins
yatmadanda muhallebi

ha bide baya bi nar yedi sevdi şaşırdım 20 tane yemiştir

ege sabah 6-7 bebe bisküvisi 1 tane bebe ekmegi 1 yumurta 1 dilim peynir pekmez ve sütü bulamaç yiyor
sonra çorba 1 kase
uyanınca sütlaç yada muhallebi
meyve
süt
ama son zamanlarda hepsinden sadece 4-5 kaşık yiyip bırakıyor

haftasonu menümüz
dün sabah kahvaltı bulamacı peynir ekmek yımırta (çaktırmadan bal ekledim bir kaşık peyniri tuzlu koyup balın tadını aldırdım)
öğlen sebzeli kıymalı çorbası yarım kase
bir iki dilim elma arada sonrası yok...
gecede 200 cc kadar süt
iki saat kadar park maceramızda parkı birbirine kattı.vıyak vıyak öttü durdu.sözde şevvalden etkileniyor diye bugün annemlere gitmemiştik.

bugün sabah bulamacımı yemeyince kayınvalidemlere gittik. ordada reddetti.kahvaltılıklarıda. bir iki ısırık puf böreği bide yumurta beyazı yedi.yattı.saat 1200 olmuştu.
kalkınca bişi yemedi annem sinir krizi geçirmeye başlayınca 400 gibi döndük :)))
eve gelincede huysuzluğu had safhaya ulaşınca ilgilenmeyelim bakalım dedik.eşim aldı kitabını oturdu (hayatta kitap okumaz bu arada) bende aldım kitabımı oturdum. mızladı ağladı sürükledi iplemedik. arada bir ıspanaklı börek tırtıkladı bize baka baka. aferim demedik:)))
600 gibi sakinleşti. öeylesine çorbasını getirdim hepsini içti kasenin. üstüne iki kaşıkta yoğurt yedi. bir de külahla bebek ekmeği verdim ödüllendirmek için. yarısını yedi ikisininde. banyo yapıp 100 cc de süt içti yattı.
ben açlıktan yedi dedim eşim tavrımızdan.bilemicek gibiyim..
afiyet olsun böcüklere...

maşalah bebekleree. hepisine afıyet olsunnn..
ayşesat canım vazgeçme uyuduktan sonra senı eemye kalkacağı vakıt bıberona uykuda vermeyı dene böylelıkle alışabılır süte eren öyle alıştı çünkiii..
bugümkü eren beyımızı menüsü:)
sabah kahvaltı yok denılebılır meme emdı,bıraz portakal suyu ve bırkaç parça pohça,
10 gıbı danıno,kendısı ıstedı bunu bulmuş gelmış,
bıraz fınfık ve bırkaç çerez daha bunları kesınlıkle ezmıyorumkendısi ezıp yıyor dişlerıyle,
öğlen emdı ve uyudu uyandıktan sonra,2 dılım biftek,eti çok sevıyor,bıraz pılav ve yoğurt,
arada ayva ve mandalın,
akşam yemeğinde şehriyelı tavuk çorba bır kase,4-5 tane sarma,
sonrede emdı ve uyudu,azönce 200 ml süt içti uykusunda tabı uyanıkken pek ıçmıyorr...

buı arada ben erene bulamaç neredeyse hıç vermedım sadece 8 ıncı aya kadar verdımm..sanırım kahvaltı alışkanlığı o nedenle yok kahvaltıların tadı keskın yada yavanmı gelıyor acaba gerçi her çeşidini denedım tuzsuzu tuzluyu labnenı keçili ama hıç bırını yenmıyor neredeyse ınşalah alışlır ..

eloşum süte güvenıyor sanırım ama yemiş yınede annesı haksızlıkyapma kuzumaaa opuyorumnanaktan

mayalıhamur kitap okuma taktığınızı beğendım ama eren kesınlıkle o kıtabı elımden alır yırtmaya başlardı sizinki sabırlıymışşş yanı maşallh

Sanberk ise bulamaçı hiç sevmedi ve kahvaltıyı hep ayrı yedi.ama birkaç lokmadan sonra biraz süt içir sonra yemeyi devam ediyor.
en sevdiği kahvaltı biraz ekmek yuzerinde labne sürüyorumsonra yumurta sarısını ve en sonunda beyazından koyuyorum küçük bir lokma oluyor ham yiyor.Birkaç lokma yedimi ufuf deyip bardağı gösteriyor(içmek isitoyrum demek)

sanberk sütü pipetle içiyor.Bieronu 13 aylıken kendisi bratı,keşke emziyi de kendisi braksa..Emzik kullanıp da brakan bebekler var mı?Nasıl braktırcam hiç bir fikrim yok.ÇOk düşkün değil ama uykusu gelince veya yorulunca memem bağrıp çekmeceden alıyor...

Canım Erenin kaçtane dişi var?Samnerkim 12 tane var caviz falan yiyor.Şimdi hangi dişleri çıkması gerekiyor acaba?

canım çınar da emziksiz uyumuyor malesef sadece uyurken veriyoruz gün içerisinde hep saklıyoruz emziği ben de çok istyorum bırakmasını ama onunla da iyi uyuyor gece hatta uyanıyor gözlerini açmadan yatağında el yoramıyla bulup alıyor emziği ağzına tekrara uykuya devam ediyor ama bulamadığı zaman tamamen uyanıyor ve çığlığı basıyor.

bi yerde okumultum emziği bırakmtırmak için emziğin ucunu kesin öyle br süre verin diyorde aynı tadı alamaz ve zamanla kendiliğinde bırakır diyordu bunu deneyeceğim ben de

malesef çınar da ayrı ayrı çok nadir kahvaltı yaptırabiliyorum hele bu aralar imkansız gibi birşey dün sabah deli oldum ne yumurtasını ne peynirini yedi ayrı olarak hep çıkartıyor ben veriyorum ısrarla o geri çıkartıyor en sonunda ben pes ettim ve bulamaç yapıp verdim öyle yedi anca

şöyle zorlamadan rahat arahat oturup yeseler ne mutlu olacağız

duruda uyuyacağı zaman emzik alıyor.bi ara gün içindede sürekli emmek isterdi ağlardı bende verirdim ama şimdi yine eskiye döndük.emzik 2 yaşına kadar verilebilir ben şimdilik bıraktırmayı düşünmüyorum 2-2,5 yaşına kadar emsin sonrasına bakarız :)

Sanberk de diş döneminde emziğe düşkün oluyor ama diş patladımı eskisi gibi tek uyku vakti gelince alıyor.Ben de braktırmak istiyorum ama şuan imkansız gibime geliyor.Eğer emziği bulamasa hemen gözyaşları döküyor ve çok alıyorsenağlama

ne güzel sohbet etmişsiniz. Benim cadının iştahıyok diye pek yazmıyorum biraz düzelmeye başladı şükür.
afiyet olsun tüm bebişlere.

feridecim rica ederiz ne demek yardımcı olabildiysek inşallah güzel sonuçlar alırsın ameliyeta gerek kalmaz. havuç çorbası tarifi güzelmiş arada değişik şeyler iyi oluyor.

fikriyecim nar ishalimi kesiyor o zaman biz hiç yanaşmayalım eyvahedigeldismile

melis de hiç bulamaç yemedi neredeyse sanırım 8-9 ayda normal kahvaltıya başladık.

mayacım bazen kesinlikle ilgilenmemk gerekiyor üzerine düşünce hem yemiyorlar hem ailece sinirlerimiz yıpranıyor bence hem acıktığı hem de tanrınızdan dolayı yemiştir.

ayşetat melis de hala emiyor ve süte şöyle alıştı ki en dirençlilerdendi 1 aydır falan içiyor, nesquikli süt aldım pipetli onu içti bazen bardakta bazen piopette yarısını 1/3ünü içiyordu sonra 1.5 kutu içmeye başladı normal devam sütü aldım aynı şekilde kutuda onu da içmeye başladı önce yarı yarıya karıştırıyordum nesquikli sütle. Şimdi her ikisini de içiyor teklif ediyorum hangisini istersin diye birini seçiyor. Ama biberon hiç kullanmadık, emzik de. Melise bir kaç defa uykuda vermeye çalıştım çok sinirlendi biberon bilmediği için.

rosecum küçük opaket labne ve beyaz peynirler var marka söylemiyim ondan melisin eline veriyorum çay kaşığı ile kendisi yiyor çok seviyor belki sever eren de. Bir de kaşar çok seviyor melis ama çok kaşar yediği için kalsiyumu yüksek çıktı azalttık biraz.

fikriyecim melis de emzik emmiyor ama memeye aynı bağımlılık var isteyip de vermeyince göz yaşlarına boğuluyor çok içli ağlıyor. Nadıl bırakıracağız bilmiyorum.

afiyet olsun bütün meleklere

duru bugün sabah süt
kahvaltıda omlet,tahin-pekmez,bal,port.suyu
ikindide bi kase sebze çorbası
akşam balık
yatarkende süt

aralarda kuru üzüm,fındık

ben 1 yaşından sonra başladım lokma lokma vermeye,şimdi bulamaç yapsam hayatta yemez.

bizde emzik bağımlısıyız. yatarken arıyordu hayatta almazdı uykusu yoksa şimdilerde memmee diye tutturuyor arada.görmesine bağlı. en ücra köşelere saklıyoruz.yaklaşık bi beş emziğimizde kayıp .bi ara kötü bişi öğrendi yeğen bir emziği ağzında diğeri elinde (koklayarak)uyuyor. ondan gördü bir iki hafta çift emzik yattık.sonradan unuttu bazen aklına geliyor gene.
teşekkürler kızlar öle işte gürültü patırtı geçiyor günler.bugün bende işe gitmedim ama evdede kalmadım.temizlikte vardı.10 gibi çıktığımda kahvaltısını bitirmişti. (bulamacını)tek tek yemiyor malesef.peyniri ısırıp yiyor ekmek umurta beyazı. ama oturup da yemiyor. geze geze.o yüzden bulamac yapıp oturtup yediriyoruz. üst üstede yemiyor çünkü dediklerimi.birini yer sonra yarım saat elinde peynir gezer.
sinemaya gireyim dedim yarısında çıktım.eve döndüğümde uyuyordu. öğlen çorbasınıda meyvesinide yemiş.kalkınca bizimle beraber sofrada üç kaşık pilav yarım ekmek yedi. sonrada çorbasını içirdim.
afiyet olsun böcüklere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…