Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ben de aynı fikirdeyim .. merve de sadece uyurken emzik alıyor.. çok aşırı bağımlı değil .. emzirmeyi bıraktım malum şu an hiç zamanı değil .. emziğimizi seviyoruz :)

canım eren 1 yaşına gırerkenn emzıiği almamaya başladı bende bunu fark edınce vermedım ve böylelıkle bıraktı daha sonra bazen elıne geçtıkçe ağzına aldı ama emmedı kendısı bıraktı yanıı..
bu arada bızım 15 tane dişimiz var kaç tane olacak bılmıyorum canımmm doktora sordum dişçiye sorun dedıı geçenlerde de topicin bırınde sordum ama kımse cevap vermedı saolsun arkadşlarımızz...4 azı ,ön dişleri ve köpek dişlerinin 3 tanesı çıktı 1 tane kaldı başka ne çıkacak bılmıyorummm

meliscım peynır konusunda herşeyı dendım yemedı yemedıı marka ismıde verebılırsın serberst burda ben sütaşınkılerı vermıştımm.. uzun zaman oldu ama şimdi tekrar denıyeyım bakalımm..

4 tanede en arkadada çıkacak toplam 20 cnm süt dişleri..

teşekkür ederim arkadaşlar.Şimdilik biz de hala emzikle uyucaz.Sanırım sanberkin köpek dişleri çıkacak çok kızarmışlar,galiba ondan emziğe düşkün oldu.

Dün yediklerini yazayım
KAHVALTI yumurta,makarna,danino,süt,ceviz
ara 1 dilim elma,
öğlen 1 kasae etli arpa şehriyesi ve 1 kavanoz meyve püresi
ikindi yoğurt,ceviz,elma
akşam etli taze fasulye,yoğurt
gece 8 tahıllı mama

egede sabah bulamaç vermedim 3 4 lokma ekmekle yumurta ama bıldırcın değil ağır gelmesin die vermedim bugun 4 5 kaşık pekmez yedi baska bişiş yemedi
2 tane danino yedi
uyuyorr kalkınca çorba vericem ama dün yarma çorbasını yemek istemedi halbuki seviodu anlayamadım neden yemedi kayınvalidemlerde geldi geleli çok ısrar ediyorum die kızıolar bana suçlumusum gibi yesin istiyorum ki ege hep zorla yiyo ağzını ham yaparak yemioki biliorum cocumun huyyunu çok ii hoş ama bazen deli oluyorumm kayınvalideme neysee yatakende muhallebi yer yatar
ha bide aralarda kraker fln yedi

akşam yemeğinde çizdirme vardı(otlu pizza gibi bişi)bir parça ondan yedi üstüne 2 köfte bir iki patates dilimi.sütünü içti uyudu.

yiğit bugün yine yumurtalı kahvaltısından yaptı,yumurtanın beyazını ceviz kuru kayısı ve peynir ile eziyorum,süyle karıştırıyorum,sarısınıda ezip sütle karıştırıyorum,yanındada portakal suyu
öğlen tavuk suyuna bulgur pilavı ve yoğurt,
akşam karışık patates -havuç-köfte yemeği yanında yoğurt
yatmadan önce elma,erik çok az ahududu reçeli püresi yedi,
aradada bin defa emdi

arkadaşlar süt olarak hangi markayı veriyorsunuz vede şeker katıyormusunuz

sütaş günlük süt cam şişede tek onu içiyor.ade veriyorum bazı günleri çok az al katıyorum.

akşam yemeğinde çizdirme vardı(otlu pizza gibi bişi)bir parça ondan yedi üstüne 2 köfte bir iki patates dilimi.sütünü içti uyudu.

mnem mnem çizdirmeye bağlırım...birtane göndersene...canım yapması zor mu ben de yapabilirmiyim acaba?taifesini istiyorum zamanın olunca yazarmısın.

bebamm bana niye sormadın ben sana derdimguclubacismile
eloşunda 16 dişi var en son azıları kaldı 4 tane daha çıkaracak 20 olcak canım feridede yazmış zatenyerimseniben

çizdirme ilk defa duydum en iyisi yapınca resmini koy neye benzediğini anlayamadım hiç ..:)

mervenin 11-12. dişleri yolda henüz.. :) hala tavşan benim kız 4 azısı var ama ön altta sadece iki dişi var neyseki patlatmış yavrum ısırmakta filan zorlanıyodu .. geriye 4 köpek dişi ve 4 en arka azılar kalıyo akannehir

ben kızımla kahvaltı yapmaya başladım yavaş yavaş alışıyo gibi bakalım tabii onunla da doymuyodur diye ben mısır unlu yumurta yediriyorum biraz zaman geçince bol peynirli ve tereyağlı .. bi de sabah kalkar kalkmaz gece bişey vermediğimden çok aç oluyo hemen bir bardak sütü biberonda içer kendisi ..

sabah güzel yese de diğer öğünlerde çok istediğim gibi yemiyor .. yoğurt eşliğinde sebze yemeklerinden yedirmeye çalışıyorum .. eskiden yaptığım sebze çorbalarını yoğurtlu yapsam blendırdan geçirsem yer mi bi denicem bakalım .. mercimek ve kırmızı et de sevmiyo..

mnem mnem çizdirmeye bağlırım...birtane göndersene...canım yapması zor mu ben de yapabilirmiyim acaba?taifesini istiyorum zamanın olunca yazarmısın.

Ah keşke o kadar hamarat olsam tatlımda sana tarifi versem. biz köyde yaptırıyoruz. köyde taş ev fırınlarda yapılıyor.nohut mayasından yapılıyor.kek gibi kabarık bir ekmek düşün bir koca tepsi.üstünede ısırgan iğnelik vs otlardan koyuyorlar. pizzanın otlusu gibi oluyor tadı ama çokkkk güzel.senin dediğin çizdirmedemi böyle bişey???

afiyet olsun mervoşa...
feride sütten kestigini okudum nasıl oldu zorlandınmı?

yok cnm azalta azalta kestim çünkü.. her istediğinde vermedim .. ne bilim çubuk kraker filan verdim bi şekilde azalttık birden kesmedim .. zaten günde en fazla 3-4 emiyodu bazen 2 filan .. emmek isteyince başka şey verirsen unutuyo .. sen tecrübelisin gerçi kaandan :)

sabahki kahvaltıyla merve .. kek ve meyve suyu verim dedim yemedi.. muz istemedi.. muzu ezdim üzerine yoğurt fındık ceviz ve yemediği kek ve meyve suyundan ekledim onu yedi :)..dişleri çıkana kadar ne yiyosa o .. şansımı zorlamıyım sebze sevmiyo yediklerini verim napalım ..

Son düzenleme:

Evet canım anlatığın gibi biraz salça da var sanki yada kırmızı biber.Benim yurt arkadaşım aydınlıydı o getiriyordu çook seviyordum.

duru bugün tek tük öksürüyodu umarım ilerlemez ama iştahını azda olsa etkiledi
sabah sütünü tam bitirmedi biraz bıraktı
kahvaltıda bi bıldırcın yum.bikaç lokma kaşar ve tahin-pekmez,bi kaşık bal ve port.suyu
kahvaltı tam yapmadığı için öğlen uykudan kalkınca tekrar süt verdim
akşam bi kase sebze çorbası,bikaç lokma kabaklı cevizli börek
yatmadanda az karışık meyve suyu içti yattı eğer gece kalkarsa tekrar süt veririm içerse.

yarın öksürüğü ilerlemiş olursa gecikmeden doktora götürücem daha önce ilaçla idare edeyim derken daha çok ilerlemişti çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…