Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

bugün eren bey yiğit eren bey neler yedıı::::::::
sabah kahvaltıda komşuma davetlıydımm patates kızartmış bıraz ondan yedı yarım çay bardağı portakal suyu içti ayrıca bıraz pohça yedıı..
öğlene doğru çubuk kraker,cevız ve fındık yedı bır avuç kadaarr.. hepsı..
aralarda benı emıyor öğlene doğru emdı ve uyuduu..
öğlen uykusundan kalkınca..sebze çorbası ve yoğurt yedıı..
arada bır dılım ayva ve elma yedı..
akşam yemeğinde 5 tane köfte, kuru fasulye 8-9 kaşık kadar ve bır kase yoğurtlu pılav ve 3 tane salatalık turşusu yedıı..

sonra patlamış mısır meyve kestım nası çok sevdığı için hala bulunuyor evde bır avuç kadar nar tanesı, bır mandalın,bır orta boy kıvı,ve 1 dılım ayva yedı,,,
sonra yatmadan once yıne sebzelı çorbadan yedı yarımkase ve benı emerek uyudu kuzucumm,,
şimdide 200 ml çocuk sütü verıcem onuda içer...tabı uykusunda

ferıdem canım şimdi sütten kestınya anca toparlamaya başlarr yavrucuk sıkma canını hem kızlar bıraaz mınyon olabılır benım komşumun kızı 8 teemmuz 2007 doğumlu yanı bızımkılerden 1 yaş büyük ama hala 10 kılo hıç dert etmıyorlar merve ona göre çok çok ıyı ve bırçok bebek 11 kılo cıvarı daha azları bıle var dert edılecek bışı yok yanı tatlımmm

CAnım evet 11 kg normalhem de çok iyiy diyebilirim.Eğer her ay düzenli olarak boyu uzuyorsa merak edilecek durum değil.Bu yaştaki çocuklar 2 ayda en az 1 cm uzamalıdır.En son kontrolünüz ne zamn dı ve o zamn kaç cm di?Sen evde boyunu ölçeyebilirsin eğer boyu normal ise dr götürmen gerek yok.
Bi de 3 ay boyunca hiç kilo almadığısa o zamn vitamin başlamalıdır..en az aylık 100 gr almalıdır,ama eğer hastalama durumları olmuş ise veya sizin gibi sütten kesme durumu varsa kilo vermesi bile normal sayılır.
Merve 18 aylık olmadımı aşısı yokmuydu,bebek sağlıklı görünse de 18 aylık kan sayımı yapılıyor diye bilirim.Bi de Mervenin saçları uzamıyor diyorsun bu da zinko eksikliğinden kaynaklanabilir ama bildiğim kadarıyla Merve yeterli miktarda süt içiyor zinko eksikliği olmamalıdır.

Son düzenleme:
bende 18 aylık aşımızı unutmuşum bugün aklıma geldi izin alıp geldim öğleden sonra aşımızı yaptırdık.bundan önceki oral polio aşımızda ateş olmuştu. umarım bundada tekrarlamaz. şimdi uyuyor. bugün keyfi yerindeymiş aşıya gidecek diye abla meyvesinin yerine öğle yemeğini yedirmiş babası geç izin alınca 200 civarı meyveli danino yoğurdunuda yedirmiş. kahvaltıda iyiydi dedi. ben haftasonu bişey yediremeyince çok üzülüyo abla. sabah gelir gelmez nasıldı haftasonu diyor rolleri değiştik yani :)))
afiyet olsun kuzulara.

malesef çınar da tek başına yeme alışkanlığını edinemedik daha tabağa koyuyorum çatalı alıyor arada bi yiyor ama çoğu yerde karıştırıyor benimde sinirlerim tepemdeeee oluyor en iyisi kendim yediriyorum

kızlar doğadan ın bitki çayı var bebekler için tavsiye ederim çınar sevdi

dün ilk defa denedim çok güzel içti

evet canım ben de denemiştim çok güzel tadı var,ne yazıkki bizimki içmiyor hep ben bitirdim:)))))))
Canım sanberk de öyle tamamen kendisi yemiyor veriyorum 5 dk yiyor veya karıştırıyor sonra ben devam ediyorum.

sanberk bey de aynı desene oyun yapıyorlar yerimseniben
evet canım en azından ben de yedirirken içim eriyor doyduğunu anlıyorum diğer türlğ karıştırıyor da karıştırıyor

belli aralıklar la yaptığım somon çorbası var çınar önceden pek severek içmiyordu malesef sonra arkadaşım farklı bir şekilde yapmamı önerdi sizlerle de paylaşayım malum somon balığı en çok omega barındıran balık

yarım dilimler halinde bölüp buzluğa atıyorum çorba yapınca çıkarıyorum içine 1-2 tane olarak brokoli,1 patates-1 havuç az yağ atıyorum o şekilde pişiriyorum sebzeli balık çorbası oluyor hem balığın ağır kokusu gitmiş oluyor ayrıca isterseniz içine bulgur ya da irmikte atabilirsiniz.... çok yararlı bir çorba oluyor

maaşallah erenciğime .. sizin de pek yeme sorununuz yok gibi :) zayıf olması da sorun değil cnm ama merve büyümedi pek.. boyu da uzamadı.. çok da yemek seçiyo.. belli şeyler dışında pek yemiyo .. ne bilim sorunlu bu konuda yani....

cnm aşıları hasta olunca filan aksamıştı 18 ay aşısını 4 mart ta vurulcak merve .. boyu da pek uzamadı gibi belki 1 cm .. kan sayımı yaptıcam ama mecbur olmadıkça hastaneye gitmek istemiyorum .. saçları normal sanırım bir kere sıfıra vurdurmuştuk 2. ye uzadı sonuçta.. günde 1 bardak sütü kesin içiyo merve.. ama sebze ve kırmızı eti kesinlikle yediremiyorum :gitme:

feridecim farklı şekillerde vermeyi denesen

mesela çınar da bazı sabahlar bıldırcın yumurtasını tek olarak yemeyi reddediyor
bende az ekmek üstüne az bıldırcın yumurtası üstüne de ayva reçeli sürüyorum afiyetle yiyor böylece
ne bileyim sende mervoşa köfteyi ya da eti çok sevdiği bişeyle beraber karıştırıp vermeyi dene belki öyle yer
çınarın damarı tuttu mu ne yapsam yediremiyorum ama bulaşık makinesini açtım mı onunla oynarken aaa ne güzel şudur budur kaşık kaşık o anlamadan yediriyorum biliyorum ki normalinde asla kabul etmiyor hep reddediyor..mutlaka sen de deniyorsundur ben de bi öneri de bulunayım dedim canım

1 yaşına kadar o kadar rahattım ki ne versem yiyordu büyüdükçe seçici olmaya ve reddetmeye başladı hep oyunlarla yedirmeye çalışıyoz

cnm ben de merveye tv eşliğinde yedirebiliyodum .. sonradan iyice sıkıldım çünkü her zaman evde değiliz bir yere gidince de hiç bişey yemiyor.. ayrıca böyle nazlı lutfeder gibi yemeyi öğrendikçe bunu bana karşı kullanmaya da başladı maymun .. şımarık şımarık başını sallıyo istemem diyo halbuki aç halbuki yemek istiyo.. sanki bana bir tepki gibi.. yemediği zaman üzüldüğümü kızdığımı anladı çünkü..

bir süre denicem bakalım .. istemezse zorlamıcam yani.. yemek yemeyi benim için yapmadığını öğrensin .. ilerde daha da zorlanıcam bu belli.. doğru yeme alışkanlığını edinmeli geç bile kaldık yani.. kaç kere denedim ama sonunda dayanamadım .. ama böyle de olmuyo ki.. zorla -oyunla- tv ile şımararak yemek yemek nereye kadar yanii. sinir kalmadı .. bu sabah yediğiyle merve bir kaç kez çorbasını teklif ettim baktım şımarıyo başını iki yana sallıyo bi tripler görmeyin .. tamam kızım dedim şaşırdı.. normalde ayayy uyuyuyyy şöyle böyle kakari kikiri oynatim yedirim uğraşırım ... ama çok kötü bişey biri gelse bir yere gitsek olmuyo.. bi de hep böyle mi gidecek ilerde değiştirmek daha zor.. tabii tüm bunların sorumlusu benim .. ilerde düzelir diye bişey yokk...:tomato:

arkadaşlar bir süre gelemedim yoğunluktan bir bakınayım dedim maşallah güzel yemişler. Bir tek mervecimden şikayetçi annesi hayatım diyorsunki 2 diş patlattı mervenin peşpeşe dişleri çıktı bu ara ızdırabı var nasıl yesin çocuk kendini onun yerine koyarmısın lütfen. görünüş olarak gayet sağlıklı gayet tontiş duruyor bırak çocuğumu rahat annesi. yiyecektir şu sıkıntılı dönemini atlatsın.

Bu arada ben de melise bir kaç gündür gece meme vermiyorum gündüzü zaten bırakmıştık ya gece yatmadan eğer uyuyakaldıysa sabah uyanınca veriyorum aslında tamamen ksebilirim gece bağımlılığı kalmıştı sadece ama sanırım psikolojik olark ben hazır değilim uzatmaları oynuyorum.

Yemek konusunda ben şöyle yapıyorum melis biliyorsunuz 1 yaş olmamıştı kendisi yemeye başladı elle kaşıkla yada çatalla sulu susuz çorba her yemeği kendisini batırarak yiyor ona kollu tüm önlük aldık giydiriyorum her yemek sonrası onu ve önlüğü güzelce yıkıyorum biraz eziyetli oluyor ama hem daha güzel yiyor hem de kişilik gelişimi açısından önemli diye düşünüyorum. doyunca sizlerin dediği gibi oynamaya başlıyor eğer "dodummm" diye bağırır ama ben ısrar edersem tabağı ters çeviriyor yada döküyor falan, patron o neyi ne kadar isterse o kadar yiyor benim verdiklerimi pek kabul etmiyor mesela çatalla bir şey vermek istediğimi düşünün parmağıyla tabağını işaret edip "koyyy" diye bağırıyor brakıyorum çatalı kendisi alıp yiyor. yani kendi kendini beslemenin tadına vardı benim beslememe karşı çıkıyor çok açken yeni oturmuşken tepiştirebiliyorum o kadar. mesela dün akşam çorbasının yarısını ben yedirdim sonra sulu köfte yapmış annem köfte patates havuş bezelye ve mısır bir lokma bile ben yediremedim kendisi yedi yağlı yağlı manzarayı tahmin edin artık ben bir demeyeyim. melisden tam 2 yaş büyük bir abla var ona hala annesi yediriyor yani melis kadra bile özgürlüğü yok annesi diyorki üstünü başını batırıyor sadece köfte patates gibi kuru yemekleri veriyorum. bu çocuk 3.5 yaşında ne zaman yiyecek olmaz yani. kızlar siz de bırakın 1-2 oynar alışır. Bence 2 kural var 1.si kesinlikle sizinle yemeli biz tüm öğünleri biz yada bakıcısı birlikte yeriz onunla ister istemez özeniyor çatala kaşığa hiç ayrı yedirmem. 2.side kendisini batırcak biraz buna göz yumun,melis de hep çatal kaşıkla yemiyor elle de yiyor çoğu zaman. ne olacak bir sabuna suya bakar. Bir de birazda onaiş verin yemeğe hazırlık aşamasında mesele melis hep mama sandalyesini getirir ite ite, bir de önlüğünü (çekmecesinde yerini biliyor), psikolojik olarak hazırlanıyor yemeğe.

fikriyecim sebzeleri haşlama olarak köftebnin yanında falan veriyorum tek yemek olarak da sulu köfte (kabak patates bezelye havuç mısır ne elime gelirse) karnıbaharı kıymalı yapıyorum, diğer sebzeleri de kıymalı yapıyorum yada onun yiyebileceği yumuşaklıkta etle kırmızı et çok yumuşak değilse yiyemiyor (malum hala 6 dişimiz var :)) hindi yada tavuk but tercih ediyorum. işte böyle melis zeytinyağlı fasülyeyi bile elle yiyebiliyor tabi evde, dışarıda mağara adamı gibi davranmıyoruz biraz daha kibarız :))

melis 10 kiloyu geçmiş çok mutlu oldum. 10.2 olmuş nihayet 15 gün hiç yememişti iştahı geldi şükür. Feridecim hiç üzüme biz 11 kiloyu ne zaman görürüz bilmiyorum belki 2 yaşında doğru düzgün yemeye başlasın çobuk toparlanır.

melise gece meme vermeyince biraz uğraştırarak uyuyor 1 saattir kucağımda derin daldı onu yatağına bırakıp ben de yatayım.

ne söyleyeceğim kaç gündür aklımda unutmuşum melis 4 gündür koltuklara çıkmaya başladı bunu yapamıyordu desteksiz biraz geç kaldı sanırım ama bizim koltuklar biraz yüksek ondan herhalde çok şeker çıkıp çıkıp oturuyor biraz tehlikeli oldu ama. Dün şok oldum mutfak sandalyesini ite ite ocağın yanına götürmüş üstüne çıkmış demirleri çekiyordu ya demirler sıcak olsaydı ya yemek olsaydı gittilçe tehlikeli oluyor.

öpüyorum tüm melekleri

Son düzenleme:
ferda cım yemek yeme yememe zayıf olma filan değil asıl mesele .. bunu bana karşı kullanması .. sanki benim için yiyor.. bir kaç gün aç kalsa anlıcak ama ben dayanamıyorum .. dün aç yattı dayanamadım uykusunda süt verdim .. sabah da sütünü içti ben de bayağıdır merveye tabak koyuyorum çatalı kaşığı önünde .. aslında aç ama devamlı bana bakıyo şımarıyo habire çatalı yere atmalar ben bakmadıkça .. daha neler neler .. tam inatlaşmalar gıcıklığına beni sinirlendirecek tutumlar yapıyor.. daha 1.5 yaşında yaa.. tabii yemesi içinde zamanında çok yalvardım ettim bunu öğrettim şimdi de bana karşı silah gibi kullanıyo.. bir güzel kızım iki bitanem derken yumurtasını yaptım kaşığı verdim eline .. bizimki önlük de taktırmak istemez .. dün akşam çorba tümüyle üstündeydi.. bu sabah da yumurta .. hadi bunlar da olucak napim ..bu arada o kollu önlükten bulamadım bulduklarım hep 4 yaş filandı.. el yüz her taraf yumurta .. şımarık şımarık karıştırıyo şap şap.. ağzı hariç yumurta her yerde.. ben de başka bir kaşık aldım onunla verim bir taraftandedim başını çevirdi.. kalktım mutfakta başka şeyler yapıyorum döndüm baktım iyice azıtmış durumda .. bir kaç lokma da boğazına gitsin dedim ama sinirlendim artık bu noktadan sonra .. ben verdim o tükürdü derken baktım kaşık elimde titriyorum resmen .. indirdim sandalyeden aşağı avazım çıktığı kadar bağırdım o da ağladı tabii.. herşey boşa gitti dön başa.....

yemek değil mesele.. mesele çatışmamız benim inadıma yemiyor resmen .. bu kozu da ısrar ederek ona ben verdim tabii.. durum bu.. diğer hiç bir konuda bir sorun yaşamıyorum ..inanın evde adım atacak yer komuyor yaramazlığına kızmam .. döküp saçmasına kızmam ama buna deli oluyorum.. kaç defa denedim sonunda beni çileden çıkarıyor .. hep o kazanıyor.. napıcam bilemiyorum.. bunu ona unutturmam lazım ama nasıl .. baba evde olsa yeme konusunu ona satıcam .. ama işte ne bilim .. gidip bir hafta annemlerde mi kalsam yada diyorum ama bu soğukta olmaz ki annemlerin evi o kadar sıcak değil .. benim ev sıcak biz orda üşüyoruz.. son deneme ve başaramama öyküm böyle arkadaşlar.. ne diyosunuz mafoldumben

Son düzenleme:
bikaç gündür girememiştim afiyet olsun bütün bebişlere.

duru dün sabah sütünü içti
kahvaltıda kuymak yani tereyağ peynir ve mısırunundan yapılmış kahvaltı yanında bal ve port.suyu
ikindi gibi bi kase sebze çorbası yarım kase aşure
arada bi kurabiye
akşam biraz kuru fasulye pilav bi danino ve bi dilim armut
yatarkende süt

şimdi ferda febi tam yarama bastınız bende içimi dökmek istiyorum.kusuruma bakmazsınız umarım kızlar.
bizim de yeme problemimiz var. bence hep vardı memeyi bile zorla ben mememi sağarak altına yastık koyarak yatar pozisyonda 4 ay aldı (en fazlada 5 dk emerdi)sonra vazgeçti bir 4 ay daha ben sağıp biberonla içirdim.ek gıdalara başlamadada hep problemliydik. pütürlüye geçmedede. vs vs. bir dönem beslenemediğinden bence kansızlığımız oldu. kansızlıktan iştahsızlık olmadı yani.çünkü kan değeri normale gelincede zorlamayla gitti herşey. yeni tat arayışı hiç olmadı çok sevdiği her verdiğinde severek aldığı şeyde olmadı.ha bir tek kuru ekmeği sever vede külahı onu bile bitirmez iki üç ısırık alır elinde gezdirir.
mama sandalyesinden sıkılıyor diye 1 yaşta küçük koltuğunda önüne sehpa koyarak yedirmeye başladık.oyunla yemeyince mecbur tvyi açtık. mutfak bizim karanlık salondaki masayıda sevmiyor.mutlaka akşam yemeklerinde bizimle yemese bile masaya oturttuk yemeklerle oynamasına izin verdik. önüne sofrabezi serip yoğurdunu çorbasınbı vs kendi yemesine izin verdim. nafile bir iki kaşık.oynamıyor bile çok sıkılıyor. durum hala öyne yani. eline bişeyler verip döke saça yemesine izin veriliyor.
şimdilerde madem masayı sevmiyor hepimiz sofra serip yere oturup yer sofrasında yiyoruz bize özenirde yer diye. önce hevesle oturuyor sonra tadına bile bakmıyor çoğu şeyin.acaba yaptığım şeylerimi sevmiyor yok öyle değil dışardada başkasına gittiğimizdede tadına bile bakmıyor.
yani öyle yemeyi merak etmiyor hiç hevesli değil. uzun süre aç bırakıyorum hatta haftasonlarımız aç geçiyor.
bakıcı yediriyor ama kahvaltısını bile blenderliyor öğlenleri çorba içiriyor meyvesini rendeliyor.genede yiyor ama bana göre.
aç olduğunu anlıyorum çünkü mamma mamma yada emmek diye mutfağa saldırıyor.ama kesinlikle yemeğe baka baka yemiyor kendi yemeye çalışmıyor. çok mızmız yarı ağzı açık yarı kapalı yiyor.tatlı şeyler verirsem limon yemiş gibi yüzünü ekşitip öğürüyor.
iştahsız bir babamız var oğlumda ona çekmiş diye düşünüyorum ve sanırım bu hep böyle gidecek.
bende febi gibi çok krize girdiğim oldu. artık suçu kendimde bulmak istemiyorum ya bende çok sıkıldım. (((
ama sanırım şurda hatalıydım hep. kitabi bilgilere göre yedirmeye çalıştım . günde alması yemesi gerekenler şunlar deyip deyip ısrarcı oldum.o kadar yiyebilen çocuklarla karşılaştırdım.
şimdi akıllandım ama nafile yemeye direnç gelişti çoktan artık yediği kadar sevdiği kadar benimde pilim bitti zaten. paşa gönlü bilir...

mayacım bizde durum farklı cnm benim kızım dişten de değil istemediğinden de değil tamamen psikolojik olarak yemiyor.. şimdiden inatlaşma sorunu yaşamaya başladım .. 2 yaşında her şeye hayır diyen çocuk kıvamına 1.5 yaşında eriştik .. öyle gözüküyo..:1no2::çok üzgünüm:

birkaç yerd eyazdım yine yazıyorumm..
kalıplaşmışş medya teorileriylee çocukları sık boğaz etmeyinn..
içgüdülerinize güvenin..
fazla vicdan yapmayınn...
biri birgün çıkıp bu çok iyi verin diyorr.biri yok vermeyin diyor seneler sonra.
bence iç güdülerinize güveninn..

ben oylum bisküvileriyle büyümüşüm..
eskilerde nerde anamız babamjız vitaminde sebzeydi etti oydu buydu uğraştı..
annem beşiğe bağlar tarlaya gidermiş ..
gelincee altına kaka yapmış ne yemiş ne içmişş böle büyümüşüz..

şimdi allahıma bin şükürr senede birkez ya hastalanırım ya hastalanmam..
belki genetikte var ama..
moralinizi bozmayın..
sinir krizleri geçirmenizde normal yemeyen çocuk çok zor..

bizimkide memeden kesmeden önce..fazla yiyen bir çocuk deildi.
kafasını tutarak yedirridimm..

şimdi kendisi elimden ttup yemek istiyorr..
vee karşına geçirip yediriyorumm..
çok sallamadımm emiyor diyee.
şimdide şükürolsunki yi,yorr..

kendinizi üzmeyin yıpratmayınn..

benim görümcemdee rondodan geçierek verdii kaç yaşıan kadarrr
şehriye çorbasını bile zor yedirriyordumm diyor hep bana tarhana çorbası..
yoğurtt odaa saatlercee 3 kişi şaklabanlık yaparak yedirirlermiş.
ben biliyorumm zorla yedirirdi yedirene kadar krizler geçirridi..
çocuk ağlardı ozorlardı..
sonra yediğinide kusardı çocuk.
şimdi ilk okul 3 e gidiyor hala yemem sorunlu..
yani içinde varsa çocuğun değiştirmek zor oluyorr..

neyse uzun oldu:)))pardonn

ayy teknocum neden düşünemedim sana sormayı yaa.. ne de olsa tecrübelisin .. yazdıklarına katılıyorum .. da ben geç mi kaldım direnç gelişti inatlaşıyo yemiyo nasıl çözücem ben bu inadını cnm yaaa...

kademe kadae girebilrisin febi olayaa..
valla ben ilklerdede böle sütüne düştüğümü hatırlamıyorumm..
ama belli bir yaşa gelince önlerine ne versem yiyorlardıı..
şimdi seçiciler ama farkın olduklarından seçiciler
onuda geçerler eminim yaş 15 filan olunca..

ama hala zorla yapılacak iş deil diyorumm..
bir lokma ise bir lokmaa.
ertesi gün iki lokma yerr..
bölee zmanla aşılır belki..

ama inanın yemeyen çocuk kaç yaşınd aolsada yemiyorr..

cnm merve yemeyen çocuk değil.. maaşallah yese iyi yiyo.. ama belli şeyleri yemek çok seçiyo.. daha tadına bakmadan ne göstersem yüzünü ekşitir.. başını iki yana sallar.. bi havalarda yani zilloş genç kız mı olcek ne ohaoldumsmilekaydirigubbakcemile3:1ninca::bbo:

hehe tam zamanı geldi geçiyor bileee...
genç kızlığa bugün yarın adım atar sen evde molfix girl bulundurr..:lepi:

canım ozman bence merve belli bir yaşa gelinc eherşeyi yerr..
sen inat o inatt nereye kadarr...
biriniz taviz vereceksiniz..
konuşmalardan anlamadığına göreee..
şimdilik sen taviz vereceksinn..

benim büyükler seçiyor ama ben başlarının etini yiyorum bu yararalı şmle bünyeye yararlı böle yararlı yerseniz şööle olma zböle olmaz..

onlar anladığı içinn..
merveye şimdi ne dersen boşş.

kızlar bayagı dertliyiz:sinifsinif:
bende aynı durumdayım o yüzden tavsiyemde yok((ama aç bırakınca biraz yiyor bide onu deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…