aylardır 11 kilo hiç değişmedi.. oysaki tombiş bir bebekti.. büyüdükçe gelişim duruyo zayıflar filan diyolardı bana hiç öyle gelmiyodu ama doğruymuşşu an 11 kg diyince herkes iyi işte normal deniyo doğal olarak ama 3-4 aydır hiç büyümemiş olması canımı sıkıyo.. soğuk ve hastalık zamanı olmasa doktora gidip bi tahlil filan yaptırsam diyorum ama 1-2 ay sabretsem iyi olcak ..
malesef çınar da tek başına yeme alışkanlığını edinemedik daha tabağa koyuyorum çatalı alıyor arada bi yiyor ama çoğu yerde karıştırıyor benimde sinirlerim tepemdeeee oluyor en iyisi kendim yediriyorum
kızlar doğadan ın bitki çayı var bebekler için tavsiye ederim çınar sevdi
dün ilk defa denedim çok güzel içti
bugün eren bey yiğit eren bey neler yedıı::::::::
sabah kahvaltıda komşuma davetlıydımm patates kızartmış bıraz ondan yedı yarım çay bardağı portakal suyu içti ayrıca bıraz pohça yedıı..
öğlene doğru çubuk kraker,cevız ve fındık yedı bır avuç kadaarr.. hepsı..
aralarda benı emıyor öğlene doğru emdı ve uyuduu..
öğlen uykusundan kalkınca..sebze çorbası ve yoğurt yedıı..
arada bır dılım ayva ve elma yedı..
akşam yemeğinde 5 tane köfte, kuru fasulye 8-9 kaşık kadar ve bır kase yoğurtlu pılav ve 3 tane salatalık turşusu yedıı..
sonra patlamış mısır meyve kestım nası çok sevdığı için hala bulunuyor evde bır avuç kadar nar tanesı, bır mandalın,bır orta boy kıvı,ve 1 dılım ayva yedı,,,
sonra yatmadan once yıne sebzelı çorbadan yedı yarımkase ve benı emerek uyudu kuzucumm,,
şimdide 200 ml çocuk sütü verıcem onuda içer...tabı uykusunda
ferıdem canım şimdi sütten kestınya anca toparlamaya başlarr yavrucuk sıkma canını hem kızlar bıraaz mınyon olabılır benım komşumun kızı 8 teemmuz 2007 doğumlu yanı bızımkılerden 1 yaş büyük ama hala 10 kılo hıç dert etmıyorlar merve ona göre çok çok ıyı ve bırçok bebek 11 kılo cıvarı daha azları bıle var dert edılecek bışı yok yanı tatlımmm
CAnım evet 11 kg normalhem de çok iyiy diyebilirim.Eğer her ay düzenli olarak boyu uzuyorsa merak edilecek durum değil.Bu yaştaki çocuklar 2 ayda en az 1 cm uzamalıdır.En son kontrolünüz ne zamn dı ve o zamn kaç cm di?Sen evde boyunu ölçeyebilirsin eğer boyu normal ise dr götürmen gerek yok.
Bi de 3 ay boyunca hiç kilo almadığısa o zamn vitamin başlamalıdır..en az aylık 100 gr almalıdır,ama eğer hastalama durumları olmuş ise veya sizin gibi sütten kesme durumu varsa kilo vermesi bile normal sayılır.
Merve 18 aylık olmadımı aşısı yokmuydu,bebek sağlıklı görünse de 18 aylık kan sayımı yapılıyor diye bilirim.Bi de Mervenin saçları uzamıyor diyorsun bu da zinko eksikliğinden kaynaklanabilir ama bildiğim kadarıyla Merve yeterli miktarda süt içiyor zinko eksikliği olmamalıdır.
kademe kadae girebilrisin febi olayaa..
valla ben ilklerdede böle sütüne düştüğümü hatırlamıyorumm..
ama belli bir yaşa gelince önlerine ne versem yiyorlardıı..
şimdi seçiciler ama farkın olduklarından seçiciler
onuda geçerler eminim yaş 15 filan olunca..
ama hala zorla yapılacak iş deil diyorumm..
bir lokma ise bir lokmaa.
ertesi gün iki lokma yerr..
bölee zmanla aşılır belki..
ama inanın yemeyen çocuk kaç yaşınd aolsada yemiyorr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?