canım nar iyidrebilirssen nar ver sanberke çok iyiy gelmişti,bide yemeklerii pirinçli yap.yoğurdun içinde biraz pirinç unu da koy öyle ver.ayrıca sanberk ishaliken dr süt verme demişti onun yerine peynir ve yoğurt verdik.kestane muhalebisini yapabilirsin veya tek kestane yidirebilirisin.şeftali püresi de iyi gelir.Aklıma bunlar geliyor.
teşekkürler tatlım. malum hiçbişi yemeyince hep süt içti bugün uras.nar bulamıyorum artık pazarda ondan almıyorum tekrar bi bakayım manavlara.aklıma geldi kestane ama ishal yapar diye vermemiştim yarın denerim tatlım sağol
Ayşecim niye tuz kullanmıyorsun canım,bildiğim kadarıyla 1 yaşından sonra tuz kulanması gerek tabiki sınırlı miktarda.Hergün 1 gr tuzdan ihtiyaçları var.Tuz iyotlu olmalıdır.İyot başak bir şekilde almamıyorlarmış.Tek deniz ürünlerden ve iyotlu topraklarda yetiştirilmiş sebzelerde varmış.Ama ne kadar balık yedirebilirsin veya türkiyedeki topraklar iyota sengin midir..Ama Yiğit tuzlu penir ve tuzlu zeytin yiyorsa o zamn tamam derim.
yiğit eren bugün iştahsızdı bişi yemedı desem yerıdır...
ayşecim paylaşım için teşşkürler canımmm..çorbayı bende bu şekılde yapıyorum ...
patlıcan yemeğini ilk kez duydumm
fikriyecim teşekür ederim
annemin ev salçası tuzlu,,onun için tuz kullanmıyorum,peynir yiyecekse akşamdan suya ıslıyorum yani az tuzlu oluyor,,yiğit birde tuzlu olursa hiç sevmiyor,alıştı sanırım,ama salçanın tuzunu anlamıyor,,az kullanıyorum tabi bende,,haa birde çubuk kreker yiyor,,o da tuzlu
rosecim patlıcan yemeğini ben uydurdum,,
kadınlar kulübünde kendimi kaybedince pırasa yemeğini yakmıştım bir zamanlar,,,dolapta en çabuk pişecek bu vardı:))))
kız fahroş ben yiyemem bu kadar küçücük çocuk nasıl yiyo .. çatlıcaaakkk..ohaoldumsmile
şaka bir yana aşırı yemek yemesini bilmiyorum ama aşırı kilo alması sorun olur ilerleyen yıllarda .. obez çocukların sayısı çok fazla deniyor .. gerçi eren kilolu değil ama aklında bulunsun yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?