Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

teşekkürler tatlım. malum hiçbişi yemeyince hep süt içti bugün uras.nar bulamıyorum artık pazarda ondan almıyorum tekrar bi bakayım manavlara.aklıma geldi kestane ama ishal yapar diye vermemiştim yarın denerim tatlım sağol

melis sabah peynirli domatesli omlet yedi biraxda helva
arada biraz kuru üzüm, çeyrek elma ve 1 danino yedi.
öğlen etli nohut pilav
arada bisküvi, aburcubur atıştırdı annamlerdeydik kim ne verdi bilmiyorum.
akşam 1 kase ekmek doğranmış yoğurt çorbası
yatmadan muhallebi

mayacım melisin kabızlık problemi var melisi en çok kabız yapan şeyler muz, ve pilav, ikinci derecede patates bunları deneyebilirsin.

duru sabah süt
kahvaltıda kaşar,zeytin,bal,helva,port.suyu
ikindide karnıbahar yemeği,bi iki kaşık makarna ve yoğurt
arada çubuk
akşam bi kase sütlaç
arada kivi vericem
yatarkende süt

baydır yazmıyorum,sanberkin düzeni biraz bozukta bugün biraz daha iyidi yazayım dedim
sabah yumurta,süt,üzüm,şam fıstığı,1 tane pesmet
öğlen 1 kase tavuklu brokoli çorbası,1 dilim ekmek
ikindi yoğur,1 tabe kinder pingui,birkaç tane makatna
daha sonra üzüm,ceviz ve mısır atıştırdı
akşam yemeği de zarzor küçük 1 kase kıymalı pirinç çorbası
yatarken süt

Son düzenleme:
yiğit sabah çorba içti,
sonra kinder çikolara yedi bir dilim,çubuk kraker yedi 5-6 tane
öğlen patlıcan közlemesinden yaptığım bir yemek var,süper oluyo,onunla biraz yoğurt yedi,
akşamüstü neskuikin gofretinden yedi,ve meyve püresi
biraz önce uyudu ve sebze çorbası içti uyumadan
sebze çorbasının içindede brokoli ,karnabahar,havuç ,patates,kabak,ve kıyma var
yiğitin en sevdiği çorba bu
tavsiye ederim
patlıcan közlemesi yemeğimide anltayım kızlar belki yapmak isteyen olur:::
patlıcanı fırında közledikten sonra çok ince doğruyorum
ayrı tencerede soğan ve büyükçe bir havucu rendeleyip az kavuruyorum,
rende domates ve çok az salçayla pişiriyorum,,havuç rende olduğu için çabuk pişiyor,ben yiğitin yemeklerine hala tuz kullanmıyorum,,
yoğurdu da çoğu zaman keçi sütünden kendim mayalıyorum,tatlı bir kıvamı olduğu için daha çok yiyor tosunum
afiyet olsun tüm bebişlere

Son düzenleme:
yiğit eren bugün iştahsızdı bişi yemedı desem yerıdır...
ayşecim paylaşım için teşşkürler canımmm..çorbayı bende bu şekılde yapıyorum ...
patlıcan yemeğini ilk kez duydumm

Ayşecim niye tuz kullanmıyorsun canım,bildiğim kadarıyla 1 yaşından sonra tuz kulanması gerek tabiki sınırlı miktarda.Hergün 1 gr tuzdan ihtiyaçları var.Tuz iyotlu olmalıdır.ıyot başak bir şekilde almamıyorlarmış.Tek deniz ürünlerden ve iyotlu topraklarda yetiştirilmiş sebzelerde varmış.Ama ne kadar balık yedirebilirsin veya türkiyedeki topraklar iyota sengin midir..Ama Yiğit tuzlu penir ve tuzlu zeytin yiyorsa o zamn tamam derim.

sabah sütümüzü içtik. beraber bizimle kahvaltıda az peynir ekmek yumurta beyazı yedi.bulamaç yaptım genede çeyreğini yedi. uyudu biz çıktık. kalkınca tam küçük muz yemiş.az çorba içmiş bir köfte. sanırım uzun süre aç kalmışki eve girer girmez mamma dedi bana. etsulu şehriye çorbasını içti.kakasını yapmamış hiç.diyetini bozdum bu yüzden.az ekmek yedi üstüne.
afiyet olsun.

1 – 3 Yaş Çocuk Beslenmesi
Dokuz aydan sonra çocuğun temel gıdası olmaktan çıkan anne sütü 2 yaşına dek anne için uygun olan bir zamanda kesilebilir.

Bir yaşından sonra 13-14 aylık olan çocuğa, çatal kaşık kullanma alıştırmaları yapılabilir. Ailenin diğer fertleriyle birlikte sofrada oturan çocuğun ayrı tabağı olmalı, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir.

Bu dönemde de çocuklar günde dört öğün beslenmeli, temel besin gruplarından (süt ve sütlü gıdalar .. etler, yumurta ve baklagiller .. sebze ve meyveler .. unlu ve nişastalı besinler) yeterli ve dengeli tüketmelidirler.

Yemek sırasındaki çocuk davranışlarındaki olumsuzluklarda aşırı tepki, cezalandırma,aşırı beklenti içinde bulunma yemek zamanını çocuk için işkenceye çevirebilir.

Çalışan anneler çocuklarını akşam yemeklerinin mutlu bir ortamda geçmesine özen gösterilmelidirler. Yemek öncesi sakin yorucu olmayan bir oyun veya istirahat yemeğin keyifli geçmesini kolaylaştırır. Okul öncesi enerji gereksinmesi arttığı için bunun karşılanmasına özen gösterilmelidir.

Bu yaşta televizyon ve oyun çok çekici oluşundan yemeğe ilgisizlik sık bir sorundur. Ayrıca yemek seçme de sıktır, haftalarca hep aynı şeyleri yemek istenmesi nadir değildir. Bu dönemde çocuğun çikolata, şeker, pasta, kola gibi besleyici özelliği olmayan şeylere alışmamasına özen gösterilmeli. Yemek saatleri düzenli olmalı ve yemek arasında bu gibi besinlerin verilmesinden kaçınılmalıdır.

Örnek Günlük Beslenme Programı

Kahvaltı (07.00-08.00)

1 yumurta (gün aşırı)

Ekmek, tereyağı, beyaz peynir, bal-pekmez veya reçel

1 bardak süt

Ara Öğün (Saat 10.00)

1 Bardak meyva suyu

Öğle Yemeği ( Saat 11.00-12.00)

Köfte (veya balık, tavuk, karaciğer)

Sebze (veya salata)

Patates (veya pilav, makarna)

1 Bardak süt veya yoğurt

Ara Öğün

Meyve

Akşam Yemeği (18.30-19.00)

Şehriye çorbası (veya makarna, pilav)

Yoğurt (veya süt, muhallebi)

fikriyecim teşekür ederim
annemin ev salçası tuzlu,,onun için tuz kullanmıyorum,peynir yiyecekse akşamdan suya ıslıyorum yani az tuzlu oluyor,,yiğit birde tuzlu olursa hiç sevmiyor,alıştı sanırım,ama salçanın tuzunu anlamıyor,,az kullanıyorum tabi bende,,haa birde çubuk kreker yiyor,,o da tuzlu

yiğit eren bugün iştahsızdı bişi yemedı desem yerıdır...
ayşecim paylaşım için teşşkürler canımmm..çorbayı bende bu şekılde yapıyorum ...
patlıcan yemeğini ilk kez duydumm

rosecim patlıcan yemeğini ben uydurdum,,
kadınlar kulübünde kendimi kaybedince pırasa yemeğini yakmıştım bir zamanlar,,,dolapta en çabuk pişecek bu vardı:))))

Böyle bişt olduğunu tahmin etmiştim zaten.Tuzsuz yemekler alıştılar sanberk de bizim yemeklerden yiyemiyor.Çünkü hem daha tuzlu hem de daha yağlı oluyor.Onun için artık tuzu ve yağı daha az kullanmaya başladık.Artık bizim yemeklerinden yemesini istiyorum.
Anladığım kadar bebeişin gerekli miktar tuzu alıyor:)))))))))))))))))cokacimcoook

slm,,
yiğit bugün sabah kahvaltısını yumurtalı yaptı yine,
arada eline bir havuç soyup verdim tazesinden kemirdi durdu,,havuç sindirim sistemini güzel çalıştırıyor
öğlen yemeğinde bulgur pilavı ve yoğurt yedi
akşamüstü 4-5 tane fıstık yedi ve meyve püresi
akşam yemeğinide çorba içti
2 dilim portakal yedi aralardada beni emdi
uykusuna daldı

az su içiyor bugünlerde hep reddediyor,suyu çok severdi kış diye içmiyor galiba
sizlerin bebekleri nasıl su konusunda
günde 1 su bardağı kesinlikle içmeleri gerekiyormuş

rosecim patlıcan yemeğini ben uydurdum,,
kadınlar kulübünde kendimi kaybedince pırasa yemeğini yakmıştım bir zamanlar,,,dolapta en çabuk pişecek bu vardı:))))

anladım canım oda güzelmiş..zemuszemus

bugün eren paşa neler yedıı..
sabah kahvaltısında,çeçil peynırı,haşlanmış patates orta boy ıkı tane,ve ıkı yeşıl zeytınn,,yarım çay bardağı meyve suyu
öğlen babaannesındeydı 150 cc süt,bonfıle yemış ıkı tane orta boy,
sonra uyumuşş,,ben geldığıme uyanmış ama bişi yememıştı sonra
kalkınca yarım armut yedı,ve bıraz çikolata,
akşam yemeğinı hazırladık o sırada 6 tane sardalya balık yedı ve marul salatası yedıı,,
sonra mısır yedıı ve ondan sonra 3 dılım ayva ve 4 dılım mandalın yedı...
saat 22 gıbı benı mutfağa götürdü mama maa dıye buzdolanını açtı yoğurda saldırdıı ve bende etı çok sevdığı için 2 tane burger kızarrtım yanındada bır kase yoğurt yedıı. ekmeklı..uyanıkken ben yanındaysam süt içmedığı için yatmadan önce çorba yada böyle şeyler yıyor mlsf..babaannesındeyken ıçıyor ama benı görünce almıyor direk meme dıye bağırıyor:))))şimdi uyuyor bırazdan 200 cc düt verıcem onuda içer...

feridem paylaşım için teşekkürler canımm

kız fahroş ben yiyemem bu kadar küçücük çocuk nasıl yiyo .. çatlıcaaakkk..ohaoldumsmile

şaka bir yana aşırı yemek yemesini bilmiyorum ama aşırı kilo alması sorun olur ilerleyen yıllarda .. obez çocukların sayısı çok fazla deniyor .. gerçi eren kilolu değil ama aklında bulunsun yerimseniben

canımhergün böyle değil erenn bazne böyle bazen hıç yemezz kılosuda boyuna göre çok normall hatta az bıle.. o nedenle dert etmıyorumm doktorumuzda bişi demedıı..ALLAH KORUSUN YAVRUCUKLARIMIIZII BEN BI KENARA NOT ETTIM ŞEKER SAOLASINNN..salakcinni

yiğite sabah kahvaltıda sahanda yumurta yaptım fakat babannesi bizde ve onun başörtüsünden korktuğu için ağlama krizine girdi ve hiç yemedi,portakal suyu ve 2 çubuk kreker yedi
öğlen balık çorbası yaptım,1 kase onu yedi
akşamüsüt birtane kavanoz maması yedi,misafir vardı işimin yoğunluğundan kendim yapamadım
birazönce yine çorba yedi ve uyudu,uyanmamasını temenni ediyorum ama uyanırsa 1 tane köfte kızartacağım

kahvaltı
1 yumurta,süt ve karaşım(danino,tahıl mama,tahin,bal)
öğlen
1 kase mercimek çorbası,yarım dilim ekmek,yarım çay bardağı meyve suyu(pekmezli)
ikindi 1 kavanoz meyve püresi 1 danino
akşam
1 tabak etli bezeliye,1 ça bardağı meyve suyu(pekmezli)
çok az süt

bir haftadır teklif var ısrar yok. kitabın çok faydasını gördüm(yemiycem işte) soruyorum yemezse kaldırıyorum. hafta içi akşam öğünlerinde tadımlık şekilde geldi geçti.
fikriyecim teşekkür ederim nar önerin için. dün pazarda buldum ve bir narın yarısını oturup oturup yedi çekirdekleride çok sertti yuttu hepsini.
sabah 600 gibi süt. yumurta beyazı ekmek az peynir yedi.yumurta sarısı iki bisküvi bir kaşık bal tuzlu peynirli bulamacından az yedi.uyanınca nar vereceğim. öğlene köfte pilav. akşamada sebze çorbası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…