Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

sabahki kabustan sonra uyku sonrası - bu arada uyumam diye de tutturdu - muz dilimledim yüzüne baktı karıştırmadı bile muzu sevmez ezerim ben yoğurda filan katarım ama artık kendimiz yiyoruz malum .. neyse çorba pişti brokoli çorbası .. onu da yemedi hadi kalk dedim masadan kalkmıyo da .. onu bıraktım mutfakta sandalyeden kendi de inemiyo.. öyle oyalanıyo tam inat yaaa.. sonra gel kızım inelim indik ışığı kapattım salona gel yok gelmiyo gülüyo pis pis.. ben de çıktım salona gittim tak diye de kapıyı kapattım başladı ağlamaya .. noldu kızım diyorum bu sefer ben pis pis gülüyorum tabii..

bu akşam için gazam mübarek olsun naniknanik artık ben de kafa buluyorum napim

feridecim bunu öğrendik artık yemek istemeyince ve biz zorlayınca ancak 1-2 lokma yada kaşık yiyorlar biz sinir harbi yaşıyoruz. Dolayısıyla canım sana zorlama demekten başka birşey yapamıyorum. Üstüne düşmeyeceksin.
Melisin de 3 akşamdır işthaı yok genele dönecek iştahsızlığı geçen sefer de akşamdan başlamıştı. Dün akşam 2 lokma yemek yedi muhallebi de yemedi uyudu aç aç gece beni yedi bitirdi meme diye. Bu akşam da 1 köfteyi zorla yedirdim birkaç kaşık çorba muhallebi yerine puding falan yapmayı düşünüyorum belki yer. Uğraşmak faydasız iştahları yokken lokma sokulmuyor ağızlarına. Bazen şu işe yarıyor. Veriyorum bir lokma almayınca tamam melis diyorum dönüp karşısınd kendi yemeğimi yiyorum bazen çığlık atıyor mama diye (eğer nazsa) o zaman veriyorum.
kollu önlük ben havuzlu handan alıyorum eminönünden keşke haberim olsaydı buluştuğumuzda alırdım merveye de yolumun üzeri nede olsa.

mayacım sözlerinde çok haklısın ben de menüler çıkarmışltım ama melis ayına göre menüleri hiç yemedi gerçi o kadarı ben bile yiyemem bir günde ondan hiç zorlamadım. sAnırım zorlamaktan direnç gelişti. Süslü tabaklar, yemeğe hazırlığa onu ve babasını katmak, iştahlı yemek yiyen insanlardan yardım almak belki iyi gelebilir. Bizim babamız en iştahsız insanın bile iştahını açar genelde onları karşılıklı oturtuyorum :) mesela melis mısır çok seviyor kahvaltı yemek tabağına koyarım hep süslü tabaklar falan hazırlarım çok renkli hoşuna gider genelde. Bakıcıyla yemesinin sebebi onun stres yapmıyor olması olabilir sen stres yapıyyorsa yine yemeyecek diye bunu hissediyordur canım emin ol.
melis de uras gibi emmek emmek diye ekmek istiyor çok şeker oluyorlar ::)

teknologcum tecrübelerin çok kıymetli bizim için ve her sözünde haklısın teşekkürler.

afiyet olsun tostişlere.

ferda cım çok naziksin cnm çok teşekkürler.. sanırım buralarda da buluruz önlükten ama baktığım yerlerde hep büyük vardı.. inş. bu hafta sonu buluruz bakalım ..

ne yemediğimizi mi yazsam .. neyse kalsın .. eskiye dönücem bu gidişle .. sabrım kalmadı .. :çok üzgünüm:

dün 10 antek fıstığıyla günü kapatmıştık.bide üstüne sabahladık. evelsi gece kirli atletimi yatağına koymuştum kokumu alır uyanmaz diye uyanmamıştı. dün gece işe yaramadı.yatağa aldım onun yatağına geçtim yok illa kucağımda yatacak. mızıl mızıl. sabaha karşı tam dalmışkende bu sefer oynamaya kalktı. ağla ağla yatağına arabaları yığdık bir saat kadar geçmişim. sabah uyandığımda oda arabalarının arasında sızmış.
bugün iyiymiş hatta aralarda kestane yedirdim dedi abla. bu gece menüde pide vardı. biraz kıymalının içinden tırtıkladı. yarım damates yedi. oynarkende yarım muz ısırdı yedi.100 cc kadar süt içip uyudu.
ferdacım haklısında babamız oğlundan beter.60 kilo kadar var yok :))) dedemiz iştahlı bi tek bu seferde uras ona yedirmeyi seviyo kendi yemek yerine :)))))))

durunun bugün biraz dengesi şaştı çünkü geç kalktı 10 gibi bende süt vermedim direk kahvaltı yaptırdım.

öğleden sonra bi kase sütlaç yedi

akşamda bikaç kaşık sebze çorbası,bi iki kaşık ıspanak,bi kase kadarda yoğurdu kendi yedi.

yatarkende bisküvili sütünü içti yattı.

aralarda üzüm fındık ceviz atıştırdı.

şu bikaç gündür durununda eski iştahı yok sanırım evde düzen değiştiği için oda etkilendi.hasta gibi değil ama tek tük burun akıntısı var belki ondanda olabilir çok üstüne düşmüyorum yediği kadar.

yoğurt,puding gibi kıvamlı şeyleri kendi güzel yiyor çokta seviyor ama çorba gibi cıvık olanları daha cesaret edemedim vermeyi döker diye.köfte makarna gibi kuru gıdalarıda kendi yiyor,kahvaltısını ben yaptırıyorum ama lokma lokma.

Son düzenleme:

canım sanberk de önlük istemiyor hemncik çekiyor.mecbur pazadan 5 liralık takımları aldım yidirceiğimzamn takım giydiriyorum yemek bittimi çıkartıyorum.yalnız takımlarımız normal giysilerden daha büyük nomara direk günlük kyafetlerin yzarine giydiriyorum.

afiyet olsun bebişlere
sanberkin dünkü yediklerini yazmayım çünkü sabah kahvaltısından sonra saat 17 ye kadar bişey yemedi.dün dr kontrolüne kittik yine kan alındı bu sefer kansızlığı genetik olup olmadığı ve demire olup olmadığna bakılcaktır.sonuçları salı günü alcaz.daha arabadayken uyudu ve uyanmadan uyuaya devam etti kan alındı diyeçok uyudu zorla uyndırdım.
aşamda fazla yemedi ama zorlamadım
Bugün de süper geçmedi yediklerinin yarısını yedi ama zorlamadım ne yapalım uyun daha tatlı.
ben de birçok kez sinir krizi geçirdikten sonra akıllandım ve bu konuda artık çoook rahatım yedimi iyi yeedimi yine iyi kendisi biliyor.artık zorlamak yoooooooook...

geçmiş olsun sanberke sonuçları bekliyorumm merakla..inşallah bişey çıkmayacak..

inşallah canım,benim de umudum var.Siz biliyorsunuz sanberk iyi besleniyor hergün et yer umarım faydası oldu.Ayrıca sana da teşekkür ederim canım yakından ilgilendiğin için.olumunekankayizsmile

merhaba hanımlar ,yiğit 3 gün önce sünnet oldu ve iştahı sünnetle birlikte fena açıldı,(maaşallah diyeyim çünki ben yiyor deyince hiçbişey yemez)
sabah kalkıyor ve kalkmasıyla birlikte ne versem yiyor,hiç geri çevirmiyor,
bu sabah kendi yumurtalı kahvaltısını ettikten sonra bizimle 2 sigara böreği ve 1 bardak açık çay içti,
öğlen uykusundan sonra,tarhana çorbası yedi ve akşamüstü muz elme karışımı püre yedi,akşama köfte kızartacağım ona sonrasındada emini 1 portakal yer,
iştahsız bebeklerinizin iştahının açılması dileğiyle ,,insan ne kadar canını sıkıyor bu konuya biliyorum çünki

öğle uykusu sonrası yoğurdunu bitirdi. oynarlarken çeyrek muz birkaç kraker yedi.çok yorgundu bide ishal olmuş akşam yemeğini istemedi. sütünü içip yattı...
afiyet olsun....

bır haftalık aradan sonra bız geldıkk..
eren bu sabah yıne kahvaltı etmedı öğlene kadar bışı yemedı dıyebılırım bırkaç çubuk ve meme ıle geçiştirdı öğlen uyumadan önce bır dılım elma, sonra bıraz mercımek çorbası içti,
uyandıktan sonra,
bır muz yedı kendısı almış mutfaktan geldıı:)
akşam yemeğinde
bıraz pılav,yoğurt ve sütlü çorba yedı,ayrıca bır kaseye yakınlahana turşusu yedı yemek yemıyor turşu yıyor yaa:))
sonra meyve suyu sıktım eşim ısteyınce erenede verdım 1 büyük çay bardağı kadar sonra bır kurabıye ve cerez yedı..çok fazla iştahlı değildi bugün..
azöncede 150 ml süt içti uyuyor şimdii.

fikriyecım ınşallah sanberkın sonuçları ıyı çıkar canımm.bişi yoktur maşalah yemesı gayet ıyı çünkii...

mayalıhamur canım erende ıshal gıbı bırkaç gündür ama keyfı yerınde şükür umarım uras da toparlanırr..kıyamam kuzuma

günaydın dün kızımı ben besledim yazayım neler yedirdim dün iyi yedi şaşırdım bakalım bugün nasıl olacak.
sabah: 1 dilim ekmekle 1 küçük labne peynir, 1 çorba kaşığı mısır, biraz domates, 2 zeytin, biraz reçel, helva, 1 danino, biraz süt.
öğlen: kıymalı türlü 1 tabak, 1 çay tabağı makarna, 1 bardak ayran
akşam: 1 kase bulgurlu nohutlu köfteli yoğurt çorbası, çok az sulu köfte doymuştu da benim tabağımdan tırtıkladı.
sonra 1 çikolata (arkadaşımız yurt dışından getirmişti onu veriyordum bir tek bitti ama yoğurtlu çocuk çikolatasıydı)
yatmadan muhallaebi

dün hiç meyve yemedi istemedi canı ama öğlenki yemeği bol bol sebze yedi.

bu günlerde sanberk yemeyi azaltı,sebeb çooook,köpek dişler yolda hala çıkmadı ama rahatsızlık veriyor.oyun daha önemli,yv izletmediğim için mama sandaliyede oturmak istemiyor,misafir vardı baya da şımırtı sanberke..bide daha önemlisi sürekli kandırmakla iyidirmekten sıkıldım..kendime ara verdim yoksa sinirlerim iflas edecek...........delikafaduldenboshayallersmile
ama tek güzel tarafı kendi kendine besleme isteyi ve çok hefesli.ben de veriyorum batırsın istediği kadar.akşam 1tabak patates yemeği kendisi bitirdi diyebilirim..tabiki biraz benim yardımıyla.:tomato:

duru bugün sabah sütünü içti
kahvaltıda bi yumurta+bi bıldırcın+peynir le tererağlı omlet,bal,port.suyu
arada bi dilim armut
ikindide 4-5 misket köfte,yarım kase makarna,yarım kase yoğurt yedi
akşam bi kase sütlaç yediricem
aralardada kivi,elma,armut teklif edicem
yatarkende içerse süt.

yiğit sabah sahanda yumurta ve yarım sigara böreği yedi,
arada açma tırtıkladı,,
öğlen uykusundan sonra 1 kocaman kase tavuklu sebze çorbası içti,
akşamüstü yarım köfte ve yanında muz elma karışımı yedi
şimdi uyuyor akşam yemeğide yine sebzeli tavuk çorba içer heralde
afiyet olsun bebişlere

urasın ishali devam etti. ishal değil de pişik yapmış hemen o rahatsız ediyor. gece 4 de uyandı feryat figan. temizledik kremledik. 4den sonra kucağımda uyudu. sabah sütünü içti. kahvaltı istemedi. yumurta beyazı tırtıkladı az. öğlen yarım kase patates pirinçli yemekten.sütünü içip uyuudu. akşamda iki köfte 5 kadar makarna yedi. çeyrek muz yedi sütünü içip uyudu.

canım nar iyidrebilirssen nar ver sanberke çok iyiy gelmişti,bide yemeklerii pirinçli yap.yoğurdun içinde biraz pirinç unu da koy öyle ver.ayrıca sanberk ishaliken dr süt verme demişti onun yerine peynir ve yoğurt verdik.kestane muhalebisini yapabilirsin veya tek kestane yidirebilirisin.şeftali püresi de iyi gelir.Aklıma bunlar geliyor.

fikriyecim çabucak dişi çıkar inşallah urasın köpek dişleri zor çıkıyor, 1 haftaya düzelir merak etme.

sanberke, duruya, urasa ve yiğite afiyet olsun.

mayacım çinkooksit süper geliyor pişiğe sür yat sabah hiçbir şey yokmuş gibi uyanır. Bir an önce geçer inşallah diştenmi ishal oldu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…