Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Mayacım nar bulduğuna sevindim yarasın kuzuya.

sünki menümüzü yazayım
uyanınca yarım çay bardaığı süt,
kahvaltı 1 bardak pekmezli meyve suyu,1 dilim helim,1 yumurta
ara 1 bebek biküvüsi,1 dilim elma
öğlen etli-sebzeli şehriye çorbası,meyve suyu,biraz ekmek
ikindi yoğurt,1 çorba kasığı tahıl mama,1 çay kaşığı tahin.
akşam 1 kasepirinç çorbası,2 küçük köfte,biraz ekmek,meyve suyu
ara misafirliğe gittik orda fıstık,fındık,badem yedi
yatınca süt

uras a da sanberke de yarasın .. aferin onlara..

mayacım düzelicekler inş.. kendi yemesi için teşvik etmelisin bence uras elini kullanmayı gayet iyi öğrenmiş .. sanırım kendi yiyebilir.. ben de kollu önlük aldım kocaman ama kıyafetiyle giyebiliyo o yönden iyi.. gerçi merve sadece karıştırıyo iştahlı olmadığı için yemeyi tercih etmiyo ..

elini kullanıyo tatlımda kendi yemeye meyilli değil velet. hele sıvı şeyleri hiç istemiyo yoğurt felan.çatala batırabiliyo ama yemiyo. eline atıştırmalık verdiğim şeylerle idare ediyoruz.önlük asla takdırmaz. uzun bir süredir hemen söküp atıyo yeleği zor giydiriyom yangın bizimki.

afiyet olsun tüm bebişlere

duru bugün sabah süt
kahvaltıda bi kase kuymak,bi haşlanmış yumurta,bal ve port.suyu
arada bi küçük dilim kek az kısır,kısır acıydı bide yerken farkında olmadı sanırım ama yedikten sonra gözleri kızardı ve dilini tutup durdu :))
arada bi muz
ikindide bi kase tavuklu pilav bi bardak port.suyu
arada biraz yoğurt yediririm
akşam daha belli değil

aslında yoğurdu pilavı falan kendi yiyebiliyor ama ben yine dayanamıp elinden kaşığı alıp kendim yediriyorum hemen bitsin diye.biliyorum yanlış yapıyorum ama ev sakinleşince buna izin vericem şimdi kalabalıkta sürekli döküntü toplamak çok zor geliyor.
bu arada çok uzun bi süredir kavanoz meyve püresi yedirmiyorum bu mevsimde en sevdiği meyve mandalina ve port.

afiyet olsun duruşa kuymak ne kuu:uhm:
bu arada ayşegül bugün eloş güzel yedi sevindim yazıyım dedim duruyu görünce vazcaydım

arzucum sağol canım eloşada afiyet bal şeker olsun sende yaz bakalım neler yemiş mankenimiz gerçi son zamanlarda baya tombikleşti eloş sultanda

kuymak karadeniz bölgesine ait mısırunu,tereyağ ve peynirle yapılan bi yemek canım genellikle kahvaltıda yeniyor bazıları mıhlama der. benim eşimde trabzonlu onlardan öğrendim.bide şimdi kayınvalidemler bizdeler sık sık yapıyolar duruda yiyor kahvaltıda.

mıhlama olarak duymuştum canım ama yemedim

eloş sultan;
sabah haşlanmış yumurta 1 çay bardagı süt
öglen muz verdim ilk defa kabız oldugundan vermiyorum hiç bugün kiviyle muzu karıştırdım rendeledim verdim arkasından yogurt çorbası içti uyudu
kalkınca yogurtlu erişte yicek sonrada mamasını yer yatar
benim güzel yedi dedigimden kasıt meyveden sonra çorba içmiş olması şok oldum maşallah diyim bari

merhabalar bayadır yazmadım
sabah yumurta,makarna,pekmezli meyve suyu
ara 1 bardak süt,1 dilim elma
öğlen 1 köfte,çorba(kereviz-bulgur),meyve suyu
ara yoğurt,tahıl mama,pekmez ve tahin,1 dilim armut
akşam tavuk,çorba(brokoli,kereviz,pirinç)
akşam çok az süt

mnem menm bağılır buna biz de yapıyoruz ama bizde biraç versyonu var,1 tanesi peynir yerine koyun yoğurdu kullanır,diyer versiyon ise sızdırma(bunu suyla yapılır)peynirli olan ise sütle ama suila da olur.

kızlar benim oğlum bu aralar nutellaya dadandı
ekmek koparıyor bir parça anne mama diye yanıma geliyor hemen
bende anlıyorum nutella sür diyor
aynı anası oldu bu çocuk :roflol:

ayy dıuygucum seninki yine iyii benimkinin babası abisi nutellayı alıp önlerine kaışık kaşık yerlerr..aaayyyy yağ yer gibi..
diyorum nasıl öle yiyebiliyorsunuz sırf yaağğ...

benimkide öğrendi şlimdi nutellayı gösteriyorr kaşıklığı açtırıyor bana kaşık alıyorr nutella kaşıklarımız bile ayrıı..onmu bile öğrendi başka kaşık dahi istemiyorrr kaşık kaşık yiyorrr..

kızıyorum artık bitti diyeee..yerlere atıyor kendini..
helee abur cuburr büyükler yiyor göstermeyin öle yiyin diyorumm..
alıp geliyorlar markettenn..poşeti mutfağa bırkaıyorlar benimki elimden tutup mama mama diyeee poşeti gösteriyorr neyse çucuk krakerle kandırıyorum yokk çikolatalı gofretleri gösteriyorr...

çok kötü evde büyüklere yasaklasanda yine alıyorlar çocukta göre göre alıştı resmenn..
her mutfağa gidişimizde mama diye poşeti gösteriyorr ama açıyorum ekmek poşeti ...şok olıuyorr..bütün poşetlere bakıyorr..

alıştı mama diye tutturuyorr..çikolata krizine giriyorr sanıyurmm şimdiden yani..:1closedeyes:naniknanik

güzel deil ama büyükler çok etikiliyor maaleseff..
babamıza abur cuburcu birgün izin vermesem ikinci gün abur cuburr osfrası kuruluyor resmen evde..

bend eaksine hiç sevmem..
kırk yılda bir oda bitter çikolata yerimm..
bana benzeseler keşke ama ..önlerinde güzel bir örnek yokk maaleseff.
eşime laf anlatmakta mümkün deill..

valla 5 çekmeceli erzak dolabımızz vardı eskidenn..
tıka basa dolu olurdu eşim için..
ölee düşkünn..
ben bir tane bile yemem..

neysee az alınıyor eve amaa yinedee etkilendi kuzumm..
hayırlısı..

haha birde tv de görünce ölee şeylerr
sevinerek mama mama mama diyeee gülüyorr....delikafadulden

kızlar benim oğlum bu aralar nutellaya dadandı
ekmek koparıyor bir parça anne mama diye yanıma geliyor hemen
bende anlıyorum nutella sür diyor
aynı anası oldu bu çocuk :roflol:

Sormayınabim bana çikolata ve dondurma cadısı diyor,niye çünkü onlarsız yaşayamıyorum.Sanberk de benim gibi olmasın diye sınırlı veriyorum her zamn da değil ama maumun çuku çuku söylüyor başka bişey veriyorum gidip çöpe atıyor.Bizimki de reklarmlarda görünce çooook mutlu oluyor.

merve bilmiyor çikolata gofret cips.. değişik şeylere açık değil .. burda işe yarıyor.. ama değişik sebze yediremiyorum bu huyundan dolayı.. gerçi severek isteyerek hiç bir sebzeyi yemiyor.. değişik tadlara açık değil yanii.. ben de çok tatlı vermedim .. ama bal vermeye başladıktan sonra yavaş yavaş tatlı yemeye başladı ..ben de versem merve de çok rahat alışır gibi .. şimdilik vermiyorum ..

balmı:1shok: arkadaşım bal 1 yaşına kadar yasak sakın verme

ege fazla abur cubur yemiyor ama çikolataya çok düşkün
kinder alıyorum genelde ona parmak büyüklüğünde bir seferde atıyor ağzına
ama kızamıyorum bende farklı değilim bilmiyorumkismile
öğünlerini iyi yemese üzülürdüm ama Allah tan yiyor

kızlar hiç havuç çorbası yaptınızmı? ben ilk defa dün yaptım ve irem o kadar güzel yediki anlatamam içine süt, et suyu yada tavuk suyu konuluyor.. büyük insan gibi iştahla yedi.. hatta dün bütün gün çorbadan yedi desem yeridir... favori çorbamız bu olucak sanırım bi süre..

havuç çorbasını burdan birinin tarifinden bakmıştımm..
çokta övmüştü yapsammı yapmasammı karazsız kalmıştım deneyeyeim bende bakayım ...
afiyet olsunn kuzucunaa...

havuç çorbası , kabak çorbası , brokoli çorbası , domates çorbası yaparım .. çok da güzel oluyor.. zaten yağlı ağır yemeklereden çok çorba severim ben merve de çorba sever ama şehriye ve yayla çorbasını ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…