Yarasın kuzuya,havuç çorbasına biraz patates ve soğan eklerim ben,domartesin sezonu olunca az da domates katırım.kızlar hiç havuç çorbası yaptınızmı? ben ilk defa dün yaptım ve irem o kadar güzel yediki anlatamamiçine süt, et suyu yada tavuk suyu konuluyor.. büyük insan gibi iştahla yedi.. hatta dün bütün gün çorbadan yedi desem yeridir... favori çorbamız bu olucak sanırım bi süre..
yap canım yap belki yer,ayrıca havuç iştahı açıyormuş.mutlaka çorbalara havuç koyun.havuç çorbasını burdan birinin tarifinden bakmıştımm..
çokta övmüştü yapsammı yapmasammı karazsız kalmıştım deneyeyeim bende bakayım ...
afiyet olsunn kuzucunaa...
teyzesi sanberk de şeyriye çorbası çooook seviyor sen yapınca 1 tabak göndersene:))havuç çorbası , kabak çorbası , brokoli çorbası , domates çorbası yaparım .. çok da güzel oluyor.. zaten yağlı ağır yemeklereden çok çorba severim benmerve de çorba sever ama şehriye ve yayla çorbasını ..
ben bi ara yapmıştım ama kübüş hiç beğenmedi yarın bi daha yapayım bende belki beğenir bu kez.
sorma kardeş bizimki çöpe karıştırıyor kinder kayıdı arıyoralsanaalsanasmilebende yiğite kinder alıyorum arada,yalamadan yutuyor sırnaşık şey
geçende parkta kinder kabuğu bulmuş getirmiş,mamm diyor,çok güldük
versem günde 1 paket yer,
çorbalarına yeni tat olsun diye mantar katıyorum sevdi,şimdi balık çorbası yapacağım
bu arada biz bal hala vermiyoruz 3 yaşına kadar vermeyecekmişiz hiç vermedik. Süt diliminde bal varmış onu bile vermiyoruz henüz.
değişik sebze çorbları güzel oluyor ama havuç hiç denemedim sütlü çorba da yapmadım genelde yoğurt çorbasının içine koyuyoum yada sade.
Bana tarif verirmisiniz lütfen mesela havuç daha önce verildiyse kaçırmışım :kedi:
meliscim rendelenmiş iki büyük havucu tereyağı ve biraz zeytin yağında soteledim.. sonra içine tavuk suyu ve su koydum.. başka bi kapta bir bardak süt iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı unu karıştırdım ve yavaş yavaş karıştırarak kaynayan çorbanın içine ilave ettim.. irem çok sevdi uzun zamandır ilk defa bir yemeği bu kadar iştahlı ve severek yediçok mutlu oldum.. ben iremin çorbalarını bi çok sebzeyi bir arada pişirip blendırda ezerek yapıyodum.. ama artık bu usulde yapıcam çorbalarını.. mesela bugün kereviz ve havuçlu sütlü çorba yapıcam. derin dondurucuda tavuk suyu var onu da koyucam... melisde sever inşallah..
tatlım bizimkiler 1 yaşını geçtiler 2008 doğumluluar
canım bu topik temmüz 2008 bebeişlerin topiği yani bizimkiler artık 18 aylık bebekler.
meliscim rendelenmiş iki büyük havucu tereyağı ve biraz zeytin yağında soteledim.. sonra içine tavuk suyu ve su koydum.. başka bi kapta bir bardak süt iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı unu karıştırdım ve yavaş yavaş karıştırarak kaynayan çorbanın içine ilave ettim.. irem çok sevdi uzun zamandır ilk defa bir yemeği bu kadar iştahlı ve severek yediçok mutlu oldum.. ben iremin çorbalarını bi çok sebzeyi bir arada pişirip blendırda ezerek yapıyodum.. ama artık bu usulde yapıcam çorbalarını.. mesela bugün kereviz ve havuçlu sütlü çorba yapıcam. derin dondurucuda tavuk suyu var onu da koyucam... melisde sever inşallah..
canım niye bal vermeyeceksiniz.Alerjimi var?Bİz de pek vermiyoruz sanberk alerjik bir bebek onun için baldan elerji olur diye düşündük ama ben denedim ve olmadı.Ama buna rağmen nadiren veriyorum.Benim bilfiğim kadırıyla bebeklere süreklibal verilmez bu bağışıklık sistemini güçlendirmek yerine bazı mikroplara karşı kurumuna zayıfletiyormuş,onun için sık vermemekten fayda var.Bal antiobitik yerinii tutarmış.
bal sanırım kabızlık yapıyo öyle biliyorum ben.. sayılıdır benimde verdiğim.. bir iki defa yani.. tedirgin oluyorum alerji filan yapar diye.. bal alerjisi çok tehlikeli allah korusun...
merve kaşık kaşık bal yiyo versem kızlar .. bir yaşını da geçti .. sanırım çikolatadan daha az zararlıdır.. inek sütü vermeyin pirinç unu vermeyin derken çocuklara ne verelim şaşırdık yaa.. bal veriyorum walla ben .. sabah kahvaltıda yiyo .. dokunur diye tereyğla ekmekle az az veriyorum ama hersabah yaklaşık 1 tatlı kaşığı yiyo bayağıdır.. yapsa alerji yapardı dimi şimdiye kadar ne diyosunuz ??
evet canım şimdiya kadar alerji ortaya çıkardı.1günde 1 tatlı kaşık verebilirsin yalnız dinleme günleri olmalaıeğer 10 gün vermişsen birkaç gün kesmek gerek.Büyükler için de geçerli eğer 20 gün 1 er çorba kaşığı tüketiyorsak 10 gün dinlemek gerekiyormuş.
maaşallah melis e cnm .. ama bal için 1 yaşına kadar beklemeye bile gerek yok tartışmaları varken 3 çok geç diyorum .. yeni bişey değil ki.. annenin dediği gibi biz doğar doğamaz ağzımız tatlansın diye verirlermiş .. ama eşin istemiyosa da verme napalım başka şeylerden yesin ..
maaşallah minik kuş a güzel yemiş.. ciğer köftesini nasıl yapıyosun cnm .. ciğer kıyma şeklinde kavurması filan yedim ama köfte bilmiyorum cnm ..
ferdacım sevindim beğenmesine afiyet olsun kuzuna..
benim kızıma sihirli değnek değdi sankiiştahı süper ötesi.. çok mutluyum.. havuç çorbasının ardından bu istikrarı yakaladığımız için keramet çorbadaymış gibi geliyo:)
maaşallah melis e cnm .. ama bal için 1 yaşına kadar beklemeye bile gerek yok tartışmaları varken 3 çok geç diyorum .. yeni bişey değil ki.. annenin dediği gibi biz doğar doğamaz ağzımız tatlansın diye verirlermiş .. ama eşin istemiyosa da verme napalım başka şeylerden yesin ..
maaşallah minik kuş a güzel yemiş.. ciğer köftesini nasıl yapıyosun cnm .. ciğer kıyma şeklinde kavurması filan yedim ama köfte bilmiyorum cnm ..
ferdacım sevindim beğenmesine afiyet olsun kuzuna..
benim kızıma sihirli değnek değdi sankiiştahı süper ötesi.. çok mutluyum.. havuç çorbasının ardından bu istikrarı yakaladığımız için keramet çorbadaymış gibi geliyo:)
daha önceden hindistanda yeni doğan bebeklere hemn bal verilmesini okumuştum.İnek sütü ve bal konuları tartışacak bir konlardır bence.Artık biz kendi bebeklerimize göre orta bir karar veriyoruz.Drlar farklı görüşte olunca işimiz zorlanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?