Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ben bi ara yapmıştım ama kübüş hiç beğenmedi yarın bi daha yapayım bende belki beğenir bu kez

çikolata sevmeyen çocuk mu var, melis çikolata lafı duysun kulakları dikiyor gözler aramaya başlıyor nerden diye halini heyecanını görseniz, ben de pek vermemeye çalışıyorum ama nafile babası pingui alıyor, anneanne ve dede her türlüsünü engel olamıyorum. Bugün annemlere uğradık komşuları vardı annemin görmek istediler hanımı, bir sürü çikolata yedi bir de teyzeler karışıyor yesin ne olacak diye nasıl eve kaçıracağımı şaşırdım melisi.
Feridecim en iyisini yapıyorsun bir yese hep ister, tadını bilmemesi en güzeli.

Melisin bir süredir iştahı az alttaki dişler 2 tanede kaldı ama sanırım üstten azıları çıkarmak üzere sıkıntısı çok, melis diş periodunda kabız oluyor ondan bile ishal olmuyor çocuk.

ne yediğini yazayım uzun bir süre sonra
sabah tost 1 taneyi tam bitirmedi biraz domates ve pekmez
arada sütle balık kraker
öğlen buulgur pilavı yoğurt kıymalı bezelye
arada malum çikoltalar biraz puğaça ve çay (( annem farkı
akşam: tavuk 2 çeri domates mısır bulgur pilavı yemedi tok tutacak birşey yemedi erken de uyuyakaldı muhallebisini de yemedi gece 1000 kere uyanacak.
bir tane de minik muffin yedi.

bu arada biz bal hala vermiyoruz 3 yaşına kadar vermeyecekmişiz hiç vermedik. Süt diliminde bal varmış onu bile vermiyoruz henüz.

değişik sebze çorbları güzel oluyor ama havuç hiç denemedim sütlü çorba da yapmadım genelde yoğurt çorbasının içine koyuyoum yada sade.
Bana tarif verirmisiniz lütfen mesela havuç daha önce verildiyse kaçırmışım :kedi:

bende yiğite kinder alıyorum arada,yalamadan yutuyor sırnaşık şey
geçende parkta kinder kabuğu bulmuş getirmiş,mamm diyor,çok güldük
versem günde 1 paket yer,
çorbalarına yeni tat olsun diye mantar katıyorum sevdi,şimdi balık çorbası yapacağım

meliscim rendelenmiş iki büyük havucu tereyağı ve biraz zeytin yağında soteledim.. sonra içine tavuk suyu ve su koydum.. başka bi kapta bir bardak süt iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı unu karıştırdım ve yavaş yavaş karıştırarak kaynayan çorbanın içine ilave ettim.. irem çok sevdi uzun zamandır ilk defa bir yemeği bu kadar iştahlı ve severek yedi çok mutlu oldum.. ben iremin çorbalarını bi çok sebzeyi bir arada pişirip blendırda ezerek yapıyodum.. ama artık bu usulde yapıcam çorbalarını.. mesela bugün kereviz ve havuçlu sütlü çorba yapıcam. derin dondurucuda tavuk suyu var onu da koyucam... melisde sever inşallah..

Yarasın kuzuya,havuç çorbasına biraz patates ve soğan eklerim ben,domartesin sezonu olunca az da domates katırım.

havuç çorbasını burdan birinin tarifinden bakmıştımm..
çokta övmüştü yapsammı yapmasammı karazsız kalmıştım deneyeyeim bende bakayım ...
afiyet olsunn kuzucunaa...
yap canım yap belki yer,ayrıca havuç iştahı açıyormuş.mutlaka çorbalara havuç koyun.

teyzesi sanberk de şeyriye çorbası çooook seviyor sen yapınca 1 tabak göndersene:))

ben bi ara yapmıştım ama kübüş hiç beğenmedi yarın bi daha yapayım bende belki beğenir bu kez.

ilk birkaç denemede yemeyebilir ama tadına alışınca severek yemeye başlar.Sen başka bişey de hazırla yemese kurtarıcı yemeğiniz olsun.

sorma kardeş bizimki çöpe karıştırıyor kinder kayıdı arıyoralsanaalsanasmile

canım niye bal vermeyeceksiniz.Alerjimi var?Bız de pek vermiyoruz sanberk alerjik bir bebek onun için baldan elerji olur diye düşündük ama ben denedim ve olmadı.Ama buna rağmen nadiren veriyorum.Benim bilfiğim kadırıyla bebeklere süreklibal verilmez bu bağışıklık sistemini güçlendirmek yerine bazı mikroplara karşı kurumuna zayıfletiyormuş,onun için sık vermemekten fayda var.Bal antiobitik yerinii tutarmış.

tarifen için teşekkür ederim,biraz da pirinç veya bulgur yakışır bencecokacimcoook

evet fikriyecim pirinç yakışır ama bir iki gündür kakasında zorlanıyo gibi geliyo o yüzden koymadım.. havucun iştah açtığını bilmiyodum saol canım..

bal sanırım kabızlık yapıyo öyle biliyorum ben.. sayılıdır benimde verdiğim.. bir iki defa yani.. tedirgin oluyorum alerji filan yapar diye.. bal alerjisi çok tehlikeli allah korusun...

çok teşekkür ederim canım yarın deneyeceğim. melis de ypğurt çorbası çok sevdi her çorbayı sebzeleri katıp falan öyle yapıyordum sütle de sever herhalde yarın bakalım :)

fikriyecim allerjen riski yüksekmiş şu an birşey olmayabilir ama ileride alerji çıkabilirmiş ortaya 3yaşa kadar vermeyin diyorlar. Mesela bir de bir yiyeceği yedirdik 1 seferde allerji yapmayabilirmiş ama 3-4. seferde ortaya çıkabilirmiş aman çok detay bunlar takılmayalım bence de. Bir tek bala dikkat ediyorum yoksa eşimle ciddi kavga ediyoruz çok hassas bu konuda. Geçen gün annemler süt dilimi almışlar eşim dırdırdır söylendi durdu yedirmedi.

bal sanırım kabızlık yapıyo öyle biliyorum ben.. sayılıdır benimde verdiğim.. bir iki defa yani.. tedirgin oluyorum alerji filan yapar diye.. bal alerjisi çok tehlikeli allah korusun...

kabızlık yaptığını bilmiyordum isabet olmuş vermediğim :))

merve kaşık kaşık bal yiyo versem kızlar .. bir yaşını da geçti .. sanırım çikolatadan daha az zararlıdır.. inek sütü vermeyin pirinç unu vermeyin derken çocuklara ne verelim şaşırdık yaa.. bal veriyorum walla ben .. sabah kahvaltıda yiyo .. dokunur diye tereyğla ekmekle az az veriyorum ama hersabah yaklaşık 1 tatlı kaşığı yiyo bayağıdır.. yapsa alerji yapardı dimi şimdiye kadar ne diyosunuz ??

bir tatlı kaşığı hiç bişey deil febi ver canımm
ben sabaj akşam birer kaşık sütüne katıyorumm..
yan günde 2 tatlı kaşığı..
bu ara kestim ama..gece süt daha tok tutsun diyee..içine bir tati kaşığı 8 tahıllı bir tatlı kaşığı sütlü pirinçli mama katıp veriyorumm.çok seviyor..
sütte sorun yaşamadık çok seviniyorumm..bayıla bayıla içiyor..

evet canım şimdiya kadar alerji ortaya çıkardı.1günde 1 tatlı kaşık verebilirsin yalnız dinleme günleri olmalaıeğer 10 gün vermişsen birkaç gün kesmek gerek.Büyükler için de geçerli eğer 20 gün 1 er çorba kaşığı tüketiyorsak 10 gün dinlemek gerekiyormuş.

zaten kendi veriyo arayı bazı sabahlar yemediği oluyo cnm :))))

doğuşa da afiyet olsuunn opuyorumnanaktan

feridecim bilmiyorum ki eşim laf ediyor diye vermedim ama tabi herkesin doğrusu kendine ben de eşimin doğrusunu kabul etmek zorundayım bu konuda yoksa huzurumuz kaçıyor. Annem hergün söylenip duruyor siz hep balla büyüdünüz diye. Bana kalırsa da bir şey olmaz ama biz 3 yaşını bekleyeceğiz bu gidişle.
çikolata konusunda haklısın mümkün olduğunca az vermek gerekiyor bence o da sakıncalı sonra ben gibi bağımlı olur :))

sibelcim sen yazmıştın değilmi canım havuç çorbası tarifini çok güzel oldu melis sevdi çok sağol.

sabah 1 dilim yumurtalı peynirli yağlı ekmek, 1 dilim ekmekle 1 dilim kaşar 2 çeri domates 2 tk. mısır, reçel ve pekmez
arada 1 dilim armut
öğlen 3 ciğer köftesi, biraz pilav salata
arada herkes birşey tepiştirdi ağzına çok takip edemedim biraz börek danino biraz ekler başka bilmiyorum pasta börek çörek yani
akşam 1 kase havuç çorbası
yatınca muhallebi teklif ederim bugün iyi yedi ne zamandır iştahsızdı.

maaşallah melis e cnm .. ama bal için 1 yaşına kadar beklemeye bile gerek yok tartışmaları varken 3 çok geç diyorum .. yeni bişey değil ki.. annenin dediği gibi biz doğar doğamaz ağzımız tatlansın diye verirlermiş .. ama eşin istemiyosa da verme napalım başka şeylerden yesin ..

maaşallah minik kuş a güzel yemiş.. ciğer köftesini nasıl yapıyosun cnm .. ciğer kıyma şeklinde kavurması filan yedim ama köfte bilmiyorum cnm ..

ferdacım sevindim beğenmesine afiyet olsun kuzuna..

benim kızıma sihirli değnek değdi sanki iştahı süper ötesi.. çok mutluyum.. havuç çorbasının ardından bu istikrarı yakaladığımız için keramet çorbadaymış gibi geliyo:)

sibell...ben ne demiştimm.
hastalık geçtii..
iştahı yerine geldi..
öle oluyor canımm..
böle gider inşallahh...

daha önceden hindistanda yeni doğan bebeklere hemn bal verilmesini okumuştum.İnek sütü ve bal konuları tartışacak bir konlardır bence.Artık biz kendi bebeklerimize göre orta bir karar veriyoruz.Drlar farklı görüşte olunca işimiz zorlanıyor.

oh maşallah maşallah hadi hep böyle iştahlı olsun kuzu.

feridecim geçerli nedenleri varmış şimdi buraya yazsa hepinizi ikna edermiş :)) öyle diyor. Aynen dediğin gibi canım biz kardeşime veriyorduk kuzenimin emziğine batırıyorduk hep ne yapalım işte böyle. Ablamın biraz allerjik bir bünyesi olduğu ortaya çıktı 4-5 yıldır eşim onun bile küçükken yedirilen baldan olduğunun iddiasında :) onunla bu konu tartışılmaz yani. ne yapalım, ben de reçel veriyorum pekmez veriyorum. böğürtlen reçeline bayılıyor şanslıyız anneannesi de babaannesi de değişik reçelller yapıyor.

ciğer köftesini ben yapmadım canım anneannemlere gittik bugün teyzem de gelmişti balıkesirden orada yaptık ben anlamam yani :)
şöyle anlatayım ciğeri annem çektirdi dün kıyma gibi. Çekilmiş ciğer, kıyma (yarı yarıya gibiydi oranları), rende soğan, bulgur ve baharatlar karıştırılıp küçük ince köfte şekli veriliyor suda haşlanıyor. Sonra üzerine biberli naneli yağ dökülüyor. çok güzel oluyor tavsiye ederim :)

ne güzel sibelcim harika bir haber. Çok da söyleme annelerin nazarı herkesten önce değiyor benimki öyle en azından. İreme maşallah Hep şöyle güzel yeseler bizi üzmeyip.

evet fikriyecim çok haklısın birçok konuda farklı görüşler var bize en mantıklı geleni herkes seçip uyguluyor.

bu arada melis muhallebisini yedi uyumadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…