Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

çok teşekkür ederim kızlar...

teknocum evet söylemiştin canım inşallah böyle devam eder...

ferdacım ben nazardan çok korkarım.. farkındaysan çok fazla ne yaptık ne ettik ne içtik yazmıyorum.. yazdığım zamanda içimde hep bi huzursuzluk oluyo... resim video filan koyamıyorum fazla.. bazen abarttığımı düşünüyorum saçmalama diyorum kendime ama yaşadığım bi kaç olaydan sonra çok dillendirmiyorum bazı şeyleri.. ama bunu paylaşmak istedim.. çünki sürekli bişey yemiyo diye dertleniyodum kk da:) sanki bir senin çocuğunmu var diye düşünenleriniz olabilir lütfen yalnış anlamayın... umarım sadece benim takıntımdır ve zamanla geçer..

Sibelcim benim de nazarım değmez kimseye normalde ama melise çok değiyor. Deliksiz uyudu diyorum 1 hafta uyumuyor güzel yedi diyorum iştahsız oluyor. ınanırım nazara ben de. Yanlış anlamak ne demek sen bir annesin ve çok haklısın canım.

Yok canım yanlış anlamayiz seni çok iyi anlıyorum,gerçekten çocuklar çok nazar oluyor...bazen kendimizden bile nazar olabilirler.

sibelcimm başkasından çok anne babanın nazarı değer yafrumm...
uyurken çok bakmamaya .içinden çok fazla sevmemeye çalış diycemde o naısl sevilmez kıvırcık..yenir hattaa lokma lokma.))))

afiyet olsun bütün kuzulara

sibelcim gözünaydın canım oku üfle bişey olmaz.darısı bize inşallah duruda şu sıralar biraz iştahsız herşeyi löpür löpür götüren acılı kısırı bile oturup kaşık kaşık yiyen çocuk gitti.yine çok şükür diyorum kilosuda iyi olduğu için sorun etmiyorum.geçmeyen burun akıntısı ve biraz tıkanıklığı var ona bağlıyorum ben böyle zamanlarda hep iştahsız olmuştu çünkü normalde iştahlı bi çocuk.

bu ay oğlum iyi beslenmiyor ama bugün daha iyidi yazayım dedim

kahvaltıda 1 yumurta,1 çaybardağı süt,takıllı mama içine 1 er tatlı kaşığı pekmez ve tahin,1 ceviz
ara 1 danino
öğlen 2 çorba kaşığı nohut,1 kase brokoli çorbası,yarım dilim büyümek
ara 100 gr yoğurt içine 2 çorba kaşığı tahıl mamasi,pekmez ve tahin.yanına 1 kavanoz meyve püresi
akşam 1 kase kıymlı şehriye çorbası,1 çay bardağı meyve suyu
genelde yatmadan önce süt içier ama bugn erken uyudu ve içemedi.

fikriye bişey soracağımm..
sen yoğurda katıyorsunya tahıllı mamayıı..
sıcak suyla yaptığımız için bir derece pişiyor gibi
yopurtta gaz yapmazmı..
pişmeden vermek..

ben sütüne katıyorum gece yatmadan birde sbah kalkınca
gece tok tutsun diyee
sabahta kahvaltı hazırlanan kadarrr ağlamasın diyee..
yooğurda katınca sanki pişmemeiş gibi diye düşünüyorumm..

duru rahatsız olduğu için iştahı azalmıştır ayşegülcüm yerine gelir merak etme dişleri de birtirdi.
fikriyecim sanberk iyiki de iyi beslenmemiş daha ne yesin. maşallah

teşekkür ederim kızlar hepinize... Allah yavrularımız nazarlardan korusun inşallah

ayşegülcüm iremde burun tıkanıklığı olduğu zaman kesinlikle çok iştahsız oluyo. sen ne yap ne et açmaya çalış burnunu tatlım...

ben ilk önce sıcak suyla tahılı karıştırıp sonra yoğurt koyuyordum.. son zamanlarda pek yapmıyorum ama.. bazen tahılın içine elma, armut yada muz ezip koyuyorum sıcak su yada sütle... bazen de çorbası çok sulu olduysa tahılla koyulaştırıyorum.. sordunuz sanki bende anlatıyorum:)

sordumyaa kuu aşk olsunn..teşekürlerr..
sen hangi amrkanınn tahıllısını kullanıyorsunn..
eşim geçen geldi bunları niye süte koyuyorsunki gdo lu dedi:))
bende dedim yediğimiz içtiğimiz herşey gdo lu ana bakarsan dedimm.:dilcikar:

canımben hep soğuk sut veya su ile yaparım sonra yoğurdu eklerim.Bizim gaz sorunumuz pek yok onun için hiç düşünmemiştim.mama hazırlanışı aslında sıcak suyla ama sanberk soğuk seviyor onun için sıcak suyla hazırlamasını gerk duymuyorum.Acaba yanlış mı yapıyorum hiç düşünmedim.

milupa kullanıyorum canım.. biberon mmasında gdo var diyolardı.. ama sonra açıklama yaptılar yok diye.. hatta milupaya mail atmıştım beddua gibi:) müşteri hizmetlerinden arayıp özel olarak ilgilendiler benle:) hem ikna oldum hem olmadım.. zaten geceleri artık süt veriyorum nadir olarak aptamil veriyorum... ama tahıl her zaman bulundruyorum evde.. bazen kurtarıcım oluyo...

fikriyecim vallaa..ben ılık süre koyarken bilee şüphe duyuyorummm...
ama bu benim düşüncem canımmm..nasıl ahzırlanması gerekli tam olarak bir fikrim yok..
sadece sıcakla hazırlanmalı gibi bir his benimkisi..

sibelcim bende artık sabahları tahıllı vermediğim içinn..
elimdekileri eriteyim birde tok tutsun babında düşündüm..
şimdi mantıklı geliyor boş süt içmesindensee..
böle yapınca hemm içine abiden abladan görmüştü toz nesquik isityodu..
onu bıraktık..bu daha vitaminli daha mantıklı geliyorr.
birtatlı kaşısı sekiz tahıllı
bir kaşık sütlü pirinçli muhallebi karıştırıp içiriyorumm..
bayıla bayıla içiyorr.

birdee kızlar sütü mükro dalgada ısıtıyorum bazen sabah sabırsız oluyor beklemiyorr..
bunu bir bilene sormam gerek...
şu pediatri portalına yazmacam fırsatım olursaa..
siz mikro dalgada ısıtıyormusunuz herhangi bişeyini..

kızlar iki dakikada olayı çözdümm..
pediatri portalında mikrodalga diye arattırdım 8 cevaptan hepsi olumlu zararı yok diye yazmış.
hala bakıyorum ikna olursam yazarımm.
sormama gerek kalmadı..
sizide aydınlatayım dedim.))

[ı]12 soru dan
8 olumlu
3 olabılırde de sakıncası yok gıbı bıŞeyler denmıŞŞ..
Bırındede bebek anne sÜtÜydÜ sanırım
belmarı usulu ısıtmanız daha mantıklı demıŞ...
[/ı]

Bebek maması hazırlarken ya da ısıtırken mikrodalga fırın kullanılabilir mi:
Mikrodalga fırınbebek maması pişirilmesinde ve ısıtılmasında kullanılabilir. Sütün, mamanın kalitesini bozmaz, besin değerini azaltmaz. Ancak tek sakıncası, fırından çıkan mamamın iyice karıştırılmadan verildiğinde neden olduğu ağız yanıklarıdır. Bu fırınlar mamanın orta kısımlarını çok ısıtıp kenarlarını daha soğuk bırakır. ıyice karıştırılmadan mamanın gerçek ısısı anlaşılmayabilir.

Mikrodalga fırın, anne sütüne zararlı 06/07/2003 (491 kişi okudu)
BERLıN - Anne sütü haricinde, süt ve diğer bütün sütlü bebek mamalarını mikrodalga fırında ısıtabilirsiniz. Mikrodalga, anne sütünün besin değerini düşürüyor. Alman tıp adamları, mikrodalga fırınların anne sütünde bulunan ve bebeğin gelişimi açısından önemli bazı maddeleri öldürdüğünü saptadı. Bu nedenle anne sütünün mikrodalgada değil, özel bebek maması ısıtıcılarında ısıtılması öneriliyor.
Uzmanlar, anne sütü dışında, süt ve diğer bütün sütlü bebek mamalarının mikrodalga fırında ısıtılabileceğini söylüyor. Böylece mikrodalga fırının, süt ve süt ürünlerindeki proteinleri olumsuz yönde etkilediği iddiası bilimsel olarak çürütüldü. Ancak mikrodalga fırına konulan sütün eşit olarak ısınmadığı unutulmamalı, biberon iyice çalkalanmalı. Son bir uyarı: Süt dolu biberon fazla hızlı çalkalandığında içinde kabarcıklar oluşur, bu da bebekte gaz yapar.

Tekno bu konu daha önceden ben de araştırmıştım.Evet anne sütü mikrodalgada ısıtılmaz,diyer mamalar ise yazdığın sebepten dolayı bebeye vermeden önce iyice karıştırması gerek.Fakat bir çok yerde de genel olarak mikrodalganın zaralı olduğunu okumuştum.Evde var ama hiç kullanmıyouz hele sanberkin yiyecekleri için kesinlikle kullanmam.Aynen pc ve tv gibi mikrdalga da zaralı diye okumuştum.Belki de bilgilerim yanlış ama kesin bir cevap alamadığım için kullanmamaya tercih ediyorum.

bide tahıl mamaarın kutusunda ılıtılmış suyla yapıldığını yazıyor,benim kullandiğim normal oda sıcaklığında su.Bide kaynatılmış su yazıyor ben normal suyu kaynatmadığım için mamalarda da kullancağım suyu da kaynatmıyorum.
siz bebeğinizin suyu hala kaynatıyormusunuz.Bizim dr gerek yok demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…