Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

fikriye ben kaşık maması çok uzun bi süredir vermiyorum normal suyunuda yine uzun süredir kaynatmadan bizim içtiğimiz sudan veriyorum.

fikriye ben kaşık maması çok uzun bi süredir vermiyorum normal suyunuda yine uzun süredir kaynatmadan bizim içtiğimiz sudan veriyorum.

Ben de çoktan suyu kaynatmıyorum kaşık mamayı da brakmıştım ama bu ayda sanberk ekmek,bisküvü,keke gibi şeyleri yemek istemiyor onun için mama veriyorum.

bugun yediklerimiz
kahvaltıda yumurta,labne,ekmek,ballı süt
öğlen bezelye yemeği,1 ç.k arpa pilavı,meyve suyu
ikindi yoğurt,tahıl mama içine pekmez ve tahin.meyve püresi
akşam çorba)pirinç,bulgur,havuçikıyma) meyve suyu
yatınca süt

Çocuklarda Önerilmeyen Besinler

Bu makaleyi nasıl buldunuz?
1 2 3 4 5 0 puan (Toplam Oy: 0)
Çocuklar yemekleri en güzel test eden varlıklardır. Onlara damak tadına ve göz zevkine göre hazırlanmamış yiyecekleri asla yediremezsiniz. Aynen sizin gibi...

Aynı zamanda sağlıklı beslenmek için pahalı, bulunmayan veya sosyokültürel düzeyi yüksek ailelerin besin değeri düşük kalorisi yüksek yada geleneksel olarak değer verilen bazı besinleri tüketmek doğru değildir.

Yapılacak en güzel şey besinleri tanımak, besin değerinin önemini kavramaktır. Bu hafta sizlere çocukların belirli yaş gruplarında neler tüketmemeleri gerekir konusu hakkında bilgi vereceğim.

İki yaşından önceki çocuklara:

1-) Az pişmiş yumurta
2-) Çiğ yumurtadan yapılmış mayonez, dondurma
3-) Hazır pişmiş tavuk
4-) Pastörize sütten yapılmış peynir
5-) Midye
6-) Karaciğer, beyin

Bakla nadiren favizim denilen bir hastalığa neden olmaktadır.

Patlıcan vitamin ve mineral içermediğinden dolayı bebekler ve çocuklar için önerilmeyen sebzedir.

İlk üç yaşta çocuklarda çiğneme ve yutma işlevlerinin gelişimi tamamlanmamıştır. Bu nedenle besinler çocuklara yumuşak kıvamda, haşlanarak ve dikey kesitler halde verilmelidir. Soluk borusuna kaçabilecek besinler; fındık, fıstık, kabak ve ay çekirdeği, sosis, üzüm tanesi, cipsler vb... Bu nedenle aspirasyon riski olan besinlerin 5 yaşına kadar tüketilmemesi önerilmemektedir.

ben de yazayım melis neler yedi:
sabah: yarım yumurta, 1 dilim ekmek, 1 çeri domates, biraz mısır, 1 dilim peynir, 1 dilim helva, 2 danino, 2 zeytin, 1 çb süt (biraz uzun oturduk da sofrada iyi yedi uzun süreye yayınca)
arada 2 bonbon (mozaik pastanın yuvarlağı)
öğlen: ekmeli yoğurt çorbası ve simit biraz
arada 2 hurma biraz kek
aşam kıymalı karnıbahar yemeği ekmek
yatmadan muhallebi bugün güzel yedi ama genelde pek iştahı yok bu ara.

fikriyecim ben de suyunu çok az bir süre kaynattım 10 aya kadar falandır yanlış hatırlamıyorsam. Mama hiç vermedim melise bir tek muhallebi kullanıyorum onu da damacana suyla yapıyorum birazını da sıcak işte ılık olacak gibi ayarlıyorum.

Tşekkürler Ferdacım.Canım maşallah maşalah maşallah Melise İnşallah hep böyle yesin yavru.

Bugün bizim
kahvaltıda-1 yumurta,1 dilim ekmek,1 bardak pekmezli meyvesuyu
öğlende 1 kase çorba(brokoli,şehriye,kıyma),yarım dilim ekmek yanında pekmezli meyve suyu
ikindi yoğurt,yarım patates,1 cocostar
akşam aynı çorba ve ekmek
yatınca süt.

bugün durunun yemeği biraz karışık oldu

sabah süt kalmamıştı biraz mısır gevreği yedi ve port.suyu içti bi kaşıkta harnup pekmezi verdim.
sonra bizimle kahvaltıda peynir,helva v.s.yedi biraz
öğle uykusundan önce bisküvili süt içti
ikindide dışardaydık pat.kızarması ve ham.ekmeği yedi
az öncede bikase yoğurt çorbası içirdim
arada biraz meyve yer yatarkende sütünü içer

Duruya afiyet olsun,biz de geride kalmayalım bizimde bugünkü menü çok karaşık

Sabah yumurta,ekmek ve pekmezli armut suyu
pazara çıktık orda 1 mandalina yedi ve biraz kişu
eve gelince çorba istemedi 1 yerli muz yedi,1 bardak süt ve biraz kişu
ikindide 1 kase çorba(kıyma,arpa,karnabahar),1 elme dilimi patates,elma suyu
ara yoğurt
yatınca tahıllı mama vermeye çalışacam ve süt bakalım

kızlar merve yine diş çıkarcak sanırım .. iştahı pek yok az az yedi ..

sabah süt yumurta patates kızartması .. geç kalktı ben de gündüz uykusuna yatırmadım dışardaydık orda bişey yemedi gelince muz domatesli şehriye çorbası yatmadan az muhallebi yaptım irmikten ..

ha kişu ne fikriyecim ..

uzun zamandır( bakıcının izniyle beraber) tek taraflı besleniyoruz.(fix şehriye çorbası köfte ekmek)
yeni gelişme pipetli bardaktan meyve suyu içmeyi öğrendi nihayet.
eve geldiğimde yoğurt yediriyordu abla.babaanneye gidince bişi yemedi yolda gelirken sütünü içti uyudu.
afiyet olsun hepinize.

canım adı kaşu,kişu ve hin fıstığı diye geçiyor.Fıstık ama ay şeklinde biliyorsundur amabelki sen başka bir isimle biliyorsun.Demire zengin bir fıstık onun için arasıra veriyorum sanberke ama çok da yağlı ondan fazla vermek istemiyorum.

yiğit annemlerdeyken hiçbişey yemedi sayılır,sadece meyve püresi yedi,meğer mama sandalyesi yok diye yememiş,
eve geldik eski düzenimize kavuştuk
sabah yumurtalı,cevizli,kuru kayısılı,peynirli karışım kahvaltısından yaptı,yanında portakal suyu
öğlen sebze çorbası (bal kabağı,patates ,havuç,maydanoz,pırasa,köfte) yedi
akşamüstü 1 hipp kavanoz meyvesi
dışarıdaydık eve geldik meme emdi ve uyudu
kalkınca sebze yemeği yaptım ondan tırtıkladı ve yoğurt yedi,yatmadanda elma ve muz püresi yedi
22:30 da uyudu çünki,gece 100 defa kalkmasın diye o satte yedirdim yavrumu
tüm bebişlere afiyet olsun
hepsinin iştahı yerinde olsun

fikriyecim bende merak etmiştim kişu yu,şimdi anladım teşekürler,yiğitte bayılır çerezlere
ben adını kaju biliyordum ama,,bizim doktor çerezi seviyorsa oğlun kabak çekirdeği yedirebilirsin demişti,,en zararsızı oymuş,
aklıma gelmişken burdan sizlerede söyleyeyim dedim

Allah seni emi ben de kişu ne diyorumm :))

ben de çerez veriyorum merveye .. fıstık da yiyor en çok kabak çekirdeğini sever.. fındık çok sert belki ondan çok sevmiyo ..

ayy kaju fıstığına bende bayılırım eve alınca duruya pek kalmıyor :icecream:

tüh kajumuymuş ben de kişi kaşu diye biliyorum yani bulgarcada öyle:) ben de öyle söylüyorum:)))) yakında bg öğrenirsiniz artık.

Ben de aynene arkadaşım yaptım.O da bana pazarda gezerekn bilmeme ne çorbası yapıyormusun diye sordu.yok dedim ne dediğini bile bilmiyorum hiç duyduğum yok dedim:) O da nasıl yani o zamn niye aldın diyor.Elimde lahana var... kız dedim lahana çorbasımı diyorsun yok yok lahana değil bilmem ne adını unuttum ısrar ediyor.Poşetten çıkartım gösterdim bu mu diyorum ,evet diyor.Hele şükur e ben ozbekçe dedim diyor...alsanaalsanasmile e bu inanı ne yapayım ben şimdi bilmiyorumkismile
Ben de bugün size aynısını yaptım...:kedi:

Allah seni emi ben de kişu ne diyorumm :))

ben de çerez veriyorum merveye .. fıstık da yiyor en çok kabak çekirdeğini sever.. fındık çok sert belki ondan çok sevmiyo ..

hm kabak çekirdeği ben de severim.çok da faydalı,yesin yavru yesin,yarasın :))))))))olumunekankayizsmile

kaju hiç denemedim melise ama çekirdek 1-2 verdim biziminin arkada dişleri yok ya :)
mlis diş çıkaraca millet ishal olur bizimki kabız oluyor iyice sanırım ben de biraz ihmal ediyorum çocuğu eskiden h.sonu dışarıda yiyince hep yanımda götürürdüm sebze çöorbasını falan şimdi götürmüyorum köfte falan kuru şeyler yediriyorum onun da etkisi dişin etkisi birleşip kabız oluyor yine. O günler de birşey yemiyor 2 gündür aç aç gezdi aç uyudu. Bugün rahatladı nihayet güzel yedi sonra. Zavallı çocuğum.

Bu arada tüm bebişlere (çocuklara :)) afiyet olsun.

kızlar melisin söylemediği hiç bir elime kalmadı bugün komik bir şey anlatayım çok ayıp ama komik. Melis banyoda orkid paketini gördü bez dedi ben de anlattım o annenin bezi falan diye. Bugün babamlar falan hep beraber oturuyoruz orkid reklamında döndü bağıra bağıa "anne toto (popo) be (bez)" dedi. ben kıpkırmızı oldum tabi :)) çok komik oldular artık

yerim ben onun tatlı dillerini fıstık yaa iyice dillendi demek.

ferdacım senide meliside özlüyoruz canım pek giremiyosun eskisi gibi sanırım yoğunsun işlerin bitince yine bekliyoruz eski performansınla:hulya:

bütün annelere iyi geceler opuyorumnanaktan

hahahaaaa melis e bak sen .. maaşallah cnm konuşması çabuk ilerlettti..

ewet özlediiiik ferdacım ..Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…