Temmuz Ay'ı anneleri

Normal Bi tahlil canım. En son gittiğimde doktorum demişti zaten 11-13 haftaları arası ikili taraman yapılacak diye. Ona göre gününü hesaplayıp randevu verdi
Özelbir ücret alıyolarmı 2li tarama ne için peki

ohh çok şükür canım, maaşallah bebeğine

Özelbir ücret alıyolarmı 2li tarama ne için peki

özel hastaneler alıyor canım. Down sendromu testi diye de geçiyor. Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor. Ayrıca kan alınarak bazı taramalar yapılıp, olasılıklar riskler değerlendiriliyor.

Aile hekimleri hangi testleri yapıyorlar bilginiz var mı?
Geçenlerde beni Aile Hekimliğinden aradılar, açıkçası böyle bir hizmet olduğunu bilmiyodum gebeliği onlar da takip ediyorlarmış, Bana kan testlerini burada yaptırabilirsiniz dediler, Acaba ultrasonları filan var mı sormak gelmedi aklıma

Ultrason yok canım. Sadece bazı rutin tahlilleri yapıyorlar kan sayımı, troid vs.. sana dosya açıyorlar bebegin doğunca da onun aşı takibini yapacaklar

özel hastaneler alıyor canım. Down sendromu testi diye de geçiyor. Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor. Ayrıca kan alınarak bazı taramalar yapılıp, olasılıklar riskler değerlendiriliyor.

Anladım canım çok sağol

Bende bugün kontrole gittim bir sıkıntı yok çok şükür. Dr ikili testi anlattı, kötü çıkarsa yapılacak diğer testleri aşamaları vs. Ven biraz kararsızım. Eşim de yaptırma boşver diyor ama sonradan bir süpriz ile karşılaşmak da istemiyorum

Ultrason yok canım. Sadece bazı rutin tahlilleri yapıyorlar kan sayımı, troid vs.. sana dosya açıyorlar bebegin doğunca da onun aşı takibini yapacaklar
Aile hekimliği evimin dibinde, utrason olsa saba akşam giderdim heralde

Çok şükür :) hep böyle iyi haberler alırız inşaallah :) ikili test konusunda ben de çok kararsızım, bir yandan yaptırıp kurtulayım diyorum bir yandan sonuç ne olursa olsun bebek benim bebeğim diye düşünüyorum :S

İkili test sonucun da tedavi yok sonuç kötü olursa ya aldırıcaksın yada kötü bir hamilelik geçiriceksin benim bir çok akrabamın sapasağlam çocukları için down sendromlu falaan dediler yani bu iş nasip inşallah sağlıklı olurlar ama olmasa bile yapıcak bişey yok

Banada doktor şöyle söyledi. İkili test sonucunda bir ihtimal risk çıkabilir eğer risk çıkarsa yapılması gereken başka testler vardır amniyosentez yapılır karından su alınır vs. Ama sizin Çevrenizde o şekilde sıkıntı var denilip sağlıklı doğum yapanlar bu testleri yapmayanlardır ve bu kişiler gebeliklerini hep bu stresle geçirmişlerdir. Yani ya bu testi tam yapacaksın, sonuç kötü çıkarsa diğerlerine de bakılacak yada istemiyorsan hiç yaptırmayacaksın. Aynen böyle söyledi canım

Peki karından su alırken çocuğun sakat kalabilme ihtimalinide söyledimi

Benim gittiğim hekimlikte ultrason da var canım ama hepsinde varmı bilmiyorum bide aşıları falan takip ediyorlar. Yani zararı yok git bence

geçmiş olsun canım allah birdaha yaşamasın böylr bişey dikkat etin kendinize

bende bugün doktara gittim canım 23 eylülde gel 2 test için kan alalmım dedi 150 veya 200 dedi test için ankaraya özel bir laboratuatra gönderiyoz dedi

benimde ablamın başına geldi canım testler riskli çıktı karnından su alındı düşük riski oldu çok üzüldük ama allaha şükür sağloklı bir yiğenim var 5 yaşında

Kızlar ya ben kasığımın sol tarafında bişey var gibi hissediyorum. Bazen damar atıyo gibi oluyo. Böyle bişi yaşayan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…