Hadi insallah:)) isim bellimiAllah gönlüne göre versin :) benim kızım olacak inşaallah :)
Sağlık Ocağı takip ediyor sanırım dimi. Ben bi gidiyim :)Tetanoz var sadece sanıırm. Oda 20.hafta 18-20 de başlıyor sanırım.
Oğluşun hayırlı olsun tatlımm :)Ben geldim kizlar. Bebisim iyi cok sukur Erkek geliyor
yok canım daha düşünüyoruz :) Bir tek "Güneş" geçiyor içimden. Daha ilerleyen zamanlarda içimizi ısıtacak bir isim takılırsa aklımıza söylerim :)Hadi insallah:)) isim bellimi
Oğluşun hayırlı olsun tatlımm :)
Sağlık Ocağı takip ediyor sanırım dimi. Ben bi gidiyim :)
SAT tarihine göre baktığında hamilelik haftan için ortalama bir değer alıyorlar. SAT'tan sonra 14.gün döllenme olmuş gibi kabul ediliyor. Ama geç döllenme gibi durumlar sebebiyle bebek gelişimi SAT haftanla uyuşmayabiliyor. Kontrollerde SAT haftan ve ultrason haftan karşılaştırılıp gerekirse gebelik haftası buna göre ayarlanıyor. Asıl önemli olan ultrason haftan.Kızlar bebeğinin gelişimi 3-4 gün geriden gelen varmi? Benimki bazen 3 bazen de 4 gün geriden geliyor...
Kızlar bebeğinin gelişimi 3-4 gün geriden gelen varmi? Benimki bazen 3 bazen de 4 gün geriden geliyor...
Benim ki bir hafta kadar ilerde canım. Ultrasonda bir hafta ileri yada erken görülebiliyor. Can sıkıcak bişi değil sen içini ferah tutKızlar bebeğinin gelişimi 3-4 gün geriden gelen varmi? Benimki bazen 3 bazen de 4 gün geriden geliyor...
Canım benim bildiğim SAT baz alınıyor. Ultrasona çok takılma. Ben sormuştum doğum hangisine göre oluyor diye. Sata göre demişlerdi. Ya ben hissedemiyorum halaa amaaO zaman ben hangi tarihi esas alacağım olması gereken haftayimi yoksa geriden gelenimi? Bu arada bebekler oynuyormu nasillar hareketleri hissediyormusunuz. Benimki vuruyor gidiklar gibi çok güzel bir duyguymus.
Kızlar ben çatlaklar için badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum ama bugün karnımda sanki çatlamaya başlayan yerler gördüm. Önerebileceğiniz kremler falan var mı
19. haftadasın, 4. ayı yeni tamamladığın :) Ben 16. haftada 4. ayım bitiyor diyordum millete meğer bitmiyormuş :))Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama o da haftada 1 filan.. Biraz genetik olduğunu düşünüyorum çatlak olayının. Annemde hiç yok inşallah bende de olmaz. Henüz bir çatlama belirtisi yok bende.
19. haftadasın, 4. ayı yeni tamamladığın :) Ben 16. haftada 4. ayım bitiyor diyordum millete meğer bitmiyormuş :))
ben de bu hesaba göre söylüyorum, hoş ay söylemek çok da mantıklı gelmiyor. Ama merak edenler illa kaç aylık diyenler çıkıyor :)ay hesabı aşağıdaki gibi oluyormuş canım,
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Kızlar ben çatlaklar için badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum ama bugün karnımda sanki çatlamaya başlayan yerler gördüm. Önerebileceğiniz kremler falan var mı
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama o da haftada 1 filan.. Biraz genetik olduğunu düşünüyorum çatlak olayının. Annemde hiç yok inşallah bende de olmaz. Henüz bir çatlama belirtisi yok bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?