Temmuz Ay'ı anneleri

Kızlar bebeğinin gelişimi 3-4 gün geriden gelen varmi? Benimki bazen 3 bazen de 4 gün geriden geliyor...

Kızlar bebeğinin gelişimi 3-4 gün geriden gelen varmi? Benimki bazen 3 bazen de 4 gün geriden geliyor...
SAT tarihine göre baktığında hamilelik haftan için ortalama bir değer alıyorlar. SAT'tan sonra 14.gün döllenme olmuş gibi kabul ediliyor. Ama geç döllenme gibi durumlar sebebiyle bebek gelişimi SAT haftanla uyuşmayabiliyor. Kontrollerde SAT haftan ve ultrason haftan karşılaştırılıp gerekirse gebelik haftası buna göre ayarlanıyor. Asıl önemli olan ultrason haftan.
benim de başta öyle demişti doktor, son kontrolde ayarlama yapmaya gerek yok, bebek gelişimi normal dedi. İçini ferah tut, Sıkma canını

benimki 6 gün ileride canım ama çok önemli değil. Ultrason ölçümleri yaklaşık bir hafta veriyor. Gelişi ile ilgili bir sorun değil.

Benim ki bir hafta kadar ilerde canım. Ultrasonda bir hafta ileri yada erken görülebiliyor. Can sıkıcak bişi değil sen içini ferah tut

O zaman ben hangi tarihi esas alacağım olması gereken haftayimi yoksa geriden gelenimi? Bu arada bebekler oynuyormu nasillar hareketleri hissediyormusunuz. Benimki vuruyor gidiklar gibi çok güzel bir duyguymus.

O zaman ben hangi tarihi esas alacağım olması gereken haftayimi yoksa geriden gelenimi? Bu arada bebekler oynuyormu nasillar hareketleri hissediyormusunuz. Benimki vuruyor gidiklar gibi çok güzel bir duyguymus.
Canım benim bildiğim SAT baz alınıyor. Ultrasona çok takılma. Ben sormuştum doğum hangisine göre oluyor diye. Sata göre demişlerdi. Ya ben hissedemiyorum halaa amaa

O zaman benim 18+5. 4 ayı geçti hareketleri iyice hissediliyor hatta dönüyormu ne yapıyor olduğu yer küçük bir kavun gibi sisiyor.

Benim daha 17+5 canım ama hissetmiyorum henüz heyecanla bekliyorum

Kızlar ben çatlaklar için badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum ama bugün karnımda sanki çatlamaya başlayan yerler gördüm. Önerebileceğiniz kremler falan var mı

Kızlar ben çatlaklar için badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum ama bugün karnımda sanki çatlamaya başlayan yerler gördüm. Önerebileceğiniz kremler falan var mı

Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama o da haftada 1 filan.. Biraz genetik olduğunu düşünüyorum çatlak olayının. Annemde hiç yok inşallah bende de olmaz. Henüz bir çatlama belirtisi yok bende.

Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama o da haftada 1 filan.. Biraz genetik olduğunu düşünüyorum çatlak olayının. Annemde hiç yok inşallah bende de olmaz. Henüz bir çatlama belirtisi yok bende.
19. haftadasın, 4. ayı yeni tamamladığın :) Ben 16. haftada 4. ayım bitiyor diyordum millete meğer bitmiyormuş :))

19. haftadasın, 4. ayı yeni tamamladığın :) Ben 16. haftada 4. ayım bitiyor diyordum millete meğer bitmiyormuş :))

ay hesabı aşağıdaki gibi oluyormuş canım,

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

ben de bu hesaba göre söylüyorum, hoş ay söylemek çok da mantıklı gelmiyor. Ama merak edenler illa kaç aylık diyenler çıkıyor :)

Ben Mustelanın çatlak öncesi kremini kullanıyorum ama henüz bariz bir göbeğim yok, yani çok yemdiğim zamanki kadar anca. Ama ben de genetik olduğunu ve su tüketimine çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Kremler ve yağla o kadar da farkettirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…