TEMMUZ AYI TÜP BEBEK YAPTIRACAKLAR BURAYA:)

Kızlar opudan sonraki adetiniz kaç gün sürdü?benim normalde 6 gün sürer. Ama bu adet 16. Günde ve hala devam ediyor

Kızlar opudan sonraki adetiniz kaç gün sürdü?benim normalde 6 gün sürer. Ama bu adet 16. Günde ve hala devam ediyor
Canım çok uzun sürmüş gibi görünüyor benim de normale oranla uzun sürmüştü ama doktorunla mutlaka görüşmelisin. İçini rahatlatır hem

Ben bol bol havuç yedim
Sekerli yiyecekler ,hazır gıdalar , konserveler yemeyin. Doğal beslenin salam sucuk sosis asla yemeyin .. en önemlisi stres tabiki ama yediklerinize de dikkat edin Ben çay da içtim şekersiz tabi. Meyve suyu asla icmiyorum nekadar doğal yazsa da canan karatay demişti bunu içinde ki glikoz daha doğmadan bebeklerinize şeker yuklemeyin şeker hastalığına davetiye çıkarmayın diye Tabi bilimsel bisuru açıklaması var zaten ama okadar detaylı bilemeyiz biz. Bol badem. Ceviz yedim hala da yiyorum. Yeşillik sirke ile yıkanmış ve meyve. Ben bu sekilde yiyorum kendimi tamamen naturele yönlendiriyorum meyve suyunu kendiniz evde hazırlayın yada süt için sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarim kızlar

Kızlar ben hala regl olmadım bugün 24. Gün tarlusalda içtim ama olmadı
Bugün dr uma gittim birkaç Güne olursun rahim zarı kalınlaşmış dedi hayırlısı bir olsamda transferi beklesem bende
Olursun inşallah transferin de güzel geçsin pozitifi gör. Kat kat katlansin o değer inşallah kesenizi de görürsünüz. Kalbini de duyarsin inşallah içini ferah tut pozitif düşün pozitif e odaklan inanıyorum içime de öyle doğuyor olucak inşallah

evetttt merhaba arkadaşlar.
şimdilik grupta sanırım son on ayı bu kadar hareketli geçiren bi ben varım. Başlıyorum yazmaya.
hepimizin tedavisi hayırlı olsun öncelikle.
yaşım 32
bende düşük amh var. 0,14 degerim var

2015 yılında açık myom ameliyatı oldum, sonrasında 2 aşılama denemdim olmadı.
2016 ekim ayında tup bebek ile hamile kaldım 3. gün embriyosu ve yaklasık sekiz haftalıkken kalbı durdu kürtaj oldum aralıkta.
2 ay dinlendim mart ayında tekrar tedaviye başladım ve yine beş adet yumurtam toplandı ancak yumurtaların döllenmesi gerceklesmedi kimiside gelişimi durdu.
pes etmedim mayısta bir daha tedavıye başladım ancak onda da iğneler yumurtaların duzensız buyumesine sebep oldu ve tedavıyı ben kandırılmamak için yarım bıraktım kontrole gıtmedım cunku bir onceki tedavımde yıne duzensız buyuklukte yumurtalar toplanmıstı ve sonuc husrandı o yuzden paramı heba etmek istemedim. az cok ultrason goruntelerınden anlar olduk öyle degıl mı? ilk üç deneme aynı doktorda oldu bu arada ama artık mutfagı ve ahçıyı degıstırmek gerektiğine inandım

ve dördüncü tedavim en heyecanlısı en degısığı :)
temmuz basında tedavıme başladım başka bir doktorla. ilk kontrolumde 6 adet yumurtam gelişti, ikinci kontrolde sadece 2 tane gozukuyordu diğer dort tane sondu. ücüncü kontrolde 3 tane daha geriden geldiğini farketti doktor. ve ben gectıgımız hafta 2 tanesi için opu oldum.
ertesi gun doktor beni tekrar cagırdı ve hemen besıncı tedavı adı altında ardısık tedavıye basladım. gerıden gelen 3 yumurta için tekrar aynı doz ilaç tedavısıne başladım 3 tane buyuyor suan ama ne kadar saglıklılar opuda belli olucak. kısmetse ıkı gun sonra onlarıda toplayacaklar. ve her toplanan yumurta 5. gün embriyosu olur ise genetiğe gonderilecek. bu arada son tedavım için iki kere tup bebek ücreti ödedim peş peşe işlem bile olsa tekrar ödeme yapmanız gerekıyor dediler. genetiğe giden her yumurtam 400 usd

bu arada ilk opudan suan beşinci gün 1 tane embriyom var fakat dün gelişimi biraz yavaşlamıs normalde dün biyopsi yapılacaktı genetik için ancak yapamadılar altıncı gune yanı bugune bıraktılar.

sormak istediğniz bişey olursa yardımcı olabılırım bende

sevgiler

Hayırlı olsun tedavin canım,Allah yardimcimiz olsun,benim de bir 8 haftalık kaybım var,şu an 3. Denemeyi yaptik bu kez 5. Gün embriyosu ama embriyolog genetige gondermeyelim o da ayrıca tüp bebek parası zaten tutacagi varsa tutar dedi bize,ben de samimiyetine inanıp gondermedim,sence yanlış mı yaptım,zaten sizin bir sorununuz var dedi en son çare gönderilir dedi..eşim azosperm benim

merhaba arkadaşım
bu işin mutfağı embrıyologlar
aslında bız doktorlara para verıp medet umuyoruz ama
uygulunana ilaçlar her seferinde aynı
asıl iş embriyologların tecrübesi ve labratuar kalıtesi

benim kendi doktorum bana sunu da söledi
ben bir hastanein labratuarına guvenmıyorsam embriyoyu 3. gün transfer ederim çünkü uygun lab ortamı yoksa embrıyo 5. güne yasamaz bozulmaya baslar dedi.
bir de bazı durumlarda 3. gun embrıyosu daha guvenlı olabılıyor sansı artabılıyor besinci güne kadar bolunmeyı dısardakı bır ortamda yaparken yorulabılıyor

ama sizin bir sorununuz var diosun. eş kaynaklı onun içinde sunu öğrendim son tedavımde.
embriyonun ilk uc gun yaşaması annenın yumurta kalıtesıne bağlıymış
ancak dorduncu gun sperm faktörü ve yumurta ve perm bırleşmesi gerçekleşiyormuş yanı beşinci gunu beklemek sizin için öenmli ve ıyısını yapmışsınız.
çünkü embriyoyu oluşturacak sperm faktörü dorduncu gun devreye gırıyor ve besıncı gun yumurta etrafında hücreler çoğalıyormuş. ancak bu hücrelerin ölü hücreler olmaması gerekıyormus ki dondurulma aşamasına yada biyopsi aşamasına gecebılsın. hücre artığı cok olan yumurtalar sağlıklı olmuyormuş

Çok güzel aydınlattin canım sağol, zaten öncesinde 6 embriyo giderken son zaman 3 kaldı bizde,ondada 2si 1. Kalite biri orta kalite dedi,2 tane koyulcakti ama o son orta kaliteyi dondurmanin anlamı olmadığını söyleyip onu da transfere ekledi,hücre artigi çok olan yumurta ne demek

tatlım buna Fragmantasyon deniyor. arastırırken buldugum bu bılgıyı paylaşmak istıyorum

Embriyoların kalitesi döllenme ardından çeşitli şekilsel (morfolojik) parametrelere göre değerlendirilir. Diğer çeşitli etkenlerin dışında, transfer edilen embriyo kalitesi, hamileliğin gerçekleşme şansını önemli ölçüde belirlemektedir. Kadının yaşı ve diğer bazı etkenlerin de embriyo kalitesi kadar hamilelik için önemli olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. Her bir embriyo mikroskop altında incelenerek embriyo kalitesi belirlenir. Her bir embriyo üç parametreye göre değerlendirilir:

• Hücre sayısı;
  • Hücrelerin eşit boyutta olup olmaması;
  • “Fragmantasyon” mevcudiyeti ve bunun embriyo boyutuna göre oransal yüzdesi.
Her bir embriyoda olabilecek hücre sayısı 1-12 arasıdır. Embriyoda hücre sayısı fazlalaştıkça, embriyonun o oranda hızlı bölündüğü, bu sebeple de hamilelik şansının en yüksek olduğu düşünülür. Yumurta toplama ardından 3. günde, 6 ya da daha fazla hücre sayısı varlığı iyi kaliteli embriyoyu gösterir. 4 ya da daha az sayıda hücreli embriyo transferi ile de, daha düşük şanslı da olsa, hamilelik sağlanabilir.
Mükemmel kaliteli embriyoda hücrelerin boyutları benzerdir ve fragmantasyon mevcut değildir. Fragmantasyon dediğimiz yapı ise, canlı olmayan hücre artıklarıdır. Fragmantasyon fazlalaştıkça, embriyo kalitesi (grade) azalır ve hamilelik şansı azalır.

Canım benim temiz çıktı histeroskopi yinede beklettiler dün kendi dr ma gittim gecikme olabilir transferi etkilemez dedi başka dr a da gittim oda aynı rahim temiz dedi stres mi histeroskopi kaynaklı mı bilmiyorum stres diyorlar bende hiç bu kadar olmamıştı
Amh 2.9 menopoz olabilir mi diyen bile var çevremde iyice geriliyorum :)

cnm bugun ogrenebilirsin embriyolarin hakkinda ne alemde sorabilirsin cunku donduralacak olduklari icin ne zaman dondurulacagi onemli bi ara sor istersen
Canım dün berbat bi durumdaydım ağrılarım vardı aramızdan dedim tuttum kendimi onlar nasılsa bugün arıcaklar diye. Şimdi telefon bekliyorum

Ayy ne güzel yazmışsın öyle içim ferahladı okurken teşekkür ederim güzel dilekleirin için inşallah canım seninde sağlıklıda kucağına almak nasip olur bebeğini ve rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…