- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.481
- 1.123
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
- #2.141
ben 3-4 ay olmıycağı için söylediğini düşünüyorum o yüzden
senelerce pko yüzünden doğum kontrol hapı kullanan arkadaşımın şimdi 2 tane çocuğu var canım düşün benle aynı yaşta benim hala bebeğim yokteşekkür ederim :)) gerçekten nasip hiç aklımda yokken bi sene içinde evlendik çocuk da düşünmüyodum güya uzun bi süre ama şuan çok istiyorum genç anne oluyum istiyorum :)) 3-4 ay öncesinden bırak demesi endişelendirdi yani bıraktıktan sonra 3-4 ay olmaz demek istedi.etraftan da sürekli ilk çocuk olmadan doğum kontrol hapı kısırlaştırıyo dengeyi bozuyo tembelleştiriyo falan filan diyolar sürekli o yüzden korkuyorum
canım ben 2. defa tüp bebek dedim. ve şubat ayında da histeroskopik ameliyat oldum. Muayenede 2 polip görünürken 6 adet polipim alınmış
Değer aralıkları da verilmiş;
http://www.doktornevra.com/kisirlik/hormon_tetkikleri_profili.asp
Aşağıdaki link de hormonlarda bahsedilen foliküler faz vs.'yi açıklıyor.
http://www.jinekolognet.com/normal-adet-duzeni.asp
Bana bir aydınlanma geldi şahsen :)
yok yok onu nerden bilsin doktor oyle zaman dılımı veremez hıc bı doktor etkısı gecsın dıye soylemıstır
benım butun çevrem doğum kontrol hapını bıraktılar 3-4 ay dıkkat ettıler sonra çalışmalara basladılar
Güzel anlatmış ya teşekürler canımDeğer aralıkları da verilmiş;
http://www.doktornevra.com/kisirlik/hormon_tetkikleri_profili.asp
Aşağıdaki link de hormonlarda bahsedilen foliküler faz vs.'yi açıklıyor.
http://www.jinekolognet.com/normal-adet-duzeni.asp
Bana bir aydınlanma geldi şahsen :)
senelerce pko yüzünden doğum kontrol hapı kullanan arkadaşımın şimdi 2 tane çocuğu var canım düşün benle aynı yaşta benim hala bebeğim yoktabi o 20 yaşında evlendi ben 25 3. senemizden sonra çocuk istedik bakalım bize ne zaman kısmet olacak.doktor arkadaşıma 6 ay olmaz zaten sıkıntılısın bırak 6 ay 1 seneden sonra çocuğun olur inşallah demiş ama o evlendiği ay hamile kaldı anlayacağın Allah ol derse imkansız bile oluyor
2 aydır korunmuyodum hapın etkisi diye düşünüyodum doktor öyle dedi diye.peki bu ay yumurtlama gününü hesaplayıp korunmasam doğru olur mu acaba yoksa bi ay daha beklemelimiyim
Pazartesi iş çıkısı hcg baktırdım negatif. Bat 17 si bekliyorum işteCanım sen ne yaptın var mı bişeyler
İkinci ay . İlginç bi şekilde korunmayı bıraktığımdan beri bütün erken gebelik belirtilerini yaşıyorum . Bu ay daha muallakta :)Sende belirtiler var mı, ne zamandır deniyorsunuz
doktor tam olarak ne kadar dedıyse ona uy ıstersen canım
Allahın ıznıyle bır sey olmaz hap kullanıp hamıle kalanlar bıle var sağlıklı bebeklerı de var ama sen yıne de doktorunu dınle :)
Git cnm git aksatma en kisa zamanda hamiş olman dilegiyleYok sonucu görmemişti doktor hamilelik çıkmadı nasilsa diye ertlemistm sonucu göstermeye gitmemistm ama gitmem lazimmis en kisa surede gidicem
Amin canım bekleyen isteyen herkese nasip olsun insaAllahGit cnm git aksatma en kisa zamanda hamiş olman dilegiyle
YA biz çok kafayı takıyoruz ondan herhalde kafayı yiyeceğim iyice umutsuzlaştım böyle oldukça yavrumun acısı iyice katlandı umut olmayınca acım daha da büyüdü bu nasıl bişey anlamadım Rabbim sen yardım et bize seninde güzel haberlerini alırız inşallah bari iyi bir haber olurİkinci ay . İlginç bi şekilde korunmayı bıraktığımdan beri bütün erken gebelik belirtilerini yaşıyorum . Bu ay daha muallakta :)
Canim bende yasmin kullaniyorum gecen hamileligimde kasim da biraktim ama baska sorunlar yuzunden aralik ve ocakta iliski olmadi subatta hamile kaldim kurtaj olmak zorunda kaldim yine yasmin kullandim gecen ay biraktim ama ilk aydan bile hamile kalabilirsin folik icin demistir onu doktormeraba herkese :) 23 yaşındayım 10 aylık evliyim.evlendiğim günden beri yasminle korunuyodum.2 kez mantar oldum.2 ay önce mantar tedavisi için doktora gittiğimde doktora bazı testleri de yaptırdım.hormonlarım normal çıktı polikistik over değilim.doktor çocuk düüşünmeye başlamadan 3-4 ay önce hapı bırakıp folik asit kullanmaya başla dedi.2 aydır korunmuyorum.aslında doktor yumurtaların çok kolay hamile kalırsın dedi ama bu 3-4 ay önceden hapı bırak demesi biraz endişelendirdi beni.mantarım da geçti gibi akıntım yok ama yine tekrarlarsa hamile kalmama engel olur mu acaba.kür falan uygulamalımıyım.önümüzdeki hafta 3. aya giriyorum ihtimal var doktora göre.sizinle birlikte inşallah bende hamile kalırım :)
Canim bende yasmin kullaniyorum gecen hamileligimde kasim da biraktim ama baska sorunlar yuzunden aralik ve ocakta iliski olmadi subatta hamile kaldim kurtaj olmak zorunda kaldim yine yasmin kullandim gecen ay biraktim ama ilk aydan bile hamile kalabilirsin folik icin demistir onu doktor
Hic kurcalamasin kafani canim benim abimde doktor ben her seyi ona sordugum icin rahatim yasmin kullanirken hamile kalmanin bile bebege zarari yok folik asite 3 ay once baslamak gerekiyo onu kastetmis olabilir yasmin sadece yumurtlamani engelliyo o yuzden koruyo en kisa zamanda sende bebisini alirsin kucagina inşallahgeçmiş olsunAllah tekrar hayırlısını sağlıklısını nasip eder inşallah. demekki bi etkisi yok hamile kalmaya.valla anlamadım neden böyle bişey söyledi o an çok sormadım da hala korunuyodum ve çocuk düşünüyorum falan da demedim.sonradan sonradan kafamı kurcaladı
aa ne kadar şanslısın :) amin inşallah teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :)Hic kurcalamasin kafani canim benim abimde doktor ben her seyi ona sordugum icin rahatim yasmin kullanirken hamile kalmanin bile bebege zarari yok folik asite 3 ay once baslamak gerekiyo onu kastetmis olabilir yasmin sadece yumurtlamani engelliyo o yuzden koruyo en kisa zamanda sende bebisini alirsin kucagina inşallah
Bn oyle yapmistim sadece adetliyken 5-6 gun yapmistim snra yumurtlama doneminde yapmadim cunku sokturucu etkisi oldugu icin bebegin tutunmasini engeller die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?