- 11 Eylül 2015
- 3.773
- 4.051
- 133
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
- #3.261
Şu sogan kürü ne zaman ve nasıl yapılır canimAyni gunleri sayiyoruz desene :) duzensiz gelirse ona gore yaparsin sıkınti olmaz. Bittikten 2 gun sonra baslaniyor.
Bende kist miyom yoktu bir 6 ay oncesine kadar. Su an varsa da bilmiyorum :) evet sogan kuru bunlara da iyi geliyormus canim. Regl olursak birlikte yapalim o halde. İcimi biraz zormus cunku. Destek oluruz birbirimize :)
Hadi bakalım canım ugurlu gelir bu ay inşallah da hamilelik haberini alırız :)
canım ertelememe kararı almanıza sevindim adet günün ne zamandı? bende başlıyayım diyorum soğan kürüne belki yararı olur bize de
3 agustos canim. Bir an once gelsin ve sogan kurune baslayayim istiyorum. Daha dun ogrendim. Ablamin 8 ay olmamisti. Meger ablam da sogan kuru yaptigi ay hamile kalmis. O yuzden iki gundur bu konuyu arastiriyorum :)
Şu sogan kürü ne zaman ve nasıl yapılır canim
Canim genel kanaat 15 gun ama 10 gunun de faydasi olur illaki.Kızlar ben başladım soğan kürüne
3. Gün oldu bugün hatta zor ama çok kötü değil içiyorum
10 gün yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı olan nasıl
Hafif sicak olmasi gerekiyormus canim galiba ya. Saracoglu oyle diyor. Cunku icinde kukurt oldugu icin bekleyince kimyasi degisiyormus.ben daha önceden yapmıştım canım ama bebek için değildi ve yarıda bıraktım ama bu sefer hedef bebek olunca yarıda bırakmak yokvalla benim damak zevkim biraz farklı ben beğendim ne sıcak ne soğuk ılık içilmesi lazım ben bir müddet sıvı tüketmiyordum susuz kaldığım anda yapıp içiyordum tek seferde
Sağol canım verdiğin bilgiler icin benim herhangibir sorunum yok adetim de duzenlidir. Ben icince bana yarar mi yoksa duzenim bozulur mu.Canim arastirdim biraz ve ortak fikir olarak sogan kuru su sekilde yapiliyor;
1. Bir yemeklik orta boy soganin kabuklarini soy, 4'e bol
2. 1,5-2 bardak suyu kaynat, soganlari ici e at, 5 dk agzi kapali sekilde kaynat
3. Gunde iki kez ac karna ic (yemeklerden 10 dakika once, gunde 1 kez icen de varmis)
4. Her defasinda taze yap.
5. Adet bitiminden 2 gun sonra basla ve 15 gun devam et.
Hamilelik suphen varsa kseinlikle icmemelisin canim. (Adetinin ustune gorme falan olamdigina emin ol). Rahmi temizleyici ozelligi var. Dusuk yapma olasiligini artiriyor.
Cnm soganin kabuklari soyulmuyor die biliyordumCanim arastirdim biraz ve ortak fikir olarak sogan kuru su sekilde yapiliyor;
2. 1,5-2 bardak suyu kaynat, soganlari ici e at, 5 dk agzi kapali sekilde kaynat
3. Gunde iki kez ac karna ic (yemeklerden 10 dakika once, gunde 1 kez icen de varmis)
Hamilelik suphen varsa kseinlikle icmemelisin canim. (Adetinin ustune gorme falan olamdigina emin ol). Rahmi temizleyici ozelligi var. Dusuk yapma olasiligini artiriyor.
Canim arastirdim biraz ve ortak fikir olarak sogan kuru su sekilde yapiliyor;
Hamilelik suphen varsa kseinlikle icmemelisin canim. (Adetinin ustune gorme falan olamdigina emin ol). Rahmi temizleyici ozelligi var. Dusuk yapma olasiligini artiriyor.[/QUOTE
Reglim biteli tam iki gün oldu bende yapim olmazsa çok teşekkür ederiz canım verdiğin bilgi için
Evet hafif sicak iliktan kastim oydu cok sogukta cok sicakta olmucak ilk sicakligi gectikten sonra tuketilmeli. Bu arada kabuk soyulmuyor canim iyice yikamak lazim ama sirkeyle falan kok kismini asil fayda kabukta zaten. Eskiden istenmeyen hamileliklere soganin kabugu kaynatilarak son verilirmis dusurucu etkisi olan kabuk zatenHafif sicak olmasi gerekiyormus canim galiba ya. Saracoglu oyle diyor. Cunku icinde kukurt oldugu icin bekleyince kimyasi degisiyormus.
Bakalim ya belki bu hayirli haberler almamiza vesile olur :)
Reglim biteli tam iki gün oldu bende yapim olmazsa çok teşekkür ederiz canım verdiğiniz bilgiler içinCnm soganin kabuklari soyulmuyor die biliyordum
Canim oyle diyen de var ama Saracoglu soyun diyor. Ben onu uygulayacagim.Cnm soganin kabuklari soyulmuyor die biliyordum
Canim benim de bir sknitim yok. Hamileler disinda herkes kullanabilir deniyor.Sağol canım verdiğin bilgiler icin benim herhangibir sorunum yok adetim de duzenlidir. Ben icince bana yarar mi yoksa duzenim bozulur mu.
Evet bunu gordum canim ama kabuklar soyulmasin deniyor burda. Saracoglunun videosunu izledim. Orda soyun diyor.Kizlar bakin bu linkte aciklamali var
http://m.sabah.com.tr/saglik/2014/10/22/prof-dr-ibrahim-saracoglunun-sogan-kuru-tarifi
Ilk ince kabugu soyulabilirsin canim ama neticede yine kabuklu olcak kendi kitabinda oyle yaziyor ablamda vardi atmisti silmisim galeriden bulamadim fotoyuEvet bunu gordum canim ama kabuklar soyulmasin deniyor burda. Saracoglunun videosunu izledim. Orda soyun diyor.
Aa oyle mi? Ben zahide yetis'in programina katildigi videoyu izledim. Orda baya dis kabuk soyuluyordu. Cok fark etmiyor galiba. Neyse yani sonucta sogani kaynat ic. Kisaca bu :)Ilk ince kabugu soyulabilirsin canim ama neticede yine kabuklu olcak kendi kitabinda oyle yaziyor ablamda vardi atmisti silmisim galeriden bulamadim fotoyu
Bence bi hormon testi yaptir rahimde hersey normal olsa da belki tiroit hormonun yuksektir oda bir ilacla hemen geciyor niye bekleyesin hormon testi mutlaka yaptir oda normalse akışına birak benceHerkese merhaba, Ben de yaklasik 1 senedir bebek istiyorum. Denemelere baslamadan doktora gittim. Ultrasonla bakti, alttan da kontrol etti hatta smear testi de yapti. Hicbir sikinti yok, folik asit kullanmaya basla dedi. Ilk zamanlar birseyin takibinde olmadan denemelere basladim. 6 ay gecti hicbir gelisme olmadi. Sonra baska bir doktora gittim. O da bakti kontrol etti, birsey yok denemeye devam dedi. Yine 3 ay sonuc alamayinca esimi doktora gonderdim. Onun sonuclari da iyi cikti. Hatta ortalamanin da uzerinde... Yasim 32, daha fazla beklemek sansimi daha da azaltiyor. Ne yapmaliyim sizce? Bu arada ovulasyon testleri kullaniyorum son 4 aydir. Adetlerim duzenli, doktor kontrolleri normal.. Acaba hormon testi yaptirmam gerekir mi? Herhangi bir anormallik gorseydi doktor test yapalim mi derdi? Cunku son gittigim doktor gerek yok diye soylemisti. Yoksa baska bir doktora mi gitsem? Ne onerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?