- 11 Ocak 2015
- 3.106
- 4.134
- 208
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
- #3.281
Canim genel kanaat 15 gun ama 10 gunun de faydasi olur illaki.
Bende soğan Kuru yapacam kızlar inşallah faydalı olur :)O zaman bu ay geçsin Ağustosu soganla cucukletelim ne dersiniz kizlar.bende yapayim , illa birimizden birimize tutar .
Yumurtlamadan sonra icmemek lazim o zaman degil mi canim benim adet döngüm kisa olduğu için 7 gün falan icebilirim ancakCanim arastirdim biraz ve ortak fikir olarak sogan kuru su sekilde yapiliyor;
1. Bir yemeklik orta boy soganin kabuklarini soy, 4'e bol
2. 1,5-2 bardak suyu kaynat, soganlari ici e at, 5 dk agzi kapali sekilde kaynat
3. Gunde iki kez ac karna ic (yemeklerden 10 dakika once, gunde 1 kez icen de varmis)
4. Her defasinda taze yap.
5. Adet bitiminden 2 gun sonra basla ve 15 gun devam et.
Hamilelik suphen varsa kseinlikle icmemelisin canim. (Adetinin ustune gorme falan olamdigina emin ol). Rahmi temizleyici ozelligi var. Dusuk yapma olasiligini artiriyor.
iyi tatiller .umarım bu tatil size ugurlu gelir.Kızlar günaydın. Bugün itibariyle tatilimiz başladı. Şu anda otobüsteyiz birazdan inmiş oluruz herhalde. Artık bu tatilde bebek stresimi kafamdan biraz olsun atabilirim diye umuyorum. Biz bu ay 9, 11, 13. günleri değerlendirebildik çok şükür. Bugün 15. gün, kısmet olursa bugünü de değerlendirmeyi planlıyoruz. Birkaç gündür yumurta akı kıvamında akıntım da var ama bu sabah dikkat ettim oldukça azalmaya başlamış. Sizler nasılsınız? Her şey yolunda mı?
Hayirlisi olsun canim. Oyleyse muhtemelen yumurtan catladi :) tatil inan cok iyi geliyor. Ben de tatilden donmek uzereyim. Hafiflemis hissediyorum gercekten. İnsallah hayirli haberler aliriz :)Kızlar günaydın. Bugün itibariyle tatilimiz başladı. Şu anda otobüsteyiz birazdan inmiş oluruz herhalde. Artık bu tatilde bebek stresimi kafamdan biraz olsun atabilirim diye umuyorum. Biz bu ay 9, 11, 13. günleri değerlendirebildik çok şükür. Bugün 15. gün, kısmet olursa bugünü de değerlendirmeyi planlıyoruz. Birkaç gündür yumurta akı kıvamında akıntım da var ama bu sabah dikkat ettim oldukça azalmaya başlamış. Sizler nasılsınız? Her şey yolunda mı?
E hadi bakalim, sansimiz bol olsun :)O zaman bu ay geçsin Ağustosu soganla cucukletelim ne dersiniz kizlar.bende yapayim , illa birimizden birimize tutar .
beren20 endless love T Tosbikellim
Kizlar, yumurtlama gunu meselesi benimde aklima takildi aslinda. Simdi mesela benim reglim 5 gun suruyor. Bu durumda 7.gun baslayacagim.15 gun devam edersem 22.gune kadar devam etmem gerekiyor. Yani yumurtlama gunum (17.gun) falan gecmis oluyor.
Ama soyle de bir sey var. Bunlarin hepsi hesaplanarak yapilan seyler. Yani bir zarari olacagini sanmiyorum. Saracoglu bu sekilde tarif ettiyse bir bildigi vardir diye dusunuyorum. KK 'daki forumu okudum, bununla ilgili hemen hemen herkes 15 gun yapmis. Ve o ay hamile kalmislar. Bence hamile oldugunu ogrendikten sonra bu kuru icmek sakincali. Yani rahme yerlestigi zamandan sonra icilirse, tum rahmi temizleyeceginden bebegi dusurmeye neden oluyor.
Bir sakincasi olacagini sanmiyorum. 15 gunse 15 gun yapmak daha dogru olur sanki.
yesa bir garip oblomov siz ne diyorsunuz?
Evet canim sagol. Zaten yumurtlama gunlerine denk gelmesinin zarari olsa mutlaka belirtilirdi. Yapalim bakalim o halde :) bir de bu kurun uygulandigi aydan sonra hamile kalan da cokmus. Yani kuru yaptigin ay adetini bekliyorumussun. Obur aya temiz ve hazir bir rahim yani :)Kizlar bu konuyla ilgili bildiklerimi paylaşayım belki yardimci olurum.kardesimin 8 aydır bebegi olmuyordu hiç bir problem de yok deniliyordu.neyse bende ona zorlasoğan kürünü uygulattım adetinin 5.gunü başlattım.regl tam bitmemişti.ama siz bitince başlayın.her sabah ve aksam taze yaptık aç karnına içti tam 15 gun boyunca yanı yumurtlama günlerine denk gelse de bu kürü yapmaya devam etti.hatta her soğan suyunu içtiğinde kasıklarında sancılar oluyordu en son 13.gun filan baya sancısı filan oldu kasıkları agridi afedersiniz sarılı-yeşilli akıntıları oldu icini temizledi iyice.ve o ay hamile kaldı.bizim tahminimizde yogun enfeksiyondan olmuyormus.ve bunun icin antibiyotik filan kullanmış olmasına rağmen faydalı olamamış demekki.hamileligi öğrendiğinizde kullanmayın deniliyor.bende denedim 15 gun düzenli kullandım.ben hamile kalamadım ancak denememden 6 ay evvel kürtaj olmuştum.kürü denedikten sonra kı ilk reglimde resmen pıhtılar parçalar sökülüp geldi.yogun kanamam oldu.temizlendigimi hissettim.umarim sizlerede faydası olur.bu kürü düzenli yapın yumurtlama günlerine gelse de bisey olmuyor kardeşimde ve bir arkadaşımda canlı örnegini gördüm.insallah şifa olur hepinize.
Kizlar, yumurtlama gunu meselesi benimde aklima takildi aslinda. Simdi mesela benim reglim 5 gun suruyor. Bu durumda 7.gun baslayacagim.15 gun devam edersem 22.gune kadar devam etmem gerekiyor. Yani yumurtlama gunum (17.gun) falan gecmis oluyor.
Ama soyle de bir sey var. Bunlarin hepsi hesaplanarak yapilan seyler. Yani bir zarari olacagini sanmiyorum. Saracoglu bu sekilde tarif ettiyse bir bildigi vardir diye dusunuyorum. KK 'daki forumu okudum, bununla ilgili hemen hemen herkes 15 gun yapmis. Ve o ay hamile kalmislar. Bence hamile oldugunu ogrendikten sonra bu kuru icmek sakincali. Yani rahme yerlestigi zamandan sonra icilirse, tum rahmi temizleyeceginden bebegi dusurmeye neden oluyor.
Bir sakincasi olacagini sanmiyorum. 15 gunse 15 gun yapmak daha dogru olur sanki.
Canim valla bilmiyorum ki, yumurtlamayla ilgili hic bir sey belirtilmiyor. Yani zarari olsa illa ki mutlaka belirtilirdi. Ben yapacagim canim ya, belki bir hafta yaparim. Yani yumurtlama olmadan. Ama 15 gun duzenli olmasi gerekiyor deniyor. Rahmi hazirliyormus cunku.canım bende baktım bugün ben ağustos 4te regl olursam 5gün sonra bitiyor 7. gün başlasam bütün ovu tarihim boyunca içmiş olcam ve bu arada korunmam gerekecek sanırım yani ilişki olursa bebek tutunabilir mi birde düşüğe sebep olmayayım galiba bu soğan kürünü bir ayımızı feda ederek yapmamız gerekecek anlamadım valla ya daha önceden yaptığımda bebek niyetiyle yapmamıştım ya şimdi kararsız kaldım
canım benim adet düzensizliğim yok tek bir yorum görmüştüm adet düzensizliği yoksa içmeyin diye bu sebeple yapmayı düşünmüyorum ama olumlu yorumlar fazla
kullanma açısından da yumurtlamadan sonra bırakılmalı dıye biliyorum ben de :) varsın tam 10 gün olmasın
adet zamanı başlayanda varmış ama saraçoğlu özellikle adet bitimi 2. gün diyor bilemedim ki eşimi bebeğe ikna etmişken yine korunalım demekte istemiyorum olmadı 7 gün yaparım sonra yine tutmazsa bir ayımı feda ederimCanim valla bilmiyorum ki, yumurtlamayla ilgili hic bir sey belirtilmiyor. Yani zarari olsa illa ki mutlaka belirtilirdi. Ben yapacagim canim ya, belki bir hafta yaparim. Yani yumurtlama olmadan. Ama 15 gun duzenli olmasi gerekiyor deniyor. Rahmi hazirliyormus cunku.
Canim korunmakla ilgli bir sey soylenmiyor. Ben kürü yapip ayni zamanda calismalara devam edecegim :) 6 aydir olmuyor zaten. Bir ayda olmayiversin napayim :) denemedim demeyecegim en azindan.adet zamanı başlayanda varmış ama saraçoğlu özellikle adet bitimi 2. gün diyor bilemedim ki eşimi bebeğe ikna etmişken yine korunalım demekte istemiyorum olmadı 7 gün yaparım sonra yine tutmazsa bir ayımı feda ederim
bende var mail adresiCanim korunmakla ilgli bir sey soylenmiyor. Ben kürü yapip ayni zamanda calismalara devam edecegim :) 6 aydir olmuyor zaten. Bir ayda olmayiversin napayim :) denemedim demeyecegim en azindan.
Bu arada direk Saracoglu ile iletisime gecmenin yollarini ariyorum. Aklimizdaki sorulari ona soracagim. Forumlarda biri e-mail attim demisti. Ben de e-mail adresi falan ariyorum :)
info@profsaracoglu.com var ama direkt kendisinin cevap verip vermediginden emin degilim. Sitesinde var bu e-mail. Oraya mesaj attim simdi. Cevap bekliyorum :) baska kisisel adresi varsa super olur :) sagol canim :)bende var mail adresidaha önce sormuştum soğan kürüyle ilgili soru dur bakıp atayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?