Tepki bile veremiyorum artık

kolay mı çalışmak ,başkasının çalışıp kazandığına karışmak varken kim yoracak kendini ayakları üzerinde duracağım da evime giren paranın hesabını soracağım diye.
Ne bileyim :) valla ben 15 aydir evdeyim benden daha mutsuzu da yok su an. Adam eve ne getirirse onu yemek durumundayim ve bu yuzden tedirginim.canimin istedigini alamayacak olmak, erkege bagimli olmak cok uzucu ve cok zor. Meslegimi isimi cok ozledim

bence konu bu değil uzatmayacağım. yalnızca şunu söylemek istiyorum kocasına olan bağlılığı azalır diyorrsunuz hak veriyorum ama Türkiye şartlarını düşünmek lazım, bugün iyi üniversite mezunları bile iş bulamazken, kasiyerlik gibi meslekleri kaç yaşına kadar yapabilir, oradan kazanacağı 2 kuruşla hangi resti çekebilir, ve birde bu tür mesleklerin ömrü olmadığı çok net belli, devlet desteği yok bir şey yok, ki kadının derdi de kocayı boşamak değil zaten. eşinin tutumunu anlatmış dertleşmek istiyor, eşine güzelce izah edecek ki eşinin düşündüğü şey de kötü bir şey değil ama safım kendi ayapına skıyor farkında değil. şimdi kendi çalışıp didinip ödeyecek, ileride kardeşleri faydalanacak kendi çocukları değil. duygu sömürüsü yapıp, bunu anlamasını sağlamak lazım.

Duygu somurusu mu? Neyse, iyi gunler

benim için boşanma sebebidir. nokta. evlenince keseler ayrılır. yalnız mesajınız çok yarım, özellikle sizin eviniz ve yoksa ve hala babasına alıyorsa çok çok kötü bir durum.

kolay mı çalışmak ,başkasının çalışıp kazandığına karışmak varken kim yoracak kendini ayakları üzerinde duracağım da evime giren paranın hesabını soracağım diye.

başkası dediğiniz eşi, tabii ki karışabilir, hukuksal olarak bile kadın çalışmasa bile evlendikten sonra alınan her mal ortak, sizce neden? o zaman kadın çalışmıyorsa alınan tüm mallar erkeğin olsun. olur mu sizce?

eşimin maaşı 3 aileyi geçinderecek seviyede olmasına rağmen çalışan bir kadın olarak söylüyorum ben bunu. çalışmayan kadınları bu kadar gömmeniz hiç hoş değil. benim de annem kayınvalidem çalışmıyor çalışmamışlar hiç ama evin muhasebe müdürü onlar valla, çalışmıyorlar diye evin bütçesi hakkında söz hakları yok diye bir şey yok. aile olmak demek birlikte ortak karar almak demektir, çalışın yada çalışmayın eşler böyle büyük kararlar alırken birbirlerinin rızasını almak zorunda!

ki ev almasında bir sakınca yok ama babanın üstüne yapmak ne demek, o baba öldüğünde niye benim çocugum varken başkasının çocukları faydalansın o evden? bu resmen saçmalık! o ev parasının ödenebilmesi için o kadın kendisi ve çocukları için nelerden fedakarlık yapacak kim bilir, sonraa ohh gelsin öteki kardeşlerin çocukları yesin. bu kadar kolay mı?

Duygu somurusu mu? Neyse, iyi gunler

yaa buraya da bayılıyorum, maşallah tüm kadınlarımız pek gururlu, hiç hayatlarında eşlerini bir şeye ikna etmek zorunda kalmamışlar, hepsi ayaklarının üstünde, çok güçlüler ve sanırım bambaşka bir ülkede yaşadıkları için yurdum kadının halinden anlamıyorlar. hanımefendi beni biraz tanıyın da kafanızda kocasının parasının hesabını yapan, tüm gün evde oturup fesatlık peşinde koşan kadınlardan olmadığımı net anlayın, Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum, benim maaşım gayet iyi eşiminki fazla fazla iyi, erkek gibiyimdir tabiri caizse, her işimi kendim hallederim, arabamı evlenmeden önce kendim aldım, düğümümü masraflarımı kendim yaptım, şu an çalışmasam bile buradaki çogu çift maaşlı insanların evine giren paradan daha fazla para gireceği halde çalışmaya devam ediyorum. 2 yabancı dilim var, 3-4 ülke gezmişliğimde var ama ben insanım, ve empati kurabiliyorum. 35 yaşında bir kadını çalışmıyor diye burada küçümsemek ne demek? çalışmıyor diye eşinin kazancında söz hakkı olmamasını savunmak ne demek? bu kadar mı halden anlamıyor olduk ben bunu anlamıyorum?anlamasam ben anlamam emin olun.

ayrıca tabii ki duygu sömürüsü yapacak, evli misiniz bilmiyorum ama yeri gelir duygu sömürüsü de yapabilirsiniz eşinize ne var bunda? niye bu kelimeyi böyle hor gördünüz onu da anlamadım, eşinin olayları anlaması için birazcık duygusal açıklama yapsa ne olacak? kavga etmesindense üzülerek "ben ileride sana bir şey olsa, çocuklarımız ortada kalacak, elimizde avucumuzda bir şey kalmayacak" diye korkuyorum dese kime zarar gelecek bundan erkekler böyle maalesef, bir şeyi dimdik söylersin adını dırdırcı kadına çıkarır, böyle masum masum " duygu sömürüsü" yaparak söylersin de hak verir. yapacak bir şey yok. her olayda kavga edip, ben güçlü kadınım ayakalarımın üstünde duruyorum diyip kocaları boşayacak halimiz de yok.

Eşiniz babasına ev almak istese ne yapardınız, ben hiç tepki veremedim içten içe çok üzülüyorum ama niye bilmem tepki vermedim hiç
Eger durumumuz iyiyse tepki vermezdim . Bir söz var bilirmisin bilmem . Bir baba 4 evladını bir odaya sıgdırir ama 1 evlat bir babayı 4 eve sığdıramaz diye..

Sakin sakin yazalım, strese gerek yok

Eger durumumuz iyiyse tepki vermezdim . Bir söz var bilirmisin bilmem . Bir baba 4 evladını bir odaya sıgdırir ama 1 evlat bir babayı 4 eve sığdıramaz diye..
Alsın almasına da benim takıldığım noktalar çok farklı benim düşüncelerimi birebir Meral Ak hanımefendi anladı. Şöyle ki ev alıp kendi üstüne yapsa amenna ama babasının üstüne yapacak

siz neden kendi reklamınızı yapma gereği duydunuz ki?
iyi yapıyorsunuz aferin size ne diyeyim ki.
kimseyi hor gördüğüm yok benim. çalışsın kendi kazansın demek istiyorum, sizin yaptığınız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…