Onu da söyledim diğer kardeşlerin zamanısizin üzerinize yapsın evi.
yoksa mirasta diğer kardeşlere pay düşer.
onun dışında saçma geldi bana ortam kötü piyasa kötü cart diye nereye ev alıyor bi iki ay masraf yapın herşey zamlanmış napıcaz çocuklara nası bakıcaz muhabbeti yapın az korksun
Babasının üstüne olacak. Müsade etmemek ne haddimizeev kimin üstüne oalcak
eğer eşin kendi üstüne alacaksa sıkınıt yapma nasılsa kira ödüyormuş
heeee evi babasının üstüne yapacaksa , papaganda görmediği tırnakları ona göstermen gerekiyor
buna asla müsade etme ,
Aynen öyle tartışsam da, bağırıp çağırsam da dediğim dediktirMaddiyatınız el veriyorsa bence huzurunuzu bozmayın...ama öncelikle size alsın sonra babasına...
tepki vermediğiniz iyi olmuş...sonuçta evi almayı kafasına koyduysa tartışmanında anlamı yok bana göre...
aynı şartları size de sağlayabiliyorsa hiç sakıncası yok bence. Maddi durumum el verse kendimle birlikte annemi de saraylar da yaşatmak isterim.
Annenizi yaşatmak isterseniz peki ya kayınvalideaynı şartları size de sağlayabiliyorsa hiç sakıncası yok bence. Maddi durumum el verse kendimle birlikte annemi de saraylar da yaşatmak isterim.
Durumu iyi sayılır ama biz kirada oturuyoruz ailesi de rahat geçinen insanlar, bilmiyorum ya çok sıkıldım her şeyden
Tabi ki sordum neden alıyorsun diye bi de eşimle beraber üç kardeşler bari üçünüz de birleşin alın diyorum ama eşim hiç dinlemiyor zaten kirayı veriyorum onun yerine ev alıyım daha iyi diyo
Maddi imkanlarınız nasıl? Evi kendinize alıp onları oturtsanız olmaz mı? Direk onların üzerine olunca ne farkedecek. Eşiniz onların üzerine alayım da bir boşanma zamanında sizin söz hakkınız olmasın diye düşünecek yapıda bir insan mı?
Annemler ev aldıklarında eniştemler keşke çocuklardan birinin üzerine yapsaydın, ilerde miras durumunda vergisi şusu busu sıkıntı oluyor demişti. Pek çok akrabam bu tip vergilerle çocuklar uğraşmasın diye miraslarını ölmeden önce dağıttılar çocuklarına. Eşinizin bu şekilde
"Enişteler uyanıklık yapıyor"un devamındaki cümlelere bakarsak eniştelerin uyanıklık yapmadığını ve çocuklarına ve damat/gelinlerine güvendiğini görmez miyiz?O vergiler çok yüksek olmuyor. Bence o enişteler uyanıklık yapıyor. Millet çocuğunun üzerine ev alıyor. Çocuk sonra olup gidiyor. Gelin ya da damat ev benim deyip çık diyor. Yaşlı başlı insanları sokağa atıyorlar. Ya da çocuk kendi anasini babasini evxen kendisi atıyor. O yüzden her kim mal mülk alırsa en doğrusu kendi üstüne alması.
Çok güzel söylemişsiniz de keşke dinlese beni, iki tane de çocuğumuz var bu arada
"Enişteler uyanıklık yapıyor"un devamındaki cümlelere bakarsak eniştelerin uyanıklık yapmadığını ve çocuklarına ve damat/gelinlerine güvendiğini görmez miyiz?
Onu da söyledim diğer kardeşlerin zamanı
Babasının üstüne olacak. Müsade etmemek ne haddimize
Valla kimin önce öleceğini allah bilir. Allah sirali ölüm nasip etsin. Yaşayan insanlardan miras istemek uyanikliktir ve buyuk yanlistir bana göre. Ailenizi tanımam etmem, illaki aile bağlarınız güven ve sevgi içeriyordur. Allah bozmasın diyeyim. Direk eniştelere uyanık dedim o sebeple kusura bakmayın yanlış ifade olmuş. Bu tavrı uyanıklık olarak değerlendiriyorum.
Yok ben o açıdan demedim. Sadece mantıksal olarak oturtmak istedim. Enişteler kendi çocuklarına kendi mallarını bölüştürüyorlar. İlerde kendi evlerinden atılma riskini, çocuklarının erkenden ölüp malların gelin ve damatlara kalıp yine evden atılma riskini göze alarak yapıyorlar. O açıdan neden uyanıklık olduğunu anlamadım işte. Hani çocuklar babalarından istese onların yaptığı uyanıklık olur. Yoksa alınmadım dediklerinize. Hayatta en nefret ettiğim muhabbet mirastır. Annemlerle şükrederik bize bırakacakları evler arabalar yok diye. Cidden şükrederiz çünkü ben kardeşi kardeşe düşürdüğüne çok şahit oldum. Benim kazancım bana yetsin başka bir şey istemem.
Eşiniz babasına ev almak istese ne yapardınız, ben hiç tepki veremedim içten içe çok üzülüyorum ama niye bilmem tepki vermedim hiç
Bilmiyorum ya ben de bi tepki göstermedim o yüzden sizlerin de fikrini merak ettim doğrusu
canım ev sizin üstünüze olup baba oturacaksa canını sıkman sorun da bu zaten. Babasının üstüne yapacak gereken bir duurm yok, kira vereceğine ev alıyor, size de yatırım işte. bence canınızı sıkmayın. ama babanın üstüne yapacaksa olmaz, çünkü kardeşler neden faydalansın ki yani sizin aldığınız evden.
sizin eşinizle aranız nasıl pekiSorun da bu zaten. Babasının üstüne yapacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?