Eşim bir de diyor ki ''kadınların çoğunun senin gibi düşünmeyeceğini adım gibi biliyorum.''
Ben olsam eşimin yaptığı şeyi herkesin yaptığından üstün görürüm ama hata ediyormuşum.
Eşim bir de diyor ki ''kadınların çoğunun senin gibi düşünmeyeceğini adım gibi biliyorum.''
Ben olsam eşimin yaptığı şeyi herkesin yaptığından üstün görürüm ama hata ediyormuşum.
Selam kızlar.Eşimle yaşadığımız bir durumu anlatacağım ama merak ettiğim ben mi sorunluyum da bunu problem yaptım,yoksa bütün kadınlar mı aynı tepkiyi verir yardımlarınızı bekliyorum.
Şöyle düşünün ki; okumuşsunuz,çalışıyorsunuz ama bir ev hanımı kadar mutfakta iyisiniz.Herkes sizden tarifler alır,mutfakta iyi olduğunuzu 7 den 70 e her tanıdığınız söyler.Bayramda baklavanızı,sonbaharda turşularınızı,reçellerinizi,su böreklerinizi,özel günlerde kaburga dolmalarınızı,içli köftelerinizi,mantılarınızı,tatillerde köy usulü ekmeklerinizi,hatta bozanızı,peynirinizi,yoğurdunuzu,milföy hamurlarınızı bile kendiniz evde yapıyorsunuz.
Bir akşam arkadaşlarınız sizi yemeğe çağırıyor ve gidiyorsunuz.Neyse yemek yeniyor,yemekleri yapan ev sahibi bayan sofrayı toplarken eşiniz aynen şöyle diyor:
''Yaa ben şimdiye kadar en iyi yemek yapan benim eşim sanırdım.Meğer daha iyileri de varmış''
Bozulur musunuz?Yani arkadaşın ellerine sağlık gerçekten güzel yapmıştı ama eşime bunu dedirtecek kadar değildi.Bir de bu konuda benim çok hassas olduğumu biliyor.
Kendine kırıldığımı söylediğimde de şöyle dedi:'' Ben ona jest olsun diye,gönlü hoş olsun diye söyledim.'' dedi.Ama beni de yerin dibine sokmuş oldu.bilmiyorumkismile
amanın şaka gibin kafamçokkarıştı gerçekten önce maşallah, sonra da helal olsun size..
eşinize de pesss kötükedihüso
yani kusura bakmasın da bırakın sıradan birini, en ünlü aşçıları bile kıyaslamaması lazım sizinle. millet bu kadar yiyeceği yapıp üstüne para alıyor.. sizinki gerçeten sanat bence..
neyse eşiniz bilmese de kıymetini ellerinize sağlık arkadaşım a.s.
Selam kızlar.Eşimle yaşadığımız bir durumu anlatacağım ama merak ettiğim ben mi sorunluyum da bunu problem yaptım,yoksa bütün kadınlar mı aynı tepkiyi verir yardımlarınızı bekliyorum.
Şöyle düşünün ki; okumuşsunuz,çalışıyorsunuz ama bir ev hanımı kadar mutfakta iyisiniz.Herkes sizden tarifler alır,mutfakta iyi olduğunuzu 7 den 70 e her tanıdığınız söyler.Bayramda baklavanızı,sonbaharda turşularınızı,reçellerinizi,su böreklerinizi,özel günlerde kaburga dolmalarınızı,içli köftelerinizi,mantılarınızı,tatillerde köy usulü ekmeklerinizi,hatta bozanızı,peynirinizi,yoğurdunuzu,milföy hamurlarınızı bile kendiniz evde yapıyorsunuz.
Bir akşam arkadaşlarınız sizi yemeğe çağırıyor ve gidiyorsunuz.Neyse yemek yeniyor,yemekleri yapan ev sahibi bayan sofrayı toplarken eşiniz aynen şöyle diyor:
''Yaa ben şimdiye kadar en iyi yemek yapan benim eşim sanırdım.Meğer daha iyileri de varmış''
Bozulur musunuz?Yani arkadaşın ellerine sağlık gerçekten güzel yapmıştı ama eşime bunu dedirtecek kadar değildi.Bir de bu konuda benim çok hassas olduğumu biliyor.
Kendine kırıldığımı söylediğimde de şöyle dedi:'' Ben ona jest olsun diye,gönlü hoş olsun diye söyledim.'' dedi.Ama beni de yerin dibine sokmuş oldu.bilmiyorumkismile
öncelikle şunu söyleyeyim ben bu konuyu benim doğru mu yanlış mı yaptığımı sizlere sormak için açmamıştım.sadece sizin eşiniz böyle bir şey yapsa siz ne derdiniz diye sormak istedim.
bazı arkadaşlar bilmeden yorum yazmışlar yine de onlara teşekkür ederim ilgileri için.
şu an evimde bu konu unutulmuş durumda zaten bu olay geçen sene yaşandı.ben de geçenlerde bunu kendisine hatırlatınca eminim herkes senin gibi düşünmez dedi de o yüzden gerçek mi acaba ben mi abattım diye kendime sordum ve sizlerin de bu konuda ne tepki vereceğinizi merak ettim.bazı arkadaşlar kıskanç olduğumu söylemiş bazıları bunu hayatımın sonuymuş gibi yansıttığımı sanmış.
ama umrumda değil inanın.kaybeden eşim oldu.işten gelir apar topar daha üzerime çıkarmadan mutfakta işe koyulurdum aman eşim beğensin mutlu olsun diye.gördüm ki pek de önemi yokmuş yaptıklarımın.
o arkadaşın yaptığı yemeklere gelince çoğunu annesinin yaptığını söylemişti zaten ama önemli değil,onun güleryüzü yeter.
mesela bi örnek: eşimle gece konuşuyoruz canının mis gibi bir nohutlu pilav istediğini söylüyor.ben de ertesi gün yemek yapacağım ama karar veremiyorum ne yapsam diye.aklıma gece canının istediği yemek geliyor.yapıyorum.işten gelince soruyor ne yemek yaptın diyor.
ben de dün gece canının istediği yemeği yaptım diyorum.diyorki şu an o yemeği yiyecek psikolojide değilim başka ne yapabilirsin.ben de ne istersen diyorum istediği yemeği yapıyorum ve o nohutlu pilavı apartmana dağıtıyorum.bu kadar yemek konusunda şımarttım onu da ondan böyle oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?