Tepkiniz Ne Olurdu?Merak Ediyorum Doğrusu

jest yapmak istemiş ama eline yüzüne bulaştırmış.önce elindekini yücelteceksin.sel gider kum kalır.:içelim:

Dili sürçmüştür belki de..en az eşim kadar iyisiniz diyeceğine ,ondan daha iyisiniz çıkıvermiştir ağzından..takmaya değmez..
Beylere bazen iyi bişey yaparsın, mırın kırın ederler,bazen alelacele yaparsın beğenirler..

hımmm,

öncelikle maşAllah..

nazar değmesin, bayağı bir beceriklisiniz..

ve anladığım kadarıyla bu konuda hassassınız çünkü uzmanlık alanınız oldugunu düşünüyorsunuz.

eşiniz yapmasa iyi olurmuş,çünkü belli ki hassassınız bu hususta..

ama bence uzatmayın,zaten eşinizde belli etmiş pişmanlığını..

oy oy oyyyyyyyyy walla kırılmakta çok haklısınız.ben olsam eşim aynı şeyi yapsa kırılmakla kalmaz ona hayatı dar ederdım bı süre:)))

eşiniz "şimdiye kadar yediğim en güzel yemekti" demiş olsa tepkinizi anlardım..
ancak eşiniz sizin ne kadar güzel yemek yaptığınıza vurgu yaparak, yani, sizin beceriniz üzerinden bayana iltifat etmiş... yani bir gerçeği baz almış, diğer bayanın emeğini takdir etmiş... bence cümlesinin ilk kısmına dikkat edin, ordaki güzelliği farkedin...

ben de çok kırılırdım...
iltifat etsin , ama neden sizi daha düşük seviyeye indiriyor?

benim eşim bana bunu yapsa kesinlikle benim de içimden ona birşey yapmak gelmez...

sizin kadar olmasa da ben mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum ve çoğu şeyi güzel yaparım ve çok özenirim...
sizi çok iyi anladığımı düşünüyorum...

çok hassasım ben de bu konuda...

mesela eşim hep der senin keklerinin gibi başka kek yemedim diye...ama bir gün bile dese başka yerde çok güzel kek yedim diye bir daha ona kek yapmam:)) yapmam valla:) kendime ve oğluma yaparım:)

bir insanın bu hayatta en çok jest yapması gereken "kendi eşidir", nokta.
öylesi böylesi yok..
başka bi kadının egosunu okşamak eşinize mi düşmüş..
onun iltifatını da eşi yapsın..
kapılar kapanınca herkes kendi hayat arkadaşıyla başbaşa kalıyor. iki lokma yemek için evin huzurunu bozmaya değmez...

Bende kirilirdim.
Eminim sende esini baska bi erkekle bi konuda kiyaslasan oda sana bozuk atardi.
Ama fazla üzerinde durma canim.
Kirildigini söylemissin zaten, ayni seyi tekrarlamaz birdaha.

ne var bunda ku kadar büyütecek siz güzel yemekler yapıyosunuz diye eşinizin hayatını daraltmaya hakkınız yok.değil ki adamcağız jest yaptım demiş.biraz hoşgörülü olun.insan koca bir ömrü pofpoflanarak geçmez sıkarsınız sonra

bi kadın görünce şımarmış hemen eşiniz. canınızı fazla sıkmayın ama onu da göğe çıkarmayın bence.

alinmanda haklisin canim...esin oyle bir sey soylememeliydi bence de...

Eşin çok yanılıyor. Keki kekundan, böreği hazır yufkadan yapan bir kadın olarak ben bile bu cümleyi duymak istemezdim.

Bir özür borcu var bence eşinin sana..

Son düzenleme:
Sadece beğendiğini, güzel olduğunu söylemesi yeterliydi bence...
Sizinle kıyaslaması gereksiz olmuş, ben de bozulurdum sanırım...

Seninle kıyaslamasına gerek yoktu belki de ama senin de bu kadar alınmana gerek yok....
Ben senin kadar becerikli değilm.. Eve temizliğe kadın alırım kendim pek yapmam, süpürme içşini de eşim yapar ben sadece siler toz alırım....
Turşu murşu reçel meçel işlerini de hep annem yapar gönderir...
Anemin 10 parmağında 10 marifet dikiş nakış boncuk işi yemek temizlik o bu şu... Herkes de söyler bunu... Birgün bize yemeğe geldiler, zeytinyağlı barbunya, izmir köfte plav çorba salata vardı... Düşün yani en basit yemekler....
Babam dediki hanım senden güzel yemek yapa yok derdim ama kızın geçmiş seni.... Bu anne için gurur verici bişeydi tabii... Sonuçt abancıya söylrmiyor kendi kızına söylüyor....
Ama bi yabancı da olabilirdi... Belki on parmağında on arifet vardır da başka birinin hiç meziyeti yoktur da bir iki yemeği çok güzzel yapıyodur, siz de ona denk gelmişsinizdir...
Eşimin bi arkadaşının eşiyle bede çocukluk arkadaşıyız... Bizden önce evlendiler... Kızı var 1,5 yaşında en hareketli zamanı .. Kız herşeyi dörtdörtlük yapar.... Ama eşi benim yemeğimi çok beğeniyor...
Bu bir ağız tadı.. Bazan başkabiryerde yediğimiz bişey daha güzel gelebilir. Çok byütmemek lazım...
Ben de çok güzel köfte yaparım ama sokak köftesinin tadı bi başkadır.. Pistir bilirsin ama güzeldir yani...

Abartmışsınız, nolmuş yani söylediyse.:umursamaz:

canım bence takmana gerek yok,eşin tamamen kibarlık yapmış o bayana...
kadın demez ki " aaaa bak eşi bile benim yemeklerimi daha çok beğendi" bence karşı taraf bunun sadece jest olduğunu düşündü .sen rahat ol. ayrıca güzel yemeklerini yapmaya devm et,önemli olan icraattır sözler değil.

öncelikle şunu söyleyeyim ben bu konuyu benim doğru mu yanlış mı yaptığımı sizlere sormak için açmamıştım.sadece sizin eşiniz böyle bir şey yapsa siz ne derdiniz diye sormak istedim.
bazı arkadaşlar bilmeden yorum yazmışlar yine de onlara teşekkür ederim ilgileri için.
şu an evimde bu konu unutulmuş durumda zaten bu olay geçen sene yaşandı.ben de geçenlerde bunu kendisine hatırlatınca eminim herkes senin gibi düşünmez dedi de o yüzden gerçek mi acaba ben mi abattım diye kendime sordum ve sizlerin de bu konuda ne tepki vereceğinizi merak ettim.bazı arkadaşlar kıskanç olduğumu söylemiş bazıları bunu hayatımın sonuymuş gibi yansıttığımı sanmış.
ama umrumda değil inanın.kaybeden eşim oldu.işten gelir apar topar daha üzerime çıkarmadan mutfakta işe koyulurdum aman eşim beğensin mutlu olsun diye.gördüm ki pek de önemi yokmuş yaptıklarımın.
o arkadaşın yaptığı yemeklere gelince çoğunu annesinin yaptığını söylemişti zaten ama önemli değil,onun güleryüzü yeter.
mesela bi örnek: eşimle gece konuşuyoruz canının mis gibi bir nohutlu pilav istediğini söylüyor.ben de ertesi gün yemek yapacağım ama karar veremiyorum ne yapsam diye.aklıma gece canının istediği yemek geliyor.yapıyorum.işten gelince soruyor ne yemek yaptın diyor.
ben de dün gece canının istediği yemeği yaptım diyorum.diyorki şu an o yemeği yiyecek psikolojide değilim başka ne yapabilirsin.ben de ne istersen diyorum istediği yemeği yapıyorum ve o nohutlu pilavı apartmana dağıtıyorum.bu kadar yemek konusunda şımarttım onu da ondan böyle oldu.

iyide adam kötü bişey dememişki
yani benim eşim hiç güzel yemek yapamiyor bunlar çok güzel olmuş deseydi kırılmakta haklıydın
ama öyle dememiş
sadece arkadaşı övmüş ama bunu yaparak senin yerin dibine sokmamış
hayır bukadar herşeyi kafaya takma gerek yok
birde şunu söyliyeyim o saydığın marifetler emin ol çoğu bayanda vardır yani bunlar bitek sana özel olan marifetler değil
:hulya:

canım çok teşekkür ederim ama bu saydıklarımı her gün yapmıyorum tabii.yani zamanımda yok zaten hem çalışıyorum hem anneyim.ama yapmaya çalışıyorum.siz siz olun böyle şımartmayın dışarıdan söyleyin yemeğinizi ağzınız silip kalkın.işte o zaman en iyi siz olursunuz.

Helal olsun!
Ne marifetler varmış sizde maşallah!
Eşinizin sizi örnek göstermesi hoş olmamış bence haklısınız..

Bence çok fazla kendinizden ödün veriyorsunuz..
O kadar süper yemeklere alıştırmışsınız ki adamı,kendisi bunu normal kabul etmiş..
Her zaman derim,ne kadar tevazu gösterirseniz insanlar bunu gerçek sanırlar..
Onun canının istediği yemeği yapıp sonra mız mız çocuklar gibi burun kıvırması üzgünüm ama eşinizin şımardığını gösteriyor.. Ne de olsa o beğenmedi diye hemen yeniden yemek yapmak için mutfağa koşuyorsunuz...
Üzgünüm,siz böyle alıştırmışsınız..boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…