ahhh bu erkekler...off kızlar benim eşimde her zaman ablalarının,bi tane teyzesinin ve tabiki annesinin yemeğini yediğinde off süper olmuş der sonra bana döner sende böyle yap der.
o kadar üzülürümki anlatamam evde ise aşkım süper olmuş ellerine sağlık der.
misal dün görümceme gittik benden aldığı kurabiyeyi denemiş ne yalan söyleyim iyi olmuş ama biraz yağsız ben pek beğenemedim eşim nedesene beğenirsiniz süper olmuş abla sonra bana döner bi sen şöyle yapamdınya der.
her zaman öve öve bitiremez annem keki poğaçayı süper yapar hiç kimsede yemedim ben annemim böreklerini der.komik olan kaynanam pek yemek yapamaz hep köy usulü yemek yapar.kek börek gibi şeyleri bilmez.8 yıllık geliniyim kaynanamın kek yaptığını görmedim mesela.gülermisin ağlarmısın.
eşime niye böyle yapıyorsun çok kırılıyorum diyince ee yalanmı onlar benim ailem zehir olsa yerim der.
pes yani zaten ailesi için ölür biter ama bu kadarda olmaz..
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. bide gün aşırı benden kurabiyeler ister eşim..yapmazsamda küser nasıl bi çelişkidir bu..
bakın geçen dönemlerde olan bi olay mesela.
öğlen vakti kayınvalidemlere gittik.bende yanına mutfağa girdim.kaynanam dediki kızım pilavın senin güzel olur sen yap bende salata yapayım dedi.(deişiklik olsun diye sebzeli pilav yaptım bende.(kaynanam çok yağsız şalçasız yapar bende pek sevmem o yüzden çoğu şeyi benden ister)yani oda bilir benim marifetli olduğumu.
neyse sofra serildi yemekler yendi eşim ne dedi.anne eline sağlık yemekler çok güzel pilavın her zamanki gibi harika olmuş yine sonra bana döndü sende bi daha böyle yap pilavı dedi.şaka gibi.
bakın geçen dönemlerde olan bi olay mesela.
öğlen vakti kayınvalidemlere gittik.bende yanına mutfağa girdim.kaynanam dediki kızım pilavın senin güzel olur sen yap bende salata yapayım dedi.(deişiklik olsun diye sebzeli pilav yaptım bende.(kaynanam çok yağsız şalçasız yapar bende pek sevmem o yüzden çoğu şeyi benden ister)yani oda bilir benim marifetli olduğumu.
neyse sofra serildi yemekler yendi eşim ne dedi.anne eline sağlık yemekler çok güzel pilavın her zamanki gibi harika olmuş yine sonra bana döndü sende bi daha böyle yap pilavı dedi.şaka gibi.
Selam kızlar.Eşimle yaşadığımız bir durumu anlatacağım ama merak ettiğim ben mi sorunluyum da bunu problem yaptım,yoksa bütün kadınlar mı aynı tepkiyi verir yardımlarınızı bekliyorum.
Şöyle düşünün ki; okumuşsunuz,çalışıyorsunuz ama bir ev hanımı kadar mutfakta iyisiniz.Herkes sizden tarifler alır,mutfakta iyi olduğunuzu 7 den 70 e her tanıdığınız söyler.Bayramda baklavanızı,sonbaharda turşularınızı,reçellerinizi,su böreklerinizi,özel günlerde kaburga dolmalarınızı,içli köftelerinizi,mantılarınızı,tatillerde köy usulü ekmeklerinizi,hatta bozanızı,peynirinizi,yoğurdunuzu,milföy hamurlarınızı bile kendiniz evde yapıyorsunuz.
Bir akşam arkadaşlarınız sizi yemeğe çağırıyor ve gidiyorsunuz.Neyse yemek yeniyor,yemekleri yapan ev sahibi bayan sofrayı toplarken eşiniz aynen şöyle diyor:
''Yaa ben şimdiye kadar en iyi yemek yapan benim eşim sanırdım.Meğer daha iyileri de varmış''
Bozulur musunuz?Yani arkadaşın ellerine sağlık gerçekten güzel yapmıştı ama eşime bunu dedirtecek kadar değildi.Bir de bu konuda benim çok hassas olduğumu biliyor.
Kendine kırıldığımı söylediğimde de şöyle dedi:'' Ben ona jest olsun diye,gönlü hoş olsun diye söyledim.'' dedi.Ama beni de yerin dibine sokmuş oldu.bilmiyorumkismile
eeee siz dediniz mi ben yaptım yada kaynananız dedimi bilmiyorumkismile
zaten 2 aydır pek hamur işi yapmıyorum diyetteyim diye ,çok istedi diye daha geçen hafta elmalı kurabiye yaptım.tabiki ayıla bayıla yedi.akşam görümceme gittik benden aldığı bu kurabiye tarifini denemiş.kadın kendi dedi seninki kadar güzel olmadı yağsız olmuş neyse acemilik diye.yan odadaydı eşim çay faslı bitince ablasına abla süper olmuş ,banada sende yap bu kurabiyeden dedi.çok güzelmiş tarifini alda dedi.sanki geçen hafta yediği kurabiye den deilmiş gibi.gıcıklar işte.
ay neyse kızgınlığımı yazsam sayfalar dolar.yazdıkçada öfkeleniyorum eşime.durduk yere tartışmayın akşam kocamla ya.
komik olan bizim evde beni öve öve bitiremez çevresine ama ailesinin yanında onların yaptığı herşey mükemmel ben ise beceriksiz bi kadın..[/B]
Sadece ellerinize sağlık çok güzel olmuş diyebilirdi sizide farkında olmadan kırmış aslında
biz şu günlerde boşanmak üzereyiz babam il dışında gelmesini bekliyorun ki dava açayım.
niçin geçen sene olan olayı gündeme getirdiğime gelince de kendisinin beni hiç kırmadığını hiç haksızlık etmediğini söylemesi.ben de hayır mesela ettin dedim.bir örnek ver dedi de ben de anlattım.
amaan erkekler de incelik ne gezer
kaş yapayım derken göz cıkarırlar
halbuki o niyetle sölememzler de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?