Ben kendim tek gidiyorum. Birkez dahi olsa gitmelisinizEşimle hergun her konuda kavga ediyoruz terapiye gidip olumlu sonuç alanlar varmı aceba?
Eşiniz gitmek istiyorsa hemen deneyin şansınızı. Küçük bir ihtimal bile olsa denemeye değer
Desin o. Terapist onun da dikkat etmesi gerekenleri söyleyecek. Terapide amaç sizi çift olarak mutlu etmek. Sadece onu memnun etmek değil. Hem sizde hata varsa da görmenizi sağlar. Ne güzel işteGidelim diyorda sorun bende olduğunu sanıyor
Güzel olmasına güzel insallah olumlu sonuç alırız fakat kafama şu takıldı bir misterimiz vardı karı koca geliyorlardı ofise adam patronla toplantı yaparken kadında bizimle sohbet ediyordu eşi ile 3 seans gitmişler terapist bazı şeyler yapmalarını istemiş ilk buluştukları yere gitmelerini ilk gün ne yapmislarsa aynısı yapmalarını filan kadın aynen yapmış adam gelip masaya oturmuş bir müşterisine sinirlenmiş başlamış onu anlatmaya kadın daha çok sinir olmus anlatıyordu eskiden olsa benim eşim denileni yapar derdim fakat şuan bunu diyemiyorum salak birine dönüştü aptallasti resmen yaDesin o. Terapist onun da dikkat etmesi gerekenleri söyleyecek. Terapide amaç sizi çift olarak mutlu etmek. Sadece onu memnun etmek değil. Hem sizde hata varsa da görmenizi sağlar. Ne güzel işte
Çok doğru yazmışsın söylediklerini aynen yaptım zaten geçmişi ile ilgili bir dönemi silik eşimin ergenlik dönemi aile içi huzursuzluklar filan terapiye sıcak bakıyor da seninde dediğin gibi terpisti sorunun bende olduğuna ikna etmeye çalışması dan korkuyorum ona test yaptım birsuru ve narsist özelliklerinin hepsi uyuyor birebir ama deneyeceğim terpisti de deneyeceğim son çare olmazsa yolumuza bakicazEşiniz gerçekten narsist ise, muhtemelen terapiye yanaşmayacaktır. Ya da terapisti etkilemeye çalışarak, olayları sizin suçunuz gibi saptırmaya çalışacak, Kendinde hata bulunursa öfkelenecektir.
fakat Böyle bir teşhisi sizin koymanız çok doğru olmaz. Kesinlikle bir uzman görüşü gerekir.
narsistik davranışlarda bulunmakla, narsistik kişilik bozukluğuna sahip olmak, oldukça farklı şeyler. Yani bir insanın narsistik davranışları olabilir ama bu onun narsist olduğunu göstermez. Buna bir uzmanla karar vermek çok daha sağlıklı olur.
Özellikle günümüz toplumunda narsistik davranışta bulunan pek çok kişi var.çocuk, anne babada böyle görüyor, aynısını yapıyo, ya da aile tarafından çok pohpohlanarak büyütülüyor. Sonuçta ortaya empati yeteneği düşük, bencil karakterler çıkıyor ama bu onları narsist yapmıyor.
bu davranışlar üzerinde çalışılabilir gerçekten, değiştirebilirsiniz bazı şeyleri. Ama bunu yapmak için,bazen sizin de kendi baktığınız yeri değiştirmeniz gerekiyor.
benim eşim de dominant bir tiptir mesela. Ailede öyle görmüş. Önceleri öfke krizleri yaşadığında, ben kendi üzerime alınır, açıklama yapmaya çalışır, haksızlığa uğradığımı hisseder, ağlar, kontrolümü kaybederdim. O zaman daha kötü olurdu. Eşim bir de beni gözyaşlarını kullanmakla suçlardı.
sonra ben bu hareketlerin benimle hiç alakası olmadığını çözdüm. sorun benden değil,ondan kaynaklanıyordu.Kendi bakış açımı değiştirdim yani. Artık çok daha sakin ve net davranıyorum.
ortalıkta kavga kıyamet, gözyaşı olmayınca, eşim de sakinleştiğinde hatasını görebiliyor. Her zaman değil tabi ama bu da onun sorunu. Sonuçta insan olarak hepimizde biraz sorun var. Her noksanı da kafaya kakmamak, bazı hataları da görmezden gelebilmek lazım.
son olarak; terapist işe yarar, ama iyi bir terapist. Sizi dinleyip gönderecek biri değil. Onu komşu teyze de yapıyor. Davranış bozuklukları üzerine çalışan birini tavsiye ederim. eşiniz gelmezse, önce siz tek gidin.
ben terapiye inanmazdım, para tuzağı olduğunu düşünürdüm. ama çok faydasını gördüm. Bir de bir iki seans gitmek bir işe yaramayacaktır. bir süre devam etmek gerekli.
Kendiniz gittikten sonra, siz de işe yaradığını düşünürseniz, eşinizi de ikna edebilirsiniz. inanın, masum olduğunu düşündüğümüz pek çok hareketimiz bile aslında sorunlu olabiliyor. Bu sebeple değişim önce kendimizden başlıyor.
O kriterlere benim eşim de birebir uyuyor, ailesinden bazı kişiler de. Ben de bir ara değmez deyip, evliliğimi sorgulamaya başlamıştım. Ama o kriterler haricinde pek çok olumlu yönü de var.Çok doğru yazmışsın söylediklerini aynen yaptım zaten geçmişi ile ilgili bir dönemi silik eşimin ergenlik dönemi aile içi huzursuzluklar filan terapiye sıcak bakıyor da seninde dediğin gibi terpisti sorunun bende olduğuna ikna etmeye çalışması dan korkuyorum ona test yaptım birsuru ve narsist özelliklerinin hepsi uyuyor birebir ama deneyeceğim terpisti de deneyeceğim son çare olmazsa yolumuza bakicaz
Biz gittik ve gerçekten çok faydasını gördük. Özellikle eşim benden defalarca duyduğu ama anlamak istemediği şeyi terapistten duyunca anladı. Tabi maddi olarak bizi çok yordu ama iyi ki gitmişiz..Eşimle hergun her konuda kavga ediyoruz terapiye gidip olumlu sonuç alanlar varmı aceba?
Yorumların ve rahatlattigin için teşekkür ederim ben önümüzdeki hafta bir terapist ayarlayacagim gelişmeleri bildirecegim herşey için sana teşekkür ederimO kriterlere benim eşim de birebir uyuyor, ailesinden bazı kişiler de. Ben de bir ara değmez deyip, evliliğimi sorgulamaya başlamıştım. Ama o kriterler haricinde pek çok olumlu yönü de var.
İnsanın tek bir yönüne odaklanıp, diğer olumlu yanlarını da karartmamak lazım. eşim çok fazla hatalıydı bazen ve ben gerçekten haksızlığa uğrayan taraftım. Evet ben hata yapmıyordum ama ben de kendi özgüvensizliğimin üstünü kapatıyordum onun hatalarıyla. Kendimi tamir ettikçe, o da kendine çeki düzen vermeye başladı. Ve bu tamir hiç de öyle onunla kavga etmemle ve kendimi ezdirmemekle filan olmadı. Ben kendimle yüzleştim. Kendi içimde yaşadım ve hala yaşıyorum.Sonucunda baktım ki o da değişmeye başlamış.
eşleriMizin bizi ailelerine ezdirmemelerini istiyoruz mesela. İş konusunda kadına yaslanmamalarını. Ayaklarının üstünde durmasını ve ailesine sahip çıkabilmesini ama bir yandan da evde bir o kadar yumuşak, halim selim, ev işlerinde yardımcı vs. Fakat Dışarıda kaplan olmasını istediğin kişinin, evde tüyleri yolunmuş kediye dönüşmesini de beklememek lazım.
bazen bizim o çok kızdığımız agresif davranışları, iş hayatında onlar için elzem olabiliyor.
ya da ailesine karşı çok yumuşak, evde işlere yardımcı bir eş, o halim selimliğiyle bu sefer kendi ailesiyle de yüzleşemediği için, seni yüz göz edebiliyor onlarla. o çekingenliğiyle maddi olarak çok zor duruma düşürebiliyor.
benim bu yüzden boşanan arkadaşım oldu.Biz hiç kavga etmezdik diyordu. Ona deliler gibi aşık, oldukça yardımcı ve anlayışlı, maddi olarak çok rahat bir eşi vardı. Ama ailesine karşı da bir o kadar yumuşak başlıydı. keşke biz kendi kavgalarımızı edebilseydik diyordu arkadaşım.İstemediği bir şeyi ben istemiyorum, o yüzden yapmayacaksın diyebilseydi. Sanki kayınvalidem ve kayınpederimle evliydim. Onlarla ben yüzleşmek zorunda kalıyordum her seferinde diyerek bitirdi evliliğini.
kimse yüzde yüz kusursuz değil. Şu ana kadar yürüdüğünü ve bozulduğunu gördüğüm bütün evliliklerde hep iki tarafta da hatalar vardı, herkes kendi açısından anlatıp diğer tarafı kusurlu gösterse de. Göremedikleri pek çok olumlu yönler de vardı.
neyse sonuçta, kendine de, eşine de biraz daha dışarıdan bakabilmeni tavsiye ederim. Terapist bu narsistik davranışlar ve kişilik bozukluğu konusunda Sana yardımcı olacaktır. YouTube da narsistik kişilik bozukluğu diye girersen, Özellikle bu kişilik bozuklukları hakkında çalışan terapist ve psikiyatristler bulursun. Onlardan da randevu alabilirsin.
her terapist iyi değil. Çok saçma sapan insanlarla da karşılaştım ben. Paramı verip, bir kaç ay gidip, hiç bir şey de alamadığım.Birinde olmaması aramaktan yıldırmasın. dokunun uyuştuğu, rahat anlatabildiğin birini bulmak lazım. Bu da ilk seferinde olmayabiliyor. Psikolojinin bir tahlili, tomografisi, kesin işe yarayacak bir reçetesi olmadığı için biraz deneme ve takip yoluyla, yılmadan devam etmek gerekiyor. Okumalar işe yarıyor.
sana söyleyebileceğim, bir kaç ay önce ben eşime yüzde yüz narsist teşhisini koymuş ve pek çok video ve testle kendime bunu kanıtlamışken, şu anda hiç de öyle olmadığını görebiliyorum. Biraz esneme payı da bırak kendine.
İşte bizde tam tersi eşim istediği yere gidebiliyor ben birkez olsun aramam arkadaşına ablasına gittiğinde ben gittiğimde burnumdan getiriyor pişman ediyor karşımdaki de rahatsız oluyor artık birtane arkadaşım benle gorusmez oldu oturduğumuz andan kalkana kadar taciz telefonları bu nerde su nerde diye aramaya başlıyor en son ne zaman kalkacaksın diyene kadar bizim eve benim ailem arkadaşlarım gelmiyor sürat yapıyor ama onun ailesi arkadaşları geliyor ben sürat yapmam bir iki yaptım empati yapsın diye pişman etti aynısını sende yapıyorsun diyorum ben böyle yapmıyorum o gelen böyle su gelen şöyle diyor tabiki tek sorun buda değil makyaj yapsam ne yapıyorsun yapmasam kendine bakmıyorsun iki ruj sursene yani birsuru saçma sapan dengesizlikler kimse durup dururken karşısındakini suclamiyir birçok sorununu astım ama aşmak gereken daha bir o kadar sorun var laf gecirememek değil kimsenin anası değilim 32 yaşında adamı çocuk gibi egitemem bunu yap şunu yapma diyememBaşka bir konuyada yazdım burayada yazıyorum
Lafını geçiremeyen kadın benim kocam narsist demeye başladı
Narsiszm şizofreni gibi piskolojik bir hastalık
Şımarmış kaybetme korkusu olmayan erkek narsist değildir önce bunu bilin
Sonra terapiye gitmeye ikna edin
Kendiniz sorunlarınızı aşamıyorsanız tabi
Ne gibi sorunlar oluyor?
Eşinize alan bırakıyor musunuz?
Kendi özel alanınız var mı bakın çok önemli
Boşanan bir arkadasım bana erkek bu arada eşimin bir tane arkadası yoktu demişti o kadın yerine ben utandım ya
Bu nasıl birşey ?
Artık evlilikler eskisi gibi değil
Eskiden herseyi birlikte yapıyordu eşler
Ama devir değişti ayak uydurun
Ooo o zaman ciddi bir sorunİşte bizde tam tersi eşim istediği yere gidebiliyor ben birkez olsun aramam arkadaşına ablasına gittiğinde ben gittiğimde burnumdan getiriyor pişman ediyor karşımdaki de rahatsız oluyor artık birtane arkadaşım benle gorusmez oldu oturduğumuz andan kalkana kadar taciz telefonları bu nerde su nerde diye aramaya başlıyor en son ne zaman kalkacaksın diyene kadar bizim eve benim ailem arkadaşlarım gelmiyor sürat yapıyor ama onun ailesi arkadaşları geliyor ben sürat yapmam bir iki yaptım empati yapsın diye pişman etti aynısını sende yapıyorsun diyorum ben böyle yapmıyorum o gelen böyle su gelen şöyle diyor tabiki tek sorun buda değil makyaj yapsam ne yapıyorsun yapmasam kendine bakmıyorsun iki ruj sursene yani birsuru saçma sapan dengesizlikler kimse durup dururken karşısındakini suclamiyir birçok sorununu astım ama aşmak gereken daha bir o kadar sorun var laf gecirememek değil kimsenin anası değilim 32 yaşında adamı çocuk gibi egitemem bunu yap şunu yapma diyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?