- 13 Ağustos 2022
- 8.814
- 4.465
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
sen tesbihini cek duani et çık orasi ibadethane onlar devam etsinAkşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.
Bekleme zikire çok git. İsteyen istediğini yapsın size ne?Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.
Kimseyi zorla tutmuyor çıkmak isteyen çıkıyor isteyen kalıyorsa neyi şikayet edeceksiniz insanlar istedigi gibi ibadet edebilirAkşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.
İmamın tarikat şeyhi gibi farklı zikirler yaptırması normal mi sizce diyanetin kadrolu imamıBekleme zikire çok git. İsteyen istediğini yapsın size ne?
Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu
Neden Ibadetleri diyanet mi belirliyor ?Cimere yazıp rahatsızlığınızı bildirebilirsiniz
Diyanetin belli uygulamaları dışına çıkamazlar
Evet her camide zikir yapılır ve gayet normal. Siz camide napıldığını zannediyordunuz ki? Sadece namaz kıldıklarını mı?Bence konuyu açan kahvepembe olduğu için yorumlar biraz taraflı yaklaşmış, zıt gitmiş
Ne münasebet camiide kendinden geçer gibi zikir yapmak. Normal değil ki bu .kim görmüş camiide zikir? Var mı böyle bir şey? Ben olsam cimere yazardim
Ben hiç denk gelmedim, açıkçası denk gelene de denk gelmedim.Evet her camide zikir yapılır ve gayet normal. Siz camide napıldığını zannediyordunuz ki? Sadece namaz kıldıklarını mı?
Bu arada hayatında camiye gitmemiş arkadaşlar olabilir o yüzden söyleyim: camilerde özellikle kandil, ramazan gibi zamanlarda bu şekilde zikirler yapıyorlar. Yani herkes kendinden geçmiyor ancak özellikle yaşlılar kendinden geçebiliyor. Gayet olağan bir şey. Gidin türkiyedeki tüm camileri şikayet edin o zaman
Camide böyle bir şey olması mümkün değil. Bunların naptını bile anlamadım. Tef getirmişler ilahi mi söylüyolar ne diyolar cidden anlamadım. Böyle bir şey tabiyki yok. Kahve abartınca imam kendini şeyh cemaati mürid ilan etti gibi anlaşılmış. Ben özel dini günlerde gittiğimde toplu zikire çok rastladım. Hiç böyle bir şey görmedim. Zaten normalde de namazlardan sonra insanlar zikir çeker. Cami bunları toplu yapmak için gidilen bir yer. Kahve bazı teyzelerin cezbeye gelmesini abartmışBen hiç denk gelmedim, açıkçası denk gelene de denk gelmedim.
Konu sahibinin bahsettiği sayı sayarak söylenen sözler değil, kafalarını sallaya sallaya, nefes ritimlerini boza boza yapılan bri şey.
Ben sadece bir kere tanık oldum, bahsettiği tarzda bir zikre,o da camiide değildi. Urfalı bir asiretin. Gerçekten hiç normal bir şey değildi , şunun bir benzeriydiBu cidden var mı her camide?
Benim gördüğüm zikir bu videodakine benzerdi, aynı bu şekilde hah huh hah diye nefes veriyorlardı. Ritim tutuyorlardi. Konu sahibi de şöyle demiş;Camide böyle bir şey olması mümkün değil. Bunların naptını bile anlamadım. Tef getirmişler ilahi mi söylüyolar ne diyolar cidden anlamadım. Böyle bir şey tabiyki yok. Kahve abartınca imam kendini şeyh cemaati mürid ilan etti gibi anlaşılmış. Ben özel dini günlerde gittiğimde toplu zikire çok rastladım. Hiç böyle bir şey görmedim. Zaten normalde de namazlardan sonra insanlar zikir çeker. Cami bunları toplu yapmak için gidilen bir yer. Kahve bazı teyzelerin cezbeye gelmesini abartmış
Benim aklımda bu görüntü canlandı. Yani buysa eğer cimere yazılmalı. Ama daha normal bir şeyse bilemiyorumTesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?