Tercihlerim icin yardimci olur musunuz?

Uni seciminde oncelikle meslek secimine ve sonrasinda o istedigin alanda isim yapmis bir uni. olmasina lab. yeterliligine vs dikkat et.Okul diger alanlarda kotudur ama ise alimda x bolum diyince hemen akla gelen uni.lerdeyse ona dikkat ederler...
Gerekirse 1yil daha hazirlan fakat dusuk puanla mecburiyetten yaziyormus gibi tercih yapip gitme hemen...

Sehirlere gelince ist ve ank hem uni hem de sehir olarak iyidir fakat puanim dusuk gelecek diyorsun.
Onlarin bir kademe alti izmir ve sonra eskisehir olarak dusunebilirsin, sonrasinda antalya samsun... liste boyle gidiyor farkindasindir.
Konuda sordugun sehirlere ve sosyal imkanlarina gore siraladim biraz.
Fakat Ktu teknik uni olarak iyidir ancak sehir onemli diyorsan yazmani tavsiye etmem, trabzon kotu oldugundan degil konunda anlattigin uzere beklentilerini karsilamayacagini dusundugum icin...

Pek cok uni.yi kongrelerle vs gezmis biri olarak diyorum ki daha dusuk puanli bir sehir ve uni dusunuyorsan kocaeli, canakkale, edirne, mersin ve adanayi da listene dahil edebilirsin... yaz demiyorum, arastirmandan zarar gelmez.

Mesela o sehirde film festivalleri konserler tiyatrolar ne derece etkin, opera vs var mi diye de arastirabilirsin, kampus disindaki ortam olarak heryerde cafe vs. var zaten fakat diger imkanlar kisitli.

Ancak kesinlikle sececegin bolum icin akademik kadroya dikkat et!
Yayinlanan makale sayisini vs takip edemesen de mesela hocalarin nerden mezun olduklarina bakabilirsin, bu bile secimlerinde yonlendirici olur...

Basarilar... ve bol sans diliyorum...

ben aydında okudum. çok şirin bir şehir, ulaşım falan rahat, kampüs çok güzel, hayat çok ucuz, insanları çok sıcak. öğrenciler ve öğretim görevlileri profesörler hep içiçedir. samimi bir ortam var. ama şuan tercih yapsaydım aydın ilk tercihim sonra izmir (izmirli olarak bölümüm ege üniv. yoktu. olsa başka yere gitmezdim) ankara, eskişehir, antalya olurdu.

Konyalı değilim orayı koruyayım ama orda okuyan öğrencilerden hiç duymadım öyle bir şey.Her çeşit öğrenci vardı.Absürd bir şey yaparsın ki kınanırsın.O da çoğu yerde var zaten.

7 yıldır Konyadayım işim gereği üniversiteli gençlerle biraradayım yanlarında bulunarak bir genelleme yaptığım hatta çoğunluğu yeniden sınavlara giriyor. Yani nitekim Konyadayım ve burada okuyan gençlerin birebir ağızlarından duyduğum sorunlarından dolayı genelleme yapıyorum ben.ama tabikii arz talep beklentisi her insanda farklı farklı olur. Bazısına göre absürd olanın bazısına göre absürd olamayacağına göre!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…