Tercihlerimin Bedeli.. ne yapacağım ?

Söyledim benim hesaplarıma baktırma dedim ama bu ülkede sence her şey kuralına göre mi oluyor sence ? Tanıdığı olan baktırıyor evladıyım bir de belkide ondan. Adamda kırmıyor olabilir.
Umarım kurtulurum canım umarım :KK43: gitmem lazım gerçekten bu evden.
Bir şikayetine bakar canım cok ciddi söylüyorum egerki hele de özel bir bankadaysa hesaplarin asla durma
Babana da diyebilirsin hesap bilgilerimi sana söyleyen kisiyi bir şikayetle hem isten tazminatsız attirip hemde hapisle cezalandırılmasi icin bankanin dava açmasını saglayabilirim.
Bu nedir canim arkadaşim her yerden sıkıştırmışlar avuçlarının icine almislar seni

Öncelikle herkese iyi pazarlar. Benimki de dert mi diyeceksiniz. Ama artık tükendim.
Ben bir kurumda yöneticiyim. İlk olarak doğuda çalıştım. Daha sonra sürem bitti “ne yazikki babamın ısrarı üzerine” batıya döndüm.
Çalıştığım yerde çok mutluydum, özgürdüm. Aile ile bir saatten sonra yaşamanın zorluklarını çekiyorum. :KK11:

Gel gelelim tekrar yanlarına dönme sebebim. Babam çok zorladı. Gel buraya annen eskisi gibi değil, rahat olacaksın. Çamaşır yemek sorun olmayacak. (Benim için hiçbir zaman sorun olmadı)
Altına araba çekeceğim. Daha prestijli yerde olacaksın burası büyük şehir. Tanıdıkları araya koydum. Artık yaşlandık bizde sende yanımızda ol vs. Neyse yazdım İzmir’i döndüm ailemin yanına.
4 kardeşiz ve tek kızım. Sevdiğim adamı da arkamda bıraktım geldim.
Nitekim verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Alışveriş yapsam sorun, dışarı çıksam sorun. Çalıştığım yer (şükürler olsun bir işim var) ama bok gibi.
Ne işler yaptım geldiğim yerde uçurdum orayı bir numara yaptım. Ama burda bir yerde daha “prestijli” Karşıyım ama torpil gerekiyor. Torpilli isen bu şehir de varsın.
Otobüs ve dolmuşlarda sürünüyorum. Evimiz merkeze çok uzak.
Babam araba aldı kendine. Zaten hanede 2 araba var. Annem dün diyor anahtarı babanla karar verdik vermeyeceğiz kışın sana. :KK53: Kaza filan olur diyeymiş. Anahtarı vermemek ? Sanki evden araba kaçırıyorum. Şaka gibi ya.. bu nasıl üslup dedim dün kavga ettim geçtim odama. En son çıldırdım dedim araba da batsın bu şehirde batsın ben gideceğim dedim.
Benim aracım vardı zaten babam sat dedi sattım bankaya koydum iyi kar ettim ama kontrol babamda.
Annem engellemiş beni whatsaptan babamda sen bilirsin diyor ve ajitasyon yapıyor. (Sanıyor yapmayacağım) (Ekonomik durumları iyi) hatta diğer kardeşlerime oranla ben maddi destek her şey yapıyorum. Helali hoş olsun. Ben oradaki düzenimi bunun için bozmadım. Her şeyim kısıtlandı.
Neden bir aile bunu yapar. Küçüklüğümden beri dişimle tırnağımla bugünlere geldim. Bankada param var ayrıca biriktirdiğim o da babamın kontrolünde. Hep bir ajitasyon. Kıyafet alırım kendime annem kıyametleri koparıyor dolap dolu diye. (Kendisininde bir ton var ama hala alıyor ben alınca problem ona da alıyorum) insan beğenir alır demi bir şeyi. Kendi paramla köle gibiyim. Taksiye binsem işe geç kalacağım diye mesela gizli gizli biniyorum. Çünkü biliyorum hep para muhabbeti ve bıktım. :kahve:
Bir yere çıksam nereye kime gidiyosun. Annemin baskıları babamın sürekli para muhabbeti..
Neyse ben bi karar aldım dilekçe yazıp umarım kabul edilir. Başka bir şehre tayin isteyeceğim. Ve bunu onlara söylemeyeceğim. Psikolojimi yerle bir ettiler. Oğullarına böyle değiller. Ne yapayım ?
Annem arkadaş çevremi beğenmez kendisinin tonla “bitches” :sinirli: saçma sapan arkadaşları var. Ama bana gelince seninkiler sürtük onlar seni yoldan çıkarır. 30 yaşındayım bugüne kadar bir şey olmadıysa bugünden sonra beni yoldan çıkarırlar mı acaba ?
Hiç bir elle tutar yanı kalmadı artık. Çok mutsuzum :cry:
Sürekli dini muhabbetler bıktım. Ne yapayım arkadaşlar ? Kızceler, ablalar lütfen bana bir akıl verin.

Annemin saçma sapan koca bulmaları. Benim beğendiklerimi küçümsemesi. Bir şeye beni benzetememesi. Küçükkende hep şiddet baskı gördüm. Allahım kurtar beni :KK43: çok pişmanım diyor bazen annem bana sana ettiklerim için canım kızım seni çok seviyorum diyor sonra yine çok kötü aramız bana kötü davranıyor. İnadıma işler yapıyor. Bazen diyorum bende sorun mu var acaba ?

Kuşak çatışması yaşıyorum resmen. Açık giymeme karışır. Kendisi son model giyinir. Kapan der açık giyme der. Çok doluyum Kızlar. Babamda hiç ses çıkarmıyor. Hep gururlandırdım onları bugüne kadar ama yetmiyor. Kendimi onlara kanıtlamakla geçti ömrüm. :mad:Babamda Annemin kölesi olmuş.
Geçen akşam işten geldim dedim köpek çok var korktum biraz dedim. Annem diyor allahtan korkmak önemli köpekte neymiş. Bu ne Allah aşkına ya her şeyleri batıyor bana artık.
Çık git sen nıye gerı dondunkı anlamadım .Hep ınsan ınanıyor .Ölüm senebın olur cık git bence

30 yasinda kadinin parasini nasil babasi yonetir nasil arabayi sat diyince satar..? Baskiyla buyudugunuz icin her dediklerini yapmissiniz sacmalik bunlar paranizi alin gidin baska sehre neden sevgilinizi arkanizda biraktiniz ki.? Aile sizin aileniz degiseceklerini nasil dusundunuz yasiniza gore oek olgun degilmisiniz anlamadim. Okadar manipule edilmissinizki ben hayirsiz evlatmiyim demissiniz ya lutfen kendi hayatinizi kurun

Bir şikayetine bakar canım cok ciddi söylüyorum egerki hele de özel bir bankadaysa hesaplarin asla durma
Babana da diyebilirsin hesap bilgilerimi sana söyleyen kisiyi bir şikayetle hem isten tazminatsız attirip hemde hapisle cezalandırılmasi icin bankanin dava açmasını saglayabilirim.
Bu nedir canim arkadaşim her yerden sıkıştırmışlar avuçlarının icine almislar seni
Sağol kuzum ama önceden baktırıyordu ya da blöf yapıyor bilmiyorum. Borcum olmasın diye sanırım kendince tedbir. Neyse konumuz bu değil benim şuan Önceliğim şu evden çıkmak. :dua::dua::dua:

30 yasinda kadinin parasini nasil babasi yonetir nasil arabayi sat diyince satar..? Baskiyla buyudugunuz icin her dediklerini yapmissiniz sacmalik bunlar paranizi alin gidin baska sehre neden sevgilinizi arkanizda biraktiniz ki.? Aile sizin aileniz degiseceklerini nasil dusundunuz yasiniza gore oek olgun degilmisiniz anlamadim. Okadar manipule edilmissinizki ben hayirsiz evlatmiyim demissiniz ya lutfen kendi hayatinizi kurun
Evet kuracağım. İnşallah iyi olacak her şey. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

klasik eski nesil. benim de arkadaşlarım aynılarını yaşadı. anne baba tuzağı kurar, türlü türlü vaatlerle eve geri çağırır, sonra hoop herşey eski tas eski hamam:) verilen sözler unutulur, artık yetişkin olduğunuz unutulur ve çocukluk/ergenlik yıllarına geri dönersiniz yine. sizin başınıza gelmiyor sadece merak etmeyin. neticede bundan sonrası için ya ayrı eve/şehire çıkarsınız, ya evlenirsiniz çıkarsınız, ya çıkamaz eski düzen devam edersiniz, ya çıkamaz ama bazı restler çeker yeni düzen devam edersiniz.

ben aileme tatile gittiğimde bile gece alkollü geç eve geldiğim için lafını yapmışlardı yıllaaar yıllar önce. bi de aynı evde yaşasam :) ben sevmiyorum müdahaleyi. o yüzden evden bir çıktım çıkış o çıkış. maddi zor oluyor ama ben bana yetiyorum. özgürlük paha biçilmez. madem bu kadar dertleniyorsunuz siz de iyi düşünün seçim yapın. atışmanın faydası ve sonu yok. karşılıklı sakin bir konuşma yapmak istediğinizi söyleyin ve karşılarında bir yetişkin olduğunu gösterin onlara. şartları konuşun ona göre kararınızı verin. ha kararın sonucu hoşunuza gitmedi yeniden yeni kararlar verirsiniz. çok düşünecek bişi yok. hayatı gelişine yaşayın gitsin.

klasik eski nesil. benim de arkadaşlarım aynılarını yaşadı. anne baba tuzağı kurar, türlü türlü vaatlerle eve geri çağırır, sonra hoop herşey eski tas eski hamam:) verilen sözler unutulur, artık yetişkin olduğunuz unutulur ve çocukluk/ergenlik yıllarına geri dönersiniz yine. sizin başınıza gelmiyor sadece merak etmeyin. neticede bundan sonrası için ya ayrı eve/şehire çıkarsınız, ya evlenirsiniz çıkarsınız, ya çıkamaz eski düzen devam edersiniz, ya çıkamaz ama bazı restler çeker yeni düzen devam edersiniz.

ben aileme tatile gittiğimde bile gece alkollü geç eve geldiğim için lafını yapmışlardı yıllaaar yıllar önce. bi de aynı evde yaşasam :) ben sevmiyorum müdahaleyi. o yüzden evden bir çıktım çıkış o çıkış. maddi zor oluyor ama ben bana yetiyorum. özgürlük paha biçilmez. madem bu kadar dertleniyorsunuz siz de iyi düşünün seçim yapın. atışmanın faydası ve sonu yok. karşılıklı sakin bir konuşma yapmak istediğinizi söyleyin ve karşılarında bir yetişkin olduğunu gösterin onlara. şartları konuşun ona göre kararınızı verin. ha kararın sonucu hoşunuza gitmedi yeniden yeni kararlar verirsiniz. çok düşünecek bişi yok. hayatı gelişine yaşayın gitsin.
Ne güzel yazmışsın sen öyle aynen bende öyle düşünüyorum ve gideceğim. Zaten 3 gündür konuşmuyoruz. Odamdayım yemeğe dahi çıkmıyorum. Son sözümü söyledim.

En son babama biriktirdiğim paramı bankadan çekip vermesini söyledim. 1 yıla atamam olur ve giderim inşallah diye düşünüyorum.. :KK42:
Neden kendin yapmak yerine babana söylüyorsun? Çok kurban moduna girmişsin bir sesin çıksın ya.

Söyledim benim hesaplarıma baktırma dedim ama bu ülkede sence her şey kuralına göre mi oluyor sence ? Tanıdığı olan baktırıyor evladıyım bir de belkide ondan. Adamda kırmıyor olabilir.
Umarım kurtulurum canım umarım :KK43: gitmem lazım gerçekten bu evden.
cimere söz konusu bankayı şikayet et bu ne rezillik ya iş ahlakı kalmamış...herkese herkesin banka bilgilerini rica minnet söylesinler o zaman

Zeynones aynen şehir dışı olmazsa ayrı eve çıkacağım. Karar verdim. Ama aynı şehirde ayrı evde olsam dahi yaşamak istemiyorum ben. Şimdi babam bir ton ajitasyon yapacak. Offf neyse güçlü olmalıyım.

Açıkçası çocukluğumdan süregelen bir sürü tramvam oldu.
Çoğu kardeş ayrımı ile ilgili konulardı.
Sürekli kavga eden, hırçın çocuk ben olmak durumunda kaldım.
Yıllar geçti üniversitede aynı şehirde olsak bile ayrı yaşadım. Sonra eve döndüm iş hayatı başladı. Öyle yüksek bir gelirim de yoktu ama üniversitedeki arkadaşlarımla yaşamaya başladım tekrar. Çünkü ailemle her gün dayanılmaz yüksek sesli kavgalar oluyordu. Bir taraftan psikolojik tedaviye de başlamıştım. Hayatımı ben de daha düzene koydum kendimi daha güçlü hissettim. Ailemle de o pürüzler çözüldü. Sonra evlendim. Şimdi gayet ayarında ilişkimiz.

Açıkçası çocukluğumdan süregelen bir sürü tramvam oldu.
Çoğu kardeş ayrımı ile ilgili konulardı.
Sürekli kavga eden, hırçın çocuk ben olmak durumunda kaldım.
Yıllar geçti üniversitede aynı şehirde olsak bile ayrı yaşadım. Sonra eve döndüm iş hayatı başladı. Öyle yüksek bir gelirim de yoktu ama üniversitedeki arkadaşlarımla yaşamaya başladım tekrar. Çünkü ailemle her gün dayanılmaz yüksek sesli kavgalar oluyordu. Bir taraftan psikolojik tedaviye de başlamıştım. Hayatımı ben de daha düzene koydum kendimi daha güçlü hissettim. Ailemle de o pürüzler çözüldü. Sonra evlendim. Şimdi gayet ayarında ilişkimiz.
İnşallah bende öyle olurum canım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

30 yasinda anne/babayla oturmamak gerek bence.

simdi dusunuyorum da, anne babamla sorunum yok ama ayni evde yasscak biz de kavga ederiz.
Bana gore sacma, onlara gore normal bir cok secimleri var.
Tam tersi de benim secimlerim icin onlar soyleyebilir.

Bu yaslar ana baba ile oturma yaslari degil, hic kimseyi suclamayin.
Denemissiniz olmamais, guzelce ayrilin bence.

Son düzenleme:
Babam geçen gün diyor ki şimdi akrabalar ve babamın iş çevresi kolluyormuş. Eda ayrı eve çıkacak mı acaba. Babamda benim kızım ataerkil yapıda yapmaz dedim diyor. Anlamsızca yüzüne baktım.
Kimse öyle bir şey sormuyor gözdağı verip seni manipüle etmeye çalışıyor sadece

En son babama biriktirdiğim paramı bankadan çekip vermesini söyledim. 1 yıla atamam olur ve giderim inşallah diye düşünüyorum.. :KK42:

aileni bile bile biriktirdiğin paranı, sattığın arabanın parasını neden onlara veriyorsun mesela?
söylemediğin şeyler var gibi geliyor ailenden şiddet görme veya senden kaynaklanan şeyler gibi..
tamam ailen çok korkunç ama sen de bile bile neden bu kadar prim verdin ve vermeye devam ediyorsun?
kazancın var vur kapıyı çık baban saçından sürükleyerek mi getirecek nedir?

aileni bile bile biriktirdiğin paranı, sattığın arabanın parasını neden onlara veriyorsun mesela?
söylemediğin şeyler var gibi geliyor ailenden şiddet görme veya senden kaynaklanan şeyler gibi..
tamam ailen çok korkunç ama sen de bile bile neden bu kadar prim verdin ve vermeye devam ediyorsun?
kazancın var vur kapıyı çık baban saçından sürükleyerek mi getirecek nedir?
Canım ben 5 yıl zaten kendim başka yerde tek yaşadım işim gereği. Hep kendi ayakları üzerinde durdum. Ama dediğin gibi babamın ben hastayım ajitasyon sözleri vs onlarla yaşamama itti beni. Hepsi yalanmış. Babam turp gibi maşallah sorun sıkıntı var yaşayayım bari annem babamdır bana ihtiyaçları var dedim demekki. :işsiz: Ama dertleri millete Eda bizim dizimizin dibinde dedirtmek.
Neyse zaten 4 5 gündür odamdayım. Odadan işe işten odaya. Bu süreçte de il dışı olmazsa ev bakacağım işte.

Back
X