Tereddütsüz evlenen var mı?

Yavru biz onu yapamıyoruz işte biliyorsun. :KK43:
Biliyorum kuşum
Aynı evin içine girmek alışmak zor ama şimdiden şartlama beynini. Bu süreci birçok kişi atlatıyor. Sonunda hayatı paylaşmak harika bir şey. Sevmekten çok öte bir şey bu, her şey güzel olur rahat ol ve tadını çıkar :KK51:

Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.
Takipteyim..
Ayni duygular icerisindeyim..
Tedirginlik, korku tavan.

Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.
Evet var ;)
Biran bile tereddüt etmedim gözüm kapalı evlendim.
Mükemmel ve kusursuz evlilik yoktur.
Seviyorsan hele birde aşıksan karşıdan da bu sevgiyi aşkı alıyorsan hiç düşünmeden evlen.
Ama gider ama biter çok önemli değil önemli olan ataerkil bir toplum ola ülkemizde nikahsız gidip sevdiğinle yaşayamayacağına göre en güzeli resmi olarak evelnip sevdiğinle gittiği yere kadar doyasıya yaşamak ama bir gün aöa bir ömür bunun garantisi yok canım ;)

İşte tereddütsüz evlenmiş ya geneli, demek ki benimki.normal değil diye düşündüm.
Aramızda saygı, sevgi, güven problemi kesinlikle yok. Sadece karakter ve zevk uyumsuzluğu.
Dediğim gibi karakterler ne kadar farklı zevkler ne kadar farklı. Yani örnek veriyorum o sadece evde maç izlemek isteyip sen gezmek başka aktiviteler yapmak istiyorsan bence bu uyumsuzluktur bana göre. Ama o tereddütsüz evlendiğini söyleyen kişilerinde illaki ufak tefek farklılıkları vardır sadece bunu sorun etmemişlerdir çünkü sorun edilecek şeyler değil. Siz sanki biraz boşuna kendinizi üzüyorsunuz gibi anlattığınız kadarıyla diyorum tabi.

Sadece tek bir örnek verdiğiniz için onun üzerinden gidiyorum. Sizin daha aktif onun tembel oluşu azıcık sıkıntıya sebep olabilir. Benim kuzenim de öyleydi o boş vakitlerini dışarda gezerek geçirmek isterken eşi evde pineklemek istiyordu. Ufak tefek sorunlara sebep oldu ama boşanma seviyesinde değil. Sizde de ilerde benzer bir şey olursa hani nişanlıyken sinyallerini vermiş gibi bir durum olmaz. Ama şu olur. Siz bunu çok sorun yaparsanız "E bu adamın böyle olduğunu biliyordun. Bile bile evlendin. Değiştirmekten çok orta yol bulma yoluna gidebilirsiniz" olur.

Ben tereddütsüz evlendim. Ama o zamanlar üzerinde hiç düşünmediğim ve şu anda bu konuda uyumlu olduğumuz için çok mutlu olduğum bir konu var. O da para harcama, mal mülk edinme, gezme tozmaya bakış açımız. Ben çok evim olsun tarlam olsun bir dikili taşım olsun insanı değilim. Onun yerne gezeyim. Elim ayağım tutarken uzak doğuyu göreyim, orta amerikaya gideyim insanıyım. İyi ki eşim de öyle. Eğer eşim oralara para mı harcanır, gel ev borcuna girelim, 10 yıl dişimizi sıkalım insanı olsaydı mutsuz olurduk. Bu doğrudur bu yanlıştır demiyorum. Aslında belki biz yanlışız iki kafadar bir dikili taşımız yok. Ama bu tip konulara bakış açısı da önemli.
Bu verdiğiniz örnek çok önemli mesela. Ben de evim olsun isterim ama mesela daha büyük daha lüksü yerine dünyayı gezmek yeni yerler görmek daha çok isterim bu hayali paylaşamayacağın biri ile evlenmek doğru değil bana göre. Çünkü sen zaten bu zamana kadar bunları yapmamışsın ilerde yapmayı düşünüyorsun ee evleneceğin adam baştan buna uygun değilse hayallerini direk çöpe atmış oluyorsun. Ben bunu yapmazdım açıkcası.

Nişanlılıkta sinyal veren ve dikkat edilmesi gereken şeyler, kıskançlık, öfke kontrolü, küfür, çok fazla aileci olmak, cimri olmak gibi konular.
Onun dışında sadece huy ya da alışkanlık olan ama anormal olmayan durumlarda siz bunu tolere edebilecek misiniz bunu görmeniz lazım.
Atıyorum ben tereddütsüz evlendim dedim ama sorgulamadan evlenmedim. Eşim alkol tüketir, ben tüketmem misal. Ben kendime sordum. Onu böyle seçtim beğendim bunu tolere edebilecek miyim. Atıyorum siyasi görüşümüz farklı bunu kabullendim mi? Bu tip soruları sordum kendime. Siz de misal şu an onun için şehir değiştirmeyi kabul ediyorsunuz. İlerde bunu sorun yapmayacak olmanız gerekiyor. Orada başınıza çok extreme bir şey gelmediği sürece tabi. Siz kendinize sordunuz mu misal? Ben şehir değişikliğini yapabilecek miyim? Yarın öbür gün yapamıyorum der miyim?

şuan uzaklıktan böyle düşünüyorsun bence Never'ım. yanındayken, her gün görüşüyorken bir sorununuz yoktu ki. uzaklık yıpratıyor malesef insanı.
fazla kurcalıyorsun kafanda, büyütüyorsun. sorunlarınız gerçekten çok ufak şeyler, az çok bildiğim kadarıyla. o tartışmaları 35 yıldır tanışan annemle babamda yaşıyorlar, seninkiler de yaşıyordur eminim. gerçekten tereddüte düşülüp de ileride kendine kızacağın şeyler değil bunlar.
kıskançlığı var mı, seni kısıtlıyor mu, sinirli anında öfkesini kontrol edememezlik durumu oluyor mu, pinti mi, bencil mi? bunlardır ileride pişman olacağın şeyler, ufak tartışmalar bundan ayrılıp başkasıyla evlensen de olacaktır mutlaka.

Dediğim gibi karakterler ne kadar farklı zevkler ne kadar farklı. Yani örnek veriyorum o sadece evde maç izlemek isteyip sen gezmek başka aktiviteler yapmak istiyorsan bence bu uyumsuzluktur bana göre. Ama o tereddütsüz evlendiğini söyleyen kişilerinde illaki ufak tefek farklılıkları vardır sadece bunu sorun etmemişlerdir çünkü sorun edilecek şeyler değil. Siz sanki biraz boşuna kendinizi üzüyorsunuz gibi anlattığınız kadarıyla diyorum tabi.
Mesela ben kariyer konusunda da daha hirsliyim ama o öyle değil. Bir işim olsun yeter zaten bu ülkede meslegini doğru düzgün yapabilen pek kişi yok kafasında. Aramızdaki yaş farkı da bu görüş farklılığına sebep olabilir. O benden daha tecrübeli ben daha hayalperestim.

şuan uzaklıktan böyle düşünüyorsun bence Never'ım. yanındayken, her gün görüşüyorken bir sorununuz yoktu ki. uzaklık yıpratıyor malesef insanı.
fazla kurcalıyorsun kafanda, büyütüyorsun. sorunlarınız gerçekten çok ufak şeyler, az çok bildiğim kadarıyla. o tartışmaları 35 yıldır tanışan annemle babamda yaşıyorlar, seninkiler de yaşıyordur eminim. gerçekten tereddüte düşülüp de ileride kendine kızacağın şeyler değil bunlar.
kıskançlığı var mı, seni kısıtlıyor mu, sinirli anında öfkesini kontrol edememezlik durumu oluyor mu, pinti mi, bencil mi? bunlardır ileride pişman olacağın şeyler, ufak tartışmalar bundan ayrılıp başkasıyla evlensen de olacaktır mutlaka.
Çok şükür öyle dertlerimiz yok nazom. Bazen bu tereddütlerimden bahsediyorum ona, anlaşıyoruz bence diyor. Her zaman gezemem seninle belki ama elimden geldiğince gezerim diyor. O yapıcı genelde de işte ben korkuyorum.

Nişanlılıkta sinyal veren ve dikkat edilmesi gereken şeyler, kıskançlık, öfke kontrolü, küfür, çok fazla aileci olmak, cimri olmak gibi konular.
Onun dışında sadece huy ya da alışkanlık olan ama anormal olmayan durumlarda siz bunu tolere edebilecek misiniz bunu görmeniz lazım.
Atıyorum ben tereddütsüz evlendim dedim ama sorgulamadan evlenmedim. Eşim alkol tüketir, ben tüketmem misal. Ben kendime sordum. Onu böyle seçtim beğendim bunu tolere edebilecek miyim. Atıyorum siyasi görüşümüz farklı bunu kabullendim mi? Bu tip soruları sordum kendime. Siz de misal şu an onun için şehir değiştirmeyi kabul ediyorsunuz. İlerde bunu sorun yapmayacak olmanız gerekiyor. Orada başınıza çok extreme bir şey gelmediği sürece tabi. Siz kendinize sordunuz mu misal? Ben şehir değişikliğini yapabilecek miyim? Yarın öbür gün yapamıyorum der miyim?
Sehir konusunda sıkıntım şöyle, aslında benim de eskiden beri yaşamak istedigim bir şehir onda bir problem yok ama işimi degistirmem gerekiyor ve ola ki isimi ayarlayamazsam o benim olduğum şehre gelme seçeneğini hiç düşünmüyor. Sevmiyorum diyor.

Mesela ben kariyer konusunda da daha hirsliyim ama o öyle değil. Bir işim olsun yeter zaten bu ülkede meslegini doğru düzgün yapabilen pek kişi yok kafasında. Aramızdaki yaş farkı da bu görüş farklılığına sebep olabilir. O benden daha tecrübeli ben daha hayalperestim.
Kariyer konusunda hırslı olmak zorunda değil ki ama bu sizi etkileyecek bişey değil bence siz daha çok kazanırsam olayını mı sorun ediyorsunuz ? Bende sevgilim kadar hırslı değilim bu nasıl bir sorun olabilir ki aramız da o daha çok yükselir ve bundan mutlu olur bende olduğum yerden mutlu olurum sonuçta çalışma hayatında mutlu olmamız bizim tercihlerimize bağlı. Birde yaş farkınız çok mu ? Bunu sorun ederdim ben mesela hayatım boyunca hep yaşıtım biri ile olmak istemiştim ama bu da tercih meselesi.

Bir erkekle aynı evde yaşamadan ve o erkeği boxer donla görmeden asla kim ve ne olduğunu anlayamazsın canım ;)

Sehir konusunda sıkıntım şöyle, aslında benim de eskiden beri yaşamak istedigim bir şehir onda bir problem yok ama işimi degistirmem gerekiyor ve ola ki isimi ayarlayamazsam o benim olduğum şehre gelme seçeneğini hiç düşünmüyor. Sevmiyorum diyor.

Yani şimdi bilemedim tabi hangi ilde yaşıyorsunuz ama aşk için bile gitmeyeceğim iller var. Örnek bir il vermek istemiyorum kimse alınmasın diye ama benim şu anki standartlarımda ve özgürlüklerimde yaşayamayacağım bir ilse ben de kesin konuşabilirdim. ya da ne biliyim insanlar bazı illerde çocuk yetiştirmek istemiyor. Böyle çekinceleri mi var. Yoksa ısınamadım falan gibi sadece duygusal mı yaklaşıyor.

İşte benim bir derdim de bu aslında. Onun memleketine yakın bir yere gideceğim evlenirsek. Ailemden ayrılmak değil de, onun istediği oluyor diye takiyorum kafaya. Inatlasiyorum, iktidar savaşı veriyorum resmen.

Aynı benim durumum. Bizimde aramızdaki en büyük problem bu. Ben fedakarlık yapması beklenen taraf ama ailesine yakın olacak yada yanlarında olacak. Bu bana nasıl desem kötü bir his verdi. Yani madem ortada değişmesi gereken bir şehir durumu var iki tarafta aynı oranda vazgeçebilmeli. Ne şiş yansın ne kebap olayı.
Ayrıca sende de aşk yok, sevgi ve uyum var. Mantık ön plana düşüyorsa aşk yoktur
Seni anlıyorum nolursa olsun aklına takılanların üstüne git, tepkisini ölç
Çünkü insanın içinde kalır bende bunu düşünüyorum onun istediği yer oluyor da niye benimki değil..

bende takipteyim :KK51:
hiç karar veremiyorum. korkuyorum. sonra dönüp dolaşım ben böyle iyiyim diyorum:kahve:
gözünü karartıp evlenenlere aşırıp kalıyorum:KK14:
Aynen ben de bir süredir bekarlik güzel ya evlenip hiç keyfimi bozmasam mı diye düşünmeye başladım. Ben de şaşırıyorum, iyi ki evlenmisim demek nasıl bir duygu acaba.

tereddütsüz evlenenlerdenim. hiç bir zaman aklıma "acaba?" diye bir soru gelmedi. ailesinin yanında kendimi rahat hissettim, eşim benim ailemin yanında rahattı, kendiydi. birbirimizin yanında da kendimizi saklamadık. doğaldım, doğaldı. şöyle bir şey var ama değişir demedim, değiştiririm demedim. allah utandırmasın inşallah. 6 gün sonra bir ayımız doluyor. :nazar:tereddütlerin neler?

Yani şimdi bilemedim tabi hangi ilde yaşıyorsunuz ama aşk için bile gitmeyeceğim iller var. Örnek bir il vermek istemiyorum kimse alınmasın diye ama benim şu anki standartlarımda ve özgürlüklerimde yaşayamayacağım bir ilse ben de kesin konuşabilirdim. ya da ne biliyim insanlar bazı illerde çocuk yetiştirmek istemiyor. Böyle çekinceleri mi var. Yoksa ısınamadım falan gibi sadece duygusal mı yaklaşıyor.
Büyükşehirde yaşıyorum. Sevmiyorum yaşamak istemiyorum orda diyor. Kendince baska başka sebepleri de var. Orda olursak seni mutlu edemem diyor, bu bana saçma geliyor.

Back
X