eveet benim kyınvalidemde hep böyle kullanıyormuş geçen gün gördüm yapaken
bende şimdi aldığımı böyle yapıcam
teşekkürler bilgiler için talincim
------------------tşk talin hanım----------------
-----------------ben has tereyağ kullanyorum yalnıca ----------
------ ve benim dedem ninem hepside başka yağ sürmezlerdi ağzına ve uzun güzel yaşadılar teryağda başka bi şey bilmediler dedem rahmaetli derdiki sahte yağ koymayın yemeklereee------------
---------koyden alırım derin dondurucuda uzun sürede bırakyorum bi şey olmuyor bende güzel eritirim kopuklerini alırım ve saklarımmm tortu olmayacak hanımlarrrrrr güzel paylaşımın için tekrar tşk ederim talinnnnnnn-
ule bunun adı ghee miymişfisfisfisben bunu hep yapıyomuşum meğerse:asigim:TEREYAĞI GERÇEĞİ
"Tereyağının içinde beyin için faydalı vitaminler vardır. İçinde yüksek kolesterol olduğu için, kolesterol problemi olanlara tavsiye edilmez. Ama içinde potasyum da var. Tereyağını çok seviyorsanız ama yan etkisi olmasın istiyorsanız İngilizcede Ghee olarak bilinen özellikle Hindistanlıların ve Pakistanlıların kullandığı, bizde ise Urfalıların ve Trabzonluların saf yağ olarak nitelendirdiği bir yağa dönüştürebilirsiniz. Bunun için bir kilogram tereyağını, orta ateşte, hiç yakmadan sürekli olarak karıştırarak eritin. Üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır. Sürekli olarak bu köpükleri kaşıkla alıp atın. Yaklaşık 20 dakika sonra köpük oluşmamaya başlayacaktır. İşte damarları tıkayan, tereyağının en sağlıksız kısmı bu köpüklerdir. Kalan yağı, porselen bir kaba koyun ve buzdolabımda saklayın."
Anacuğumun Artvinden gönderdiği tereyağını bende senin dediğin şekilde yaptım Talin, ve sürekli kullanıyorum. Bende herkese tavsiye ederim.yerimseniben
nihayet birileri çıkıp tereyağını anlatıyor şükür zararlı diye YURDUM insanını kandırıp durdular naylan yağları millete nede şirin reklamlarla sevdirdiler evime sokmam kurabiyelerde bile tereyağ kullanırım kahvaltıda yemeklerimde ondan asla vaz geçmem çünkü ANNEM HEP ÖYLE YAPAR
Kayinvalidem tereyağini eritip öyle kullaniyordu yani ghee yöntemiymiş
bende ay ne kadar banel şeyler işleri yokta uğraşmişalar tereyağini eritmek vs
yazinizi dün akşam okudum bugün tereyağini eritip dediğiniz gibi köpüklerini topladim
ama 1 kilo tereyaği oldu yarim kilo acaba çokmu köpük tokladim yada normalmi canim
teşekkürler talincim inşallah becerebilirim sonuclarımı yazıcam..:jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?