tereyağını çok seviyorsanız...

eee neden eski toprak diyorlar
bi doğruluk payı var iştea.s

tereyağından başka yağ tanımam ve talin in dediği yöntemi yıllardır annem yapar bende ondan gördüğümü hala uygularım.tereyağlı pilavdan başka pilav ağzıma koymam.Varmı tereyağ gibisiiiiiiiiiiii:))

gerçekten de pilavın da tereyağlısı ayrı bir güzel oluyorkaydirigubbakcemile3
bu yöntemi öğrendiğimden beri pilavımı hep tereyağlı yapmaya başladım
tadanlar da aradaki farkı anlıyorlar hemen
sonra da aaaa tereyağı sağlıklı değil diye başlıyorlar vaaz vermeye:1closedeyes:

tabi ben bu yöntemi açıklayarak son noktayı koyuyorumkaydirigubbakcemile3

artık tereyağını tüm olarak hepsini eritmıyorum
yapacağım yemeğe ilk yağ konduğu için erittiğimde çıkan köpükleri topluyorum sonra diğer malzemeleri koyuyorum
sanırım daha pratik oluyor
bilginizeyerimseniben

Çok pratik Talinciğim ama sanırım böylesi daha ityi.Çünkü gerçekten denedim,bütün eritip tekrar donunca buz gibi dağılıyor.Evdekilerin pek hoşuna gitmemişti bu durum.Ama kullandığın kadarını eritmek daha akıllıca.Teşekkürler paylaştığın için.

bizim burda da tereyağını buna benzer bir yöntemle elde ederler ve tort derler makarna ve yumurtaya konunca tadına doyum olmaz

ghee yapılmış tereyağı satılmıyo mu?benneyaptımki

bunu okuduğuma sevindim. tüm yağı eritip tekrar dondurmak zor gelmişti. tereyağında zaten fazla köpük alınır diye biliyorum demek ki hepsini almak gerekiyormuş

bunu okuduğuma sevindim. tüm yağı eritip tekrar dondurmak zor gelmişti. tereyağında zaten fazla köpük alınır diye biliyorum demek ki hepsini almak gerekiyormuş

evet canım köpüğün hepsini toplamak gerekiyormuş
geriye kalan zaten zeytinyağı gibi sarı bir yağ oluyor
zararı da gitmiş oluyor böylecea.s.

bende pazardan bildiğim şahıstan alırım ve ayni şekilde tencerede eritip ve birazda kaynadıktan sonra tel süzgeçten geçiririm,o köpükler ve posalar orada kalır yalnız ben içine biraz tuzda ilave ederim,dolaba koymadan önce....

Bunu bilmiyordum Talincim.Bende bundan sonra uygulayacağım.paylaşımın için sağol.a.s. ne çok şey ögrendım burda :enbuyukkk:

evet burada hepimiz çok şey öğreniyoruz
iyi ki kk var:enbuyukkk:

valla bızım ınsanımız cok bılgılı buna bı kez daha ınandım.zıra benım annem koyde yag yaptıgında hep boyle yapardı kı hala yapılır.tereyagı yapıldıktan sonra erıtılır ve bızımkıler o kopuk kısmına torta derler o tortasını alıp kalalnını dondurup kullanırlar kı annem marketten tereyagı alıpta kullanırken hep soylenır cok tortalıoymıs hıc guzel degıl dıye.
eskılerın bıldıgını bızlerde bılebılsemısız........

tereyagi vazgcilmezimdir
olmazsa olmazim
kahvaltimda yemeklerimde
mutlaka denicem
tskler paylasimin icin süperrrrrrrr

eskiler bu işi daha iyi biliyolarmış zaten arkadaşlar.eski toprak niye deniyo sanıyorsunuz:))

Bu konu güncellensin diye yazıyorum sadece .İlginç bir bilgi, güncel olursa daha çok kişi okur olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…