tereyağını çok seviyorsanız...

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ben de tereyağını çok severim ama zararlı olduğu için yiyemiyordum. Sayenizde öğrendim ve dün yaptım. Gayet güzel oldu. Sevgiler

Tereyağına bayılıyorum. Çocuklarım da hersabah kahvaltıda mutlaka yiyorlar. Ghee denilen yöntemi annem, anennem yıllardır kullanıyor. Sadece adının ghee olduğunu bilmiyorlar. Eritilmiş yağ diye adlanıyor bizim oralarda. Erittikten sonra emaye kazanlara doldurup yıl boyu kullanıyorlar. Asla bozulmaz. Herşeyin doğal olanından vazgeçmicez. Yapay olan herşey zararlı. Margarini kimsenin kullanmasını tavsiye etmem.

tüm yemeklerimde naturel sızma zeytinyağı kullanırım sadece çok nadiren yaptığım kızartmalar için fritözde bitkisel sıvı yağ kullanırım ama tereyağını kahvaltıda çok severim nadirende olsa yerken vicdan azabı duyuyordum ama şimdi sayenizde rahatlıkla yenebilir
çok güzel bir bilgiydi a.s.

evet anladığım kadarıyla buyuklerimiz bu uygulamayı zaten senelerdir yapıyorlarmışa.s
zamanla kaybolan ne kadar çok bilgi oluyormuş şaşırmamak mumkun değil doğrusu
ve tabıyıkı uzulmemek de :sm_confused:

tereyağını yemeklerde çok kullanırım, bu yöntemi deneyeceğim.

son yaptığımda köpükleri çok iyi toplayamamışım
kalanlar da kasenin en dibine çökmüştü:1rolleyes:

kısaca köpükleri toplarken dikkat edin kızlara.s.

hadi kızlar
yaşadığımız tereyağı deneyimlerini daha çok paylaşalım ki daha çok öğrenen ,daha çok bilen olsunyerimseniben
zararını yok ederek tereyağını kullanmanın faydalı olacağını herkes duysun
herkes tereyağını güvenerek,rahatça kullansına.s.

deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruma.s.

artık evime kesinlikle margarin sokmuyorum
bu kadar iğrenç ve sağlıklsız birşey daha olamaz herhalde:1no2:
lütfen kullanmayın kızlar margarin
tereyağı hem daha lezzetli
hem de bu şekliyle kullanıldığında çok da sağlıklı

sevgilera.s.

Benim anneannemde bu yöntemi uygulardı ama pastörize olmayan yani açık satılanları önce kısık ateşte eritir,soğuttuktan sonra 1 gece dolapta bekletir sabah kabın köşesini kaşıkla kaldırır lavaboya doğru eğer, içinden sarımtrak sular çıkar resmen inanamazsınız ve bu sular ayranı işte zararlı olan bunlar derdi.Bazen bu işlemi 2 kere yapar yani tekrar eritip dondurur. Sonra aylarca kullanır.

bu da değişik bir yöntemmiş
zaten büyüklerimiz daha iyi biliyorlarmış eskiden de
herşey zamanla unutulmuş mu ne:sm_confused:

paylaşım için teşekkürlera.s.

tereyağı ve sığır eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor, şeker hastalığı ve obeziteyi tedaviye yardımcı oluyormuş ayrıca
tereyağının bu denli yararı varken lütfen başka yağları kullanmayalım artık bayanlaryerimseniben

çok çok sağol daha önce hiç duymamıştım
bende epeydir yemeklerde tereyağı kullanıyorum
bundan sonra bu şekil yapayım teşekkürlera.s.
birde yemeğei yaparken zaten eriyor köpüğü o zaman alsak olurmu

evet canım yemeği yaparken eriyen tereyağının köpüğü kendiliğinden çıkıyor zaten
o anda da köpükleri toplasan olur
ben de hazırda köpüğü alınmış tereyağım kalmayınca bu şekilde yapıyoruma.s.

arkadaşlar gerçekten eskiler sağlıklarını tereyağına borçlular
geçen gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim,
otobüste gidiyoduk ünüversite öğrencisi bir genç girdi oturan yaşlı bir amcaya dediki: amca sen kalkta ben oturayım ben senin gibi tereyağıyla büyümedim margarinle büyüdüm sen benden daha sağlamsın dedi ve amcada doğru oğlum dedi kalktısırnaşık şey

hanımlar bence de çok doğru bilgiler verdininiz ben de karadenizliyim ve bizim oralarda da tereyağ kullanılır o ninelerin o dedelerin pembe pembe yanaklarını bir görmelisiniz köylerde dğal olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar en güzeli doğal şeylerle beslenmek margarin işlenmiş bir yağdır hatta ayçiçeği vve mısır özü yağları bile işlem görüyo bence sağlıklı değiller miktarını ayarlayarak tereyağı kullanmak daha mantıklı

bugun tereyagımı tum kırlerınden arındrdım
bılgı ıcın tesekkurler a.s.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:roflol:
amma açık sözlüymüş o çocukta
amca sen kalkta ben oturuyum :roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…